Močvara – šta znači sanjati močvaru?

Sanjati močvaru
Ako u snu vidite močvaru, to je upozorenje da ćete se razboleti. Moguće je da ćete u potpunosti zapostaviti vaše zdravlje i da ćete se jako loše osećati. Konstantna izloženost stresu, manjak fizičke aktivnosti i višak nezdrave hrane uzeće svoj danak pa ćete vaše telo i psihu dovesti u teško stanje koje vam može ostaviti ozbiljne posledice.

Sanjati da nekoga izvlačite iz močvare
Sanjati da nekoga izvlačite iz močvare implicira da će vaš trud biti uzaludan. U narednom periodu shvatićete značenje izreke: „Ne bacaj bisere pred svinje“. Ma koliko vi pokušavali da pomognete drugima, nećete imati nikakvog uspeha ako oni ne žele da se potrude i malo vam olakšaju situaciju. Vaša savest će biti mirna jer ste dali sve od sebe ne očekujući ništa zauzvrat.

Sanjati da ste upali u močvaru
Kada u snu upadnete u močvaru, to označava poniženje. Može se desiti da ćete nepromišljeno postupiti zbog čega ćete vrlo brzo završiti na stubu srama. Niko vam neće pružiti priliku da ispravite grešku već će vaše reči iskoristiti protiv vas i izopštiti vas iz okruženja u kome ste verovali da imate prave prijatelje.

Sanjati da ste skočili u močvaru
Ako ste sanjali da ste namerno skočili u močvaru to znači da vaše ponašanje zabrinjava vaše bližnje. Verovatno ne vodite dovoljno računa o sebi, mnogo radite, premalo ili nezdravo jedete i skoro nikad ne odmarate. Pod stresom ste i to bi u bliskoj budućnosti moglo ozbiljno da naruši vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Sanjati da je neko drugi skočio u močvaru
Ovakav san ukazuje na to da ćete se raspravljati sa vrlo tvrdoglavom osobom. Uzalud ćete mu/joj pokušavati da dokažete da ste u pravu, jer neće želeti da vas sasluša. S obzirom na to da ste i sami pomalo tvrdoglavi, rasprava bi vrlo lako mogla da preraste u svađu, ukoliko ne prestanete na vreme.

Sanjati da šetate pored močvare
Šetati u snu pored močvare simboliše manjak samopouzdanja koji vas sprečava da budete srećni i uspešni. Posedujete brojne kvalitete, ali ih sami niste svesni. Kada se konačno uhvatite u koštac sa svojim kompleksima i počnete da radite na tome, život će vam postati mnogo lepši i lakši.

Sanjati da drugi šetaju pored močvare
Ovakav san ukazuje na to da ćete se naći na meti nečije sujete. Moguće je da će vas radni kolega tj. kolegica, zbog sposobnosti koje posedujete smatrati konkurencijom, te će vas na sve načine sabotirati. S obzirom na njegovo tj. njeno radno i životno iskustvo, trebaće vam mnogo mudrosti i snage da se izborite sa opstrukcijama.

Sanjati da se kupate u močvari
Kupati se u snu u močvari ukazuje na to da u poslednje vreme donosite, u najmanju ruku čudne odluke. Želite da promenite neke stvari u svom životu, ali ste odabrali neobične načine za to. Ništa veliko se nije dogodilo preko noći, zato morate da razmišljate dugoročno i da pravite planove koji će vam pomoći da postignete uspeh, a ne da vučete poteze u afektu.

Sanjati da se drugi kupaju u močvari
Ukoliko ste u snu videli kako se neko kupa u močvari to znači da ćete na javi kritikovati blisku osobu zbog nekih nepromišljenih odluka i poteza. Trudićete se da mu/joj pokažete koliko se to negativno odražava na njegovu tj. njenu budućnost, ali vaši apeli na njegov/njen razum neće uroditi plodom.

Sanjati da plivate u močvari
Plivati u močvari u snu je znak da ćete se vrlo dobro snaći u nekoj ozbiljnoj situaciji. Blagovremene reakcije i dobri potezi će impresionirati ljude oko vas. Shvatićete da ste dostigli novi stepen zrelosti, pa ćete biti ponosni sami na sebe. Rešićete se ružne navike da reagujete burno i stvarate paniku u važnim trenucima.

Sanjati da drugi plivaju u močvari
Ako ste u snu videli kako neko pliva u močvari to implicira da ćete imati priliku da upoznate vrlo hrabru osobu. Reč je o nekome ko je uspeo da se izvuče iz teške životne situacije i da iz nje izađe kao pobednik. Oduševiće vas njegova tj. njena energija i volja za životom. Smatraćete da od takve osobe možete mnogo toga da naučite, te ćete se potruditi da što više vremena provedete sa njim tj. njom.

Sanjati da ronite u močvari
Roniti u snu po močvari je upozorenje da se čuvate manipulatora. U bliskom okruženju imate osobu koja će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la vlastite ciljeve. Moguće je da će vam obećavati kule i gradove, samo kako bi vas naveo/la da uradite nešto za njega tj. nju. Kada od vas izvuče ono što mu/joj je potrebno, ostaviće vas bez bilo kakvog obrazloženja.

