Obuća – šta znači sanjati obuću?

Sanjati novu obuću
Ako u snu vidite novu obuću, to simbolizuje prijatne vesti. Moguće je da ćete čuti nešto čemu se niste nadali, ali će vas veoma obradovati. Utvrdićete da vam se lepe stvari dešavaju kada njima niste opterećeni i kada ne radite ništa na silu, već pustite da sve ide svojim tokom.

Sanjati pocepanu obuću
Ukoliko u snu vidite pocepanu obuću, to implicira da ćete dobiti suparnika/suparnicu u ljubavi. Može se desiti da će se u vašu vezu/brak umešati treća osoba koja će vašem/oj partneru/partnerki jasno dati do znanja šta prema njemu/njoj oseća. To će vas motivisati da rešite probleme kako ne bi imao/la potrebe da traži utehu od drugih.

Sanjati da krpite obuću
Kada u snu krpite obuću, to ukazuje da ste skromni. Verovatno nemate prohteve koji su tipični za vaše vršnjake, već se trudite da nikoga ne opterećujete i da pomognete koliko možete. Veoma ste realni i prizemni pa vam se ne dešava da se zanesete i razočarate čim se nešto ne odvija kako ste zamislili.

Sanjati da ste kupili obuću
Ako u snu kupite obuću, to znači da ćete promeniti ponašanje i razmišljanje. U narednom periodu rešićete da više vašeg vremena i novca trošite na sebe i svoje prijatelje, umesto na ljude koji vam crpe energiju. Prestaćete da se žalite zbog neuspelih planova i okrenućete se budućnosti i novim pobedama.

Sanjati da ste izgubili obuću
Kada u snu izgubite obuću, to implicira da imate visoke kriterijume. Vi ste osoba koja je sebi postavila određeni standard i sve ispod toga vam je neprihvatljivo. Smatrate da ste previše dobri da biste pristali na kompromise koji bi vas učinili nesrećnim/om i ugrozili vašu slobodu.

Sanjati da prodajete obuću
Prodaja obuće u snu simbolizuje finansijsku krizu u koju biste mogli da zapadnete ukoliko ne povedete računa o tome kako trošite svoj novac. Pre nego što odlučite da kupite nešto, morali biste da se zapitate da li vam je to zaista potrebno ili da li ta stvar opravdava cenu upotrebnom vrednošću koju ima. Samo ćete na taj način uspeti da izbegnete bankrot i sve što ga prati.

Sanjati da ste dobili obuću
Ukoliko ste sanjali da ste dobili obuću u snu to implicira da ćete se obradovati na javi. Možda ćete ostvariti svoj cilj, dobiti ono o čemu dugo maštate ili će vam neko pokloniti lep poklon. U svakom slučaju, danima ćete biti pod utiskom tog događaja i u nekom momentu ćete shvatiti da morate biti zahvalni za ono što u životu imate, bili to prijatelji, požrtvovan partner ili, jednostavno, siguran dom u kome pronalazite utočište kad vam je teško.

Sanjati da ste nekome poklonili obuću
Pokloniti nekome obuću u snu simboliše potrebu da pomognete ljudima oko sebe. Vi imate izraženu empatiju i zaista možete da osetite tuđu nesreću i bedu. Zato se trudite da izađete u susret drugim ljudima kad god je to moguće. Često svoje želje podređujete potrebama drugih i zbog toga vas jedan deo prijatelja ceni i poštuje, a drugi deo smatra vrlo naivnom osobom.

Sanjati da kradete obuću
Krasti obuću u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan pristup određenom problemu. Previše ste fokusirali samo na jedan njegov sloj, te ne možete da vidite širu sliku. Poželjno bi bilo da se o tome posavetujete s osobom kojoj verujete, a koja ima mnogo više životnog iskustva od vas. Njegova tj. njena perspektiva će baciti novo svetlo na ono sa čime se trenutno suočavate.

Sanjati da vam je neko ukrao obuću
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao obuću to implicira da ćete biti uvređeni nečijim rečima ili ponašanjem. Razočaraće vas osoba za koju sa sigurnošću možete reći da nikad niste uradili nešto kako biste ga/je povredili. Zapitajte se zašto vam je njegovo tj. njeno mišljenje toliko važno, te da li vam je povređen ponos, sujeta ili osećaji. Ako je ovo poslednje, to je onda jasan znak da ga/je cenite mnogo više nego on tj. ona vas.

Sanjati da drugi krpe obuću
San u kome vidite kako neko krpi obuću je znak da će vas oduševiti nečija skromnost. Imaćete priliku da razgovarate s osobom koja gaji vrlo jednostavan stav prema životu. Ne pati od kompleksa niže vrednosti, te mu/joj materijalno predstavlja teret, a ne nešto čime se ponosi. Shvatićete da od njega tj. nje možete mnogo toga da naučite i da to primenite u svom budućem životu.

