Nesreća – šta znači sanjati nesreću?

Sanjati da ste doživeli nesreću
Ako ste u snu vi doživeli nesreću, to ukazuje da će vas prijatelji utešiti. Moguće je da ćete prolaziti kroz teške trenutke koji su vezani za vaš posao ili vezu. Kada vam budu najpotrebniji, prijatelji će biti uz vas i pomoći će vam da što bezbolnije prebrodite ono što vas muči.

Drugo značenje je da ćete nešto promeniti u životu. Verovatno ćete se suočiti sa problemom koji će vas naterati da se zapitate da li ste srećni i šta biste trebali da utadite kako biste to postali. Ranije ste sve odlagali čekajući i čuvajući se za posebne trenutke koji su prolazili pored vas, a koji se više neće ponoviti. Posvetićete se sebi i počećete da ostvarujete snove koje ste dugo odlagali.

Sanjati da je neko doživeo nesreću
Kada u vašem snu neko doživi nesreću, to označava pomirenje. Može se desiti da ćete zakopati ratne sekire i ponovo početi da se družite sa osobom koja vam je ranije bila bliska. Reći ćete jedno/a drugom/oj sve što vam je bilo na duši i trudićete se da ne ponavljate greške koje su vas zamalo koštale prijateljstva.

Sanjati da ste izazvali nesreću
Ukoliko ste sanjali da ste vi slučajno izazvali nesreću to znači da ulažete mnogo truda da postignete emocionalnu stabilnost. Naime, u prošlosti ste doživeli veliku krizu zbog koje se osećate nesigurno. To je skoro potpuno uništilo vaše samopouzdanje i probudilo neke komplekse koje ste davno prevazišli. Na sreću, imate i volje i snage da se izborite sa time, a radeći na sebi i dajući ljudima šansu uspećete da zalečite rane i da ponovo budete „onaj stari“ tj. „ona stara.

Sanjati da ste namerno izazvali nesreću simboliše potisnut bes. Ne umete da se nosite sa negativnim mislima i osećanjima, te zbog toga trpe ljudi koji vas vole. Pozabavite se svojim mentalnim zdravljem, pre nego što oterate od sebe sve one do kojih vam je stalo.

Sanjati da ste sprečili nesreću
Sprečiti nesreću u snu je znak da ćete postati nečiji heroj na javi. Verovatno ćete pomoći osobi u nevolji, te će vam biti zahvalan tj. zahvalna do kraja života. Za vas će to biti sitnica, ali će njemu tj. njoj značiti mnogo, te će se potruditi da vam kad-tad vrati uslugu koju ste mu/joj učinili.

Sanjati da ste izbegli nesreću
San u kome ste uspeli da izbegnete nesreću ukazuje na to da ćete uspeti da rešite veliki porodični ili poslovni problem. Naime, trenutno se suočavate sa jednom od najtežih kriza u dosadašnjem životu i ponekad vam se čini da stvari izmiču kontroli. Međutim, imate dovoljno snage da se izborite sa time, samo morate da budete strpljivi. Rešićete se svoje brige, ali će vam za to trebati mnogo vremena.

Drugo tumačenje ovakvog sna jeste da ćete započeti strastvenu vezu sa neobičnom osobom.

Sanjati da povređeni u nesreći
Ako ste sanjali da ste povređeni u nesreći to implicira da ćete doživeti razočarenje, izdaju ili poniženje. Možda će vas uvrediti draga osoba ili neko od koga to nikad ne biste očekivali. Povrediće vaše osećaje i ego, te mu/joj to dugo nećete moći oprostiti. Tek kada se u celu tu situaciju uključe drugi ljudi, i vi i on tj. ona ćete početi da razmišljate o svom sukobu i o mogućnostima da taj nemili događaj ostavite iza sebe. To ipak ne znači da ćete zaboraviti šta vam je uradio/la.

Sanjati da pomažete povređenima u nesreći
Pomagati povređenima u nekoj nesreći u snu znači da će vas prijatelj tj. prijateljica pitati za savet u vezi sa veoma delikatnom situacijom. S obzirom na to da se nikad do sada niste susreli sa time, trebaće vam neko vreme da razmislite šta da mu/joj kažete. Bilo kako bilo, važno je da mu/joj pokažete da može da računa na vas u tim teškim trenucima njegovog tj. njenog života. To će mu/joj mnogo značiti.

Sanjati da je bliska osoba povređena u nesreći
Ako ste sanjali da je bliska osoba povređena u nesreći to implicira da biste trebali da porazgovarate sa njim tj. njom, jer ima problem sa kojim niste upoznati. Ne želi da vas brine, pa vam zato prećutkuje nešto. Podstaknite ga/je da vam se otvori, možda mu/joj ne možete mnogo pomoći, ali ćete ga/je makar saslušati.

Sanjati da ste samo vi preživeli nesreću
Ovakav san ukazuje na to da su se neke stvari u vašem životu savršeno posložile, ali da i dalje niste potpuno srećni jer vaši bližnji pate zbog nečega. Ne možete se radovati svojim uspesima i postignućima, sve dok oni koje volite imaju neki problem. Zato ćete se truditi da im pomognete, kako bi vaša sreća bila potpuna.

