Šta znači sanjati novčanik (lisnicu)?

Novčanik u snu ima različita značenja, a jedno od njih je da biste trebali da pripazite vaš jer se može desiti da budete opljačkani. Relativno je čest pojam u snovima ali kao sporedni motiv, a kada je takav ovaj pojam ne tumačimo.

Sanjati pun novčanik
Ako u snu vidite pun novčanik, to označava gubitak. Moguće je da ćete otići u kupovinu koju ste dugo očekivali, ali umesto potrebnih stvari, vratićete se sa gomilom sitnica koje ničemu ne služe. Imaćete osećaj da ste bacili bogatstvo na gluposti i da nećete uraditi ništa od onoga što ste planirali.

Sanjati prazan novčanik
Ukoliko u snu vidite prazan novčanik, to simbolizuje neočekivani dobitak. Verovatno ćete sresti osobu koja brine o vama i koja vam uvek pomogne koliko je to u njenoj/njegovoj moći. Biće vam žao što niste pažljiviji i što se nekad ne setite da je/ga iznenadite gestom koji bi joj/mu mnogo značio.

Sanjati da ste izgubili novčanik
Kada u snu izgubite novčanik, to implicira da će vas snaći neprijatnost. Može se desiti da ćete zakasniti na važan sastanak zbog čega ćete ostaviti veoma loš prvi utisak. Daćete sve od sebe da ga popravite, ali mnogi će vas posmatrati sa dozom nepoverenja za koju ste sami krivi.

Sanjati da ste našli novčanik
Ako u snu nađete novčanik, to znači da će vaše poštenje biti na testu. Moguće je da ćete biti u prilici da dobijete nešto na lak, ali nepošten način, pa ćete sami morati da odlučite šta vam je činiti. Dobro ćete razmisliti o potencijalnim opasnostima koje neće biti nimalo naivne.

Sanjati da ste kupili novčanik
Kupovati novčanik u snu ukazuje na to da ćete potrošiti mnogo novca na svoje zdravlje ili fizički izgled. To može da se odnosi na medicinske ili estetske intervencije. U svakom slučaju, bićete više nego zadovoljni postignutim. Druga mogućnost jeste da ćete dati mnogo para kako biste rešili problem sa kožom, kosom ili zubima.

Ukoliko ste u snu kupili novčanik od osobe koju na javi poznajete to implicira da ćete se potruditi da finansijski pomognete nekog od članova porodice ili prijatelja. Bliska osoba će se suočiti sa zdravstvenim problemima koji će zahtevati više novca, pa ćete mu/joj vi izaći u susret.

Sanjati da prodajete novčanik
Prodavati novčanik u snu znači da ćete pomoći osobi koja ima zdravstvenih problema. Moguće je da ćete učestvovati u nekoj humanitarnoj akciji ili da ćete sami od sebe donirati novac za njegovo tj. njeno lečenje. Bićete srećni kada čujete da ste ovim gestom pomogli nekome da ima kvalitetniji i lepši život.

Ako ste u snu prodavali novčanik osobi koju na javi poznajete to implicira da je sa vašim zdravljem sve u redu i da će tako biti još duži vremenski period.

Sanjati da ste dobili novčanik
Kada sanjate da vam je neko poklonio novčanik to implicira da će vas oduševiti nečiji gest. Verovatno će bliska osoba uraditi nešto što će vas iznenaditi i ganuti. Možda će vam prirediti rođendansku zabavu, zanimljiv izlazak ili će vam pokloniti nešto o čemu dugo maštate, a niste imali priliku da to sebi obezbedite.

Sanjati da ste nekome poklonili novčanik
Pokloniti novčanik drugome u snu ukazuje na to da ćete se potruditi da iznenadite drage osobe. Možda ćete posetiti rodbinu koju dugo niste videli ili ćete partneru tj. partnerki pokloniti nešto o čemu dugo mašta. Druga mogućnost jeste da ćete organizovati druženje ili izlet za uži krug prijatelja i poznanika, te ćete se dobro zabaviti.

Sanjati da vam je neko ukrao novčanik
Ako vam je neko u snu ukrao novčanik to implicira da morate da povedete računa o svojoj ishrani i da uvedete više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu. Način života koji trenutno vodite se negativno odražava na vaše fizičko i mentalno zdravlje. Pokušajte da se rešite poroka, starost će vam biti zahvalna na tome.

Sanjati da ste ukrali novčanik
Ukrasti novčanik od nekoga u snu ukazuje na to da ćete doneti nepromišljenu odluku koja će izazvati loše posledice. Neka vam to posluži kao lekcija kako u budućnosti ne treba da se ponašate. Pre nego što povučete rizičan potez, zapitajte se kakve bi to efekte moglo doneti. Ne libite se da tražite savet ukoliko sami ne znate kako da rešite neki problem.

Sanjati da ste vratili ukradeni novčanik
Vratiti nekome ukradeni novčanik u snu znači da vas grize savest što niste sprečili nepravdu. Moguće je da ste bili u prilici da sa grupom ljudi odlučujete o nečijoj sudbini. Većinom glasova je donesena nepovoljna odluka, a vi niste učinili ništa kako biste je promenili. Još nije kasno da pokušate da pomognete onome ko je u celom tom procesu oštećen.

