Šta znači sanjati naćve?

Sanjati pune naćve
Ako u snu vidite pune naćve, to simbolizuje ugled u društvu. Vi ste veoma poštovana osoba koja je na pravi način uspela da se izbori za sebe. Niste podlegli pritiscima sredine i krenuli lakšim putem kao što su mnogi učinili. Imate puno pravo da budete zadovoljni i da se ponosite odlukama koje su vas dovele do položaja na kome se sada nalazite.

Sanjati prazne naćve
Sanjati prazne naćve označava bedu. Moguće je da ste u životu bili više gladni nego siti večito se žrtvujući za ljude koji su vam dragi. Ovo se ne odnosi samo na materijalne stvari već i na emocije koje ste nesebično pružali, a često ste ostajali uskraćeni za iste. Ipak, kada biste mogli da se vratite u prošlost, sve biste isto učinili bez obzira na bol koji ste osetili.

Sanjati da bacate naćve
Kada u snu bacate naćve, to implicira da se nečega stidite. Verovatno se radi o postupcima kojima ste sami sebe ponizili ili poreklu koje vam nije po volji. Za loše osobine krivite genetiku zaboravljajući da imate zdrav razum koji vas može sprečiti da se ponašate kao osobe kojih se stidite. Što više bežite, čini vam se da ponavljate njihove greške.

Sanjati da drugi bacaju naćve
Ukoliko ste u snu videli kako neko baca naćve to ukazuje na potrebu da nagradite nečiji trud ili da vratite uslugu koju vam je neko učinio. Neko vam je pomogao u veoma važnom trenutku, te ćete se potruditi da mu/joj se odužite.

Sanjati da pravite naćve
Ako ste sanjali da pravite naćve to znači da ste osoba koja ima mnogo ideja. Vi stalno tražite način kako da ih sprovedete u delo i ne odustajete kada doživite neuspeh. Prilično ste snalažljivi, te umete da ubedite ljude da je ono što radite dobro i korisno. Ove osobine će vam kasnije u životu mnogo pomoći da postignete svoje ciljeve.

Sanjati da drugi prave naćve
Kada u snu vidite kako neko pravi naćve to implicira da će vas oduševiti nečija kreativnost. Imaćete priliku da se družite ili sarađujete sa osobom koja poseduje mnoge talente, a što je još važnije, ume da ih unovči. Dok vi radite kako biste preživeli, on tj. ona uživa u svom poslu, a pri tome solidno zarađuje.

Sanjati da nosite naćve
Nositi naćve u snu znači da ćete morati da uložite mnogo truda i rada u nešto kako biste dobili dobre rezultate. Moguće je da radite na nekom projektu i nadate se da ćete ostvariti uspeh. Ipak, moraćete da prevazilazite brojne prepreke kako bi postigli ono što želite. Važno je da ostanete istrajni i motivisani i da ne dozvolite da vas manji neuspesi pokolebaju.

Sanjati da drugi nose naćve
Videti u snu kako neko nosi naćve ukazuje na to da ćete pomoći prijatelju tj. prijateljici ili kolegi, odnosno kolegici u nekom poslu. Možda ćete pomagati u selidbi, krečenju ili nekom drugom poslu ili ćete svojim znanjem i iskustvom doprineti da se neki poslovni zadatak završi na vreme.

Sanjati da mesite hleb u naćvama
Ako ste sanjali da mesite hleb u naćvama to implicira da ćete morati da racionalizujete troškove kako ne biste doživeli bankrot. Svaki član porodice će biti prisiljen da ograniči potrošnju samo na ono što je zaista neophodno, te da se odrekne kupovine stvari koje mu/joj ne trebaju. Ovaj period neće dugo potrajati, ali će vas sve naučiti kako da budete ekonomičniji.

Sanjati da drugi mese hleb u naćvama
Videti u snu kako neko mesi hleb u naćvama ukazuje na to da ste zabrinuti za nekog člana porodice ili prijatelja tj. prijateljicu koji se suočava sa finansijskim problemima. Pomogli ste mu/joj koliko ste mogli, ali to nije dovoljno. Zato ćete mu/joj predložiti da pronađe dodatni posao kako bi mogao/la da servisira sve svoje obaveze. Vi ćete, naravno, u svakom momentu biti tu da mu/joj pozajmite onoliko koliko možete.

Sanjati da perete naćve
Prati ili ribati naćve u snu ukazuje na to da ćete odustati od nekog projekta ili ideje. Naime, reč je o nečemu na čemu dugo radite, a rezultata još uvek nema. Shvatićete da ste izgubili previše vremena na to i okrenućete se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi peru naćve
San u kome vidite kako neko pere naćve može da znači da ćete pokušati nekoga da odgvorite od loše ideje. Predstaviće vam svoj plan i upitati za savet, a vi ćete mu/joj iskreno reći da ne verujete da će mu/joj taj posao tj. odluka doneti bilo šta dobro. Nije isključeno da će se naljutiti na vas zbog toga što nemate poverenja u njega tj. nju, odnosno u plan koji vam je predstavio/la.

