Magla – šta znači sanjati maglu?

Snovi sa maglom su relativno retki snovi. Donose celi niz značenja od pozitivnih do negativnih. Magla je jedan od retkih snova koji se tumači čak i ako ste skoro bili u gustoj magli ili doživeli istu.

Sanjati gustu maglu
Ako u snu vidite gustu maglu, to implicira da će vas neko sabotirati. Moguće je da nećete uspeti da se izborite za sebe zbog čega ćete biti primorani da prihvatite ono što vam drugi nametnu. Imaćete osećaj kao da ne dolazite do izražaja i da se vaši predlozi u startu odbacuju bez ikakvog razmatranja i procenjivanja njihove vrednosti.

Sanjati retku maglu
Sanjati retku maglu simbolizuje mali dobitak. Verovatno ćete početi neki posao sa nadom da ćete stvoriti imperiju koja će vam doneti milione. Međutim, vrlo brzo ćete se spustiti na zemlju i videti kako stvari zaista stoje. Počećete da vrednujete i najmanji uspeh i da mu se radujete jer je to jedini način da, makar delimično, ostvarite vaše snove.

Sanjati da se magla diže
Kada se u vašem snu magla diže, to ukazuje da ćete saznati istinu. Može se desiti da ćete konačno postati svesni da vam nije prijatelj svako ko se tako predstavlja. Mnoge maske će pasti u trenucima koji će vam biti veoma teški, a uz vas će ostati samo oni najiskreniji čija se vernost ogleda u delima, a ne u rečima.

Sanjati maglu koja se diže iznad vode (reke, jezera)
Magla koja se diže iznad vode u snovima simbolizuje prosperitet i uspeh. Uskoro ćete ući u veoma povoljnu fazu svog života tokom koje će vam mnogo toga polaziti za rukom. Posebno će dobra situacija biti na poslovnom planu. Verovatno ćete se konačno rešiti briga zbog finansija i moći da se opustite.

Sanjati maglu koja se diže iznad planine
Ako ste u snu videli kako magla pokriva vrhove ili delove planine to znači da neke probleme ne biste trebali da „gurate pod tepih“ jer će kad-tad stići na naplatu. Možda ste se opustili jer smatrate da imate vremena da se time pozabavite, međutim, ako ne budete delovali brzo, stvari bi mogle da se zakomplikuju.

Sanjati sunce u magli
Prizor koji pokazuje kako se sunce probija kroz maglu, premda veoma romantičan, u snovima nema baš pozitivno značenje. Često ovakvi snovi simbolizuju nesigurnost ili strah od nečega što vam nije poznato. Moguće je da ste zabrinuti za nekoga ko vam je drag, ali da ne znate kako da mu/joj pomognete.

Sanjati mesec u magli
Ukoliko ste u snu videli kako se mesec probija kroz maglu to ukazuje na iznenadne prepreke i probleme. Nešto što trenutno uzimate zdravo za gotovo bi vam u budućnosti moglo izazvati mnogo stresa i glavobolje. Povedite računa o tome kako se ophodite prema partneru/ki, bliskom prijatelju tj. prijateljici ili poslovnom saradniku jer bi njegov tj. njen gubitak mogao da poljulja vaš život iz temelja.

Sanjati maglu koja prekriva šumu
Kada u snu vidite maglu koja prekriva gotovo celu šumu to implicira da nije vreme za velike i važne odluke. Trenutno niste sposobni i spremni da se suočite sa nekim bitnim problemom, pa bi vaše odluke mogle biti veoma loše. Dajte sebi malo vremena da vam se slegnu utisci o tome šta ste preživeli.

Sanjati maglu koja prekriva most
San u kome vidite kako je magla prekrila most ukazuje na to da vaš duhovni i materijalni život nisu u saglasnosti. Moguće je da ste potpuno posvećeni izgradnji karijere i sticanju novca, da ste zanemarili ljubavni život, prijatelje i roditelje. Druga mogućnost jeste da ste zbog ljubavi zapostavili fakultet ili karijeru. Jasno je da je teško usaglasiti ta dva jednako važna segmenta vašeg života, ali morate makar da pokušate.

Sanjati maglu u vlastitom domu
Ako ste sanjali da se magla, nekim čudom uvukla u vašu kuću ili stan to simboliše svađe unutar porodice, sa ukućanima ili partnerom. Veoma je važno da budete potpuno iskreni jedni prema drugima kako se među vas ne bi uvukla sumnja. Zato uvek pričajte otvoreno o tome šta vas muči i insistirajte na tome da se problemi rešavaju razgovorom i nikako drugačije.

Sanjati da vozite kroz maglu
Ukoliko ste sanjali da se vozite kroz maglu to implicira da donosite u poslednje vreme odluke bez prethodne dublje analize. Ne želite da sagledate širu sliku problema sa kojim se suočavate, niti da proanalizirate kakve bi posledice vaše odluke mogle da iznedre. Ovo ne mora nužno da bude samo upozoravajući san, nego ujedno i savet da se u budućim projektima konsultujete sa nekim. Mnogi biste uspešnije obavljali neke poslove kada biste imali partnera.

