Luk – šta znači sanjati luk?

Sanjati da luk
Ako u snu vidite luk, to je upozorenje da vas očekuju neugodnosti. Moguće je da se većina stvari koju ste započeli neće odvijati onako kako ste očekivali zbog čega ćete biti primorani da se fokusirate na sadašnji trenutak odlažući dugoročne planove i dogovore koje ste željno iščekivali. Biće vam teško da prihvatite novonastalu situaciju, ali trudićete se da ne klonete duhom i da se naoružate strpljenjem i pozitivnim mislima.

Sanjati da sečete luk
Sanjati da sečete luk znači da ćete biti tužni. Verovatno ćete se u narednom periodu setiti mnogih dragih ljudi sa kojima, iz nekog razloga, niste više u kontaktu i propuštenih prilika koje niste prežalili. Vaše misli biće okrenute onome što je moglo da bude zbog čega ćete propustiti i odbiti mnoge ponude.

Sanjati da jedete luk
Kada u snu jedete luk, to označava bedu. Može se desiti da ćete se naći u nezavidnom finansijskom položaju koji će zahtevati da se odreknete brojih zadovoljstava koje ste sebi ranije priuštali. Moraćete i da se obratite za pomoć članovima porodice ili prijateljima koji će imati dobre namere, ali ne i mogućnosti da reše vaše probleme.

Sanjati da drugi jedu luk
Videti u snu kako neko jede luk znači da ćete se sažaliti nad nečijom sudbinom i odlučiti da pomognete toj osobi koliko je u vašoj moći. Nije isključeno da će vam prijati takva vrsta aktivnosti, te će početi da volontirate u nekoj humanitarnoj organizaciji.

Sanjati da drugi seku luk
Ukoliko ste u snu videli kako neko seče luk to simboliše zavist ili ljubomoru. Osoba iz vašeg okruženja je postigla u životu ono o čemu vi dugo maštate. Možda ima posao o kakvom vi sanjate ili partnera tj. partnerku po vašoj meri. Umesto da vam on tj. ona posluži kao primer da je tako nešto moguće ostvariti, vi se trujete tim negativnim emocijama.

Sanjati da gulite luk
Guliti luk u snu ukazuje na to da ćete se ponovo vratiti propalom projektu. Dugo ste radili na nečemu što nije donosilo rezultate. Suočavali ste se sa brojnim preprekama i izazovima i na kraju odlučili da dignete ruke od toga. Međutim, sada ćete se ponovo upustiti u to jer verujete da ste s vremenom stekli iskustvo koje je potrebno kako biste postigli ono što želite.

Sanjati da drugi gule luk
Ovakav san znači da će vaša tajna ugledati svetlost dana. Verovatno krijete greh iz prošlosti kako ne biste povredili drage ljude ili ugrozili odnos sa nekim. Međutim, vaši neprijatelji će saznati za to, te će im informacija koju imaju o vama poslužiti kao oružje u borbi protiv vas. Nećete moći da uradite ništa kako biste to sprečili, zato morate da počnete da razmišljate o planu B.

Sanjati da pržite luk
Pržiti luk u snovima ukazuje na to da polako gubite strpljenje pokušavajući da rešite neki problem. Iz kog god da ga ugla sagledate, čini vam se da ste nešto propustili. Možda biste trebali sa nekim da se posavetujete u vezi sa tim. Sveža perspektiva na stvari može biti ključ za rešenje te situacije.

Sanjati da drugi prže luk
San u kome vidite kako neko prži luk ukazuje na to da ste previše negativni. Često razmišljate o lošim stvarima koje su vam se dogodile, a one lepe zanemarujete. Normalno je da vam takav pristup stvara nezadovoljstvo. Zato „popričajte“ sami sa sobom i promenite ugao gledanja na stvari. Postizanje balansa u životu je težak posao, zato nemojte da budete previše grubi prema sebi.

Sanjati da sadite luk
Saditi luk u snu znači da živite u prošlosti. Verovatno često razmišljate o posledicama loših odluka koje ste ranije doneli i to se odražava na vašu sadašnjost. Uopšte ne možete da planirate budućnost sve dok ste „zarobljeni“ u tom začaranom krugu. Vreme je da napravite rez i da se okrenete onome što će tek da se dogodi. Čeka vas mnogo lepih trenutaka, samo je pitanje da li ćete moći da ih prepoznate.

Sanjati da drugi sade luk
Ako ste u snu videli kako neko sadi luk moguće je da ćete pomagati osobi koja vuče traume iz prošlosti. Nešto loše mu/joj se dogodilo i zbog toga još uvek pati. Potrudićete se da mu/joj pokažete kako ima čemu da se raduje u sadašnjosti, a čemu da se nada u budućnosti.

Sanjati polje zasađeno lukom
Videti u snu polje zasađeno lukom simboliše nevolje za one koje volite. Neko od vaših bližnjih će zapasti u krizu, te ćete zajedničkim snagama pokušavati da ga/je iz toga izvučete. Na žalost, vi ne možete da uradite ništa kako biste sprečili da problem nastane, ali možete pomoći u njegovom rešavanju.

