Medved – šta znači sanjati medveda?

Sanjati medveda
Ako u snu vidite medveda, to označava dobitak na kocki. Moguće je da ćete ući u rizične poslove koji će vašu imovinu i egzistenciju vaše porodice dovesti u pitanje. Ovoga puta imaćete više sreće nego pameti što ne mora da bude garancija za sledeći poduhvat u kome možete sve izgubiti.

Sanjati da ste ubili medveda
Sanjati da ste ubili medveda implicira da će vaš neprijatelj stradati. Verovatno će vas izazvati osoba koja je na boljem položaju u firmi i koja je finansijski jača od vas. Vaš sukob će podsećati na borbu Davida i Golijata, ali greška vašeg protivnika biće ta što vas je podcenio/la i nije računao da ste i te kako sposobni da se branite i uzvratite udarac.

Sanjati da vas medved napada
Kada vas u snu medved napadne, to je upozorenje da vam spremaju zamku. Ovo se može odnositi na ljubomorne kolege ili rodbinu koja će hteti da prisvoji nešto što im ne pripada. Primićete veliki broj niskih udaraca na koje ćete se jedva suzdržati da ne odgovorite, ali to će vas sprečiti da postanete isti kao oni.

Sanjati da čujete ulrik medveda
Ukoliko u vašem snu medved urliče, to ukazuje da ćete pasti u nemilost. Može se desiti da ćete zavisiti od osobe sa kojom niste u dobrim odnosima što će dodatno zakomplikovati vašu situaciju. Moraćete da se izvinite i zatražite pomoć, što će vam biti ispod časti, ali kada shvatite da će to koristiti ljudima koje volite, ni jedna žrtva vam neće teško pasti.

Sanjati da je medved ozledio nekoga
Sanjati da je medved razderao nekoga upozorava na bolest u porodici. Moguće je da će se neko od članova osećati loše pa ćete morati da mu/joj posvetite mnogo vremena i ljubavi kako bi se oporavio/la. Trudićete se da budete nasmejani i pozitivni, a zapravo ćete imati želju da se isplačete i nekome poverite svoje muke.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, te detalja i osećaja koji su ih pratili. Emocije koje često prate ovakve snove su strah, panika i zbunjenost.

Sanjati medveda u kavezu
Kada u snu vidite medveda zarobljenog u kavezu to implicira da ste se promenili, ali da vam se ne dopada osoba koja ste postali. Verovatno ste se odrekli nekih navika ili ste svoju svakodnevnicu prilagodili drugoj osobi. Možda ste to učinili zbog ljubavi, ali gubljenje identiteta ne bi trebalo da bude žrtva koju ćete podnositi zbog voljene osobe.

Sanjati da ste pustili medveda iz kaveza
Pustiti medveda iz kaveza u snu ukazuje na to da ćete pokušati da vratite svoju slobodu. Trenutno vas posao ili čak bliske osobe sputavaju u ostvarenju svojih ambicija. Osećate se kao u kavezu i dugo se trudite da smognete hrabrost da se toga oslobodite. To bi se u bliskoj budućnosti moglo i dogoditi.

Sanjati ranjenog medveda
Ranjen ili bolestan medved u snu obično simbolizuje želju da se oslobodite nekoga ili nečega što negativno utiče na vas. To mogu biti poroci, loš posao ili toksična emotivna veza. Osećate da to nije dobro za vas, ali se ne borite protiv toga. Malo vam je potrebno da se osvestite i učinite svoj život kvalitetnijim i boljim.

Sanjati mrtvog medveda
San u kome vidite mrtvog medveda znači da ne dopuštate da drugi imaju autoritet nad vašim životom. To ne znači da niste spremni na kompromise i dogovore, nego da čvrsto stojite iza odluka koje se tiču direktno vas. Neko bi rekao da ste tvrdoglavi, ali samouverenost je osobina koja vas bolje opisuje.

Sanjati mirnog medveda
Ako ste u snu videli mirnog medveda to implicira da ste prilično samostalna osoba i da umete da vodite računa o svom životu. Čvrsto držite konce i nikad ne paničite kada se stvari ne odvijaju onako kako ste vi zamislili. Potpuno ste sposobni da donosite velike odluke i da živite život najbolje što možete.

Sanjati medveda koji spava
Videti u snu medveda koji spava ukazuje na to da je došlo vreme da preispitate svoje želje i pozabavite se neostvarenim snovima. Prerano ste digli ruke od nekih ideja, a sada je pravi trenutak da im se posvetite. Ne dozvolite da vas strah od neuspeha sputava, nego se potrudite da savladate.

Sanjati agresivnog medveda
San u kome vidite agresivnog medveda za koga ste sigurni da bi bio u stanju da vas u svakom momentu napadne simbolizuje potisnut bes. Verovatno vas je na javi nešto naljutilo, a niste odreagovali na pravi način. Sa tim negativnim mislima ste legli u krevet i zato se životinja iz vašeg sna ponaša nasilno.

