Domar – šta znači sanjati nastojnika ili domara?

U snu nastojnik označava da ste obazrivi, ali može ukazivati i na nečije loše namere kojih biste trebali da se čuvate.

Sanjati da ste domar ili nastojnik
Ako ste u snu vi nastojnik, to označava mali dobitak. Vi ste veoma staloženi i svesni ste da vam je na putu do uspeha potrebno mnogo strpljenja i nerava. Trudite se da ne preskočite nijedan stepenik jer verujete da ono što „ne platite na mostu, platićete na ćupriji“.

Sanjati da ste nekome nastojnik
Ukoliko ste vi nekome nastojnik, to ukazuje na loš znak. Verovatno ćete biti okrivljeni za nešto što niste uradili ili što niste mogli da sprečite. Biće vam dovoljno teško zbog svega što se desilo, a so na ranu će dodavati zlonamerni komentari čiji će cilj biti da vas povrede.

Sanjati da menjate domara
Kada u snu menjate nastojnika, to implicira da ne znate ko su vam pravi prijatelji. Po prirodi ste veoma sumnjičavi i neproverene glasine su dovoljne da napadnete ljude iz okruženja. Nemate običaj da čujete i njihovu verziju zbog čega će početi da vam okreću leđa i da vas puštaju da verujete u šta god hoćete.

Sanjati da ste zaposlili kućepazitelja
Zaposliti nastojnika u snu znači da ste na javi veoma neorganizovani. Imate mnogo obaveza i svakodnevnih poslova, a nikako ne stižete da ih obavite na vreme. Zbog toga ste pod stresom, a brige se gomilaju. Morate da naučite kako da odredite prioritete, napravite plan i ne odstupate od njega. Samo ćete na taj način bez mnogo muke i stresa pozavršavati sve svoje poslove.

Sanjati da razgovarate sa nastojnikom
Razgovarati sa nastojnikom u snu ukazuje na to da vam je potreban savet u vezi s uređenjem doma ili kupovinom nekretnine. Već neko vreme planirate da se upustite u tu avanturu, ali nikako ne možete da odlučite šta želite. Ne bi bilo loše kada biste za taj posao angažovali stručnjaka, nekoga ko već ima mnogo iskustva u takvim stvarima. Naš predlog je da to nikako ne bude neko od članova porodice ili prijatelj, jer bi se moglo dogoditi da se ne složite oko nekih stvari i time ugrozite vaš odnos.

Sanjati da drugi razgovaraju sa nastojnikom
San u kome vidite ili čujete kako neko razgovara sa nastojnikom sugeriše da će vas bliska osoba pitati da mu/joj pomognete u vezi sa nekim poslom. Premda i sami imate mnogo obaveza, nećete ga/je odbiti. Ne bi bilo loše kada biste se dogovorili da jedno drugome izađete u susret, tako niko neće izgubiti dragoceno vreme.

Sanjati da se ljubite sa nastojnikom
Ljubiti se u snu sa nastojnikom znači da ste usamljeni. Ukoliko ste duže vreme bez emotivnog partnera, ovakve emocije su sasvim normalne. Međutim, ako ste u vezi ili braku, ne bi trebalo da se tako osećate. Razgovarajte sa voljenom osobom o tome, ali budite oprezni, jer ćete ako ga/je budete predstavili kao glavnog krivca za to što ste se udaljili samo izazvati veću svađu. Prihvatite svoj deo krivice i poradite na vašem odnosu.

Sanjati da se neko drugi ljubi sa domarom
Ovakav san znači da ćete saznati za neku ljubavnu aferu. Verovatno ćete otkriti da vaš poznanik ili poznanica ima ljubavnicu, odnosno ljubavnika. Iznenadiće vas ta informacija, ali je nećete ni sa kim podeliti, jer ste osoba koja ne voli tračeve i ne uživate u tome da ih delite. Ako je to istina, znate da će kad-tad izaći na videlo.

Sanjati da se udajete za nastojnika
Ako neudata žena sanja da se udaje za nastojnika to implicira da joj je potreban snažan i stabilan muškarac. Verovatno ste u prošlosti imali posla sa momcima koji nemaju neki jasan cilj u životu. Kada udata žena sanja da se udaje za nastojnika to znači da svog supruga smatra lenjom osobom.

Sanjati da se svađate sa nastojnikom
Svađati se sa nastojnikom u snu znači da ćete morati da završavate tuđe poslove. Neko od kolega na poslu će započeti rad na nekom projektu, ali neće znati ili neće hteti da ga završi, pa će taj nezahvalan zadatak pripasti vama. Nećete moći da ga odbijete, ali ćete se nerado uhvatiti u koštac sa time. Oduzeće vam mnogo vremena, ali će rezultati biti solidni.

Sanjati da se drugi svađaju sa nastojnikom
Ukoliko ste sanjali da se neko svađa sa nastojnikom to implicira da će poslodavac od vas tražiti da otpustite nekog kolegu ili kolegicu. Verovatno rukovodite određenim sektorom, te je to nešto što ulazi u opis vašeg radnog mesta. Međutim, teško ćete moći da odlučite kome da date otkaz, jer znate da su mnogi od vaših podređenih u lošoj materijalnoj situaciji.

