Šta znači sanjati nož?

Sanjati veliki nož
Ako u snu vidite veliki nož, to označava laž. Moguće je da ćete nekoga želeti da zaštitite govoreći mu/joj ono što želi da čuje, umesto realnog stanja stvari. Bićete uvereni da činite dobro delo, ali za dotičnu osobu bi svakako bilo korisnije da ste od početka bili iskreni.

Sanjati mali nož
Sanjati mali nož implicira da ćete se sa nekim posvađati. Verovatno se radi o osobi koju veoma cenite i poštujete, ali nikako ne uspevate da priponađete zajednički jezik. To može biti partner/ka, prijatelj/ica, član porodice sa kojim se nikako ne slažete, ali kukate čim ste malo duže odvojeni od nje/ga.

Sanjati džepni nož
Kada u snu vidite džepni nož, to implicira da će vas progoniti. Vi ste osoba koja nema dlake na jeziku i princip po kom funkcionišete je: „što na um, to na drum“. Svesni da štetite sebi, ali ne želite da budete poltron koji bez pogovora radi sve što mu se kaže, iako to ne smatra ispravnim.

Izgubiti nož u snu
Ukoliko u snu izgubite nož, to označava neugodno iznenađenje. Moguće je da ste se dugo pripremali da nekome saspete u lice sve što mislite iznoseći činjenice koje potkrepljuju svaku vašu tvrdnju. Međutim, naći ćete se u čudu kada shvatite da nije sve crno ili belo, već da postoji mnogo drugih nijansa koje ste predvideli.

Pronaći nož u snu
Sanjati da ste našli nož ukazuje da će vas neko obradovati. Može se desiti da ćete dobiti predmet koji za vas ima posebno značenje i koji ste dugo priželjkivali. Bićete počastvovani što je pripao baš vama i trudićete se da ga što bolje sačuvate.

Zahrđao nož sanjati
Ako u snu vidite zarđao nož, to upozorava na bolest. Verovatno nećete primetiti nikakvo pogoršanje što se zdravlja tiče, ali detaljan pregled bi mogao da vas suoči sa opasnostima koje vam prete. Iako ćete se pretvarati da ste jaki i neustrašivi, samo ćete želeti da vas neko zagrli da vam kaže da će sve biti u redu.

Sanjati vrlo oštar nož
Vrlo oštar nož u snovima ukazuje na to da bi vas mogla razočarati draga osoba. Neki gest ili postupak člana porodice ili vašeg partnera tj. partnerke, prijatelja ili prijateljice će vas povrediti. To ćete doživeti kao izdaju, te će vam trebati mnogo vremena da mu/joj oprostite.

Sanjati tup nož
Tup nož u snovima znači da niste dovoljno mudri ili snažni da se suprotstavite nekom problemu. Možda biste se trebali obratiti za savet osobi kojoj verujete. Sveža perspektiva na situaciju i njegovo tj. njeno životno iskustvo bi vam moglo pomoći da prevaziđete tu situaciju.

Druga mogućnost jeste da niste dovoljno efikasni u onome čime se trenutno bavite i da ste zbog toga frustrirani. Moraćete da prekonsolidujete snage kako bi rezultati vašeg truda i rada bili bolji.

Pojedini sanovnici tup nož definišu kao nespremnost da se odbranite od neprestanih napada vaših neprijatelja.

Sanjati krvav nož
Krvav nož u snovima, takođe, može imati više značenja. Ovakvi snovi ukazuju na grižu savesti jer ste povredili osobu koju volite. Drugo značenje je da se plašite da će grehovi iz prošlosti doći na naplatu, a treće da ćete uspešno prevladati tešku životnu situaciju ili rešiti veliki problem.

Sanjati set noževa
Kada u snu vidite set noževa to simboliše moralnu ili emocionalnu dilemu. Možda nekome niste priznali svoje stvarne osećaje zato što se plašite da bi ga/je to moglo povrediti. Jedno je sigurno, više ga/je vređa to što ćutite i što se udaljavate od njega tj. nje, nego što bi ga/je istina povredila. Nemojte da odlažete ono što je neminovno. Suočite se sa time kao odrasla osoba.

Sanjati da držite nož
Držati nož u ruci u snu ukazuje na potrebu da se odbranite od napada. Verovatno vas neko konstantno provocira ili potcenjuje, a vi ne reagujete na pravi način. Umesto da se na takve stvari ne obazirete, često razmišljate o tome šta biste mu/joj sve rekli kada vam to ne bi bilo ispod časti. Jedno je sigurno, nećete ništa postići ako se budete svađali. Time ćete samo hraniti njegov tj. njen ego, a vi ćete se osećati još gore.

Sanjati da neko drugi drži nož
Ukoliko ste u snu videli kako neko drži noć to implicira da u bliskom okruženju imate osobu koja vas kontroliše ili sputava. To mogu biti roditelji ili partner tj. partnerka koji/a zbog posesivnosti ograničava vašu slobodu mišljenja i delovanja. Nećete još dugo izdržati takvo stanje, pa biste mogli „eksplodirati“ u pogrešnom trenutku. Rešavajte taj problem pre nego što bude prekasno.

Sanjati da ste se posekli na nož
Poseći se na nož u snu simboliše loše navike i poroke koji negativno utiču na vaš život. Svesni ste da svojim ponašanjem ugrožavate svoje zdravlje, ali nikako ne možete da ga promenite. Verovatno još uvek niste potpuno spremni da iz svog života izbacite ono što nije dobro, ali ćete s vremenom shvatiti da nemate drugi izbor i počećete da vodite više računa o sebi.

