Lutka – šta znači sanjati lutku?

Tumačenje snova sa motivom lutke zavisi od konteksta u kome se odvijaju, kao i od detalja kojih su iz pratili. Lutke su motiv zastupljen u snovima i muškaraca i žena. Ipak, mnogo češće ovakve snove sanjaju mlađe žene, tj. devojčice.

Sanjati lutku
Sanjati lutku ukazuje da se neko igra sa vašim osećanjima. Moguće je da se radi o osobi koja je svesna da ne postoji ništa što ne biste za njega/nju učinili i to oberučke koristi. Zove vas samo u trenucima kada mu/joj je nešto potrebno i manipuliše vama kako bi dobio/la ono što želi. Iako ste i sami svesni kako stvari stoje, uvek se ponadate da će ovaj put biti drugačije.

Sanjati da ste lutka
Ukoliko ste sanjali da ste vi lutka to znači da vam nedostaje slobode i samostalnosti. Sigurno u životu imate mentora koji vam govori šta i kako treba da radite. Želeli biste da neku odluku donesete sami, ali se plašite negativnih posledica. Tako razmišljate zato što je neko u nameri da vas zaštiti svu odgovornost preuzimao na sebe. Moglo bi se reći da ste skoro potpuno nesposobni za samostalan život.

Sanjati da se lutkama
Ako se u snu igrate sa lutkom, to implicira da ne želite da odrastete. Verovatno postoje mnoge stvari koje vas plaše zbog čega suočavanje sa njima odlažete što duže možete. Teško se zaljubljujete i sklapate prijateljstva jer ste svesni rizika koje oni sa sobom nose, kao i mogućnosti da budete povređeni.

Sanjati da se drugi igraju lutkama
Ovakav san ukazuje na mir i blagostanje u porodici. Moguće je da ste imali nesuglasice s ukućanima, partnerom ili nekim članom porodice. Međutim, na vreme ste shvatili da je život previše kratak da biste ga proveli u ljutnji. Zato ćete učiniti sve da popravite vaš odnos, a potom će među vama zavladati harmonija i dobro raspoloženje.

Sanjati da bacate lutke
Kada u snu bacate lutke, to znači da nešto želite da zaboravite. Moguće je da niste imali bezbrižno detinjstvo kao druga deca što je na vama ostavilo neizbrisive tragove. Postoje mnoge stvari koje ne možete da oprostite roditeljima što najviše vama šteti i sprečava vas da normalno živite.

Sanjati da drugi bacaju lutke
San u kome neko baca lutke ukazuje da ćete na vreme shvatiti da ste postali nečija marioneta. Dopustili ste da drugi upravljaju vašim životom i umesto vas donose velike i važne odluke. Međutim, uskoro će vam postati jasno šta se dešava i uspećete da se izvučete iz tog začaranog kruga bez mnogo negativnih posledica.

Sanjati da oblačite lutku
Oblačiti lutku u snu znači da ste odlučni u nameri da svoj život dovedete u red. Imate mnogo planova i znate kako da ih realizujete. Želite da ostvarite neke svoje ambicije i želje, a motivacije i podrške za to vam ne nedostaje. Samo hrabro i ostvarićete svoje snove.

Sanjati da drugi oblače lutku
Videti u snu kako neko oblači lutku ukazuje na to da ste dopustili da vam drugi kroje sudbinu. Već neko vreme ne upravljate vlastitim životom, nego to umesto vas čini neko drugi. Dozvolili ste da svaku odluku morate da usaglasite sa drugima, pa više ni ne radite stvari koje vas usrećuju.

Sanjati da ste kupili lutku
Kupiti lutku u snu ukazuje na novu poslovnu saradnju koja bi mogla da se pokaže veoma uspešnom. Ako prepoznate šansu koja vam se nudi moguće je da ćete u budućnosti profitirati. U tome vas može sprečiti samo strah od neuspeha.

Sanjati da prodajete lutke
Prodavati lutke u snu znači da će vam budućnost biti puna uspona i padova. Taman kada pomislite da ste uspeli da postignete ono što želite, dogodiće se nešto što će vas vratiti na početak. Vaša upornost i mentalna snaga će biti na testu, zato ne smete da dozvolite da taj test ne prođete. Ukoliko ostanete uporni i istrajni kao i do sada, samo nebo je granica!

Sanjati da se dobili lutku
Dobiti lutku na poklon u snu simbolizuje dobre vesti. Moguće je da ćete se rešiti velike brige ili ćete saznati da je neko ko vam je blizak uspeo da savlada svoj problem. Lepe vesti mogu stići i od budućeg poslodavca ili čak iz ambasade ukoliko čekate vizu za odlazak u inostranstvo.

Sanjati da ste nekome poklonili lutku
Pokloniti nekome lutku u snu ukazuje na to da ste veoma motivisani i da razmišljate pozitivno. Trenutno verujete da možete da ostvarite sve svoje želje. San može simbolizovati i priznanje, pa nije isključeno da će neko nagraditi vaš trud i rad.

Ako osoba koja se nedavno udala ili oženila sanja da je nekome poklonila lutku to može da znači da će imati mnogo dece.