Sanjati da se bijete sa nastojnikom
Kada sanjate da se tučete sa nastojnikom to je znak da morate da naučite kako da kontrolišete i kanališete negativne emocije. U poslednje vreme ste nezadovoljni, frustrirani i nervozni i to vaši bližnji osete. Često su oni ti koji trpe vašu frustraciju. Ne smete da dozvolite da tako nešto ugrozi vaš odnos s onima koje volite. Ma koliko oni voleli vas, ponekad je jako teško tolerisati vaše ponašanje.

Sanjati da se drugi biju sa nastojnikom
San u kome vidite kako se neko bije sa nastojnikom ukazuje na to da ćete postati kolateralna šteta nečije nervoze. Naći ćete se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, te će neko svoj bes iskaliti na vama. Prvo ćete biti zbunjeni njegovim tj. njeni ponašanjem, a potom ćete se okrenuti i otići bez reči. To je najbolja stvar koju možete da uradite u takvoj situaciji.

Sanjati da branite domara
Ako ste u snu branili nadstojnika od nekoga to implicira da ćete odabrati pravu stranu u nekom sporu. Naime, bićete u prilici da svedočite raspravi između dvoje ljudi o nekoj veoma osetljivoj temi. Shvatićete ko je tu u pravu i otvoreno ćete ga/je podržati. Bićete svesni da ćete navući gnev druge strane na sebe, ali istinu volite više od nečije pažnje i naklonosti, pa vam to neće biti važno.

Sanjati da jurite nastojnika
Juriti nastojnika znači da ćete biti zadovoljni nekom uslugom koju ste „masno“ platili. Verovatno ćete angažovati majstora za neki posao, ali ga on neće uraditi onako kako ste zamislili. Nećete se raspravljati i daćete mu novac, ali vam više nikad neće pasti na pamet da ga pozovete za novi posao.

Sanjati da drugi jure nastojnika
Ukoliko ste u snu videli kako neko juri nastojnika to implicira da će vam prijatelj tj. prijateljica sugerisati kako da rešite neki manji problem. Poslušaćete ga/jer jer znate da ima iskustva sa takvim stvarima. Nećete se pokajati zbog te odluke.

Sanjati da bežite od nastojnika
Bežati od nastojnika znači da osećate grižu savesti jer ste nehotice oštetili drugu osobu. Moguće je da ste nešto platili manje od onoga kolika mu je cena ili da ste greškom platili manji račun u kafiću nego što je trebalo. Neka vas ne bude sramota da prijavite o čemu se radi i da namirite taj dug.

Sanjati da drugi beže od nastojnika
San u kome vidite kako neko beži od nastojnika znači da će vas iznenaditi nečije neodgovorno ponašanje. Verovatno će bliska osoba u nekoj ozbiljnoj situaciji da donese nezrelu odluku. Uzalud ćete mu/joj sugerisati da uradi drugačije jer će smatrati da je u pravu.

Sanjati da se krijete od nastojnika
Kriti se u snu od nastojnika ukazuje na to da morate da priznate krivicu za grešku koju ste napravili. Nema smisla da lažete jer će istina kad-tad da izađe na videlo. Lažima ćete samo ugroziti vlastiti integritet i reputaciju koju trenutno uživate.

Sanjati da se drugi kriju od nastojnika
Videti u snu kako se neko krije od nastojnika znači da ćete ocinkariti kolegu tj. kolegicu. Videćete da radi nešto što je nedozvoljeno, te ćete ga/je prijaviti poslodavcu. Neće vam biti lako da to uradite, ali ćete smatrati ispravnim da se istina sazna.

Sanjati da potkradate nastojnika
Krasti od nastojnika u snu ukazuje na to da će vas gristi savest što niste nekome pomogli. Moguće je da ćete proći pored prosjaka, a nećete mu dati novac za hranu. Tek ćete kasnije shvatiti da ste pogrešili i da ste zapravo veoma srećni što vi niste na njegovom tj. njenom mestu.

Sanjati da drugi potkradaju nastojnika
Ukoliko ste u snu videli kako neko potrkada nastojnika to znači da će vas šokirati i rastužiti nečije nehumano ponašanje. Još jednom ćete shvatiti u kakvom surovom svetu živimo, te ćete poželeti da vam, umesto ljudi, glavni klijenti, saradnici i prijatelji budu životinje.

Sanjati da nastojnik krade od vas
Ako ste sanjali da nastojnik krade od vas to implicira da budete oprezni pri odabiru poslovnih partnera. Nemojte da se oslonite samo na tuđa iskustva, nego se potrudite da sami istražite tu osobu, kako se sutra ne biste pokajali zbog toga što ste mu/joj ukazali poverenje.

Sanjati da ste ubili nastojnika
Ubiti nastojnika u snu znači da nećete dobiti očekivanu pomoć u momentima kada vam bude bilo najteže. S obzirom na to da ni vi niste izlazili u susret drugim ljudima koji su bili u nevolji, shvatite to kao lošu karmu koju ste sami prizvali.

Sanjati mrtvog nastojnika
Mrtav nastojnik u snu simbolizuje loše vesti, gubitke i poslovni neuspeh.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, bili ili promenili nastojnika, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija nastojnika

Nastojnik je kućepazitelj, domar.