Sanjati medveda u cirkusu
Ukoliko ste sanjali cirkusku tačku sa medvedom to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli upoznati veoma iskrenu, poštenu i dobru osobu. Brzo ćete razviti kvalitetno prijateljstvo za ceo život. Ako je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno ni da će se među vama roditi i neke dublje emocije.

Sanjati medveda koji pleše
Ako ste u snu videli medveda koji pleše stojeći na zadnjim nogama to simboliše finansijsku dobit. Možda će poslodavac odlučiti da vam poveća platu ili isplati kratkoročnu stimulaciju, da ćete dobiti nasleđe ili ostvariti dobitak u igrama na sreću. Novac će vam, u svakom slučaju dobro doći.

Sanjati medveda ili mečku sa mladuncima
Ukoliko ste u snu videli medveda ili mečku sa mladuncima to implicira da ćete uživati u toplini svog doma okruženi ljudima koje volite. Verovatno ćete organizovati druženje sa članovima porodice i bliskim prijateljima, te ćete se odlično provesti i konačno opustiti od svakodnevnog stresa.

Sanjati da lovite medveda
Loviti medveda u snu je znak da ćete ostvariti svoje ciljeve. Vi ste vrlo uporna i vredna osoba i retko odustajete od onoga što želite. Ako zadržite takav stav prema životu i uspete da ostanete motivisani, smeši vam se lepa budućnost.

Sanjati da grlite medveda
Grliti medveda u snu ukazuje na to da će vas nesreća zbližiti sa nekom osobom. Moguće je da ćete se boriti sa sličnim problemom, te da će se iz empatije javiti i dodatna bliskost. Ako trenutno prolazite kroz težak period kada su odnosi sa porodicom u pitanju, verovatno će vam mnogo značiti podrška partnera tj. partnerke.

Sanjati da ste udomili medveda
Ukoliko ste sanjali da vam je medved kućni ljubimac to implicira da morate da naučite da kontrolišete emocije. U stanju ste da „planete“ zbog svake sitnice i zato vaši odnosi sa drugim ljudima nisu na zavidnom nivou. Ako ne naučite da kanališete emocije, postoje realne šanse da ćete izgubiti mnoge ljude do kojih vam je stalo.

Sanjati da ste probudili medveda
Probuditi medveda iz zimskog sna znači da vam podsvest poručuje da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Osoba ste koja ima mnogo talenata, ali ne i volje i hrabrosti da od toga napravite „dobru priču“. Vreme je da u sebi probudite ono što vam nedostaje kako biste postali uspešniji, a time i zadovoljniji svojim životom.

Sanjati da hranite medveda
Hraniti medveda u snu ukazuje na to da biste se mogli iznenaditi količinom emocija kod osobe koju ste oduvek smatrali zatvorenom, pa i bezosećajnom. Bićete u prilici da svedočite, za tu osobu, vrlo stresnoj situaciji i shvatićete da je i on tj. ona samo čovek od krvi i mesa i da ga/je pogađaju mnoge stvari, baš kao i vas. Potrudićete se da mu/joj pružite maksimalnu podršku.

Sanjati da bežite od medveda
Bežati u snu od medveda ukazuje na to da biste trebali da prestanete da gurate neke probleme pod tepih. U stanju ste da negirate očite činjenice i da se pretvarate da problem ne postoji. Međutim, ako i dalje budete ignorisali to što vam se dešava, brige će se samo nagomilavati, a vi nećete moći da ih rešavate na vreme.

Sanjati da se krijete od medveda
San u kome se krijete od medveda znači da vas sreća neće pratiti jedno vreme. Možda ste se mnogo oslanjali na to, a niste dovoljno radili na ostalim segmentima potrebnim za uspeh. Ne možete baš očekivati da postignete sve što želite bez imalo truda.

Sanjati da jurite medveda
Juriti medveda u snu je upozorenje da preispitate odluke koje ste nedavno doneli. Niste dobro razmislili o mogućim posledicama, a to će vam se kad-tad odbiti o glavu. Nije kasno da ispravite greške koje ste napravili ili da revidirate planove koje želite da sprovedete u delo. Ne ignorišite savete ljudi koji vas vole i poštuju.

Sanjati da se borite sa medvedom
Boriti se u snu sa medvedom simboliše nepravdu koju biste u bliskoj budućnosti mogli doživeti. Vrlo ste poštena osoba i takve stvari vas potpuno izbacuju iz koloseka, ne samo kada ste vi u pitanju, nego i kada se radi o drugim ljudima. Međutim, morate se pomiriti sa činjenicom da život ponekad jednostavno nije fer.

Sanjati da vas je medved ugrizao
Ako ste sanjali da vas je medved ugrizao to implicira da će vaš neprijatelj uspeti da ostvari svoje pretnje. Moguće je da ste se na javi zamerili pogrešnoj osobi i da će to povući negativne posledice za sobom. Na sreću, to neće bitno uticati na vaš život, ali ćete svakako naučiti kad treba da „povučete ručnu“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli, čuli ili ubili medveda, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija medveda

Medvedi su krupni sisari iz reda zveri koji najhladniji deo godine prespavaju.

Novi Sanovnik