Šta znači sanjati odžak (dimnjak)?

Sanjati odžak bez dima
Ako u snu vidite odžak bez dima, to je upozorenje da vas očekuje oskudica. Moguće je da mnogi vaši pokušaji da nađete bolji posao neće uroditi plodom pa ćete biti u veoma lošoj finansijskoj situaciji. Takođe, prilično ćete se obeshrabriti i povući u sebe što će dodatno otežati vaš položaj u društvu.

Sanjati odžak sa dimom
Ukoliko u snu vidite odžak sa dimom, to označava uspeh. Što se vašeg poslovnog života tiče, u narednom periodu bićete u još boljoj poziciji nego pre. Vaše ideje će biti konstruktivne pa će vas šef rado saslušati i pitati za mišljenje. Smatraće vas pouzdanom osobom kojoj će moći da poveri mnoge nedoumice i predloge.

Sanjati dimnjak sa plamenom
Ukoliko u snu vidite odžak, to simbolizuje blagostanje. Verovatno će u vašoj kući zavladati mir i članovi porodice će biti puni razumevanja. Nećete morati da ih opominjete i da im govorite šta da rade ili kako da se ponašaju jer će oni sami dati sve od sebe da vam pomognu i olakšaju posao.

Sanjati da rušite odžak
Ako u snu rušite odžak, to implicira da ćete se osamiti. Može se desiti da ćete se razočarati u ljude od kojih ste mnogo očekivali zbog čega ćete prekinuti svaki kontakt sa njima. Odluku ćete doneti u afektu, ali ni posle dužeg vremenskog perioda se nećete predomisliti.

Nekog drugog videti da ruši dimnjak u snu
San u kome vidite kako neko ruši dimnjak znači da nećete moći da sprečite neku nepravdu. Založićete se za prijatelja ili kolegu na poslu, ali vaša reč neće imati željeni efekat. Bićete tužni zbog toga, ali ćete dragoj osobi pružiti maksimalnu podršku kako bi „pregurao/la“ taj težak period.

Sanjati da gradite odžak
Kada u dnu gradite odžak, to ukazuje da ćete se prilagoditi novim okolnostima. Vi ste osoba koja veruje da se čovek uči dok je živ zbog čega vam nije teško da korigujete stavove za koje se ispostavi da su pogrešni. Volite da ste u toku sa najnovijim dešavanjima i rado sa drugima razmenjujete mišljenje i usvajate korisne sugestije.

Neko drugi da gradi dimnjak u snu
San u kome vidite da drugi grade odžak simboliše letargiju. Trenutno ste u fazi kada vam se ništa ne da. Uporno odlažete neke obaveze, a probleme „gurate pod tepih“. Sve što možete danas da uradite prebacujete za sutra, u nadi da ćete naći nekoga ko će posao da odradi umesto vas. Dugoročno gledano, ako tako nastavite mogli biste se naći u problemu jer će vas „pritisnuti“ rokovi i moraćete da radite danonoćno kako biste ih ispoštovali.

Sanjati da se penjete uz dimnjak
Ukoliko se u snu penjete uz dimnjak to znači da ste sebi postavili visoke ciljeve i da ćete morati mnogo da radite kako biste ih ostvarili. Ako budete imali dovoljno motivacije i energije uspeh neće izostati. Potrudite se da uložite svoj maksimum u sve što radite i sigurno će vam se jednog dana isplatiti.

Ako se u vašem snu neko drugi penje uz dimnjak to implicira da će vam se neko umešati u život. Osoba sa kojom ste bliski će pokušati da vam nametne svoje stavove i mišljenje. Sve to pod „velom dobre namere“, ali ćete ga/je brzo otkriti i sprečiti u tome. Po prirodi ste osoba koja drži do svog stava i ne dopuštate lako da vas neko nagovori da ga promenite.

Sanjati da silazite uz dimnjak
Kada sanjate da silazite niz dimnjak to znači da vam nedostaje uzbuđenja u životu. Zapali ste u kolotečinu i stalno čekate da se nešto promeni samo od sebe. Umesto što čekate, trebali biste da sami radite na toj promeni. Uvedite više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu ili se posvetite nekom hobiju. Time ćete „začiniti“ svoj život, ako već ne volite izlaske u klubove, kafane i restorane ili neke druge aktivnosti u kojima uživaju vaši prijatelji i poznanici.

San u kome vidite da neko silazi niz dimnjak je upozorenje da se čuvate licemernih ljudi. U svom okruženju imate nekoga ko se predstavlja kao iskren i odan prijatelj, ali mu namere nisu baš tako iskrene. Možda će pokušati da vas prevari ili obmane kako bi ostvario neki svoj interes.

Sanjati da ste pali sa dimnjaka
Ako sanjate da ste pali sa dimnjaka to znači da ćete svojim gestom usrećiti potpuno nepoznatu osobu. Za vas će to biti sasvim uobičajena sitnica, ali će nekome značiti mnogo. Shvatićete da na svetu još uvek postoji pažnje i zahvalnosti i da nije sve tako crno kako se vama čini.

