Šta znači sanjati mast?

Sanjati mast
Ako u snu vidite mast, to ukazuje da ćete na javi imati sreće u ljubavi. Vi ste veoma privlačna osoba i pripadnici/e suprotnog pola kažu da imate nešto što što vas izdvaja od drugih. Nikada niste duži vremenski period proveli sami već ste svesni da uvek možete da birate osobu sa kojom ćete započeti ozbiljnu vezu ili avanturu.

Sanjati da jedete mast
Sanjati da jedete mast upozorava na bolest u kući. Može se desiti da se neko od starijih članova porodice neće dobro osećati zbog čega ćete morati da u delo sprovedete savete lekara koji su u suprotnosti sa vašim dosadašnjim načinom života. Promenićete način ishrane, ranije ćete ići na spavanje i ranije ćete se buditi, bićete fizički aktivni, i još mnogo toga kako biste dotičnoj osobi pružili primer koji će slediti.

Sanjati da pravite mast
Kada u snu pravite mast, to implicira da se uzalud trudite. Verovatno ćete previše vremena i novca uložiti u posao koji vam neće doneti željene rezultate. Iako ste bili svesni rizika kojima se izlažete, ovo ćete podneti mnogo teže nego što ste mogli da zamislite.

Sanjati da drugi jedu mast
Videti u snu kako neko jede mast ukazuje na to da ćete biti zabrinuti za prijatelja/icu, kolegu/icu ili poznanika/icu. Saznaćete da se suočava sa velikim zdravstvenim ili finansijskim problemima, te ćete mu/joj ponuditi svoju pomoć. Potrudićete se da mu/joj dokažete da može da računa na vas u tim teškim trenucima.

Sanjati da drugi prave mast
Ovakav san znači da nećete uspeti da odgovorite nekoga od loše odluke. Moguće je da će vam partner/ka ili neko od članova porodice saopštiti svoje planove. Nećete se složiti sa time, te ćete se truditi da mu/joj pokažete da greši. Međutim, on tj. ona neće imati volje ni razumevanja da vas posluša, nego će postupiti onako kako misli da je najbolje.

Sanjati da mažete mast po hlebu
Mazati svinjsku mast po hlebu simboliše jednostavnost. Vi ste osoba koja ne voli komplikovane ljude i u svakoj situaciji nastoji da traži najjednostavnije moguće rešenje. Moglo bi se reći da ste vrlo pragmatični, pa mnogi vole da sarađuju sa vama. Posebno se izdvajate po tome što u stresnim situacijama ne paničite, nego pokušavate da pronađete dobro rešenje.

Sanjati da drugi mažu mast po hlebu
Ukoliko ste sanjali kako neko maže mast po hlebu to implicira da će vas oduševiti nečija skromnost. Imaćete priliku da sarađujete ili da se družite s osobom koja ima mnogo, ali se time ne hvali i ne razmeće. Štaviše, trudi se da stoji čvrsto na zemlji i ima razumevanja i za one koji imaju mnogo manje od njega tj. nje. Shvatićete da izreka „novac kvari ljude“ ipak ne vredi za sve.

Sanjati da jedete hleb sa mašću
Jesti hleb premazan svinjskom mašću u snu znači da ćete se setiti detinjstva. Srešćete osobu sa kojom ste se ranije mnogo družili, ali vas je život odveo u različitim smerovima. U razgovoru ćete evocirati zajedničke uspomene i uživati u prisećanju na te srećne i bezbrižne dane.

Sanjati da drugi jedu hleb sa mašću
Ako ste u snu videli kako neko jede hleb premazan mašću to implicira da ćete kritikovati nekoga zbog načina na koji vaspitava svoju decu. Verovatno ćete to činiti iz dobre namere, ali će vaše reči da ga/je povrede. Moguće je da će vas nakon toga gledati sasvim drugim očima.

Sanjati da topite mast na tiganju
Topiti svinjsku mast na vrelom tiganju znači da će vam u posetu doći draga osoba koju dugo niste videli. Potrudićete se da ga/je ugostite na najbolji mogući način kako bi se u vašoj kući osećao/la kao u vlastitom domu. Usput ćete mu/joj obećati da ćete vrlo brzo uzvratiti posetu.

Sanjati da stavljate mast u jelo
Kada sanjate da stavljate mast u jelo koje kuvate to implicira da ćete se truditi da nekoga impresionirate. Moguće je da ćete biti u prilici da svoje znanje i veštine pokažete pred osobom koja može da vam pomogne u daljem razvoju karijere. Nećete se libiti da mu/joj dokažete koliko vredite, u nadi da će vam olakšati put prema uspehu.

Sanjati da cedite mast sa hrane
Ako ste u snu videli hranu sa koje se cedi mast to znači da biste trebali da promenite prehrambene navike. Vi ste pravi gurman i volite sve što nije zdravo. Možda vam to trenutno ne smeta, ali ćete posledice takvog načina ishrane sigurno osetiti u budućnosti. Zato, obratite pažnju na to sada i u starosti ćete sami sebi biti zahvalni.