Sanjati da vam je neko vratio ukradeni novčanik
Ovakav san simboliše pobošljanje materijalne situacije. Možda će vam poslodavac povećati platu ili ćete pronaći dodatni izvor zarade. Konačno ćete osetiti olakšanje jer nećete morati da razmišljate o baš svakom dinaru koji potrošite. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti nasleđe ili osvojiti nagradu u igrama na sreću.

Sanjati da vam je neko oteo novčanik iz ruku
Ako ste sanjali da vam je neko oteo novčanik iz ruku to implicira da ćete imati posla sa lukavim ljudima. Budite oprezni kada je posao u pitanju, jer će neko pokušati da vam preotme radno mesto ili da sabotira vaš trud ili rad. Pažljivo birajte poslovne saradnike.

Sanjati da ste nekome oteli novčanik iz ruku
Oteti nekome novčanik iz ruku znači da je vreme da prestanete da testirate tuđe strpljenje. U poslednje vreme se ponašate detinjasto i neodgovorno, te svoje frustracije „lečite“ na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Zbog takvog ponašanja biste mogli da izgubite ljude do kojih vam je stalo.

Sanjati da vam je novčanik ispao iz džepa ili tašne
Ako ste sanjali da vam je novčanik ispao iz džepa ili tašne to implicira da morate da vodite računa o tome kome se poveravate. U bližem okruženju imate osobu čije namere vam još uvek nisu jasne. Dok ne rešite tu misteriju toj osobi nemojte da pričate o svojim tajnama, idejama i planovima, jer bi mogao/la da zloupotrebi vaše poverenje.

Sanjati da je nekom drugom novčanik ispao iz džepa ili tašne
San u kome vidite kako je nekome novčanik ispao iz džepa ili tašne može da ima više značenja. Ako ste mu/joj vratili novčanik to implicira da ćete doneti dobru odluku zbog koje će vam savest biti mirna, a budućnost lepa. Ukoliko ste, pak, odlučili da zadržite novčanik za sebe to je znak da ne smete svoju sreću da gradite na tuđoj nesreći.

Sanjati da zavirujete u tuđi novčanik
Gledati tj. zavirivati u tuđi novčanik u snu znači da ste veoma radoznala osoba. Vi volite da znate sve o svima, ali zato svoju privatnost brižno čuvate od tuđih pogleda. Tračevi su vam vid zabave, ali bi vas mogli dovesti u opasnost, ukoliko pogrešnoj osobi „stanete na žulj“.

Sanjati da neko zaviruje u vaš novčanik
Kada sanjate da vam neko zaviruje u novčanik to implicira da na javi neko pokušava da upravlja vašim životom. Konstantno vam nameće svoje mišljenje, ideje i odluke. Verovatno ste i sami to primetili, ali ste previše pristojni da mu/joj otvoreno kažete da prestane to da radi.

Sanjati da ste bacili novčanik
Baciti vlastiti novčanik u snu znači da trošite više nego što imate. Minus na vašem računu je iz dana u dan sve veći, a vi ne preduzimate ništa kako biste ga smanjili.

Ako ste u snu bacili tuđi novčanik to implicira da će vam partner tj. partnerka ili neko od članova porodice zameriti što ste zajednički novac potrošili bez njegovog tj. njenog znanja.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakav ste novčanik u snu videli.

Sanjati stari (pocepan) novčanik
Stari ili pocepan novčanik u snu, na žalost, nema pozitivno značenje. Često simbolizuje umor i loše zdravstveno stanje. Moguće je da trpite veliku količinu stresa i da vam je potrebno opuštanje. Uzmite nekoliko dana godišnjeg odmora tokom koga nećete raditi apsolutno ništa. To će vam pomoći da napunite baterije i da se spremnije suočite sa novim izazovima i preprekama u poslu i u porodičnim tj. emotivnim odnosima.

Sanjati ženski novčanik
Ženski novčanik u snu upozorava na prekomerno trošenje novca. Moguće je da ste u poslednje vreme kupili nešto što vam nije potrebno ili nešto što ne zadovoljava vaše potrebe. Kako kasnije ne biste zapali u finansijsku krizu, moraćete da smanjite troškove. Počnite već sada razmišljate o budućnosti, da ne bi bila stresna i neizvesna.

Sanjati muški novčanik
Muški novčanik u snu ukazuje na to da ćete pretplatiti neki proizvod ili uslugu. Verovatno ćete dati mnogo novca za nešto što nema veliku upotrebnu vrednost. Tek kasnije ćete shvatiti da ste mogli mnogo da uštedite, samo da ste se bolje raspitali o tome šta dobijate za iznos koji dajete. Ne smete sebi dozvoljavati da vas vešti prodavci lako nagovore da kupite nešto što vam nije potrebno.

Sanjati dečji novčanik
Dečji novčanik u snu znači da se plašite za svoju ili budućnost vaših najbližih. Moguće je da vam posao ne donosi željenu sigurnost, te da razmišljate o tome šta će biti za nekoliko godina i da li ćete ostati na tom radnom mestu, tj. da li ćete moći normalno da živite od svoje plate tj. penzije. Kako biste sebi obezbedili sigurniju budućnost počnite već sada da štedite po malo. S vremenom će iznos na vašem računu biti veći, a vi ćete moći da se opustite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, izgubili ili našli novčanik, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija novčanika (lisnice)

Novčanik je mala futrolu u kojoj se nosi novac, dokumenta, kreditne kartice, itd.