Maziti se – šta znači sanjati maženje?

Sanjati da mazite nekoga
Ako u snu mazite nekoga, to je upozorenje da ćete se razočarati u ljubav. Vi ste osoba koja se u svaku vezu upušta srcem zbog čega često bivate povređeni. Iskrenost će vas skupo koštati jer ćete naići na nekorektne ljude koji neće umeti da je cene, već će je zloupotrebiti. Iako ćete sebi reći da okrećete novi list, brzo ćete ponoviti stari obrazac ponašanja.

Sanjati da se mazite
Sanjati da se mazite ukazuje da ste previše osetljivi. Moguće je da i spoljašnjim izgledom odajete utisak ranjene srne kojoj je potrebna zaštita i beg od surove realnosti. Roditelji su vas držali kao malo vode na dlanu i uticali na to da rastete pod staklenim zvonom koje će se kad-tad razbiti i nespremnu vas baciti u koštac sa problemima.

Sanjati druge kako se maze
Kada u snu gledate druge kako se maze, implicira da ste nezadovoljni. Verovatno ćete biti u vezi sa osobom koja vam neće poklanjati pažnju koja vam je potrebna. Trudićete se da mu/joj pružite dovoljan broj šansi kako bi se popravio nakon čega ćete ili otići ili se naviknuti na nedostatak nežnosti koji ćete pokušati da nadoknadite na neki drugi način.

Tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja i osećaja koji su ga pratili. Maženje u snu obično proizvodi lepe emocije, poput osećaja sreće, mira, zadovoljstva i sigurnosti.

Sanjati da mazite bebu
Ako žena sanja da mazi bebu to simboliše bezuslovnu ljubav koju pruža svojim najbližima. Vi ste veoma osetljiva i brižna osoba i uvek se trudite da pružite pažnju onima koje volite. Nikad ne igrate igrice s emotivnim partnerom tj. partnerkom i on/ona zna da može u svakom momentu da se osloni na vas.

Ukoliko muškarac sanja da mazi bebu to implicira da je spreman da započne novu, zreliju fazu svog života. Druga mogućnost ukazuje na potrebu da zaštitite nemoćne, potlačene ili one koji su nepravedno osuđeni za nešto.

Sanjati da drugi maze bebu
Videti u snu kako neko mazi bebu ukazuje na to da vam nedostaje pažnje ili podrške u životu. Možda se vaši najbliži ne slažu s odlukama koje ste nedavno doneli ili postupcima koje ste načinili. Gubitak te podrške dovodi do toga da se osećate nesigurno i nezaštićeno.

Sanjati da mazite dete
Maziti dete u snu znači da ste previše zaštitnički nastrojeni prema onima koje volite. Često njihove obaveze i odgovornosti preuzimate na sebe, a niste ni svesni da im tako činite medveđu uslugu. Kad-tad ćete morati da ih pustite da se brinu sami za sebe, a to će u njihovim glavama izazvati veliku konfuziju i nesigurnost.

Sanjati da drugi maze dete
Kada u snu vidite kako neko mazi dete to implicira da ste ljubomorni na mlađu osobu iz vašeg okruženja. Ovakve snove često sanjaju deca, pogotovo starija, u momentu kada dobiju mlađeg brata ili sestru. Ako odrasla osoba sanja takav san moguće je da smatra da neku osobu voli više nego što mu/joj on tj. ona to uzvraća.

Sanjati da mazite partnera tj. partnerku
Maziti partnera tj. partnerku u snu znači da uopšte ne sumnjate u vašu ljubav. Vaša veza je dovoljno jaka da izdrži sve izazove i zato ste ubeđeni da ćete do kraja života ostati zajedno. Osećate partnerovu tj. partnerkinu naklonost i ljubav, te se može reći da ste u emotivnom smislu potpuno ispunjena osoba.

Sanjati da partner tj. partnerka ne želi da se mazi sa vama
Ako ste sanjali da emotivni partner tj. partnerka ne želi da se mazi sa vama to implicira da niste sigurni u vašu vezu. Verovatno često razmišljate o tome kako bi vam život izgledao kada ne biste bili zajedno. Ne dopadaju vam se takve misli, ali su one direktna posledica odnosa kakav imate s voljenom osobom.

Sanjati da se vaš partner tj. partnerka mazi sa nekim drugim
San u kome vidite da se vaš partner tj. partnerka mazi sa drugom osobom ukazuje na to da ste se na javi udaljili. Moguće je da mnogo radite i da ste previše umorni da se posvetite jedno drugom. Druga mogućnost jeste da postoji problem u komunikaciji zbog koga sve ređe razmenjujete nežnosti. Morate oboje da uložite mnogo truda kako bi vaša veza opstala.

Sanjati da se mazite sa bivšim partnerom tj. partnerkom
Ako ste sanjali da se mazite sa bivšim emotivnim partnerom ili partnerkom to implicira da među vama još uvek postoje neke nedoumice i sumnje. Verovatno na javi niste ni svesni da je to prisutno u vašim mislima ili se trudite da ih odagnate. Snovi s ovakvim značenjem će prestati kada prošlost ostavite iza sebe.

