Mahovina – šta znači sanjati mahovinu?

Sanjati mahovinu
Ako u snu vidite mahovinu, to je upozorenje da vas čeka neprijatna dužnost. Moguće je da će druge kolege uspeti da se izvuku i da najteži deo posla prepuste vama. Danima ćete smišljati najbolji način kako da se uhvatite u koštac sa problemom, ali svakako ćete doći do zaključka da je istina, ma koliko bila surova, najbolje rešenje. Drugo značenje je da se osećate izgubljeno. Verovatno su vam se u prethodnom periodu izdešavale stvari koje su vas izbacile iz koloseka zbog čega će vam biti potrebna pomoć da ih prevaziđete kako biste nastavili dalje sa vašim životom. Osetićete se kao da tapkate u mestu, ali čim skupite snage da se suočite sa sobom i sa drugima, pomak će biti evidentan.

Sanjati da ležite na mahovini
Sanjati da ležite na mahovini simbolizuje zdravlje. Vi ste osoba koja svaki slobodan trenutak provodi u prirodi zanimajući se poslovima oko kuće ili vežbanjem na čistom vazduhu. Zatvorene prostorije vas guše i najradije biste radili nešto što zahteva da ste konstantno u pokretu i da imate dobru kondiciju.

Sanjati da drugi leže na mahovini
Ukoliko ste u snu videli kako neko leži na mahovini to implicira da ćete uskoro odahnuti jer ćete saznati da je bliska osoba rešila svoje zdravstvene probleme. Duže vreme ste zabrinuti za njega tj. nju i često razmišljate o tome kako da mu/joj pomognete. Na sreću, vrlo brzo ćete čuti veoma dobre vesti.

Sanjati da hodate po mahovini
Hodati u snu po površini prekrivenoj mekom mahovinom simboliše povoljnu situaciju kada su posao i finansije u pitanju. Vreme je da iskoristite potencijal koji imate i da konačno realizujete svoje ideje. Vaša kreativnost i inovativnost bi vam mogla doneti veliku zaradu. Jedino što vas u tome može sprečiti je strah od neuspeha.

Sanjati da drugi hodaju po mahovini
Ako ste u snu videli kako neko hoda po tlu prekrivenom mahovinom to implicira da ćete biti ponosni na uspeh drage osobe. Neko od vaših bližnjih će završiti fakultet, pronaći dobar posao ili osvojiti neku značajnu nagradu. Pričaćete svima o tome i danima ćete slaviti zajedno sa njim tj. njom.

Sanjati da tražite mahovinu
Tražiti mahovinu u snu obično ukazuje na to da ćete morati još da se trudite kako biste postigli ono što želite. Moguće je da maštate o poslovnom uspehu i da radite na tome, a rezultati se još uvek ne vide. Međutim, ako ostanete motivisani i uporni u budućnosti će vam se vaša žrtva isplatiti.

Sanjati da ste pronašli mahovinu
Ukoliko ste sanjali da ste slučajno pronašli mahovinu to implicira da vam nedostaje energije, volje i kreativnosti da biste rešili svoj problem. Trenutno ste u fazi kada vas mrzi da se bavite nekim velikim stvarima. Štaviše, moglo bi se reći da ste prilično lenji. Međutim, ako takav period potraje, suočićete se sa nagomilanim problemima i velikom količinom stresa.

Sanjati da skidate mahovinu
Skidati mahovinu sa drveta ili neke druge površine znači da ćete uskoro početi da ubirete plodove svog truda i rada. Sigurno se u poslednje vreme niste ni malo štedeli, jer ste znali da ćete samo tako ostvariti svoj cilj. U momentu kada vam nije bilo ni do čega, terali ste se da radite. Sve to će uskoro da vam konačno donese finansijsku stabilnost i napredak.

Sanjati da drugi skidaju mahovinu
Videti u snu kako neko skida mahovinu obično znači da će zasluge za posao koji ste vi obavili preuzeti neko drugi. Moguće je da ćete neki zadatak raditi u timu sa još par kolega, ali da neće svi ulagati istu količinu truda u to. Na kraju će ona ili onaj koji/a je najmanje radio/la „pokupiti kajmak“. Samo vi možete da sprečite da se to dogodi, zato nemojte da vas bude sram da se suprotstavite nepravdi.

Sanjati da jedete mahovinu
Jesti mahovinu u snu simboliše putovanje. Verovatno ćete uskoro saznati da vas je poslodavac prijavio za seminar ili obuku u drugom gradu ili da ste prošli na konkursu za koji ste sami aplicirali. Druga mogućnost je da ćete posetiti prijatelje ili rodbinu u inostranstvu, tj. da ćete konačno dobiti priliku da obiđete grad koji vas oduvek fascinira.

Sanjati da drugi jedu mahovinu
Ako ste u snu videli kako neko jede mahovinu to implicira da ćete na javi pomagati nekome u nekom važnom poslu. Moguće je da će vas kolega, prijatelj ili poznanik zamoliti da kažete svoje mišljenje o nečemu, ali ćete odlučiti da uradite i više od toga. Zajedničkim snagama ćete dobro obaviti zadatak.