Sanjati da drugi rone u močvari
San u kome vidite kako drugi rone po močvari ukazuje na to da ćete uzalud pokušavati da ubedite nekoga da vam pomogne. Možda ćete nagovarati partnera tj. partnerku da krenete u privatni biznis ili kolegu tj. kolegicu da vam pomogne da rešite neki posao. Međutim, vaše nagovaranje neće rezultovati uspehom.

Sanjati da plovite čamcem po močvari
Ploviti čamcem po močvari simboliše dosadu. Moguće je da ste zapali u kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Željni ste promene i avanture, ali ste previše lenji da ostvarite te svoje želje. Potreban vam je neko da vas „pogura“ i motiviše. S obzirom na to da nemate u okruženju takve ljude, ako želite promenu, moraćete sami da je pokrenete.

Sanjati da drugi plove čamcem po močvari
Ovakav san znači da uzalud zavidite nekoj osobi iz bližeg okruženja zato što verujete da je njegov tj. njen život savršen. To je daleko od istine, samo što vi ne možete to da vidite iza zatvorenih vrata. Bolje bi bilo da se više posvetite razmišljanju o tome kako da poboljšate vlastiti život, a ne da ga učinite sličnim tuđim, poput onoga na koga ste ljubomorni.

Sanjati da se davite u močvari
Daviti se u  močvari u snu je znak da je došlo vreme da se pozabavite problemom koji dugo „gurate pod tepih“. Verovatno vas suočavanje sa tim plaši, ali nema razloga za to. Moguće je da ćete taj problem rešiti lakše i jednostavnije nego što ste mogli i da zamislite. Uz malo hrabrosti i vere u sebe možete postići sve što zamislite.

Sanjati da spasavate davljenika u močvari
Ovakav san simbolizuje nemoć da promenite neke stvari u svom životu. Činjenica je da niste srećni i zadovoljni i da samo stagnirate, a ne napredujete. Ponekad vam se čini da vam ništa ne polazi za rukom. Ipak, morate da budete uporniji i strpljiviji. Uspeh neće doći preko noći i moraćete mnogo truda da uložite kako bi se neke vaše želje ostvarile.

Sanjati da pecate na močvari
Premda močvara nije dobro mesto za pecanje, ovakvi snovi nisu retki kao što ste možda mislili. Najčešće ih sanjamo kada znamo da radimo nešto pogrešno. Na primer, svesni ste koliko vam poroci ugrožavaju život i zdravlje, ali ih se ne odričete. Isto važi i za neke druge segmente života.

Sanjati da drugi pecaju na močvari
Ako ste u snu videli kako neko peca na močvari to implicira da će vas iznenaditi količina ljudske gluposti. Navikli ste već na to da se oko vas dešavaju potpuno nelogične stvari, međutim, ponovo ćete ostati zatečeni nekim prizorom, događajem ili vešću. Jednog dana ćete se valjda navići na to.

Sanjati da isušujete močvaru
Ukoliko ste sanjali da isušujete močvaru to znači da ste spremi za nove početke. Moguće je da ćete promeniti posao, zanimanje ili mesto stanovanja. Dugo priželjkujete tako nešto, ali vas je sve vreme mučio strah od neuspeha. Međutim, sada ćete smoći snage i hrabrosti da započnete novi život.

Sanjati isušenu močvaru
Videti u snu isušenu močvaru ili hodati po mulju i blatu koje je ostalo nakon tog procesa može da ukazuje na ljubavno razočarenje ili poslovne neuspehe. Možda će vas draga osoba povrediti ili ćete doživeti neke neprijatnosti od strane kolega ili poslodavca.

Sanjati čudovište iz močvare
Ovakav san svrstavamo među košmare, tj. noćne more. Premda ga češće sanjaju deca, ovakvi prizori se mogu pojaviti i u snovima odraslih ljudi. Čudovište iz močvare obično ukazuje na bezrazložan strah tj. paranoju. Često vam se čini da vam partner tj. partnerka nije veran/a ili da vam prijatelji nešto taje, premda nemate niti jedan dokaz kojim biste potkrepili takve misli. Svojim optužbama biste mogli udaljiti drage ljude od sebe.

Ako ste sanjali da vas juri čudovište iz močvare to implicira da ćete nekoga optužiti za izdaju ili prevaru, a da se pri tome nećete ni potruditi da saslušate njegovu tj. njenu stranu priče. Verovatno ćete se distancirati od te osobe i nećete mu/joj dati priliku da vam ispriča o čemu se radi.

Ukoliko ste sanjali kako čudovište iz močvare beži od vas to znači da ste skloni preuveličavanju problema. Vi ste živi dokaz da je izreka „napraviti od muve slona“ apsolutno tačna i istinita. Ponekad toliko paničite da ne možete ni da saslušate šta vam dobronamerni ljudi govore. Projektujete samo loš scenario, bez mogućnosti da niste u pravu. Time sebi i drugima nanosite više štete nego koristi.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili upali u močvaru, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija močvare

Močvara je vodeno stanište sa muljevitim dnom na kom žive vodozemci, ribe, ptice, itd.

Novi Sanovnik