Sanjati da kupujete luk
Kupovati luk u prodavnici ili na pijaci ukazuje na to da trenutno prolazite kroz emotivnu krizu i da vam je potrebna podrška prijatelja. Ipak, imajte u vidu da među njima još uvek ima onih čije vam namere nisu jasne. Takvima ne treba da pričate o svojim tajnama, strahovima i planovima, jer bi mogli da zloupotrebe situaciju i vaše poverenje.

Sanjati da prodajete luk
Prodavati luk u snovima ukazuje na to da morate da povedete računa o svojim troškovima. Trenutno nemate problem da ostvarujete svoje prohteve, pa ste počeli da se razmećete. Međutim, u budućnosti će vam biti potrebno mnogo kako biste servisirali neke troškove, pa biste mogli biti u problemu. Naučite da štedite za „crne dane“ jer bi oni uskoro mogli doći.

Sanjati da ste dobili luk
Ako vam je neko u snu poklonio luk to implicira da će prijatelj ili neko od članova porodice pitati da mu/joj pozajmite novac. Naći će se u krizi i vi ćete biti prva adresa na koju će se obratiti. Otvoreno će vam priznati da ne zna kada će moći da vam vrati dug, ali ćete mu/joj svakako izaći u susret, jer je reč o nekome ko vam je do sada mnogo pomogao.

Sanjati da ste nekome dali luk
Dati nekome luk simbolizuje svađu s ukućanima ili članovima porodice. Verovatno će neko potrošiti novac na nešto što smatrate potpuno nepotrebnim, te ćete se naljutiti zbog toga. Navikli ste da se oko takvih stvari dogovarate, pa će vas njegov tj. njen potez iznenaditi i razočarati. Ipak, ne smete da dozvolite da novac bude povod za loše odnose među vama.

Sanjati da kradete luk
Krasti luk u snu ukazuje na to da ćete zaraditi na rizičan, pa čak i nelegalan način. Možda će vam prilika za zaradu doći u momentu kada vam bude bilo najpotrebnije, te nećete razmišljati o posledicama. Ovog puta ćete profitirati, ali ćete tek kasnije shvatiti šta se sve moglo dogoditi da su se stvari odvijale drugačije.

Sanjati da vam je neko ukrao luk
Ukoliko ste sanjali kako vam je neko ukrao luk to znači da biste se sa voljenom osobom mogli posvađati zbog sitnice. Ako ne budete bili pažljivi mogle bi pasti i neke teške reči. Zato povedite računa o tome kako se ponašate kada ste ljuti i nervozni.

Sanjati da bacate luk
Bacati luk u snovima ukazuje na to da ćete doživeti brojne poteškoće na putu do cilja. Biće veoma teško zadržati motivaciju i pozitivno razmišljanje, ali ćete uspeti u tome.

Sanjati da neko drugi baca luk
Ako ste u snu videli kako neko baca luk moguće je da ćete postati žrtva tračeva. Neki vaši postupci će isprovocirati ljude koji će plasirajući neistine o vama pokušati da vas diskredituju. Najvažnije je da ostanete pribrani i da ne pokušavate da se branite jer će to samo izazvati kontra efekat.

Tumačenje može da se razlikuje i od toga kakav ste luk u snu videli.

Crveni (crni)luk
Kada u snu vidite crveni luk to implicira da biste trebali povesti više računa o svom zdravlju. U poslednje vreme ste skloni tome da zanemarujete simptome koji vas muče. Umesto da se obratite lekaru, vi te tegobe pripisujete umoru. Tačno je da ste iscrpljeni, ali biste ipak trebali posetiti lekara.

Mladi luk
Mladi luk u snovima simbolizuje spori napredak. Moguće je da rezultati vašeg truda i rada polako dolaze, ali biste želeli da ih vidite odmah. Međutim, moraćete još mnogo da se trudite i da budete strpljivi da biste dočekali momenat kada se stvari odvijaju brže i jednostavnije. Sigurno ćete nekad u budućnosti doći u situaciju da možete da radite manje, a opet da dobro zarađujete.

Truli luk
Ako ste u snu videli ili jeli truo luk to implicira da ćete se družiti sa nekim kome se ne dopadate. Verovatno ćete prisustvovati večeri, zabavi ili izletu na kome će biti neko ko ne gaji simpatije prema vama. Sigurno mu/joj niste ništa loše uradili, nego su u pitanju predrasude. Odmah ćete osetiti animozitet, pa nećete ni pokušavati da započnete razgovor sa njim tj. njom. Šta on tj. ona misli o vama vam jednostavno neće biti važno.

Crvav luk 
San u kome vidite crvavi luk ukazuje na to da ne verujete voljenoj osobi. Smatrate da nešto krije od vas i teško to podnosite. Pokušali ste da o tome razgovarate nekoliko puta, ali više nemate snage da slušate ono što smatrate izgovorima. Ako ovakvo stanje potraje, rastanak je neminovan.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, sekli ili jeli luk, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija luka

Luk je biljka iz porodice Alliaceae koja se zbog ukusa koristi u kulinarstvu, a zbog lekovitih svojstava u medicini.