Šta znači sanjati nasip?

Nasip u snu ima pozitivnu konotaciju i najčešće se odnos na put koji je potrebno preći da biste stigli do cilja.

Videti nasip u snu
Ako u snu vidite nasip, to ukazuje da ćete se nekome poveriti. Moguće je da već duže vreme sami na svojim plećima nosite teret koji vam je postao pretežak. Iako ste izbegavali da o tome pričate, osetićete potrebu da čujete još nečije mišljenje i savet koji će vam dobro doći.

Sanjati da pravite nasip
Ukoliko u snu pravite nasip, to implicira da istrajnost vodi ka uspehu. Vi ste veoma posvećeni poslu kojim se bavite i sigurnim koracima stvarate reputaciju koja bi svakoga zadivila. Nije vam teško da radite poslove koje ste odavno prevazišli, niti da delite savete svakome ko je zainteresovan da krene vašim putem.

Sanjati da rušite nasip
Kada u snu rušite nasip, to znači da biste trebali da imate više samopouzdanja. Vama se ne čini dovoljno dobrim ništa što uradite zbog čega vaš trud, najčešće, završi u kanti za smeće. Prema sebi ste previše samokritični i sve pohvale odbacujete, dok kritike shvatate kao potvrdu vašeg neznanja.

Sanjati da idete po nasipu
Ako u snu idete po nasipu, to simbolizuje bezbrižne dane. Verovatno ste na vreme završili sve obaveze pa možete, bez griže savesti, da se opustite i uživate u plodovima vašeg rada. Inače, ništa ne ostavljate za poslednji trenutak jer ne volite žurbu i jurnjavu koja vas čini manje produktivnim/om.

Sanjati da trčite po nasipu
Trčati po nasipu u snu ukazuje na to da vodite računa o svom zdravlju. Jedna ste od retkih osoba koja izbegava da dan započne kafom i cigaretama. Radije ćete prvo doručkovati, popiti čaj ili sok, ili ćete pak, pre svega toga otići na vožnju biciklom, trčanje ili šetnju. Umesto da večeri provodite uz televiziju, birate da odete na neki vid rekreacije. Pohvalno je i to što uspevate da odolite brzoj hrani i nezdravim slatkišima.

Sanjati da drugi trče po nasipu
Videti u snu kako neko trči po nasipu ukazuje na to da će vas oduševiti nečija disciplina. Imaćete priliku da razgovarate s osobom koja zdravo živi, a pri tome nema nikakav problem sa time. Iznenadiće vas činjenica što ne pada u iskušenje da jede nezdravu hranu i ne preskače treninge. On tj. ona će vam razbiti mit da je tako nešto teško, te ćete odlučiti da i sami promenite neke životne navike.

Sanjati da sedite na nasipu
Kada sanjate da sedite na nasipu to znači da vam je potreban mir, odmor ili druženje sa prijateljima. Mnogo radite i nemate vremena da se posvetite ljudima do kojih vam je stalo. Vaš život se sveo na odlazak na posao i spavanje. Ponekad imate par sati dnevno slobodno, ali radije birate da ih provedete u svom domu uz dobru knjigu, film ili seriju. Morate pod hitno da pronađete način da se viđate sa ljudima i zabavite kako stres ne bi ugrozio vaše zdravlje.

Sanjati da drugi sede na nasipu
Videti u snu kako ljudi sede na nasipu znači da ćete pozavideti nekome na njegovom tj. njenom odnosu sa porodicom. Vaši porodični odnosi su prilično komplikovani, pa ne možete potpuno da doživite radost koju ta osoba oseća kada je u društvu svojih bližnjih. Možda biste vi trebali da poradite na komunikaciji sa najbližima. Na kraju krajeva, neko mora da napravi taj prvi korak.

Sanjati da ležite na nasipu
Ležati na nasipu u snu ukazuje na to da ćete propustiti veliku životnu šansu. Moguće je da će vam neko ponuditi poslovnu saradnju ili priliku da otputujete. Nećete to prihvatiti jer se plašite da izađete iz svoje zone komfora. Zbog te odluke biste se u budućnosti mogli pokajati. Zato razmislite dobro pre nego što kažete „ne“.

Sanjati da drugi leže na nasipu
Ako ste sanjali kako neko leži na nasipu to implicira da ćete uzalud nagovarati dragu osobu da se pokrene i da prihvati prilike koje mu/joj se nude. Vi ćete ih doživeti kao način da promeni svoj život, ali on t. ona će imati drugačije mišljenje o tome. Ne možete mu/joj nametnuti svoj stav, zato nemojte ni da pokušavate.

Sanjati da ste pali sa nasipa
Ukoliko ste sanjali da ste se okliznuli i pali sa nasipa u vodu znači da ćete sebe i druge izložiti opasnosti. Verovaćete da niste toliki baksuz da se baš vama dogodi neka nesreća, ali niste u pravu. Sledeći put vodite računa o tome i stvari na koje možete da utičete ne prepuštajte slučaju.

