Oko – šta znači sanjati oči?

Sanjati plave oči
Ako sanjate plave oči, to simbolizuje veliku ljubav. Moguće je da ćete u narednom periodu shvatiti koliko vam nedostaje neko koga dugo niste videli. Mislili ste da će vam vreme pomoći da zaboravite, ali nekada imate osećaj da vam je teže nego pre. Ipak, nećete dozvoliti sebi da napravite glupost, a ovakve trenutke slabosti praktikovaćete u samoći, daleko od očiju javnosti.

Sanjati crne oči
Ukoliko u snu vidite crne oči, to je upozorenje da budete oprezni u ljubavi. Može se desiti da će vašu pažnju privući osoba koju smatrate misterioznom i nepredvidivom. Sve osobine koje će vas privući njemu/njoj loše će se odraziti na vašu vezu pa ćete doći do zaključka da je bolje da budete sa nekim sa kim od samog početka znate na čemu ste.

Sanjati bolesne oči
Kada u snu vidite bolesne oči, to implicira da se čuvate prijatelja. Verovatno se neko u koga imate poverenja neće dobro poneti prema vama i iskoristiće ono što ste mu/joj rekli, protiv vas. Bićete u veoma nezgodnoj situaciji, ali rešićete da ostanete dostojanstveni i da se ne spuštane na nivo dotične osobe.

Sanjati smeđe oči
Ako u snu vidite smeđe oči, to ukazuje da vas neko želi. Moguće je da se radi o osobi koja se nalazi u vašem okruženju i koja se ne libi da pokaže svoja osećanja. Iako će vam u početku smetati, shvatićete da vam nedostaje kada vam se ne javi ili ne uputi komplimente na koje ste navikli.

Sanjati urokljive oči
Ukoliko u snu vidite urokljive oči, to je upozorenja da vas neko podmuklo vara. Verovatno je u pitanju poslovni partner koji ne preza ni od čega i radi sve kako bi postigao/la svoje ciljeve. Godinama će vam pričati bajke i uveravati vas u činjenice za koje će se ispostaviti da su izmišljene.

Sanjati zelene oči
Kada u snu vidite zelene oči, to označava prevrtljivu ljubav. Može se desiti da će vaš partner/ka pričati jedno, a misliti nešto sasvim drugo. Značenje svake njegove/njene reči pažljivo ćete tumačiti pre nego što se ponadate da se radi o nečemu dobrom i korisnom za vašu vezu.

Sanjati krmeljive oči
Ako u snu vidite krmeljive oči, to implicira da ćete doživeti poniženje. Moguće je da nećete imati dovoljno vremena da završite posao koji vam je poveren, ili ćete jednostavno na njega zaboraviti. Zbog toga ćete dobiti kritike i bićete predstavljeni kao primer lošeg radnika ili studenta.

Sanjati da ste izgubili oči
Kada u snu izgubite oči, to ukazuje da vam je prijatelj u opasnosti. Verovatno će se osoba koju neizmerno volite suočiti sa brojnim problemima koji će je dovesti u jako loše fizičko i psihičko stanje. Trudićete se da učinite sve što je u vašoj moći da mu/joj pomognete, ali nekada ćete imati osećaj da pred vašim očima nestaje.

Sanjati oči različitih boja
Ukoliko ste sanjali da imate oči različitih boja to implicira da ćete slagati nekoga. Moguće je da ćete biti prisiljeni da to uradite ili da ćete ga/je obmanuti iz čiste zavisti ili ljubomore. To vam neće doneti očekivano zadovoljstvo.

San u kome vidite osobu koja ima oči razičitih boja ukazuje na to da ćete imati posla sa dvoličnim ljudima. Neko će sa vama biti u dobrim odnosima, ali će vam pričati iza leđa. Nije isključeno da ćete se naći na meti tračeva jer će on tj. ona pričati laži o vama.

Sanjati zatvorene oči
Zatvorene oči u snovima predviđaju veoma dobre vesti ili strastvenu romansu. Moguće je da ćete u bliskoj budućnosti započeti ljubavnu vezu s osobom koja je ima sličan temperament kao vi. Zbog toga ćete se često svađati, ali vam ljubavi i požude neće nedostajati.

Sanjati da ne možete da otvorite oči
Kada sanjate da ne možete da otvorite oči to simbolizuje visok stepen mentalnog zamora. Verovatno se u poslednje vreme suočavate sa brojnim problemima, preprekama i izazovima. Potreban vam je mir i odmor, ali, na žalost to sebi još uvek ne možete da priuštite.

Sanjati crvene oči
Ako su vam oči u snu bile crvene to implicira da trpite veliku količinu stresa. Moraćete da uzmete nekoliko dana pauze kako biste se odmorili i lakše suočili s izazovima koji vam predstoje. Mislite na svoje zdravlje!

San u kome vidite osobu crvenih očiju ukazuje na to da se morate čuvati manipulativnih ljudi. Neko će pokušati da vas prevari kako bi ostvario svoj cilj. O svojim tajnama, planovima, strahovima i idejama razgovarajte isključivo sa ljudima kojima verujete.

