Munja – šta znači sanjati munju?

Sanjati munju
Ako u snu vidite munju na nebu, to označava svađu. Moguće je da već duže vreme tolerišete ponašanje i komentare osobe koja je loša prema vama. Inače možete mnogo da istripite, ali kada kap prelije čašu, kao što će biti slučaj, reći ćete mu/joj stvari koje ni pas s’ maslom ne bi mogao pojesti i prekinućete kontakt za sva vremena.

Sanjati da se krijete od munje
Sanjati da se krijete od munje implicira da ćete imati sukob sa šefom. Verovatno niste na vreme završili sve vaše obaveze zbog čega ćete se suočiti sa gnevom nadređenih. Imaćete prilično neubedljiva opravdanja koja nikoga neće zadovoljiti. Savetovaće vas i opomenuti da se uozbiljite, inače biste mogli da dobijete otkaz ili lošije radno mesto.

Sanjati da čekate ili prizivate munju
Kada u snu prizivate munju, to ukazuje da iskušavate sreću. Može se desiti da ćete se ponašati bahato što će vas dovesti u veliku opasnost. Nećete imati važnija dešavanja u životu zbog čega ćete sami sebi stvoriti probleme zbog kojih ćete kasnije zažaliti. Ipak, ostaće vam posledice koje dugo nećete otkloniti, ali koje će vas podsećati da ne izazivate sudbinu.

Sanjati da se drugi kriju od munje
Ukoliko ste sanjali kako se drugi kriju od munje moguće je da ćete na javi raditi tuđi posao. Neko od vaših kolega neće biti dovoljno vešt da odradi neki zadatak, pa će to pasti na vaša leđa. Shvatićete da to što imate širok opseg veština ponekad može da bude više teret, nego pozitivna stvar.

Sanjati da drugi prizivaju munju
San u kome vidite kako neko priziva munju je znak da ćete bahatoj osobi pokazati gde mu/joj je mesto. Naime, neko će vas uporno ponižavati ili minimalizovati vaše uspehe. Jedno vreme ćete trpeti provokacije, a potom ćete mu/joj jasno, ali pristojno dati do znanja da biste imali mnogo više razloga da budete arogantniji od njega tj. nje, samo što vam je to ispod časti.

Sanjati da vas je munja obasjala u mraku
Ovakav san, na žalost, ima negativno značenje. Često simboliše razočarenje ili izdaju. Moguće je da će vas povrediti reči ili dela bliske osobe. Druga mogućnost jeste da ćete umesto dobrih, uskoro čuti loše vesti.

Sanjati da je munja obasjala nekog drugog
Ako ste u snu videli kako je munja obasjala nekoga u tami to može da znači da ćete se naći na meti tračeva. Neko će želeti da pokvari vašu reputaciju, te će širiti laži o vama. Najgore što možete da uradite u tom slučaju jeste da svakom pojedinačno demantujete te informacije. Bolje bi bilo da sačekate da se „bura stiša“, pa tek onda da reagujete. U svakom slučaju, nema razloga za brigu jer to neće moći da poljulja vaš ugled u društvu.

Sanjati da je munja obasjala vašu sobu
Kada sanjate da je munja obasjala vašu sobu to implicira da će se neko od vaših bližnjih naći u problemu. Verovatno će uložiti novac u nešto neisplativo, te će vas pitati da mu/joj pozajmite određenu sumu kako bi preživeo. Druga mogućnost jeste da će mlađi članovi vaše šire porodice napraviti neki problem u javnosti, te će vas toliko biti sramota da ćete ulicom šetati pognute glave.

Sanjati da je munja obasjala ceo grad
San u kome vidite kako munja obasjava ceo grad ukazuje na to da će vaša tajna izaći na svetlost dana. Reč je o nečemu što dugo krijete od ljudi, o nekom postupku kojim se ne ponosite. Plašite se da bi istina mogla da zaboli ljude do čijeg mišljenja vam je stalo i da ih udalji od vas. Zato ste u konstantnom strahu, koji možete da rešite na samo jedan način. Razgovarajte sa nekim kome verujete, to će vam pomoći da umirite savest i da shvatite šta dalje treba da radite.

Sanjati da vas je munja zaslepila
Ukoliko ste sanjali da vas je munja zaslepila to simboliše nove prilike. Moguće je da će vam neko ponuditi poslovnu saradnju ili da ćete pronaći oglas za posao iz snova. Ne smete da dozvolite da vas strah od neizvesnosti ili to što ne volite da izlazite iz svoje zone komfora spreči da iskoristite mogućnosti koje vam se nude.

Sanjati da vas je munja probudila
Kada sanjate da vas je svetlost koju munja proizvodi probudila iz sna to znači da vam savest nije mirna. Moguće je da ste uradili nešto čime se ne ponosite. Verovatno ste povredili ili uvredili dragu osobu, ali mu joj se niste izvinili. Druga mogućnost jeste da krijete nešto od svojih bližnjih ili prijatelja.