Sanjati da ste izgubili dragu osobu u nesreći
Ako ste u snu izgubili dragu osobu u nesreći to implicira da mu/joj nešto zamerate, ali to nikad ne biste priznali. On tj. ona oseća da nešto nije u redu, te čeka da mu/joj kažete o čemu se radi. To stanje „zaleđenog konflikta“ će trajati sve dok se ne ohrabrite i ne priznate mu/joj šta vam smeta.

Neki sanovnici ovakve snove tumače kao upozorenje na opasnost. Moguće je da vam predstoji buran period, te da ćete morati mnogo opreznije da donosite odluke i vučete bitne poteze.

Sanjati da se oporavljate od nesreće
San u kome se oporavljate od nesreće znači da ste postigli mnogo toga u životu, ali da još uvek niste sasvim zadovoljni. Postoji dosta toga što biste promenili, počev od toga u kom smeru se kreće vaš poslovni život. Znate da imate mnogo potencijala da napredujete u karijeri, samo što još niste dobili priliku za to. Moraćete još malo da se strpite, ali ne nikako smete da propuštate šanse koje vam se nude.

Sanjati da pomažete nekome da se oporavi od nesreće
Pomagati nekome da se oporavi od nesreće ukazuje na to da ćete dobiti težak i odgovoran zadatak. Moguće je da će vam poslodavac poveriti neki projekat koji će iziskivati mnogo vremena i truda. Samo vas strah od neuspeha može sprečiti da postignete dobar rezultat.

Sanjati da brojite žrtve nesreće
Ovakve snove svrstavamo u noćne more, jer su praćeni tugom, strahom i užasom. Ukoliko ste sanjali da brojite žrtve nesreće to simbolizuje probleme u porodici. Verovatno će neko od vaših bližnjih ući u konflikt, pa će se to negativno odraziti na sve. Uzalud ćete pokušavati da ispravite stvar i da ih pomirite, jer će se to dogoditi onda kada oni to budu hteli.

Sanjati da izveštavate sa mesta nesreće
Izveštavati u snu sa mesta neke nesreće ukazuje na to da ste pod stresom. Verovatno mnogo radite ili imate dosta privatih problema. Stres je počeo negativno da se odražava na vaše mentalno zdravlje, te biste što pre trebali da pronađete način da se opustite. Imajte u vidu da se ništa loše neće dogoditi ako napravite dva dana pauze kako biste „napunili baterije“.

Gore navedena tumačenja odnose se na opšti pojam nesreće. Međutim, značenje može da se razlikuje i od toga kakvu ste nesreću u snu videli ili doživeli.

Sanjati automobilsku nesreću
Automobilska nesreća u snu može imati različita značenja. Ukoliko ste u snu izazvali saobraćajnu nesreću to implicira da ćete biti pogrešno shvaćeni. Moraćete mnogo da se trudite kako biste ljudima dokazali da vaše namere nisu loše. Ako ste u snu vi bili žrtva automobilske nesreće to znači da ćete dobiti veliku podršku od porodice i prijatelja u nekim teškim trenucima.

Svedočiti automobilskoj nesreći u snu znači da ćete imati priliku da poslovno sarađujete sa neprofesionalnim ljudima. Ova saradnja će vam doneti mnogo stresa, ali će zahvaljujući vašem trudu biti uspešna.

Sanjati avionsku nesreću
Kada sanjate avionsku nesreću, a niste njen učesnik to simboliše neplanirane probleme i izazove. Dogodiće vam se situacije koje niste mogli da predvidite, pa ćete ih rešavati u hodu. Ako sanjate da ste nekim čudom preživeli avionsku nesreću to implicira da ćete zahvaljujući bogatom životnom iskustvu uspeti da prevladate neku veliku krizu.

Ukoliko ste u avionskoj nesreći izgubili dragu osobu to znači da ste zabrinuti za njega tj. nju, a ne znate kako da mu/joj pomognete.

Sanjati nesreću izazvanu prirodnom katastrofom
Ako ste u snu doživeli nesreću izazvanu nekom prirodnom katastrofom, poput požara, poplave ili zemljotresa to implicira da se previše bavite stvarima koje ne možete da promenite. Fokusirani ste na ono na šta ne možete da utičete, pa propuštate priliku da menjate ono što možete.

Ukoliko ste sanjali da sanirate štetu izazvanu prirodnom katastrofom to simboliše priliku za novi početak. Dobićete šansu da ispravite greške iz prošlosti i ponovo uspostavite neki red u svom životu. Nemojte da je propustite jer se plašite promena.

Kada sanjate da je prirodna katastrofa uzela mnogo ljudskih života to implicira da ćete se svim silama truditi da nekome pomognete. Njegova tj. njena nesreća će vas dirnuti, te ćete učiniti sve što je u vašoj moći kako biste mu/joj pomogli.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili doživeli nesreću, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija nesreće

Nesreća je događaj na putu u kome ima povređenih ili poginulih lica ili je nastala materijalna šteta.