Sanjati da je neko drugi pao sa nasipa
San u kome vidite kako neko pada sa nasipa u vodu ukazuje na to da ćete rešavati problem koji su drugi izazvali. Moguće je da će kolega tj. kolegica prihvatiti važan zadatak, ali se neće dobro snaći, pa će napraviti niz grešaka. S obzirom na to da ne može sama/a da ih ispravi tu ulogu će prepustiti vama. Druga mogućnost jeste da ćete ispravljati greške koje je napravilo vaše dete, partner tj. partnerka ili neko od članova porodice.

Sanjati da ste skočili sa nasipa
Skočiti sa nasipa u snu znači da ste autodestruktivni. Vi svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što pokušate da je sprovedete u delo. Muči vas pesimizam i manjak samopouzdanja. Kada biste poradili na tome, život bi vam bio mnogo jednostavniji i lepši.

Sanjati da drugi skaču sa nasipa
San u kome vidite kako neko skače sa nasipa ukazuje na to da ćete odgovarati dragu osobu od nekih loših poteza. Sugerisaćete mu/joj da svoju odluku ne sprovede u delo pre nego što preispita kakve će to posledice doneti.

Sanjati da drugi prave nasip
Praviti tj. graditi nasip u snu znači da ste vrlo oprezna osoba i da ne volite iznenađenja. Pre nego što se prihvatite nekog posla, morate dobro da razmislite. Uvek se trudite da predvidite moguće probleme i načine na koje biste ih rešavali. Ne može se reći da ste pesimista, ali je skeptik jedna od reči koje vas opisuju. Zbog takvog stava i navike da previše brinete, propuštate prilike da zapravo uživate u životu.

Sanjati da drugi ruše nasip
Ako ste u snu videli kako neko ruši nasip to implicira da ćete u bliskoj budućnosti sresti osobu sa kojom niste u kontaktu, a koja je nekad bila veoma važan deo vašeg života. Proveli ste detinjstvo ili mladost zajedno i doživeli i lepe i ružne trenutke. Otići ćete na kafu ili večeru, sa namerom da obnovite taj odnos. Međutim, shvatićete da ste se oboje promenili i da su vam interesovanja sasvim drugačija, pa se nećete mnogo truditi da ostanete u kontaktu.

Sanjati da uređujete nasip
Uređivati nasip u snu znači da će vas obradovati neka sitnica. Možda će vam prijatelj tj. prijateljica ili neko od članova porodice saopštiti lepu vest. Druga mogućnost jeste da će vam neko na ulici uputiti iskren osmeh, što će vam popraviti dan. Vi ste osoba koja često zaboravlja da život čine male stvari, pa bi ovaj događaj mogao da vas podseti na to.

Sanjati da drugi uređuju nasip
Ukoliko ste u snu videli kako neko uređuje nasip to implicira da ćete nekoga oduševiti lepim gestom. Pomoći ćete starijoj ili bolesnoj osobi da pređe ulicu, pridržaćete nekome vrata u liftu ili se osmehnuti detetu u prolazu. Za vas se to podrazumeva, ali će osobi koja vas ne poznaje zaista biti lepo i simpatično.

Sanjati  da popravljate nasip
Popravljati nasip u snu ukazuje na to da se plašite da bi neka vaša tajna mogla ugledati svetlost dana. Naime, reč je o grehu iz prošlosti za koji verujete da bi mogao negativno da se odrazi na vaše odnose sa nekim ljudima. Umesto što strahujete kada će to da se dogodi, bolje bi bilo da voljenima kažete o čemu se radi. Lakše će im biti da to čuju od vas nego od nekog drugog.

Sanjati da drugi popravljaju nasip
Videti u snu kako neko popravlja nasip znači da sumnjate u kolegu tj. kolegicu ili prijatelja tj. prijateljicu. U poslednje vreme se čudno ponaša, te ste sve više ubeđeni da nešto krije. Moguće je da ste u pravu, ali nemojte da ga/je optužujete za nešto ukoliko nemate konkretne dokaze.

Sanjati da je voda poplavila nasip
Ako ste videli u snu kako voda preliva preko nasipa to znači da nećete moći da sprečite nepovoljan razvoj budućih događaja. Naime, dogodiće vam se neke situacije koje niste mogli da predvidite, pa ćete morati da ih rešavate u hodu. Zbog toga ćete trpeti veliku količinu stresa, ali ćete uspeti da se izborite sa time bez većih posledica.

Sanjati da je voda porušila nasip
San u kome vidite kako voda ruši ili nosi nasip ukazuje na to da ćete izgubiti nečiju zaštitu. Verovatno ćete uraditi nešto što će povrediti ljude koji vam ulivaju sigurnost i daju snagu. Oni će shvatiti da je besmisleno da vam budu podrška, te će se distancirati od vas. Sve to možete da sprečite ako povedete računa o odlukama koje donosite i potezima koje vučete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, pravili, rušili ili išli po nasipu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija nasipa

Nasip je zemljana građevina koja se nalazi iznad tla.