Sanjati da kupujete mast
Kupovati mast u snu je upozorenje na to kako trošite zarađeni novac. Verovatno ste se previše opustili, pa kupujete i ono što vam treba, a i ono što nikad nećete upotrebiti. Trenutno za tako nešto imate mogućnosti, međutim, okolnosti bi se u budućnosti mogle promeniti. Vreme je da počnete da štedite kako se posle ne biste našli u problemu.

Sanjati da prodajete mast
Prodavati mast u snu znači da ćete početi da štedite kako biste sebi omogućili nešto o čemu dugo maštate. Možda je to novi automobil, kućanski aparat, mobilni telefon, dobar komad odeće ili nešto slično. Shvatili ste da se za to isplati „stegnuti kaiš“ i odlučni ste da postignete svoj cilj.

Sanjati da ste dobili mast
Ako vam je u snu neko poklonio mast to implicira da ćete se zbog novca posvađati sa članom porodice. Shvatićete da potcenjuje vašu sposobnost da sebi zaradite za pristojan život i da vam stalno vređa ponos pitanjima imate li od čega da živite. Zato ćete mu/joj otvoreno kazati da prestane da zaviruje u vaš novčanik, a to će ga/je „smrtno“ uvrediti.

Sanjati da ste nekome dali mast
Kada sanjate da ste nekome dali mast to znači da će vas bliska osoba upozoriti da prestanete da ga/je sažaljevate. Verovatno to činite nesvesno jer vidite u kakvoj se situaciji nalazi. Umesto toga biste trebali da date podršku i da ga/je ohrabrite da nastavi svoju borbu.

Sanjati da kradete mast
Krasti mast u snu simboliše siromaštvo. Možda ga nećete sami doživeti, ali ćete svedočiti nečijoj tužnoj sudbini i odlučićete da mu/joj pomognete koliko god je u vašoj moći. Nije isključeno da ćete organizovati humanitarnu akciju kako biste skupili određena sredstva za njega tj. nju.

Sanjati da drugi kradu mast
Videti u snu kako neko krade mast znači da ćete se pobuniti protiv nepravde. Imaćete priliku da sa grupom ljudi odlučujete o nečijoj sudbini. Većinom glasova će biti donesena vrlo nepovoljna odluka. Uzalud ćete ih ubeđivati da je povuku, jer vaš glas neće imati težinu. Zato ćete se truditi da makar sprečite njeno sprovođenje.

Sanjati da ste se zaprljali mašću
Kada sanjate da ste se umastili to simboliše veselje. Moguće je da ćete organizovati slavlje za prijatelje i porodicu povodom nekog srećnog događaja. Druga mogućnost jeste da ćete biti pozvani na venčanje, krštenje ili neku drugu vrstu proslave.

Sanjati pokvarenu mast
Pokvarena mast u snovima ukazuje na lošu investiciju. Moguće je da ćete svoj novac uložiti u nešto potpuno neisplativo. Ne smete da dozvoliti da vas drugi nagovore na tako nešto. Ako već planirate kupovinu, pokušajte da istražite koliko je taj proizvod zaista dobar.

Sanjati da bacate mast
Bacati ili prosipati mast u snu znači da ćete se nerado odreći neke ideje. Verovatno će vam poslodavac kazati da ne biste trebali da gubite vreme na projekat u koji ste do sada uložili dosta vremena i truda. Biće vam žao zbog toga, ali ćete svakako znati da je u pravu i da to što trenutno radite neće doneti željene rezultate.

Sanjati da drugi bacaju mast
Videti u snu kako neko baca ili prosipa mast ukazuje na to da se nećete složiti sa predlogom rešenja problema koji vam ponudi neko od članova porodice, partner/ka ili radni kolega tj. kolegica. Smatraćete ga previše rizičnim i nagovoriti ga/je da odustane od toga.

Sanjati da ste se okliznuli na prolivenu mast
Okliznuti se na mast prosutu po podu znači da morate da budete mnogo oprezniji pri izboru poslovnih saradnika i prilikom potpisa raznih vrsta ugovora. Potrudite se da poznajete celokupnu pozadinu ne samo ponude koju ste dobili, nego i osobe od koje je stigla.

Sanjati da se neko drugi okliznuo na prolivenu mast
Ovakav san ukazuje na to da će vas neko prekasno upitati za savet. Prijatelj/ica ili neko od članova porodice će potražiti vašu pomoć, ali nećete moći da uradite apsolutno ništa osim da sumirate štetne posledice njegove tj. njene odluke.

Sanjati da nešto premazujete mašću
Premazivati ili podmazivati metal mašću u snovima znači da će vaša ideja naići na odobravanje od strane okoline. Verovatno će projekat na kome radite ili predlog za rešenje nekog problema mnogi dobro prihvatiti i da ćete za to biti adekvatno nagrađeni.

Sanjati da drugi premazuju nešto mašću
Videti u snu kako neko premazuje ili podmazuje metal mašću implicira da će vam se svideti nečija poslovna ideja, kao i plan kojim želi da je sprovede u delo. Nije isključeno da ćete i sami poželeti da uložite svoj novac u to.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, jeli ili pravili neku masnoću, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija masti

Masti su velika grupa jedinjenja koja može biti u čvrstom ili tečnom stanju.