Šta znači sanjati nakit?

Nakit spada u 100 najsanjanijih snova. Češće nakit sanjaju žene nego muškarci. U snovima, zavisno od konteksta, nakit je vezan za materijalne dobitke ili gubitke, kao i za vašu želju da vam voljena osoba na taj način izjavi ljubav. U našem sanovniku donosimo cijeli niz značenja vezanih za nakit u snovima.

Sanjati zlatni nakit
Videti zlatni nakit u snu označava da imate teško ostvarive želje.  Pružate se više nego što vam finansije dozvoljavaju ali i dalje niste zadovoljni. Prijatelji smatraju da ste rastrošni i trošite novac na gluposti.

Sanjati srebreni nakit
Videti srebreni nakit u snu označava da će vam neke želje se lako ostvariti. Sve što zacrtate pred sebe vama će se ispuniti. Vredna ste osoba koja čvrsto stoji na zemlji i koju je teško izbaciti iz koloseka. Prijatelji vas smatraju za stabilnu i odgovornu osobu.

Sanjati biserni nakit
Ako sanjate nakit prepun bisera, taj san označava da imate potajnog obožavatelja. Za slobodne ako prepoznaju tu osobu imaju priliku za mnogo sreće i radosti, za one u vezi priliku za strasnu aferu.

Sanjati dijamantski nakit
Ako sanjate nakit od dijamanata ovaj san se isto tumači kao da ste sanjali biserni nakit, osim ako dijamantni nakit ne predstavlja religiozne simbole (u ovom slučaju pogledajte značenje na dnu ovog teksta).

Sanjati nakit od dragog kamenja
Snovi o nakitu sa dragim kamenjem imaju različita tumačenja i zavise od vrste dragog kamena. Ako niste uspeli prepoznati dragi kamen u snu onda je i značenje sna neodređeno i u njemu treba tražiti druge motive. Beli dragi kamen u nakitu se tumači isto kao biserni nakit. Smaragdni nakit u snovima predstavlja sreću, harmoniju i zadovoljstvo. Safir i akvamarin predstavljaju mudrost, dok rubin i topaz označavaju ljubav i strast. Nakit od ametista označava blagostanje i bogatstvo. Nakit od berila u sanovniku označava neku ljubomoru.

Sanjati bižuteriju
Potrebno je da sebi postavite više ciljeve, vi ih zaslužujete i u stanju ste da ih ispunite. Alternativno tumačenje je da vam predstoji neka plitka razonoda u vidu jeftine zabave.

Sanjati da kupujete nakit
Ako u snu kupujete nakit, to implicira da ćete zapasti u dugove. Može se desiti da ćete mnogo novca i vremena potrošiti na osobu koja će vam pričati prazne priče. Na rečima će biti jak/a, ali dela će mu/joj biti slabija strana što ćete, nakon brojnih razočaranja, uvideti.

Prodavati nakit u snu
Doći ćete u tešku finansijsku situaciju neplaniranim i impulsnim trošenjem. Pripazite na finansije.

Sanjati da ste izgubili nakit
Ako u snu izgubite nakit, to implicira da ćete pretrpeti štetu. Može se desiti da će stan ili kuća u kojoj živite biti obijena pri čemu će nestati mnogo vrednih stvari koje ste čuvali. Takođe, trebali biste da se čuvate lopova i gužvi u kojima biste mogli da ostanete bez novčanika.

U snu naći nakit
Kada u snu nađete nakit, to ukazuje da ćete uspeti ukoliko budete štedljivi. Vi ste osoba široke ruke koja ne žali da poslednji dinar da za prijatelje i drage ljude. Teško vam je da smanjite troškove, ali zato se uvek nađe nešto na šta će vam novac otići. Da ste makar simboličnu sumu odvajali sa strane, do sada biste imali veliku ušteđevinu.

