Šta znači sanjati obor ili tor?

U snu videti prazan obor ili tor
Ako u snu vidite prazan obor, to je upozorenje da će vas snaći neprilike. Moguće je da ćete se sukobiti sa rođacima koji će polagati pravo na imovinu koja je po zakonu vaša. Pošto nećete moći da podnesete svađe, trudićete se da svima izađete u susret zbog čega ćete biti u velikom gubitku.

U snu videti obor sa stokom
Ukoliko u snu vidite obor sa stokom, to simbolizuje veselje. Verovatno ćete praviti ili prisustvovati proslavi koja će biti vezana za osobu sa kojom ste bliski. Daćete sve od sebe da mu/joj pomognete oko organizacije kako se ne bi opterećivao/la sitnicama i kako bi maksimalno uživao/la u svom danu.

Sanjati da čistite tor
Kada u snu čistite tor, to implicira da ćete biti unazađeni na poslu. Može se desiti da nećete pristati na uslove koje će vam postaviti nadređeni jer ćete smatrati da oni nisu dobri za vašu karijeru. To se šefovima neće svideti pa će vam oduzeti mnoga zaduženja što će se negativno odraziti na vašu reputaciju i platu.

Sanjati da drugi čiste obor
San u kome vidite kako neko čisti obor ukazuje na to da će vam se posrećiti. Moguće je da će kolega tj. kolegica odlučiti da promeni posao ili ode u penziju, a poslodavac će vama poveriti njegovo tj. njeno radno mesto. Sa novom pozicijom dolaze i brojni benefiti, te nećete odbiti ovu ponudu, bez obzira na to što će i vaša odgovornost biti mnogo veća nego pre.

Sanjati da uvodite stoku u obor
Uvoditi stoku u obor znači da ste ekonomična osoba. Vi znate kako da raspolažete novcem, te nikad ne trošite više nego što je zaista potrebno. Štedite tamo gde je moguće, ali ste isto tako spremni da date više para kako biste kupili kvalitetnu stvar koja vam je u tom momentu potrebna. Ma koliko novca imali, nikad se ne žalite na svoja primanja, jer to smatrate prilično neukusnim.

Sanjati da drugi uvode stoku u obor
Videti u snu kako neko uvodi stoku u obor ukazuje na to da ćete tražiti pozajmicu od prijatelja tj. prijateljice ili kredit u banci kako biste servisirali neke obaveze ili kupili nešto što vam je potrebno. Ne volite da se zadužujete, ali ovog puta nećete imati izbora. Na sreću, uslovi za taj zajam će biti povoljni, pa vas neće mnogo namučiti da vratite dug.

Sanjati da puštate stoku iz obora
Puštati stoku iz obora u snu znači da biste trebali da revidirate svoje troškove. U poslednje vreme trošite više nego što bi trebalo. Ubeđujete se da su vam sve te stvari neophodne, ali nećete tako misliti kada nastupi kriza. Bankrot je neminovnost ukoliko već sada ne povedete računa o svojim rashodima. Ako ste u prilici da uštedite na nečemu, nemojte da je propustite.

Sanjati da drugi puštaju stoku iz obora
Ako ste u snu videli kako neko pušta stoku iz obora moguće je da ćete se posvađati sa članom porodice ili partnerom tj. partnerkom zbog novca. Naime, zasmetaće vam što je odlučio/la da uloži pare u nešto, pre nego što se konsultovao/la sa vama. S obzirom na to da imate zajednički budžet vaša reakcija je normalna. Izgubićete poverenje u njega tj. nju, pa ćete svoj novac u buduće držati na sigurnom.

Sanjati da stoka trči po oboru
San u kome vidite stoku koja trči po oboru znači da ćete steći finansijsku nezavisnost. Možda ćete se zaposliti ili ćete dobiti povećanje plate, te ćete moći normalno da živite od svojih primanja. Do sada ste se prilagođavali tuđim željama i slušali tuđe odluke o trošenju sredstava jer niste imali izbora. Međutim, u narednom periodu će se stvari promeniti u vašu korist.

Sanjati da stoka jede u oboru
Ukoliko ste videli kako stoka jede u oboru to implicira da ćete upoznati osobu koja može da vam pomogne da napredujete u karijeri ili da ostvarite neke druge ciljeve. Naime, reč je o nekome ko uživa dobru reputaciju i ima mnogo kontakata. Potrudićete se da se zbližite, da steknete njegovo tj. njeno poverenje, kako biste ga/je u nekom momentu zamolili da vam pomogne.