Sanjati da ste ukrali lutku
Ukoliko ste sanjali da kradete lutku moguće je da ćete otkriti da imate koristan talenat za koji do sada niste znali. To vam može pomoći u svetu preduzetništva, tako da je moguće da ćete pokrenuti privatni posao. Verovatno će trgovina biti oblast kojom ćete se baviti, a nije isključeno da do izražaja dođu i vaše markentinške veštine.

Sanjati da vam je neko ukrao lutku
Kada sanjate da vam je neko ukrao lutku to je znak da se ne biste trebali upuštati u rizične poslove. Neko će vam obećati „laku“ zaradu. Možda posao neće biti težak, ali će rizik biti ogroman. Ne smete da dozvolite da vas pohleba zaslepi. Razmislite dobro o posledicama pre nego što prihvatite taj zadatak.

Sanjati da ste pronašli lutku
Pronaći lutku u snu ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti sresti osobu koju dugo izbegavate. Reč je o nekome ko vas je povredio, pa će vam se pri tom susretu javiti neke ružne uspomene. Poželećete da ga/je nikad u životu niste upoznali i još ćete dugo „čeprkati“ po prošlosti otvarajući bolne rane.

Sanjati da ste izgubili lutku
Izgubiti lutku u snu znači da ste nostalgični. Još uvek patite za nekim davno prošlim vremenima kada ste bili srećniji ili barem bezbrižniji. Zbog toga propuštate prilike iz sadašnjosti i sami sebe sprečavate da mislite na budućnost.

Sanjati lutku bez glave
Lutka bez glave, na žalost, nije dobar znak. Često predviđa rastanak sa nekim koga volite. Možda ćete odlučiti da se raziđete od partnera tj. partnerke ili će prijatelj tj. prijateljica preseliti u drugi grad ili državu. Ovakvi snovi uglavnom simbolišu emocionalni gubitak, sa kojim će onaj kojih ih sanja teško da se izbori.

Sanjati lutku bez očiju
Ako ste sanjali lutku bez očiju to znači da vas je neko potpuno zaveo. Više ne razmišljate svojom glavom, nego samo slušate šta vam on tj. ona kaže. Potpuno ste ga je idealizovali i smatrate da on tj. ona ne može da pogreši. Trebaće mnogo vremena da se osvestite, a tada ćete se sami sebi čuditi što ste dopustili tako nešto.

Sanjati lutku bez ruku ili nogu
Lutka bez nogu ili ruku u snovima obično simbolizuje manje nevolje na poslu ili kod kuće. Moguće je da ćete se posvađati sa članovima porodice ili da će vas kolega ili poslodavac uvrediti. Po prirodi ste osetljiva osoba, te će ovaj događaj da vas mnogo pogodi. Ipak, ne smete da na stvari gledate tako tragično. Pređite preko teških reči kada su viši ciljevi u pitanju.

Sanjati vudu lutku
Vudu lutka ukazuje na to da ste žrtva manipulacije. Neko vas koristi da bi ostvario svoje ciljeve. Verovatno ste i sami počeli da primećujete da provodi vreme sa vama samo kada ima neku korist od toga. Vreme je da takvu osobu potpuno izbacite iz svog života jer vam može samo naneti štetu.

Sanjati krpenu lutku
Krpena lutka u snovima je pokazatelj vaše duhovne zatvorenosti. Osoba ste koja ne voli da pokazuje osećaje pred drugima jer se plašite da bi vas mogli povrediti. To je posledica loših iskustava iz prošlosti.

Sanjati lutku od porcelana
Lutka od porcelana simboliše vašu osetljivost. Vi ste veoma emotivna osoba i lako vas je povrediti. Možda mislite da ćete s godinama očvrsnuti, ali se to neće dogoditi.

Sanjati lutku koja govori
Kada sanjate lutku koja govori to može simbolizovati usamljenost. Moguće je da ste postepeno prekinuli kontakt sa nekim prijateljima i da sada nemate koga da pozovete na kafu. Nije kasno da se neke veze obnove, pa zašto vi ne biste bili inicijator toga. Pozovite dragu osobu na piće, u šetnju ili bioskop.

Sanjati da je lutka oživela
Ukoliko ste sanjali da je lutka oživela to je upozorenje da se čuvate slatkorečivih ljudi. Moguće je da će neko pokušati da vas slaže ili prevari. Budite posebno oprezni kada je novac u pitanju i ne pozajmljujte ga ljudima za koje niste sigurni da su pouzdani. Takođe, svoje tajne, strahove i planove pričajte samo onima u koje imate apsolutno poverenje.

Sanjati kolekciju lutaka
Kolekcija lutaka u snovima ukazuje na to da vam neko nedostaje. Verovatno dugo niste videli člana porodice ili bliskog prijatelja. Život vas je razdvojio od onoga koga volite, ali često o njemu tj. njoj razmišljate. Možda biste trebali da ga/je posetite, jer vam telefonski razgovori nisu dovoljni.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, bacili ili se igrali sa lutkom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija lutke

Lutka je igračka u obliku čoveka koja deci služi za igru, krojačima kao model, glumcima kao zamena u opasnim scenama, itd.