Šta znači sanjati noć?

Sanjati noć
Ako je u vašem snu noć, to je upozorenje da ne očekujete ništa dobro od okoline. Vi ste samostalna osoba koja je veoma mlada imala priliku da nauči važnu životnu lekciju koja se opisuje izrekom „u se i u svoje kljuse“. Navikli ste da vam niko ne pomaže, ali u budućnosti se može desiti da će vam neistomišljenici podmetati nogu.

Sanjati da pada noć
Ukoliko u vašem snu pada noć, to označava ljubavni rastanak. Moguće je da će vaša veza zapasti u ozbiljnu krizu iz koje nećete videti izlaz. Svi vaši pokušaji da nešto promenite biće bezuspešni jer druga strana neće smatrati da imate problem. Osećaćete se kao da propadate u živo blato pa ćete učiniti poslednji napor da se izbavite.

Sanjati da ne prolazi noć
Kada u vašem snu nikako ne prolazi noć, to ukazuje da se plašite samog/same sebe. Verovatno na poslu i u društvu ostavljate utisak jake i samosvesne osobe koja je u stanju da kontroliše svoja osećanja. Međutim, to je daleko od istine jer ste često u iskušenju da se prepustite slabostima i da učinite nešto što nije dobro za vas.

Sanjati belu noć
Ako u snu vidite belu noć, to implicira da ste nerealni. Po prirodi ste sanjar koji mnogo očekuje od života zbog čega se često razočarate. Voleli biste da vaš partner/ka, prijatelji i drugi ljudi iz okruženja budu onakvi kakvim ste ih zamislili, ali nikada se ne pitate da li vi zadovoljavate sve njihove kriterijume.

Sanjati toplu letnju noć
Topla letnja noć u snovima znači da ste romantična duša. Oduševljavaju vas mali znakovi pažnje, te uživate da poklanjate voljenoj osobi sitnice i da mu/joj priređujete iznenađenja. U stanju ste da od obične večere u svom domu napravite pravi ugođaj. Praznici su doba godine kada vaša kreativnost posebno dolazi do izražaja.

Sanjati hladnu zimsku noć
Hladna zimska noć u snovima simbolizuje usamljenost. Za osobe koje su same ovakav san ima jasno značenje, nedostaje vam ljubavi i pažnje. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku, taj osećaj je znak da vaš odnos sa partnerom tj. partnerkom nije najbolji. Pokušajte da razgovarate sa voljenom osobom o tome što vas muči i potrudite se da prevaziđete taj problem.

Sanjati noć sa mnogo zvezda
Ukoliko ste u snu gledali u nebo prekriveno zvezdama to je dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju uspeh u poslu. Moguće je da ćete dobiti unapređenje ili da ćete pronaći mnogo bolje radno mesto od onoga gde trenutno radite. Druga mogućnost jeste da ćete ostvariti dugogodišnju želju. Konačno ćete biti zadovoljni u kom smeru se kreće vaš život.

Sanjati oblačnu (kišovitu) noć
Kišovita ili oblačna noć u snovima simboliše monotoniju. Verovatno ste zapali u kolotečinu te vam je svaki dan isti. Čeznete za promenom, ali ste previše plašljivi ili lenji da biste je pokrenuli. Ništa zanimljivo vam se neće dogoditi ako svaku noć provodite pored televizora. Moraćete da se trgnete i pokrenete kako bi vaš život postao interesantniji i zabavniji.

Sanjati sunce tokom noći
Kada u snu vidite da sunce izlazi tokom noći to znači da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu sa kojom ćete odmah ostvariti dobru komunikaciju. Nije isključeno da će prijateljstvo brzo prerasti u vezu, a potom i u brak. Očekuje vas vrlo uzbudljiv i lep period u životu.

Ako ste sanjali i mesec i sunce istovremeno na noćnom nebu to je, takođe, dobar znak. Često ovakvi snovi simbolizuju radost. Moguće je da će se vaša porodica povećati. Neko od vaših rođaka će se oženiti ili udati, ili će dobiti prinovu.

Sanjati dugu u sred noći
San u kome na noćnom nebu vidite dugu ukazuje na to da ćete dobiti koristan savet. Ukoliko imate neki problem obratite se za pomoć osobi kojoj verujete. Daće vam drugačiji pogled na to, te sugestiju kako možete da se rešite te brige. Nemojte to da doživljavate kao znak slabosti, nego kao znak zrelosti i odgovornosti.

Sanjati da noću šetate praznim ulicama
Ukoliko ste sanjali da noću sami šetate praznim ulicama to implicira da se osećate nesrećno ili nesigurno. Moguće je da ste zapali u kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Zavidite ljudima kojima se dešavaju lepe stvari. Ako biste se i vi potrudili da nešto promenit sve bi bilo drugačije. Ne dozvolite da vas lenjost i inertnost baci u depresiju i očaj.

