Jelka – šta znači sanjati novogodišnju jelku (bor)?

Novogodišnja jelka ili bor  u snu veselje i porodicu na okupu. Učestalost sanjanja raste kako se približava nova godina, a najveća je nakon nove godine kada je jedan od 20 najsanjanjijih snova. Češće ovaj pojam sanjaju djeca i mlađe osobe. Ako ste sanjali jelku u ovom periodu onda ovaj san ne tumačimo.

U snu videti novogodišnju jelku ili drvce
Ako u snu vidite novogodišnju jelku, to simbolizuje radost u kući. Moguće je da ćete konačno posetiti rodbinu ili prijatelje sa kojima ste, u poslednje vreme, kontakt održavali samo putem telefona. Bićete veoma uzbuđeni i trudićete se da im sve ispričate i da čujete njihove novosti ne izostavljajući ni najbeznačajnije detalje.

Sanjati da stavljate poklone ispod novogodišnje jelke
Ukoliko u snu stavljate poklone ispod novogodišnje jelke, to ukazuje da ćete nekoga obradovati. Vi ste veoma darežljiva osoba koja svoje potrebe stavlja na poslednje mesto. Uvek se trudite da drugima udovoljite jer se dobro osećate tek kada usrećite ljude iz vašeg okruženja.

Sanjati da kitite jelku
Kada u snu kitite jelku, to znači da ste blagoglagoljivi. Vi ste osoba koja ima potrebu da ulepšava realnost ubeđujući sebe i druge da nije sve crno kao što im se čini. Trudite se da, uprkos svemu što vas je snašlo, ostanete optimista i da se radujete lepoj budućnosti koju svim silama priželjkujete.

Sanjati da rušite novogodišnju jelku
Ako u snu rušite novogodišnju jelku, to implicira da ćete se vratiti starim navikama. Verovatno ste pokušali da okrenete novi list i da prestanete sa nečim što vas je činilo nesrećnim/om. Međitim, nećete biti dovoljno jaki da se oduprete iskušenjima pa ćete svesno nastaviti da radite na svoju štetu.

Sanjati da drugi ruše novogodišnju jelku
Videti u snu kako neko ruši novogodišnju jelku znači da ćete uzalud pokušavati da blisku osobu odgovorite od neke odluke ili postupka. Stalno ćete mu/joj sugerisati da je ta ideja loša, ali vas neće slušati. Postupiće onako kako je on tj. ona zamislio/la, a vi ćete moći kasnije samo da se uverite da ste bili u pravu. Ipak, nemojte da ga/je grdite, nego mu/joj pomozite da se suoči sa posledicama.

Sanjati da kitite jelku u društvu partnera tj. partnerke ili porodice
San u kome ukrašavate jelku u društvu voljene osobe ili članova porodice simboliše napredak u poslu ili ličnim odnosima. Moguće je da ćete se pomiriti s osobom sa kojom dugo niste razgovarali. Druga mogućnost jeste da će vas poslodavac nagraditi jednokratnom stimulacijom ili povećanjem plate. U svakom slučaju, pred vama su mnogo bolja i lepša vremena.

Sanjati da deca kite novogodišnju jelku
Ovakav san simboliše nadu da ćete rešiti neki problem. Sigurno se neko vreme suočavate sa velikom brigom i često mislite kako je se nikad nećete rešiti. Međutim, tokom narednog perioda optimizam će se vratiti u vaš život, te ćete početi da verujete da nije sve tako crno. Na krilima takvog raspoloženja lakše ćete prebroditi krizu u kojoj ste se našli.

Sanjati da drugi kite novogodišnju jelku
Videti u snu kako neko kiti novogodišnju jelku ukazuje na to da ćete nekome pozavideti na odnosu kakav ima sa porodicom ili voljenom osobom. Shvatićete da je uspeo/la da stvori kvalitetne odnose sa voljenim osobama, te da mu/joj to pomaže i u napretku na poslu. Biće vam žao što i vi nemate takvu podršku koju on tj. ona svakodnevno dobija. Nije kasno da se ugledate na njega tj. nju, važno je samo da pristanete na kompromise i pružite ruku pomirenja ljudima sa kojima niste u najboljim odnosima.

Sanjati da skidate ukrase sa novogodišnje jelke
Skidati ukrase sa novogodišnje jelke znači da prošlost nerado ostavljate iza sebe. Nostalgični ste prema lepim vremenima koja ste proživeli. Zbog toga ne vidite prilike koje vam se sada nude i ne dozvoljavate sami sebi da stvorite još bolju budućnost. Prestanite da živite u prošlosti i počnite da radite na tome da vam budućnost bude lepša.

Sanjati da drugi skidaju ukrase sa novogodišnje jelke
Sanjati da drugi skidaju ukrase sa jelke ukazuje na to da želite da pomognete prijatelju tj. prijateljici koji/a prolazi kroz neku krizu, ali ne znate kako. Moguće je da je neko ko vam je drag doživeo ljubavni brodolom ili poslovni neuspeh. Vi želite da mu/joj ukažete na to da mora da se bori za sebe i da ostavi tu traumu u prošlosti, međutim, teško dopirete do njega tj. nje. Možda biste ga/je trebali pustiti da to sam/a prevaziđe, jer je nekim ljudima tako lakše da prebole.

Sanjati da kupujete novogodišnju jelku
Kupovati novogodišnju jelku znači da ćete popraviti odnose sa nekim ljudima. Reč je o osobama koje su vas u prošlosti povredile ili vam nanele neku štetu. Shvatićete da nema smisla živeti u mržnji i trovati se negativnim osećanjima, te ćete pokušati da popravite komunikaciju sa njima. Nije isključeno da će vam u narednom periodu neprijatelji postati prijatelji.

