Neprijatelj – šta znači sanjati neprijatelja (protivnika)?

Sanjati neprijatelja
Ako u snu vidite neprijatelja ili protivnika, to ukazuje da će vam se želja ispuniti. Može se desiti da ćete se pomiriti sa osobom sa kojom ste bili u sukobu. Konačno ćete imati priliku da mu/joj kažete koliko vam znači i da, na obostrano zadovoljstvo, zakopate ratne sekire. Bićete veoma pažljivi kako nekim gestom ne biste upropastili ono što ste postigli.

Sresti neprijatelja u snu
Kada u snu sretnete neprijatelja, to oznacava brige i teškoće. Verovatno ne uspevate na vreme da postignete sve obaveze koje imate zbog čega strahujete od kritika nadređenih. Smatrate ih baucima koji su tu da vam upropaste život zbog čega sebi stvarate nepotrebnu tenziju. Trudite se ne privlačite pažnju na sebe, ali negativan stav i energija se brzo osete.

Pobediti neprijatelja u snu
Sanjati da ste pobedili neprijatelja implicira da ćete se suočiti sa strahovima. Skupićete snagu da kažete „Dosta!“ svemu i svakome ko vas sputava. Po prirodi ste plašljivi i lako se pokolebate zbog čega ćete izbegavati društvo surovih realista koji u vašoj borbi vide sve svoje slabosti i žal za propuštenim prilikama.

Sanjati da vas je neprijatelj pobedio
San u kome izgubite od neprijatelja ukazuje na to da patite od manjka samopouzdanja. Vaši kompleksi vam ne dozvoljavaju da započnete velike stvari, pa čak ni da se zbližite sa nekim ljudima. Kada poradite na tome život će vam biti lepši i jednostavniji.

Sanjati neprijatelja u svom domu
Ukoliko ste sanjali neprijatelja u svom domu moguće je da ćete na javi morati da birate između govorenja istine ili laži. Ponekad to može da bude veoma težak izazov, pogotovo ako se plašite da će istina da povredi nečije osećaje. Ipak, uzmite u obzir da laž oduzima mnogo više energije nego istina. Razmislite šta biste vi želeli da čujete kada bi situacija bila obrnuta i rešićete tu dilemu.

Sanjati da ste oterali neprijatelja iz svog doma
Oterati neprijatelja iz svog doma znači da ćete dobiti bitku, ali ne i rat. Ono čime se trenutno bavite može doneti manji uspeh, ali ne i konačan kraj vaših muka. Zato je važno da ostanete motivisani, istrajni i strpljivi kako biste postigli konačni trijumf.

Sanjati da vam je blizak prijatelj postao neprijatelj
Ovakav san je znak da ćete doživeti ugodno iznenađenje. Moguće je da će neki vaš projekat završiti uspešno, premda ste i sami sumnjali u to. Druga mogućnost jeste da će vas obradovati gest neke osobe ili ćete dobiti nešto o čemu dugo maštate.

Sanjati da imate mnogo neprijatelja
Ako ste sanjali da imate mnogo neprijatelja to simboliše vašu ranjivost. Verovatno u poslednje vreme imate problem da prihvatite kritiku, te se lako uvredite kada vam ljudi nešto sugerišu. Ako niste ranije bili takvi, morate da se pozabavite svojim osećajima i otkrijete zašto vas takve stvari pogađaju. Možda je samo u pitanju vaša sujeta, a možda je problem malo kompleksniji.

Sanjati da ste se pomirili sa neprijateljem
Pomiriti se u snu sa neprijateljem simboliše velike promene u vašem životu. To može da se odnosi na privatni ili poslovni deo vašeg života. Možda ćete promeniti posao ili mesto stanovanja. Nije isključeno da ćete izbaciti neke loše navike ili započeti novu emotivnu vezu. Pred vama je veoma uzbudljiv period koji će sa sobom doneti i uspone i padove, tako da bi bilo dobro da se što bolje pripremite za ono što sledi.

Sanjati da se izvinjavate neprijatelju
Izvinjavati se neprijatelju u snu znači da želite da okončate ovaj stresan period svog života. Preživeli ste brojne izazove i probleme i maštate o mirnijoj fazi. Međutim, na neke situacije ne možete da utičete, te ćete ih morati rešavati u hodu. Potrudite se da uradite sve što je u vašoj moći, a ono što ne možete da kontrolišete ostavite po strani i ne dozvolite da vam stvara dodatnu tenziju.

Sanjati da se neprijatelj izvinjava vama
Ukoliko ste sanjali da vam se neprijatelj izvinjava to implicira da ćete likovati. Neko će vas ubeđivati da ne možete nešto da uradite, a vi ćete mu/joj dokazati da nije u pravu. Posle toga nećete propuštati priliku da se pred njim tj. njom pohvalite zbog svog uspeha i biće vam drago kada na njegovom tj. njenom licu vidite zavist ili ljubomoru.

Sanjati da mirno razgovarate sa neprijateljem
Kada sanjate da bez tenzije i nervoze razgovarate sa svojim neprijateljem to je znak da ste počeli da sazrevate u svakom smislu te reči. Mudrost dolazi s godinama, ali to pravilo ne važi uvek za sve ljude. U vašem slučaju će se ispostaviti kao tačno. Konačno ćete naučiti kako da se nosite sa nekim brigama, izazovima i problemima.