Sanjati da šetate noću u društvu svog partnera tj. partnerke to znači da biste zajedno mogli da prevaziđete krizu u kojoj ste se našli. Njegova tj. njena pažnja i podrška će vam mnogo pomoći da rešite problem u kome se trenutno nalazite.

Šetati noću u društvu nepoznate osobe ukazuje na to da će vam stranac pomoći u nekoj stresnoj situaciji. Verovatno ćete se naći u nevolji, a ruku spasa će vam pružiti neko koga ne poznajete.

Sanjati da noću šetate šumom
Kada sanjate da noću sami šetate šumom to implicira da ste pod stresom. Mnogo radite i svakodnevno se suočavate sa raznim brigama i problemima. Potreban vam je odmor od svega i nemojte da ga odlažete. Neće ceo svet da propadne ako vi dva dana ne budete radili ništa.

Sanjati da šetate noću šumom u društvu voljene osobe znači da mu/joj nešto krijete. Verovatno ne želite da mu/joj kažete istinu jer znate da će ga/je to povrediti. Zato ste odlučili da idete linijom manjeg otpora i da ćutite. Bolje bi bilo da mu/joj odmah kažete o čemu se radi, jer će ga/je mnogo više zaboleti ako to čuje od nekog drugog.

Šetati noću šumom u društvu nepoznate osobe ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti upoznati nekoga ko će vas oduševiti svojim ponašanjem i načinom razmišljanja. Poželećete da što više vremena provedete sa njim tj. njom, a, ukoliko je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno ni da će se među vama roditi neke simpatije.

Sanjati da noću šetate grobljem
Ako ste sanjali da noću sami šetate po groblju to simbolizuje loše raspoloženje. Moguće je da ste u poslednje vreme zabrinuti ili tužni. Izbegavate da se družite i najlepše se osećate kada ste sami. Možda biste ipak trebali više vremena provoditi sa ljudima čiji vam temperament odgovara i koji mogu pozitivno da utiču na vas.

Sanjati da se noću vozite automobilom
Voziti se noću automobilom u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju neizvesnost i strah od budućnosti. Verovatno ste nedavno doneli neke velike odluke i sada se plašite kako će se to odraziti na vas. Morate da naučite da se prilagođavate situacijama na koje niste mogli da utičete i niste mogli da planirate. Kada postignete fleksibilnost i kada se pomirite sa time da morate da napravite neke promene, sve će biti mnogo lakše.

Sanjati da noću letite avionom
Leteti avionom noću u snu ukazuje na to da ćete putovati. Moguće je da ćete zbog posla ili školovanja trajno promeniti mesto boravka. Trebaće vam neko vreme da se prilagodite novoj sredini, ali se nećete pokajati zbog svoje odluke.

Sanjati da noću plovite brodom
Ukoliko ste sanjali da noću plovite brodom to implicira da čeznete za mirnijim životom kakav ste imali u prošlosti. Nije da ranije niste imali problema, ali su oni bili mnogo manji nego danas. Normalno je da smo nostalgični prema prošlim i lepšim vremenima, ali ne smete da dozvolite da vas to sputava u napretku. Još imate priliku da postignete harmoniju o kojoj maštate. Važno je da budete istrajni i strpljivi i stvari će se posložiti onako kako zamišljate.

Sanjati da se noću kupate u reci
Kada sanjate da se noću kupate ili plivate u reci, jezeru ili moru to znači da ćete preduzeti rizične poteze kako biste postigli ono o čemu maštate. Verovatno ćete se na nestandardan tj. neuobičajen način doći do nekih rešenja. Ovog puta će vam se hrabrost isplatiti, ali gledajte da u budućnosti odluke donosite na temelju analize, a ne na bazi pretpostavki.

Sanjati da čujete krike u noći
Ako ste u mrklom mraku čuli krike životinje u daljini to nije dobar znak. Ovakvi snovi često sugerišu loše vesti. Moguće je da ćete čuti nešto što vam se neće dopasti. To može da bude vezano za vaš privatni ili poslovni deo života ili za vaše bližnje. Potrudite se da se psihički što bolje pripremite za ono što dolazi.

Sanjati da čujete vriske u noć
Čuti vrisak ili galamu u noći može da bude znak nečiste savesti. Možda ste uradili nešto čime se ne ponosite ili ste rečima ili delima povredili nekoga, a niste tražili izvinjenje. Ovo je znak da to učinite.

Sanjati prvu bračnu noć
Prva bračna noć u snovima simbolizuje velike promene koje ćete doživeti u bliskoj budućnost. Osoba ste koja ne voli da izlazi iz svoje zone komfora. Plaši vas kada morate da radite nešto na šta niste navikli. Međutim, situacija će od vas iziskivati da napustite ustaljenu praksu i da se okušate u nečem novom. Ići će vam bolje nego što ste mogli da zamislite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko je skoro pala noć, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija noći

Noć je period između zalaska sunca i svitanja.