Sanjati da prodajete novogodišnju jelku
Prodavati u snu novogodišnju jelku ukazuje na to da ćete biti zabrinuti za blisku osobu. Neko od članova porodice ili prijatelja bi se mogao suočiti sa zdravstvenim problemima. Na sreću, bolest neće dugo trajati, ali ćete vi dati sve od sebe kako biste mu/joj što više olakšali situaciju. Važno je samo da ne paničite i da on tj. ona ne vidi strah u vašim očima, jer će zbog toga još više da „potone“.

Sanjati da ste dobili novogodišnju jelku
Ako sanjate da vam je neko poklonio novogodišnju jelku to implicira da će se vaša finansijska situacija u bliskoj budućnosti popraviti. Verovatno ste u poslednje vreme imali mnogo troškova, a malo prihoda. Međutim, naredni period će biti veoma dobar kada je novac u pitanju, te ćete vrlo brzo „stati na noge“. Moguće je da će vam u tome pomoći rodbina ili uticajan prijatelj tj. prijateljica.

Sanjati da ste nekome poklonili novogodišnju jelku
Pokloniti nekome novogodišnju jelku znači da ćete učiniti dobro delo. Možda ćete finansijski pomoći bliskim ljudima ili ćete se priključiti nekoj humanitarnoj akciji. Shvatićete da ste konačno u mogućnosti da nekome izađete u susret i setićete se da su i vama drugi pomagali, te ćete nastaviti takvu praksu. Pored toga što ćete nekome pomoći i sami ćete se osećati bolje zbog toga.

Sanjati da ste ukrali novogodišnju jelku
Ukrasti novogodišnju jelku u snu može da ukazuje na to da na silu želite da popravite odnos sa nekim. Moguće je da se u vezi ili braku vi mnogo više trudite nego vaš partner tj. partnerka. Dok vi ulažete svoje vreme i volju da vaš odnos postane bolji, čini vam se da on tj. ona „sedi skrštenih ruku“. Pokušajte da mu/joj ukažete na to. Ukoliko se i on tj. ona ne promeni to je jasan znak da je među vama gotovo.

Sanjati da vam je neko ukrao novogodišnju jelku
Kada sanjate da vam je neko ukrao novogodišnju jelku to implicira da je vreme da promenite svoj odnos sa voljenim ljudima. U poslednje vreme ste previše strogi ili drski prema njima. Vlastite frustracije lečite na onima koji vas vole. Time ne pomažete sebi, nego povređujete druge ljude. Morate da shvatite šta vas muči i da naučite kako da kanališete negativnu energiju. U suprotnom ćete izgubiti one do kojih vam je stalo.

Tumačenje može da se razlikuje i od toga kakva je bila jelka iz vašeg sna.

Sanjati malu novogodišnju jelku
Mala jelka simboliše dobar početak. Moguće je da ćete pronaći ili promeniti posao, te će vam trebati neko vreme da se naviknete. Na sreću, dopadaće vam se to što radite, pa će prilagođavanje trajati kraće. Uživaćete u svom napretku i svakom novom koraku koji preduzmete. Druga mogućnost jeste da ćete pokrenuti vlastiti posao. Prvi dobri rezultati će vam doneti veliko zadovoljstvo i biti podsticaj da se još više trudite.

Sanjati veliku novogodišnju jelku
Velika jelka u snu simboliše velike ambicije. Dobra vest je što ste smogli hrabrosti i snage da se borite za ono što želite. Napravili ste realan plan i nećete odustati od njegove realizacije. Uložićete mnogo vremena i truda u to, ali će vam se sve isplatiti. Kroz neko vreme počećete da uživate u plodovima svog rada.

Sanjati neokićenu novogodišnju jelku
Ukoliko ste u snu videli novogodišnju jelku bez ukrasa to znači da je pred vama buran period, prepun uspona i padova. Verovatno ste se prihvatili velikog i odgovornog posla, te strahujete da niste tome dorasli. Bitno je da „porođajne muke“ koje trenutno prolazite ne utiču na vaše samopouzdanje. Ako dozvolite da vas svaka prepreka pokoleba, nećete daleko dogurati.

Sanjati belu novogodišnju jelku
Bela novogodišnja jelka u snovima simbolizuje srećne trenutke. Moguće je da će vam u posetu doći draga osoba koju dugo niste videli. Njegov tj. njen dolazak će vas obradovati, te ćete se potruditi da se u vašem domu oseća kao kod svoje kuće. Zajedno ćete evocirati drage uspomene iz prošlosti, te ćete poželeti da se i u budućnosti mnogo češće družite.

Sanjati novogodišnju jelku u plamenu
Ako ste u snu videli kako novogodišnja jelka gori to implicira da će vam neko ili nešto pokvariti dobro raspoloženje ili planove. Verovatno ćete poželeti da uživate u društvu ljudi koje volite, ali će vas objektivne okolnosti sprečiti u tome. Druga mogućnost jeste da ćete zbog posla morati da odložite putovanje. Ipak, ne smete da dozvolite da vas ta situacija demorališe, jer ćete uskoro dobiti priliku da ostvarite to što želite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili kitili novogodišnju jelku, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija novogodišnje jelke (bora)

Novogodišnja jelka je drvo koje se ukrašava i služi za obeležavanje nove kalendarske godine.