Sanjati da lažete neprijatelju
Lagati neprijatelju u snu simbolizuje brigu. Moguće je da ne želite da uznemirite bliske ljude, te ćete prećutati činjenice o svom zdravlju, situaciji na poslu ili probleme u braku. Pretvaraćete se da je sve u redu i pomagaćete drugim ljudima sa njihovim problemima. Tako ćete skrenuti misli s onoga što vas muči.

Sanjati da se svađate sa neprijateljem
Svađati se sa neprijateljem u snu znači da ste odabrali pogrešan način da se izborite sa nekim problemima. Naime, donećete loše odluke u afektu, pa će mala briga da postane velika. Kako biste sprečili takav scenario posavetujte se sa ljudima kojima verujete. Oni vam mogu pomoći da jasnije vidite situaciju u kojoj se trenutno nalazite.

Sanjati da vređate neprijatelja
Ovakav san simbolizuje nevolje u budućnosti. Moguće je da će vas brzopletost uvući u veće probleme. Zato ne smete da donosite odluke u afektu. Ovo se posebno odnosi na posao i emotivnu vezu. Ukoliko sada date otkaz jer ste nezadovoljni platom, kasnije biste se mogli pokajati. Isto važi i ako dragoj osobi kažete neke ružne reči i time ga/je povredite. Teško će vam to oprostiti.

Sanjati da neprijatelj vređa vas
Ako ste sanjali da vas je neprijatelj uvredio to implicira da ćete napredovati na poslu. Verovatno će poslodavac konačno videti koliko mu znači vaš trud i rad, te će vas nagraditi povećanjem plate ili promenom radnog mesta. S unapređenjem će doći i veća zarada, pa ćete moći malo da odahnete kada su finansije u pitanju.

Sanjati da vas je neprijatelj iznenada napao
Ovakav san znači da ste izgubili oštrinu koja vas je nekad krasila. Postali ste mnogo blagi prema problemima i propuštate priliku da ih rešavate na vreme. Ako dozvolite da situacija izmakne kontroli, kasnije biste se mogli gorko pokajati.

Ako ste u snu uspeli da se odbranite od iznenadnog napada to implicira da ćete imati sreće. Neke stvari će se odvijati baš onako kako vama odgovara. Ipak, nemojte da mislite da će to tako biti doveka, jer ćete se sa nekim teškim situacijama morati izboriti sami.

Sanjati da se bijete sa neprijateljem
Tući se sa neprijateljem u snu simboliše potisnut bes i nezadovoljstvo. Moguće je da vas je neko uvredio ili povredio, a niste odreagovali na pravi način. Sada razmišljate o tome šta biste mu/joj rekli kada bi se ta situacija ponovila. Nema mnogo smisla vraćati se na to, jer ćete tako samo ugroziti svoje mentalno zdravlje, a nećete se osvetiti onima koji su vas povredili.

Sanjati da jurite neprijatelja
Juriti neprijatelja u snu znači da ćete se ohrabriti na neke velike poteze, tj. da ćete se uhvatiti u koštac sa problemima koje dugo gurate pod tepih. Plašili ste se da bi bilo kakva vaša reakcija mogla da izazove još veći haos, pa zato niste radili ništa. Sada ćete shvatiti da zapravo nemate šta da izgubite i pozabavićete se tim problemima.

Sanjati da bežite od neprijatelja
Bežati u snu od neprijatelja ukazuje na to da ćete se u nekoj situaciji poneti kao kukavica. Nećete smeti da se suprotstavite nekoj odluci ili mišljenju sa kojim se ne slažete. Kasnije ćete se pokajati jer ste se tako postavili, ali neka vam ovo posluži kao lekcija za ubuduće.

Sanjati da ste ranili neprijatelja
Raniti neprijatelja u snu znači da ćete tek delimično rešiti problem koji imate. Biće to kratkoročno rešenje, koje će vam doneti predah. Međutim, moraćete još mnogo da razmišljate i radite kako biste se rešili te velike muke. Napunite baterije i krenite dalje.

Sanjati da je neprijatelj ranio vas
Ukoliko ste sanjali da vas je neprijatelj ranio to implicira da će vas neko ili nešto sprečiti da ostvarite svoj cilj. To mogu biti objektivne okolnosti, ali i sabotaža. Obratite pažnju na to kako se ponašaju osobe koje smatrate konkurencijom. Samo tako možete da sprečite da vam nanesu štetu ili da se vaš plan izjalovi.

Sanjati da ste ubili neprijatelja
Ubiti neprijatelja u snu ukazuje na to da ćete rešiti veliki problem, ali da će vam to doneti još mnogo manjih briga. Nećete se baš najbolje snaći u određenoj situaciji, pa ne bi bilo loše kada biste se o tome posavetovali s osobom koja ima mnogo više radnog ili životnog iskustva od vas.

Sanjati mrtvog neprijatelja
Mrtav neprijatelj u snu je znak uspeha. Verovatno ćete postići ono o čemu dugo maštate. Uspećete da postignete svoj cilj, premda ćete izgubiti mnogo vremena i energije na to. Ipak, ne morate da brinete jer će vam se trud kad-tad isplatiti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, sreli ili pobedili neprijatelja, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija neprijatelja (protivnika)

Neprijatelj je osoba sa kojom se ne slažemo i sa kojom smo u svađi.