Ukoliko u vašem snu neko drugi padne sa dimnjaka moguće je da će vas obradovati vest iz inostranstva. Verovatno će vam član porodice ili prijatelj javiti da sprema venčanje, čeka prinovu ili da će vas pozvati na neko slavlje. Veoma će vas usrećiti poziv da prisustvujete njegovom/njenom veselju.

Sanjati da čistite dimnnjak
Kada u snu čistite dimnjak to simboliše frustraciju. Trenutno imate mnogo obaveza, pa samim tim i mnogo stresa. Ne nalazite pravi način da ga kanališete, niti najbolju metodu da probleme rešavate brže i efikasnije. Možda nemate ni volje da se družite sa ljudima jer vam se njihove priče čine nebitnim ili dosadnim. Na sreću, ova faza neće dugo potrajati, ako se vi budete potrudili da je prekinete.

Neko drugi da čisti dimnjak
San u kome vidite da drugi čiste dimnjak znači da ćete zbog posla ili fakulteta morati da propustite neki važan događaj u porodici ili familiji. Moguće je da ćete raditi u smenama ili prekovremeno ili ćete zbog posla otputovati baš u vreme kada cela familija treba da se okupi na jednom mestu. Jako teško će vam to pasti jer volite da provodite vreme sa njima. Zapitaćete se da li vam se sve to isplati, ali ćete doći do zaključka da trenutno nemate drugog izbora i moraćete da se pomirite sa tom situacijom.

Sanjati da je dimnjak pao na vas
Ovakav san je pokazatelj hroničnog nedostatka seksa. Ako ste već dugo bez partnera, snovi s ovim značenjem su potpuno normalni. Ipak, ako imate partnera/ku, vreme je da poradite na vašem odnosu. Moguće je da on/ona ne zadovoljava vaše potrebe toliko koliko biste vi želeli, a moguće je i da se plašite da vi ne ispunjavate njegova/njena očekivanja.

Sanjati da se odžak zapalio
Ako ste sanjali da se odžak zapalio to implicira da ćete preterati u nečemu. Moguće je da ćete ući u polemiku sa nekim, te ćete u „žaru borbe“ otkriti o sebi nešto što niste želeli. Kasnije ćete se pokajati zbog toga, ali ćete naučiti da kontrolišete emocije kako vam se ne bi ponovila ovakva greška. Druga mogućnost jeste da ćete na nešto potrošiti više novca nego što ste planirali.

Sanjati da pokušavate da ugasite vatru u odžaku
Gasiti vatru u odžaku ukazuje na to da ćete pokušati da sprečite blisku osobu da se osramoti u društvu. Uzalud ćete mu/joj neverbalnim znakovima ukazivati da se zaustavi, jer neće obraćati pažnju na to. Kasnije će priznati da ste bili u pravu i da je preterao/la, ali će se morati pomiriti sa time da se „za prolivenim mlekom ne plače“.

Sanjati da ste ušli u odžak
Ukoliko ste sanjali da ste se uvukli u odžak to implicira da ćete se dokazivati pred nekim. Zbog kompleksa nećete moći da dozvolite da vam neko vređa inteligenciju ili da minimalizuje uspehe, te ćete se potruditi da mu/joj dokažete da nije u pravu. Ipak, razmislite još jednom o tome da li vredi trošiti vreme na ljude čije mišljenje vam uopšte nije važno.

Sanjati da se krijete u odžaku
Kriti se od nekoga u odžaku znači da ćete pokušavajući da rešite manji problem, sebi napraviti još veću brigu. Zato, pre nego što donesete odluku ili povučete neki potez, dobro razmislite o posledicama koje bi to moglo da izazove.

Sanjati da se drugi kriju u odžaku
Kada sanjate da se neko krije u odžaku to implicira da će vas bliska osoba optužiti da mu/joj se mešate u život. Verovatno ćete mu/joj iz najbolje namere sugerisati na nešto, ali će to shvatiti kao kritiku. Neće se libiti da vam kaže da se držite po strani i nećete imati izbora nego da ispoštujete njegovu tj. njenu odluku.

Sanjati da ste se zaglavili u odžaku
Zaglaviti se u odžaku u snu znači da ćete preceniti svoje sposobnosti. Verovatno ćete preuzeti neki veoma odgovoran i težak zadatak, pa ćete tek kasnije shvatiti da mu niste dorasli. Moraćete da potražite pomoć ukoliko želite da to privedete kraju u roku koji vam je na raspolaganju.

Sanjati da se neko zaglavio u odžaku
Ako ste sanjali da pokušavate nekoga da izvučete iz odžaka to implicira da će vas prijatelj tj. prijateljica ili kolega, odnosno kolegica zamoliti da mu/joj pomognete oko nekog važnog posla. Premda ćete zbog toga morati da ostavite po strani svoje obaveze, izaći ćete mu/joj u susret.

Sanjati oštećen ili porušen odžak
Oštećen ili porušen odžak u snu ukazuje na to da se ne biste trebali upuštati u rizične poslove. Ne snalazite se najbolje u onome što je „na rubu zakona“, tako da biste u nekoj situaciji mogli „izvući deblji kraj“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, gradili ili rušili odžak, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija odžaka

Odžak je deo kuće ili zgrade koji služi za odvođenje dima ili gasova nastalih sagorevanjem.