Sanjati da ste kupili naćve
Kupovati naćve u snu znači da se previše trudite da se nekome dopadnete. Počeli ste svoje mišljenje, stavove, navike i ukus da prilagođavate njegovim tj. njenim. Ako ovako nastavite postoji realna mogućnost da ćete izgubiti vlastiti identitet. Pitanje je da li ćete se onda sami sebi dopadati.

Sanjati da prodajete naćve
Prodavati naćve u snu ukazuje na to da ćete poslušati savet starije i mudrije osobe. Neko od vaših prijatelja ili poznanika će vam sugerisati kako da se ponašate u određenoj situaciji i shvatićete da je u pravu. Nećete se pokajati zbog odluke koju ste doneli i rado ćete ga/je ponovo pitati za savet.

Sanjati da ste dobili naćve
Ukoliko vam je neko u snu poklonio naćve to implicira da vas oduševiti nečiji gest. Naime, bićete u prilici da svedočite humanom činu zbog koga ćete promeniti mišljenje o njegovim akterima. Osoba koju ste smatrali nadmenom će vas iznenaditi svojim postupkom, pa ćete ga/je gledati nekim drugim očima. Sigurno će vas navesti da i vi što pre učinite nešto dobro za druge.

Sanjati da ste nekome dali naćve
Ovakav san simboliše strah od siromaštva. Vi ste osoba koja je imala skromno, ali srećno detinjstvo. Ne možete da se pohvalite da ste uvek imali sve što vam je bilo potrebno, zato želite da svojim potomcima obezbedite mnogo više. Osim toga, prilično ste štedljivi, jer se plašite da ćete doći u situaciju da ostanete bez ičega.

Sanjati da se ukrali naćve
Ukrasti naćve u snu znači da ćete dobiti iznenadne goste. Naime, neko od članova dalje porodice će odlučiti da vas iznenadi posetom. S obzirom na to da ste jedva čekali slobodno popodne da se malo odmorite, nećete biti najsrećniji zbog toga što vam je to neko oduzeo. Potrudićete se da ih dočekate kako treba, premda ćete jedva čekati da im vidite leđa.

Sanjati da vam je neko ukrao maćve
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao naćve to implicira da ćete pretrpeti manju štetu. Verovatno ćete uložiti novac u nešto neisplativo. Kupićete neku stvar za koju ćete verovati da će vam olakšati svakodnevni život, ali to neće biti tako. Brzo ćete shvatiti da je ste bacili novac na nešto što ne opravdava svoju cenu.

Sanjati da ste razbili naćve
Kada sanjate da ste slučajno razbili naćve to znači da biste se mogli posvađati sa dragom osobom zbog novca. Vi ćete verovati da je bolje da uštedite za nešto korisno u budućnosti, dok on tj. ona smatra da treba uživati sada, jer sutra može biti prekasno. Ne smete da dozvolite da takve stvari ugrožavaju vaš odnos, potrudite se da nađete neki kompromis.

Ukoliko ste sanjali da ste namerno razbili naćve to implicira da ćete svojim ponašanjem isprovocirati nekoga na javnom mestu. Možda ćete u žurbi, ali svesno napraviti saobraćajni prekršaj ili ćete ući preko reda u banku ili neku drugu ustanovu. To će izazvati burne reakcije nekoga ko je i pre toga bio nervozan, te će vam uputiti mnogo pogrdnih reči.

Sanjati da je neko drugi razbio naćve
San u kome vidite kako je neko slučajno ispustio i razbio naćve je znak da morate da pokažete više razumevanja prema bliskim ljudima. Potrudite se da shvatite zašto su doneli neke odluke ili povukli određene poteze. Nemojte odmah da ih osuđujete i grdite zbog toga, nego se prvo pokušajte staviti u njegovu tj. njenu poziciju.

Sanjati da je neko namerno razbio naćve ukazuje na to da će vas povrediti manjak empatije kod nekih ljudi. Verovatno ćete skupljati novac kako biste pomogli nekoj osobi ili pojedincu, ali pojedini prijatelji, kolege ili poznanici neće želeti da učestvuju u toj humanitarnoj akciji.

Sanjati da se kupate u naćvama
Kupati se u naćvama znači da ste skromna osoba. Vama ne treba mnogo da budete srećni. Ne maštate o luksuznim automobilima i stanovima, niti o tome da letujete na egzotičnim mestima. Najlepše se osećate u svom domu okruženi ljudima koje volite.

Sanjati da se neko drugi kupa u naćvama
Ako ste u snu videli kako se neko kupa u naćvama to implicira da ne trebate o ljudima suditi prema njihovom fizičkom izgledu. Jednog dana ćete i sami shvatiti da odelo ne čini čoveka.

Sanjati da kupate dete u naćvama
Kada sanjate da kupate dete u naćvama to znači da želite svoje potomke da naučite pravim vrednostima, da im usadite u glavu da su ljubav, porodica i zdravlje važniji od novca, karijere i bogatstva.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli naćve, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija naćvi

Naćve su drvena posuda u kojoj se mesi hleb.