Sanjati da uzgajate mahovinu
Uzgajati mahovinu u snu ukazuje na to da ste veoma kreativna i maštovita osoba, ali da te svoje osobine ne koristite u dovoljnoj meri. Verovatno vaš trenutni posao ne zahteva te talente, ali to ne znači da ih ne možete upotrebiti baveći se nekim hobijem. Ko zna, možda vam to u budućnosti donese i manju zaradu.

Sanjati da bacate mahovinu
Ovakav san obično znači da se kajete jer ste propustili dobre poslovne prilike. Moguće je da u tom momentu niste bili spremni da izađete iz svoje zone komfora i da ste zbog toga odbili ponudu. Međutim, često se pitate da li je to bio ispravan potez. Nema načina da promenite prošlost, jedino što možete da uradite jeste da se potrudite da vam takve dobre prilike više ne promiču.

Sanjati da druga bacaju mahovinu
Kada u snu vidite kako neko baca mahovinu to implicira da vam nisu jasni potezi koje vuče vaš poslodavac. Trenutno firma u kojoj radite odlično posluje, ali ni vi ni ostali zaposleni niste zadovoljni svojom platom. Znate da osoba koja vas je zaposlila ima dovoljno sredstava da vam poveća zaradu, pa se pitate zašto to i ne učini pre nego što ostane bez dobrih radnika.

Za preciznije tumačenje snova sa motivom mahovine, poželjno bi bilo da se setite gde ste je tačno videli.

Mahovina na stablu
Najčešće mesto na koje možemo na javi i u snu da pronađemo mahovinu je stablo drveta. Ukoliko ste mahovinu videli na „živom“ stablu drveta to implicira da ćete se suočiti s izazovnim zadacima. Tražićete prečicu da ih rešite, ali ćete ipak morati da zasučete rukave.

Mahovina na panju
Ako ste mahovinu videli na trulom panju drveta to znači da ćete čuti dobre vesti iz inostranstva. Moguće je da će vam rodbina ili prijatelji javiti da čekaju ili da su dobili prinovu. Ukoliko ste aplicirali za vizu za odlazak u drugu zemlju verovatno ćete uskoro biti pozvani na razgovor.

Mahovina na kamenu
San u kome vidite krupno kamenje prekriveno mahovinom ukazuje na to da biste trebali izbegavati rizične poslove. Možda razmišljate o tome da ušteđevinu uložite u nešto o čemu ne znate baš mnogo ili da putem pozajmice ili kredita pokrenete vlastiti biznis. Pre nego što to učinite, pobrinite se da analizirate baš sve aspekte te odluke i pokušajte da predvidite eventualne prepreke koje biste morali da rešite na putu do cilja.

Mahovina na zidu kuće ili zgrade
Kada u snu vidite mahovinu na zidu kuće ili nekog drugog objekta to simboliše probleme u porodici. Moglo bi se dogoditi da se zbog nerazumevanja posvađate s ukućanima ili partnerom. S obzirom na to da ste vi, a i vaši bližnji prilično tvrdoglavi, niko neće želeti da sasluša šta ovaj drugi ima da kaže. Ipak, potrudite se da u afektu ne kažete ili ne uradite nešto zbog čega biste se mogli pokajati.

Mahovina na krovu
Videti ceo krov kuće prekriven mahovinom znači da se plašite da ste izgubili podršku porodice ili osoba čije mišljenje vam je veoma važno. Naime, uradili ste nešto zbog čega se sada kajete. Ne brinu vas posledice tih postupaka, nego kako se sve to odražava na odnos s onima koje volite. Sačekajte da se situacija slegne, ne možete očekivati da se odmah sve vrati na staro.

Ako ste u snu videli kako su samo delovi krova prekriveni mahovinom to implicira da ćete stati u zaštitu osobe koju svi ostali napadaju. Smatraćete da je nepravedno da mora sam/a da se brani, te ćete vi preuzeti tu ulogu.

Mahovina na asfaltu
Ukoliko ste sanjali mahovinu koja je izrasla iz asfalta to je poruka da morate da budete mnogo uporniji kako biste ostvarili svoj cilj. Ovo se posebno odnosi na školu, fakultet ili posao. Uspeh neće doći preko noći, nego ćete morati da uložite mnogo truda kako biste ispunili svoje snove. Dobro je što znate ka čemu stremite. Ako vam to stalno bude u mislima, nećete tako često gubiti motivaciju.

Mahovina u akvarijumu
San u kome vidite mahovinu u praznom akvarijumu ukazuje na to da biste trebali obnoviti odnose sa dragim ljudima. Zbog mnoštva obaveza ste se udaljili od nekih prijatelja i nije vam drago zbog toga. Potrudite se da izdvojite nekoliko minuta makar za telefonski razgovor.

Kada u snu vidite mahovinu u akvarijumu sa ribicama to simboliše ugodno druženje sa bliskim osobama. Moguće je da ćete se odlično provesti u društvu porodice, prijatelja ili kolega s posla ili fakulteta. Shvatićete da je to najbolji način za „punjenje baterija“, te ćete mnogo češće organizovati takva druženja.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili ležali na mahovini, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija mahovine

Mahovina spada u primitivnu grupu kopnenih biljaka koje su rasprostranjene po celoj zemljinoj površini

Novi Sanovnik