Sanjati da stoka spava u oboru
Videti u snu stoku koja spava u oboru znači da će u vašem životu nastupiti period stagnacije. Ako su vaša primanja u proteklom periodu rasla, sada će taj proces stati. Isto važi i ako su vam prihodi padali. Ovaj period iskoristite kako biste konsolidovali svoje snage. Napravite plan šta želite da uradite u budućnosti i počnite da ga realizujete u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Sanjati da pravite obor
Praviti obor u snu ukazuje na to da ćete uskoro započeti proces ostvarenja svojih ciljeva. Već neko vreme imate neku ideju ili projekat na umu, ali se niste u potpunosti posvetili njegovoj razradi. Sada ćete konačno da se upustite u sve to, napravićete plan i pokušati unapred da sprečite eventualne prepreke. To ne znači da vas neće u budućnosti dočekati brojni izazovi, ali postoji velika šansa da ćete postići ono što želite.

Sanjati da drugi prave obor
Kada u snu vidite kako neko pravi obor to znači da će vas prijatelj tj. prijateljica, kolega ili kolegica, ili, pak, neko od poznanika pitati da zajedno započnete neki biznis. Vi imate znanje, veštine i iskustvo, a on tj. ona poznaje načine na koje biste to mogli da materijalizujete. Moraćete da razmislite da li uopšte želite da se upustite u takvu avanturu.

Sanjati da rušite obor
Rušiti obor u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju veće troškove ili loše ulaganje. Ako ne budete poveli računa o tome gde ide vaš novac, budućnost će vam biti potpuno neizvesna. Pre nego što odlučite da nešto kupite, potrudite se da se informišete o dobrim i lošim stranama te stvari. Samo tako možete sprečiti da se kasnije pokajete što ste dali svoj novac za nešto beskorisno ili neisplativo.

Sanjati da drugi ruše obor
San u kome vidite kako neko ruši obor znači da ćete pokušati da sprečite blisku osobu da napravi najveću grešku u svom životu. Član porodice ili prijatelj će odlučiti da se upusti u rizičan posao, a vi ćete mu/joj savetovati da od toga odustane. Međutim, nećete imati mnogo uspeha, jer on tj. ona misli da grešite. Ako se ispostavi da ste bili u pravu nemojte da mu/joj to „nabijate na nos“, nego mu/joj pomozite da sanira štetu nastalu usled loših poteza.

Sanjati da vas je neko zatvorio u obor
Ako ste sanjali da vas je neko zatvorio u obor to implicira da na trenutnom radnom mestu ne možete nikako da napredujete. Naučili ste mnogo toga i savladali mnoge segmente svog posla. Međutim, to vam ne ostavlja prostor da idete dalje. Verovatno ćete u bližoj budućnosti početi da tražite drugi posao na kome ćete moći da ostvarite sav svoj potencijal.

Sanjati da ste nekoga zatvorili u obor
Ukoliko ste sanjali da ste nekoga zatvorili u obor to znači da nemate mnogo poverenja u svoje radne kolege. Čini vam se da se ne trude da rade posao kako treba, pa zato izbegavate da na nekom projektu radite zajedno. Međutim, pitanje je do kad ćete moći tako, jer će se takav scenario sigurno jednog dana desiti.

Sanjati da se krijete u oboru
Kriti se u oboru ukazuje na to da ste skloni da za vlastite greške optužujete druge ljude. Naime, u prošlosti ste doživeli brojne padove, naročito kada je posao u pitanju. Međutim, ni u jednom trenutku niste pomislili da ste vi napravili grešku, nego krivicu svaljujete na ljude oko sebe. Na taj način ništa nećete naučiti i stalno će vam se delovi nesrećne prošlosti ponavljati u budućnosti. Kada konačno odlučite da priznate svoju grešku i izvučete neku pouku iz nje tada će se stvari u vašem životu drastično promeniti.

Sanjati da se drugi kriju u oboru
Kada sanjate da se neko krije u oboru to implicira da biste mogli ući u raspravu sa radnim kolegom tj. kolegicom. Razlog će biti banalan, ali će podstaći i neke druge nerešene probleme koje ste imali. Ipak, ne smete da dozvolite da vas burne reakcije dovedu u opasnost. Galamom nećete ništa rešiti, a ugled u preduzeću će vam pasti.

Sanjati da ležite u toru
Ležati u oboru u snu znači da ste lenji. U poslednje vreme nemate volje ni za kućanske poslove, a kamoli za nešto drugo. Draže vam je da provedete dan uz televiziju, nego da se prihvatite nečeg korisnog. Možda ste samo umorni, te je ovo prolazna faza. Međutim, ako takvo stanje traje duže, to je znak da morate da se rešite te ružne osobine ukoliko želite da postignete nešto u svom životu.

Sanjati da drugi leže u oboru
San u kome vidite kako neko leži u oboru ukazuje na to da ćete se na javi baviti tuđim poslom ili problemom. Možda će kolega tj. kolegica napraviti grešku u radu, pa ćete morati da to ispravite. Druga mogućnost jeste da će se neko od prijatelja ili članova porodice naći u nevolji, a vi ćete činiti sve kako biste ga/je iz toga izbavili.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili čistili obor, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija obora – tora

Obor je ograda u koju se zatvara stoka.