Sanjati da se šećete po magli
Šetati se gradom, selom ili šumom po magli u snu obično sugeriše na to da bi neko na javi mogao da iskoristi vašu dobrotu ili lakovernost. Budite posebno oprezni sa ljudima koji su tek odnedavno postali deo vašeg života. Nemojte da im poveravate svoje tajne, strahove i planove jer bi mogli da zloupotrebe vaše poverenje. Sada je najbolje voditi se devizom „u se i u svoje kljuse“.

Sanjati da trčite kroz maglu
Trčati kroz maglu u snu je znak da ste veoma ambiciozna osoba i da malo šta može da vas udalji od ostvarenja cilja koji ste sebi zacrtali. Uradićete sve kako biste dobili ono što želite i spremni ste da podnesete mnoge žrtve zbog toga. Ipak, ako na svom putu budete rušili brojne mostove, na kraju nećete imati sa kime da proslavite pobedu.

Sanjati da ste se izgubili u magli
Ovakav san simboliše zbunjenost. Verovatno vas je neka situacija potpuno izbacila iz ravnoteže. Suočavate se sa velikom količinom nevolja i neizvesnosti, te ne možete jasno da odredite kojim putem treba da krenete. Moguće je da vas je izdaja bliske osobe ili obmana koju ste doživeli od nekoga kog ste poštovali dovela u ovu situaciju. Međutim, dajte sebi vremena da se oporavite, pa tek onda počnite da razmišljate o budućim potezima.

Sanjati da nekoga tražite u magli
Tražiti drugu osobu u magli simboliše vašu potrebu za ljubavlju i pažnjom. Možda ste jednostavno usamljeni ili pomalo anksiozni. Ukoliko ste dugo bez emotivnog partnera, to je sasvim normalno. Međutim, ako se i pored voljene osobe osećate usamljeno, to je pokazatelj da u toj vezi ili braku nešto ne štima.

Sanjati da se krijete u magli
Kada sanjate da se od nekoga ili nečega krijete u magli to implicira da niste još uvek spremni da se suočite sa negativnim posledicama vlastitih odluka. Pred drugim ljudima se pretvarate da je sve u redu, kako niko ne bi shvatio šta ste zapravo uradili. Neki vaši postupci su naneli veliku štetu porodičnim ili poslovnim odnosima i trebaće mnogo vremena da to vratite na staro. Zato priznajte i sebi i drugima da ste pogrešili i počnite da radite na saniranju štete.

Sanjati poznatu osobu u magli
San u kome vidite poznato lice u magli znači da biste se u bliskoj budućnosti mogli posvađati sa tom osobom. Razlog će na izgled biti bezazlen, ali bi mogao da pokrene čitavu lavinu stvari koje jedno drugome zamerate. Pazite da u afektu ne kažete nešto zbog čega biste se kasnije mogli pokajati.

Sanjati nepoznatu osobu u magli
Ukoliko ste u snu videli nepoznato lice u magli to implicira da će se u vaš život „ušunjati“ tajanstvena osoba. Upoznaćete nekoga čija će vas misterioznost zaintrigirati. Poželećete da što više saznate o njemu tj. njoj, ali vam to neće polaziti za rukom.

Sanjati čudovište u magli
Ako ste imali ovakvu vrstu noćne more to simboliše strah od budućnosti. Moguće je prolazite kroz velike promene i da se ne snalazite najbolje u svemu tome. Pitate se da li ste doneli ispravne odluke i kakve će to posledice imati po vas. Vaš strah je normalan, ali nije opravdan. Razmišljajući previše negativno zanemarujete ono lepo što vam se trenutno dešava.

Značenje ovakvih snova može da se razlikuje i od toga koje je boje bila magla. Najčešća boja, kako na javi, tako i u snovima je bela, a to simbolizuje manje prepreke i izazove koje ćete uspeti uspešno da rešite. Ako ste u snu videli crvenu maglu moguće je da ćete se naći na meti tračeva. Priče koje će se o vama pričati mogle bi negativno da se odraze, kako na vaš poslovni, tako i na privatni život.

Plava magla u snovima simboliše sumnju u nekoga ili nešto. Doći ćete do informacija koje će vas navesti da se zapitate da li ste nekome slepo verovali. Normalno je da čovek nekad u nešto posumnja, ali nije dobro kada se to odnosi na veoma blisku osobu.

Ukoliko ste u snu videli zelenu maglu to implicira da previše razmišljate o budućnosti, a premalo se bavite onim što vam se u sadašnjosti dešava. Lepo je kad čovek ima cilj ka kome ide, ali to nije dovoljno jer se usputnim preprekama neće baviti neko drugi nego vi.

Ljubičasta magla u snovima je znak da patite za luksuzom koji viđate kod drugih ljudi. Žudite da budete deo „visokog društva“ i da uživate u svim blagodatima takvog društvenog položaja. Možda ste odabrali pogrešan način da ostvarite svoj san.

Ako ste u snu videli crnu maglu to nije dobar znak. Često simboliše zdravstvene probleme za onoga ko je sanja ili neku njemu tj. njoj blisku osobu. Povedite računa o svom zdravlju i vodite se devizom „bolje sprečiti nego lečiti“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli gustu, retku ili maglu kako se diže, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija magle

Magla je kondenzovana vodena para u atmosferi čija je vidljivost manja od 1 km.