Sanjati da se bivši partner tj. partnerka mazi s nekim drugim
Ovakvi snovi znače da se borite s vlastitim emocijama tj. ne pronalazite način da ih kanališete kako treba. Te emocije mogu biti pozitivne i negativne, ali vi ne znate na koji način i gde da ih usmerite. Možda ste usamljeni, a možda vam nedostaje neko za koga ste bili emotivno vezani.

Sanjati da se mazite sa prijateljom tj. prijateljicom
Ukoliko ste sanjali da se mazite sa prijateljom, odnosno prijateljicom to znači da mu/joj je potrebna vaša pomoć i podrška. Trenutno prolazi kroz turbulentnu fazu svog života i trebali biste mu/joj posvetiti više pažnje. To što vas mrzi da izlazite iz kuće, ne znači da nemate vremena da ga/je pozovete telefonom.

Sanjati da se vaš prijatelj tj. prijateljica mazi sa nekim
Videti u snu kako se blizak prijatelj tj. prijateljica mazi sa nekim ukazuje na to da vam nedostaje. Verovatno niste dugo imali priliku da se vidite ili razgovarate. Razlog su brojne obaveze i posao zbog koga ne stižete da vreme provodite s onima koje volite.

Sanjati da se mazite s ocem ili majkom
Ukoliko ste sanjali da se mazite s ocem ili majkom to simboliše pomirenje. Moguće je da ćete „zakopati ratne sekire“ sa nekim. Shvatićete da je život previše kratak da biste ga proveli u ljutnji ili lošem raspoloženju, te ćete preći preko ponosa i napraviti prvi korak.

Sanjati da se vaš otac ili majka maze sa nekim
Kada u snu vidite kako se vaš otac ili majka maze sa nekim ili maze jedno drugo to implicira da niste ostvarili neke želje iz detinjstva. Možda smatrate da je sada kasno za to, ali niste u pravu. Još uvek imate dovoljno vremena da postignete ono što želite.

Sanjati da se mazite sa kolegom tj. kolegicom
Maziti se u snu sa kolegom ili kolegicom ukazuje na to da ste potpuno posvećeni poslu kojim se bavite. Oduzima vam mnogo vremena, ali vam to ne smeta, jer uživate u njemu. Rezultati su vidljivi, te imate mnogo elana da budete još produktivniji. Nije isključeno da će vas šef nagraditi zbog toga.

Sanjati da se mazite sa šefom ili šeficom
Ako ste sanjali da se mazite sa šefom ili šeficom to implicira da živite u svom svetu i da ne vidite realnost onakvu kakva jeste. Fokusirani ste na svoje fantazije, a zbog toga pored vas prolaze dobre poslovne prilike. Vreme je da se „trgnete“ i počnete da razmišljate o svojoj budućnosti.

Sanjati da se mazite sa neznancem tj. neznankom
Kada sanjate da se mazite s osobom koju ne poznajete to implicira da ste usamljeni ili da neki vaši postupci ne nailaze na pozitivne reakcije ljudi do čijeg mišljenja vam je stalo. Verovatno ste svesni da ste napravili neke loše poteze, ali se ne kajete zbog toga, nego zato što je to ugrozilo odnos sa ljudima koje volite.

Sanjati da se mazite sa pokojnikom tj. pokojnicom
Ukoliko ste sanjali da se mazite s osobom koja nije među živima to znači da ste pod stresom i da vam je potreban savet kako da to prevaziđete. Nemojte da se libite da razgovarate s ljudima o tome što vas muči. Zatvarajući se u sebe nećete ništa postići.

Sanjati da se mazite sa nekim čije lice ne možete da vidite
Ovakav san ukazuje na to da ste spremni da izađete iz svoje zone komfora i da počnete da se bavite nečim što do sada niste radili. Možda ćete promeniti posao ili čak zanimanje, ili ćete pokrenuti vlastiti biznis. Postoji mogućnosti da ćete se okušati u nečemu što vas oduvek interesuje, ali i plaši.

Sanjati da mazite ljubimca
San u kome mazite svog ljubimca, mačku, psa ili neku drugu životinju to implicira da ste se udaljili od drugih ljudi. Trenutno ste u fazi života kada više volite da provodite vreme sami, uz knjigu ili omiljenu seriju, nego u društvu prijatelja. To ne mora da bude posledica nekih loših iskustava, nego možda samo želite da se malo više posvetite sebi.

Ako ste u snu mazili tuđeg ljubimca moguće je da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu sa kojom imate mnogo toga zajedničkog. Nije isključeno da ćete početi intenzivno da se družite, a s vremenom bi se među vama mogle javiti i veće simpatije.

Sanjati da neko drugi mazi vašeg ljubimca
Kada u snu vidite kako neko mazi vašeg ljubimca to implicira maštate o tome da promenite svoj život iz korena, ali se plašite da to i učinite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro mazili nekoga, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija maženja

Maženje je iskazivanje nežnosti dodirom ili rečima.