Sanjati da isprobavate obuću
Isprobavati obuću u snu ukazuje na to da ćete propustiti dobru priliku da poboljšate svoju finansijsku situaciju. Verovatno će vam neko ponuditi da honorarno radite neki posao, ali to nećete smatrati ozbiljnom ponudom i odlučićete da odbijete. Kasnije ćete se pokajati jer ćete uvideti koliku zaradu donosi tako malo truda. Druga mogućnost jeste da ćete odbiti neki posao zbog straha od neuspeha.

Sanjati da drugi isprobavaju obuću
Videti u snu kako neko isprobava obuću znači da će vas bliska osoba upitati za savet u vezi sa poslom. Naime, pružiće mu/joj se dobra prilika, te nećete znati šta da uradi. S obzirom na to da vi već imate dosta životnog iskustva, prvo će se obratiti vama. Razmislićete dobro pre nego što mu/joj bilo šta savetujete ili sugerišete, jer znate koliki je zapravo vaš uticaj na njega tj. nju.

Sanjati da čistite (perete) obuću
Čistiti obuću u snu ukazuje na to da ste veoma vredna osoba. Vi se ne plašite nikakvog posla i nije vam problem da naučite da radite nešto novo. Uvek sami sebi postavljate novi izazov i trudite se da preskočite sledeću prepreku. Zbog toga kolege uživaju radeći sa vama, a poslodavci vas smatraju svojim najboljim radnikom.

Sanjati da drugi čiste (peru) obuću
Videti u snu kako neko čisti tj. pere obuću znači da ćete se sažaliti nad nečijom sudbinom i odlučiti da mu/joj pomognete, premda ga/je niste ni upoznali. Jednostavno ćete osetiti potrebu da mu/joj izađete u susret koliko god je moguće.

Sanjati da bacate obuću
Bacati obuću u snu ukazuje na to da će vam se izjaloviti neki plan. Verovatno dugo razmišljate o putovanju u drugi grad ili državu i zamišljate da ste već tamo. Međutim, objektivne okolnosti će vas sprečiti da svoje snove pretvorite u stvarnost. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što možete da zamislite.

Sanjati da drugi bacaju obuću
Ako ste u snu videli kako neko baca obuću to implicira da će vas iznenaditi količina nezahvalnosti kod nekih ljudi. Naime, odlučićete nekome da pomognete, a ta osoba će svakog dana od vas tražiti sve više i više. Shvatićete da mu/joj ništa nije dovoljno i počećete da razmišljate da ste mu/joj se trebali naći u nevolji ili ne.

Sanjati da nosite tesnu obuću
Nositi u snu obuću nekoliko brojeva manju ukazuje na lošu komunikaciju sa voljenom osobom. Moguće je da vaš odnos sa partnerom tj. partnerkom nije na zavidnom nivou. U stanju ste da se posvađate oko svake sitnice. Međutim, ako malo bolje razmislite shvatićete da problem nije u njemu tj. njoj, nego da vas zapravo muči nešto drugo. Pokušajte da shvatite o čemu se radi i pomozite sami sebi, pre nego što dodatno ugrozite vašu vezu tj. brak. Isto to treba da uradi i vaš partner tj. partnerka.

Sanjati da nosite preveliku obuću
Kada sanjate da nosite obuću nekoliko brojeva veću to implicira da su članovi vaše porodice  nezadovoljni količinom pažnje koju im u poslednje vreme poklanjate. Zbog posla ili nekih privatnih obaveza ne stižete da provodite vreme sa ljudima koji vas vole. Verovatno vam nikad neće ukazati na to, ali je činjenica da se osećaju zanemareno u odnosu na sve ostalo što se dešava u vašem životu.

Sanjati da nosite tuđu obuću
Ukoliko ste sanjali da nosite tuđu obuću to znači da niste upotpunosti zadovoljni sobom. Možda vas muči što još uvek niste ostvarili neke svoje ciljeve. Plašite se da je za to već i prekasno, međutim, niste u pravu. Imate još dovoljno vremena da postignete ono što želite, samo je pitanje imate li volje za to.

Sanjati dan nosite udobnu obuću
Nositi u snu udobnu odeću ukazuje na to da ste se previše opustili i da premalo vodite računa o sebi i svom zdravlju. Morate da pazite šta jedete i da se više krećete kako vam se to u budućnosti ne bi odbilo o glavu. Osim toga, ako se ne osećate privlačno to ne znači da treba da dignete ruke od svega i da se pomirite sa time, nego da menjate ono što vam se ne dopada.

Sanjati da nosite neudobnu obuću
Ako ste sanjali da nosite neudobnu odeću to implicira da vam predstoji sudbonosni razgovor. To može da se odnosi na posao ili na privatni život. Ukoliko ste se prijavili na neki konkrus uskoro ćete biti pozvani na testiranje u vezi sa radnim mesto za koje ste aplicirali. Za mlađe osobe koje su u dužoj emotivnoj vezi san predviđa ozbiljan razgovor sa partnerom tj. partnerkom nakon koga će usledili svadba ili raskid.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro krpili, kupili, izgubili, videli novu ili pocepanu obuću, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija obuće

Obuća je pokrivalo za noge koje služi da ih zaštiti ili u modne svrhe.