Sanjati da se neko drugi posekao na nož
Ako ste sanjali da se neko posekao na nož to implicira da ćete uzalud upozoravati dragu osobu na moguće loše posledice nekih odluka, jer neće želeti da vas posluša. Premda ste sigurno u pravu, ne možete mu/joj nametati svoje mišljenje, nego se potrudite da budete tu za njega tj. nju kada neke stvari dođu na naplatu.

Sanjati da ste nekoga napali nožem
Napasti nekoga nožem u snu znači da biste za voljene ljude i neku ideju rizikovali sve što imate. Vi ste osoba kojoj su porodica, poštenje i čast veoma važni. Nikad ne biste uradili ništa što bi ugrozilo odnose s onima koje volite, te ne biste prešli preko nekih svojih stavova. Nije lako breme koje nosite, ali je sasvim sigurno da ćete takvi ostati do kraja života.

Sanjati da vas je neko napao nožem
San u kome vas neko napada nožem simboliše strah od samoće. Vi ćete pod svaku cenu zadržati voljene ljude pored sebe, čak i onda kada ste svesni da neki ljubavni ili prijateljski odnos nema svetlu budućnost. Razmislite dobro da li vam se zaista isplati boriti se za nešto što je osuđeno na propast. Možda je vreme da neke ljude zauvek pustite iz svog života.

Sanjati da ste nekoga uboli nožem
Ubosti nekoga nožem u snu može imati više značenja. Jedno od njih jeste da nekome zavidite i da biste više voleli kada bi on tj. ona doživeo neuspeh, nego kada biste vi uspeli u nečemu. Ne možete dozvoliti da vas tako negativne emocije vode kroz život. Gledajte sebe i radite na tome da vi budete bolji i da vama bude bolje, a nemojte se osvrtati na druge niti se porediti sa njima.

Sanjati da vas je neko ubo nožem
Ovakav san može ukazivati na to da imate vrlo lukavog neprijatelja ili suparnika tj. suparnicu. Sa njim tj. njom nikad ne znate na čemu ste. Time je i odbrana otežana, a kada biste prozreli njegove tj. njene namere, ne bi mogao/la da vam nanese štetu. Zato velike odluke nemojte da donosite u afektu, jer ćete tako imati više štete nego koristi.

Drugo značenje jeste da ćete primetiti da je blizak prijatelj tj. prijateljica ljubomoran/a na vas i da će vas to povrediti.

Sanjati da ste kupili nož
Kupovati nož u snu znači da imate mnogo samopouzdanja. Lepo je što cenite sebe i sve što ste do sada postigli, a ne možete zbog toga da druge potcenjujete i da ih „gledate sa visine“. Možda ste bolji i uspešniji od nekih ljudi, ali ne morate to da pokazujete u svakoj prilici.

Sanjati da prodajete noževe
Prodavati noževe u snu ukazuje na to da će vas na javi neko poniziti. Moguće je da će pred svima minimalizovati vaše uspehe ili kritikovati sve što radite. Nećete mu/joj ništa reći, ali će vas to još dugo mučiti. Sve dok ne shvatite da vam njegove tj. njene reči nisu važne razmišljaćete o tome šta ste mu/joj trebali reći.

Sanjati da vam je neko poklonio nož
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio nož to može da znači da ćete se pomažući drugima vi naći u nevolji. Moguće je da će vaši postupci navući gnev vrlo uticajnih ljudi, te ćete se suočiti sa lošim posledicama svojih odluka i dela.

Sanjati da ste nekome dali nož
Pokloniti nož nekome u snu ukazuje na to da ćete žrtvovati prijateljstvo kako biste postigli svoj cilj. To se neće dopasti bliskoj osobi, te će vas zauvek eliminisati iz svog života. Mogli biste se pokajati zbog takve odluke, ali će tada biti kasno da bilo šta promenite.

Sanjati da oštrite nož
Oštriti nož u snu je znak da ćete se baviti delikatnim poslom ili problemom. Sumnjaćete u sebe i zbog toga ćete teško postizati rezultate. Kada sami sebe ubedite da možete da uspete, sve će biti lakše i jednostavnije.

Sanjati da drugi oštre nož
Videti u snu kako neko oštri nož znači da ćete se žrtvovati zbog drugih. Verovatno ćete propustiti veliku životnu priliku kako biste ostali s onima koje volite. Kasnije ćete se pitati šta bi bilo da ste postupili drugačije, ali ćete se truditi da takve misli odagnate iz svoje glave.

Sanjati da perete nož
Prati nož u snu ukazuje na to da bi mali problem mogao postati velika briga ukoliko se već sada ne suočite sa njime. Prestanite da gurate glavu u pesak i uhvatite se u koštac s onim što vas plaši. Videćete da to nije toliko strašno koliko ste vi mislili.

Sanjati da drugi peru nož
Ukoliko ste u snu videli kako neko pere nož to implicira da će odluke donesene u afektu s vremenom iznedriti loše posledice. Spremite se za mnogo problema i izazova. Samo ako budete motivisani, strpljvi i istrajni moći ćete da ih prevaziđete.

Sanjati da ste ukrali nož
Ukrasti nož u snu znači da ste vrlo ambiciozna osoba i da verujete u izreku „cilj opravdava sredstvo“. Nije vam bitno koliko ćete mostova za sobom porušiti sve dok postižete ono što želite.

Sanjati da vam je neko ukrao nož
Kada sanjate da vam je neko ukrao nož to implicira da biste mogli postati žrtva tuđe ambicije. Pažljivo birajte poslovne partnere i ne upuštajte se u rizične poduhvate. Samo tako ćete uspeti da se iz nekih situacija izvučete nepovređeni.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, našli ili izgubili nož, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija noža

Nož je alat koji se sastoji od oštrice i drške, a služi za sečenje.