Sanjati da ste dobili nakit
Ukoliko u snu dobijete nakit, to je upozorenje da vas uvlače u nepoštenu radnju. Verovatno će vaši saradnici biti previše darežljivi, iako za to ne postoji realan razlog. Zapitaćete se čime ste zaslužili nagrade kojima će vas obasipati, a odgovor će ležati u usluzi koju će od vas očekivati, a koja neće biti u skladu sa zakonom.

Sanjati da poklanjate nakit
Ukoliko u snu poklanjate nakit, to znači da ste srećne ruke u poslu. Moguće je da ste mnoge stvari na profesionalnom planu uspeli da ostvarite ne zaboravljajući ljude koji su vam pomogli kada vam je bilo najpotrebnije. Za njih ste dostupni u svakom trenutku i spremni da im uzvratite uslugu.

U snu se kititi nakitom
Kada se u snu kitite nakitom, to simbolizuje prazne želje. Verovatno imate nerealna očekivanja od voljene osobe i nadate se da ćete ga/je vi promeniti. Iako vam nije ništa obećavao/la, umislili ste da ste posebni i da ćete imati bolji tretman od bivših partnera/partnerki.

Sanjati da bacate nakit
Ako u snu bacate nakit, to znači da ste ponosni. Vi ste osoba koja drži do svoje časti, i kada bi vam je neko ukaljao, smatrali biste da nemate pravo nikoga da pogledate u oči. Često ostavljate utisak brzoplete osobe, ali čim se osetite ugroženo, instinktno postajete odbojni i menjate ponašanje prema ljudima koji se tu zateknu.

Sanjati nakit za jelku
Imaće te priliku za neko slavlje na kojem ćete se dobro provesti.

Krasti nakit u snu
Ukrasti nakin u snu označava da trebate smelije reagovati u određenim situacijama pogotovu emotivnim. Ne govorite otvoreno stvari koje vas muče, a u suprotnom bi ste poboljšali svoju situaciju i rešili neke probleme koje vas muče. Alternativno tumačenje je skroz suprotno i da u nekoj skorijoj situaciji trebate biti oprezniji za rečima tj. trebate držati jezik u ustima.

San u kojem neko drugi krade nakit
Imaćete usmene neprilike zbog lošeg društva. Neko će vas ogovarati zato što se družite sa nekom osobom lakog morala. Vaši principi će biti dovedeni u pitanje.

Videti nakićenog muškarca u snu
Ako sanjate muškarca sa nakitom na sebi to označava da vam neko daje lažna obećanja. Kakva obećanja su u pitanju se vrlo često da protumačiti iz ostatka sna. Potrebno je da pogledate značenje i drugih motiva u snu u sanovniku.

Videti nakićenu ženu u snu
Ako sanjate ženu sa dosta nakita na sebi taj san označava da ste licemerni povodom nekog pitanja. Pričate jednu stvar, a radite drugu. Međutim zbog vaše slatkorečivosti prijatelji i osobe sa strane to ne primećuju.

Okićeni automobili za svatove
Ako vidite okićene automobile u snu, tumačenje je veoma jednostavno: u skorije vreme bićete veseli i radosni.

Lažni nakit sanjati
Ako sanjate nakit od lažnog zlata ili srebra, san označava da ćete uspešno uočiti i izbeći neku prevaru. Biće vam neverovatno da je neko uopšte i pomislio da vas prevari na dait način.

Sanjati polomljen nakit
Ako sanjati izlomljen i oštećen nakit sad označava da ste zapostavili neko vredno prijateljstvo. Moguće je da ćete nepovratno izgubiti prijatelja ako ne preduzmete korake da to sprečite.

Sanjati stari nakit
Star nakit u snu označava finansijsku dobiti i uspeh na poslu. Napokon ćete biti primećeni i vaš trud će se isplatiti.

Sanjati religiozni nakit (krst, polumesec ili davidovu zvezdu)
Ovakav san označava duhovno bogatstvo. Predstavlja sreću i zadovoljstvo.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, nosili, izgubili, našli, dobili ili poklonili nakit, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija nakita

Nakit je ukrasni predmet koji ljudi stavljaju na telo, odeću i obuću.