Sanjati krvave oči
Ukoliko ste sanjali da su vam oči krvave to simbolizuje problem sa članovima porodice ili rođacima. Razlog može biti podela nasleđene imovine ili nerazumevanje, tj. različit pogled prema istim problemima.

Kada u snu vidite osobu krvavih očiju to implicira da ćete se sažaliti nad nečijom sudbinom. Moguće je da ćete se potruditi da pomognete osobi koju ni ne poznajete. Zbog toga će vam biti zahvalan tj. zahvalna do kraja života.

Sanjati da vam oči krvare
Ovakav san ukazuje na probleme na poslu. Verovatno će vam poslodavac dati zadatak koji ćete teško završiti. Trebaće vam mnogo vremena i truda, ali je pitanje da li će on imati razumevanja za to. Ako ne završite posao u datom roku mogli biste snositi veće posledice.

Sanjati da drugome oči krvare
San u kome vidite kako nekome oči krvare znači da ćete brinuti za dragu osobu. Neko od vaših prijatelja će se suočiti s ozbiljnim problemima. Nećete znati kako da mu/joj pomognete, ali ćete se truditi da mu/joj budete na raspolaganju i da oseti vašu podršku i ljubav.

Sanjati buljave oči
Kada sanjate da imate buljave oči to znači da ste vrlo oprezna osoba. Ne dopuštate da vas ljudi zavedu ili prevare. Ova osobina je vrlo poželjna u poslovnoj sferi vašeg života, ali skepticizam nije dobar za ljubavne, tj. prijateljske odnose.

Videti u snu osobu buljavih očiju ukazuje na to vaš plan neće uroditi plodom. Verovatno želite da steknete nečije poverenje kako bi vam on tj. ona pomogao/la da ostvarite neki cilj.

Sanjati natečene oči
Ako su vam oči u snu natečene to implicira da biste trebali biti pažljivi prilikom odabira poslovnih saradnika i partnera. Potrudite se da u narednom periodu sve radite po zakonu, kao ne biste platili veliku kaznu ili, još gore, završili na sudu.

San u kome vidite osobu čije su oči natekle ukazuje na to da će vam se bliska osoba poveriti. Reći će vam tajnu koju dugo drži u sebi i zakleće vas da zauvek o tome ćutite. Naravno da nećete izneveriti njegovo tj. njeno poverenje, ali će vas ipak to saznanje šokirati.

Sanjati tužne oči
Kada sanjate da su vam oči tužne to simbolizuje očaj. Verovatno ste se našli u situaciji iz koje ne vidite izlaz. Međutim, nije sve tako crno. Potražite savet drage osobe. Sigurno će vam dati svež pogled na stvari i pomoći da to prevaziđete.

Videti u snu osobu tužnih očiju ukazuje na to da ćete pomagati nekome da vrati narušeno samopouzdanje. Potrudićete se da i on tj. ona konačno shvati koliko kvaliteta zapravo poseduje.

Sanjati vesele oči
Ako su vam oči u snu bile vesele to simbolizuje nadu u bolje sutra. Vi zaista verujete da će vam budućnost biti lepa i trudite se da to i postignete.

Sanjati osobu sa veselim očima znači da ćete imati priliku da upoznate nekoga čiji će vas optimizam naprosto očarati.

Sanjati velike oči
San u kome imate veoma velike oči predviđa sreću, prosperitet i mir u budućem životu. Ako ste u snu videli ženu ili muškarca sa krupnim očima to implicira da ćete biti u prilici da upoznate pametnu, talentovanu i iskrenu osobu.

Sanjati male oči
Male oči u snu nisu dobar znak. Ukoliko ste sanjali da imate male oči to implicira da ćete dozvoliti da vas zavede loša osoba i da vas iskoristi kako bi ostvario/la svoje interese. Ako ste u snu videli osobu malih očiju to znači da biste se zbog tuđe greške mogli naći u nevolji.

Sanjati treće oko
Kada sanjate da imate treće oko to znači da biste trebali da poslušate svoju intuiciju, a ne razum ili druge ljude u procesu rešavanja problema koji vas trenutno muči.

Ako ste u snu videli osobu sa trećim oko to implicira da ćete poverovati u nečije laži.

Sanjati da kolutate (prevrćete) očima
Kolutati očima u snu znači da ćete se pretvarati da vam se neko dopada, samo zbog „mira u kući“.

Sanjati da drugi kolutaju (prevrću) očima
Ovakav san ukazuje na to da će vas neko potcenjivati.

Sanjati da vam je nešto upalo u oko
Ako ste sanjali da vam je nešto upalo u oko to simbolizuje prepreku sa kojom ćete se uskoro suočiti.

Sanjati da nekoga ljubite u oko
Ljubiti nekoga u oko ukazuje na to da vas očekuju veoma lepi trenuci sa ljudima koje volite. Nije isključeno da ćete provesti neko vreme sa porodicom i bliskim prijateljima i da ćete se dobro zabaviti.

Sanjati da vas neko ljubi u oko
Ako ste sanjali da vas neko ljubi u oko to implicira da ćete posvetiti svoju pažnju i ljubav nekome ko to apsolutno zaslužuje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli plave, zelene, smeđe, crne, krmeljive, urokljive ili bolesne oči, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija očiju

Oči su organ čula vida.