Sanjati da vas je munja pogodila
Ako ste sanjali kako vas je udarila munja to implicira da biste trebali da poradite na komunikaciji sa bliskim ljudima. U poslednje vreme ste nervozni, a svoju frustraciju lečite na članovima porodice, partneru tj. partnerki ili prijateljima. Svako ima svoj prag tolerancije, a vi ste veoma blizu da ga prekoračite. Ako ne želite da izgubite neke ljude, nemojte ni da ih vređate.

Sanjati da je munja pogodila vašeg partnera
Sanjati da je munja udarila vašeg partnera tj. partnerku to znači da prolazite kroz krizu čiji je uzrok nerazumevanje ili manjak međusobnog poštovanja. Ponekad ste oboje previše tvrdoglavi da popustite, pa zbog toga rizikujete da vaša veza tj. brak postane stvar prošlosti.

Sanjati da je munja pogodila nekog drugog
Kada sanjate da je munja udarila nekog drugog moguće je da će vas bliska osoba kriviti za svoje neuspehe. Verovaće da ste ga/je svojim savetima usmeravali na pogrešan put. Uzalud ćete mu/joj pokušavati da objasnite da vam namere nisu bile loše i da on tj. ona nije morao/la da vas posluša. Tek nakon nekog vremena će shvatiti da je sam/a kriv/a za svoje greške i tražiće da mu/joj oprostite.

Sanjati da je munja pogodila vašu kuću
Ovakav san, na žalost ima negativno značenje. Često simbolizuje porodične probleme. Moguće je da ćete izgubiti dragu osobu, tj. da će umreti neko koga volite ili da će draga osoba odlučiti da svoj život nastavi negde drugo. Druga mogućnost jeste da će neko od rodbine biti bolestan, te ćete se svi truditi da mu/joj pomognete. San može da simbolizuje i žustre svađe među članovima vaše porodice.

Sanjati da je udar munje izazvao požar
Ovakav san ukazuje na to da biste se mogli zaljubiti toliko da ćete zanemariti sve druge obaveze, poslove, pa čak i druge bliske ljude. Druga mogućnost jeste da ćete se potpuno fokusirati na rešavanje jednog problema, da će vam se svi drugi nagomilati i kasnije izazvati veliki stres.

Sanjati munju praćenu gromom
Munja praćena gromovima u snu je znak da morate da naučite da odredite prioritete. Previše se bavite nekim sitnim problemima, pa nemate dovoljno vremena da se pozabavite onim krupnim stvarima. Moraćete malo bolje da se organizujete ili da neke svoje obaveze prebacite na ostale članove porodice ili na kolege na poslu.

Sanjati munju na vedrom nebu
Kada vidite munju na vedrom noćnom nebu to implicira da ćete doživeti nešto neočekivano. Moguće je da će vas iznenaditi neke vesti ili će vam se dogoditi situacija koju nikako niste mogli da predvidite.U svakom slučaju, nećete moći da sprečite dalji razvoj događaja. Na kraju ćete moći samo da sanirate nastalu štetu.

Sanjati munju koja izbija iza oblaka
San u kome vidite munju koja izbija iza oblaka ukazuje na to da je pred vama jedan miran period. Konačno ćete moći da rešite finansijske, tj. poslovne probleme, te ćete osetiti rezultate svog truda i rada. Shvatićete da je vredelo uložiti veći napor kako biste sada bili spokojni i vi i članovi vaše porodice. Napokon ćete moći sebi i drugima da priuštite ono što želite.

Sanjati munju tokom oluje
Ukoliko ste u snu videli munju tokom oluje to može da znači da ćete se konačno osloboditi nekih strahova ili ćete izaći iz svoje zone komfora. Do sada ste bili prilično oprezni i niste ulazili u rizične situacije. Međutim, shvatili ste da na taj način nikad nećete postići ono što želite, te ćete „promeniti ploču“. Trebaće neko vreme da se naviknete na novonastalu situaciju, ali ćete kasnije shvatiti da ste uradili pravu stvar.

Sanjati da ste snimili munju
S obzirom na to da ova pojava traje veoma kratko, pravi je uspeh snimiti munju na nebu. Ako je vama nešto tako pošlo za rukom moguće je da će vam se ukazati dobra poslovna prilika, da ćete je prepoznati i iskoristiti na najbolji mogući način. San takođe simboliše napredak u karijeri, ali i poboljšanje finansijske situacije.

Sanjati da ste fotografisali munju
Ako ste uspeli da fotoaparatom ovekovečite udar munje na noćnom nebu to implicira da biste vi ili neko od vaših bližnjih mogli dobiti nekretninu, zemlju ili novac u nasledstvo. Moguće je da će dalji rođak da vam ostavi imanje ili će to učiniti neko od članova porodice vašeg supruga tj. supruge.

Sanjati da slikate munju
Kada sanjate da slikate munju na papiru ili platnu to znači da čeznete za mirom. U poslednje vreme imate mnogo obaveza i problema, a stres je počeo negativno da utiče na vaše zdravlje. Morate da pronađete način da se odmorite i opustite. Neće ceo sve propasti ako vi uzmete dva dana pauze.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli munju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija munje

Munja je pražnjenje atmosferskog elektriciteta.