Maslina – šta znači sanjati masline?

Sanjati stablo masline
Kada u snu vidite stablo masline, to simbolizuje pravu ljubav. Moguće je da pored sebe imate osobu prema kojoj ne osećate strast i druge emocije koje su obeležile vaše prethodne veze zbog čega je bilo trenutaka u kojima ste sumnjali u izbor partnera/partnerke koji ste napravili. On/a vam pruža sigurnost i mir koji vam je nedostajao pa vam je neobično jer shvatate da je toliko normalan/normalna da ne možete lepo ni da se posvađate.

Sanjati da jedete masline
Sanjati da jedete masline označava neugodne ljubavne igre. Verovatno ćete nekome dati lažnu nadu jer nećete biti svesni da sa vama ima ozbiljne planove. Vi ćete želeti avanturu koja vam neće zadavati glavobolju, ali umesto toga, dobićete scene i lekcije zbog kojih ćete dobro proceniti od koga šta možete da očekujete.

Sanjati da berete masline
Ako u snu berete masline, to ukazuje da vas očekuje veliki posao. Moguće je da se približava period u godini kada morate da radite mnogo više kako biste sebi i svojoj porodici obezbedili lagodan život. Vodićete evidenciju o novcu koji zaradite kako ga ne biste trošili na gluposti, već na stvari koje su vam zaista potrebne.

Sanjati da drugi beru masline
Videti u snu kako neko bere masline znači da će vas bliska osoba zamoliti da mu/joj pomognete u vezi sa nekim velikim poslom. Verovatno ćete zbog toga morati da odložite svoje obaveze, ali smatraćete da je tako ispravno, te ćete priskočiti u pomoć prijatelju/ici ili članu porodice. Posle svega što ste zajedno prošli to je najmanje što možete da uradite.

Sanjati da drugi jedu masline
Ukoliko ste u snu videli kako neko jede masline to implicira da se partner tj. partnerka ili osoba koja vam se duže vreme dopada igra sa vama. Ne pokazuje vam prave osećaje, nego pokušava da sazna koliko su vaše emocije jake. Sigurno ste primetili da vas testira. Ako možete to da podnesete, nemojte da se žalite, a ako vam takva situacija smeta prekinite je i na drugom mestu potražite svoju srodnu dušu.

Sanjati da nekoga hranite maslinama
Hraniti nekoga maslinama znači da ljudima dajete mnogo više nego što vam oni uzvraćaju. Vi ste spremni da se žrtvujete za bilo koga ko vam je drag, dok se ne može reći da bi drugi „stavili ruku u vatru“ za vas. Zbog toga se često osećate povređeno i izdano.

Sanjati da vas neko hrani maslinama
Kada sanjate da vas neko hrani maslinama to simbolizuje usamljenost. Ako ste duže vreme bez emotivnog partnera ovakvi osećaji su sasvim normalni i prirodni. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne biste se trebali tako osećati. Vreme je za ozbiljan razgovor sa partnerom.

Sanjati da sadite masline
Saditi masline u snu znači da će se vaša porodica proširiti. Za mlađe to ukazuje na prinovu, dok za starije ovakav san može da znači da ćete proširiti krug prijatelja, te da ćete ljude sa kojima niste u krvnom srodstvu doživljavati kao svoje najbliže.

Sanjati da drugi sade masline
Videti u snu kako neko sadi masline ukazuje na to da će vam neko javiti da je dobio dete. Verovatno je o reč o prijatelju ili članu porodice koji ne živi u vašem gradu. Možda ste s vremenom izgubili kontakt, ali će vas ova vest mnogo razveseliti.

Sanjati da zalivate masline
Zalivati stabla masline vodom znači da ćete provesti kvalitetno vreme s ljudima koje volite. Moguće je da ćete na jednom mestu okupiti prijatelje i porodicu, a s obzirom na to da zbog posla i obaveza niste stigli da ih viđate, zaista ćete uživati u njihovom društvu. To će vam pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vas čekaju u budućnosti.

Sanjati da drugi zalivaju masline
Ako ste u snu videli kako neko zaliva masline to implicira da biste uskoro mogli dobiti poziv od osobe koju dugo niste videli. Stari prijatelj ili prijateljica će vas pozvati na kafu. Evocirajući zajedničke uspomene nakon dužeg vremena će vam se vratiti osmeh na lice.

Sanjati da šetate po maslinjaku
Šetati po polju zasađenom maslinama ukazuje na to da ćete se konačno pomiriti sami sa sobom. Shvatićete šta želite i kako možete da to ostvarite. Napokon ćete okončani dugogodišnju unutrašnju borbu koja vas je iscrpljivala do krajnjih granica.

Sanjati da trčite po maslinjaku
Ako ste sanjali da bezbrižno trčite po maslinjaku to implicira da ćete se radovati zbog drugih. Međutim, ako ste sanjali da bežite od nekoga ili se krijete u maslinjaku to implicira da imate mnogo neprijatelja. Sve je to plod vaše preterane ambicije zbog koje ste porušili mnoge mostove za sobom.

Sanjati da kupujete masline
Kupovati masline u snu, na žalost, simbolizuje sukob sa starijim članom porodice. Generacijski jaz je kod vas uvek bio lako uočljiv, međutim, trudili ste se da ne reagujete na njegove tj. njene stalne pokušaje da vam nametne svoje mišljenje i odluke. Ipak, sada više nećete moći da trpite, te ćete ga/je zamoliti da prestane da vam se meša u život. On tj. ona će to shvatiti kao uvredu.

Sanjati da prodajete masline
Prodavati masline u snu obično ukazuje na nesporazum sa bliskom osobom. Ući ćete u raspravu sa prijateljem ili prijateljicom, koja se neće okončati tako što ćete usaglasiti stavove. Umesto toga, počećete da se udaljavate jedno od drugog. Ako želite tu osobu i dalje u svom životu, nemojte da terate inat, nego zaboravite na taj sukob.

Sanjati da ste dobili masline
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio masline to implicira da ćete se naći u ulozi arbitra u sporu između dve osobe koje jednako volite i poštujete. Naime, pokrenuće raspravu i tražiti od vas da kažete ko je u pravu. Potrudite se da budete potpuno objektivni. Ako to nije moguće iskreno im kažite da ne želite da učestvujete u tome.

Sanjati da ste dali nekome masline
Kada sanjate da ste nekome dali masline to implicira da ćete dugovati novac ili uslugu. Neko će vam pomoći, a vi nećete moći odmah da mu/joj vratite. Zato ćete neko vreme izbegavati tu osobu i tražiti načine da se odužite.

Sanjati da kradete masline
Krasti masline u snu znači da se trudite da zadržite dete u sebi. Veoma ste optimistična i vesela osoba, volite ljude i uživate u njihovom društvu. Sa druge strane, plaše vas obaveze i odgovornost, pa nastojite da ih zaobiđete u širokom luku. Lepo je što ste zadržali osobine deteta, ali je loše što se svim silama trudite da ne sazrite.

Sanjati da drugi kradu masline
Ako ste u snu videli kako neko krade masline to implicira da ćete partneru tj. partnerki ili nekoj bliskoj osobi zamerati određene odluke ili poteze. Naime, uradiće nešto bez vašeg znanja i pristanka, te će vas to povrediti. Ako je reč o sitnici, nemojte da dozvolite da to naruši vaš odnos.

Sanjati da otkoštavate masline
Ukoliko ste sanjali da vadite košticu iz masline moguće je da ćete se pomiriti s osobom sa kojom ste u sukobu. Shvatićete da je život previše kratak da biste ga trošili na negativne emocije i loše odnose. Zato ćete vi prvi pružiti ruku pomirenja, a on tj. ona će je rado prihvatiti.

Sanjati da drugi otkoštavaju masline
Videti u snu kako neko vadi košticu iz masline znači da ćete dobiti nezahvalan zadatak. Moguće je da će poslodavac tražiti da vi odaberete radnika koji treba da dobije otkaz. Druga mogućnost jeste da ćete morati nekome da saopštite lošu vest.

Zelene masline
Zelena maslina ukazuje na zbunjenost i manjak koncentracije. Uzrok može biti to što ste se zaljubili ili što vodite neku unutrašnju bitku koja se negativno odražava na svakodnevne obaveze, posao i odnose sa prijateljima i porodicom.

Crne masline sanjati
Crne masline u snovima obično znače da biste u bliskoj budućnosti mogli upoznati uticajnu i moćnu osobu. On tj. ona bi vam mogao/la pomoći da rešite neke svoje probleme, pa ćete se potruditi da steknete njegovo tj. njeno poverenje i naklonost.

Masline u tegli
Masline u tegli u snovima ukazuju na dobru zabavu. Moguće je da ćete biti pozvani na žurku, venčanje, krštenje ili neku drugu proslavu, te da ćete se odlično provesti.

Maslinovo ulje
Značenje maslinovog ulja u snu može biti višestruko. Po starim sanovnicima maslinovo ulje ukazuje na to da ne smete da žurite sa velikim odlukama, pogotovo onima koje menjaju tok vašeg života. Drugo značenje takvih snova jeste da nećete moći da računate ni na čiju pomoć tokom teškog perioda svog života. Moći ćete da se oslonite samo na vlastitu snagu, volju i hrabrost.

Maslinova grančica
Kako na javi, tako i u snovima maslinova grančica je znak mira. Konkretno, vaš san može da ukazuje na to da ćete se pomiriti sa neprijateljem. Moguće je da ćete shvatiti koliko je ta borba besmislena.

Ako ste sanjali da nosite venac od grane masline na glavi to znači da ćete doživeti veliku čast i da ćete voljene osobe učiniti ponosnima. Ukoliko ste videli kako neko nosi venac od grane masline na glavi moguće je da ćete nekome pozavideti na nečemu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, brali ili jeli masline, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija masline

Maslina je zimzeleno drvo iz porodice Oleaceae čiji se plodovi koriste u ljudskoj ishrani i prerađuju se kako bi se dobilo maslinovo ulje.