Šta znači sanjati ogledalo?

Sanjati da se ogledate
Kada se u snu ogledate, to je upozorenje da vam sledi neprijatnost. Može se desiti da će vas neko osramotiti iznoseći u javnost stvari iz vaše prošlosti koje ste želeli da zaboravite. Primetićete da vas mnogi posmatraju drugačije pa će vam preostati samo da se dostojanstveno postavite i ignorišete zlonamerne komentare.

Sanjati da ste razbili ogledalo
Ukoliko u snu razbijete ogledalo, to implicira da će vam mnoge želje ostati neostvarene. Moguće je da ćete se negde na životnom putu izgubiti i okrenuti prolaznim stvarima koje će vam veoma kratko držati pažnju. Kada shvatite da vas one ne ispunjavaju, biće kasno da se vratite prvobitnim težnjama.

Sanjati razbijeno ogledalo
Ako u snu vidite razbijeno ogledalo, to označava bolest. Verovatno ćete sebe zapostaviti pa nećete obraćati pažnju na simptome i upozorenja koja će vam slati vaše telo. Posetićete lekara kada više ne budete imali drugog izbora i kada situacija postane prilično ozbiljna.

Sanjati da kupujete novo ogledalo
Kada u snu kupujete novo ogledalo, to ukazuje da ćete se promeniti. Može se desiti da ćete raskrstiti sa štetnim navikama koje su vas sprečavale da se osećate i da izgledate kako želite. Napravićete veliku transformaciju u psihičkom i fizičkom smislu koja će vam pokazati da ste u stanju da ostvarite sve što zamislite.

Sanjati da sklanjate ogledalo
Ako u snu sklanjate ogledalo, to znači da ste zadovoljni sobom. Po prirodi ste hedonista koji sebe ne želi da lišava zadovoljstva zarad standarda koji su drugi nametnuli. U kontaktu sa ljudima, do izražaja dolazi vaša ličnost i pozitivne osobine zbog kojih mnogima nije bitna boja vaše kose, očiju ili neka druga karakteristika.

Sanjati da postavljate ogledalo na zid
Kačiti, tj. postavljati ogledalo na zid ukazuje na to da vam je potrebna promena. Verovatno ste zapali u dosadnu kolotečinu i svaki dan vam je isti. Čeznete za nekim dešavanjima, a nemate energije i volje da se pokrenete. Promenu morate sami da pokrenete, a ne možete da očekujete da će se dogoditi sama od sebe. Krenite od sitnica koje vam smetaju, a potom počnite da menjate i krupne stvari.

Sanjati prljavo ogledalo
Prljavo ogledalo u snu je znak da se morate čuvati spletkaroša. Neko će pokušati da ugrozi vaš posao ili odnos sa ljudima koje volite iz čiste zavisti. Možete to da sprečite ukoliko na vreme otkrijete njegove tj. njene namere.

Sanjati da brišete ogledalo
Brisati ogledalo u snu znači da će se neko potruditi da vam vrati uslugu koju ste mu/joj učinili. Moguće je da se to dogodilo davno u prošlosti i da ni ne očekujete od njega tj. nje da vam se oduži. Međutim, on tj. ona neće odustati od te ideje. Kada najmanje budete očekivali izaći će vam u susret i tako vam vratiti taj dug.

Sanjati da drugi brišu ogledalo
Videti u snu kako neko briše ogledalo ukazuje na to da će vas bliska osoba učiniti ponosnim tj. ponosnom. Naime, uradiće nešto što će vas oduševiti, te ćete shvatiti koliko vam je drago što pored sebe imate nekog ko tako razmišlja. Druga mogućnost jeste da će postići veliki uspeh i da ćete organizovati druženje ili slavlje u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati napuklo ogledalo
Napuklo ogledalo u snovima simbolizuje naglu promenu koja će vas uznemiriti ili zabrinuti. Moguće je da će neko od vaših bližnjih zapasti u emotivnu ili finansijsku krizu, te ćete se truditi da mu/joj na bilo koji način pomogne. Druga mogućnost jeste da će se neko od vaših prijatelja ili poznanika suočiti s ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Sanjati da se ogledate u krhotinama ogledala
Ovakav san znači da ćete uspeti da u lošoj situaciji pronađete nešto dobro. Naime, kada pomislite da su vam sve lađe potonule, doći ćete na ideju kako da sve to okrenete u svoju korist.

Sanjati zamagljeno ogledalo
Zamagljeno ogledalo u snovima ukazuje na to da će vas neka situacija potpuno zbuniti i izbaciti vas iz koloseka. Trebaće vam neko vreme da shvatite šta se dogodilo i kako ste to odjednom izgubili konce. U tim trenucima je jako važno da odluke ne odnosite u afektu, nego je bolje da sačekate da vam se utisci slegnu, pa tek onda krenite u akciju. U suprotnom biste sami sebi mogli naneti više štete nego koristi.

Sanjati ogledalo zamrljano krvlju
San u kome vidite ogledalo zamrljano krvlju znači da će vam bliska osoba poveriti neku tajnu. Zaklećete se da ćete je poneti u grob sa sobom. To bi vas moglo šokirati, ali nećete nikome nikad odati o čemu se radi.

Sanjati da ste dobili ogledalo
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio ogledalo to implicira da ćete nečiju dobronamernu sugestiju ili savet shvatiti kao kritiku. Neko iz vašeg okruženja će vam pokušati objasniti gde grešite i kako da rešite problem, ali ćete vi to shvatiti potpuno pogrešno i otvoreno ćete pokazati da ste uvređeni. Tek kad malo bolje razmislite doći ćete do zaključka da je vaša reakcija bila previše burna, a da njegova tj. njena namera nije bila loša.

Sanjati da vam je neko poklonio ogledalo
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio ogledalo moguće je da će vam mlađa osoba dati inspiraciju da menjate nešto u svom životu ili da krenete u realizaciju nekih ideja. Shvatićete da još uvek imate dovoljno energije i volje za ostvarenje svojih ciljeva. Zato ćete napraviti plan i zakleti se sami sebi da ćete ga poštovati kako bi neka dugogodišnja želja postala stvarnost.

Sanjati da prodajete ogledalo
Prodati ogledalo u snu ukazuje na to da ćete se pomiriti sa sudbinom. Verovatno ste maštali o tome da ćete do određenog životnog doba uspeti da postignete nešto, ali ste shvatili da ste „probili“ sve rokove. Neko vreme ćete se gristi zbog toga, a potom ćete dići ruke od svojih snova. Međutim, ne biste tek tako trebali da odustajete od onoga što želite. Još imate dovoljno vremena za ostvarenje nekih ciljeva, samo je pitanje imate li volje za to.

Sanjati da ste ukrali ogledalo
Ukrasti ogledalo u snu najavljuje loše posledice nepromišljenih odluka i poteza. Moguće je da ste u prošlosti uradili nešto što će u bliskoj budućnosti doći na naplatu. Već sada biste trebali da se pripremite za to i da potražite način da što više minimalizujete štetu. Neka vam ovo posluži kao lekcija kako se u budućnosti ne biste trebali ponašati.

Sanjati da vam je neko ukrao ogledalo
Kada sanjate da vam je neko ukrao ogledalo to simbolizuje manju štetu. Možda ćete morati da izdvojite određenu sumu novca za popravku automobila ili kupovinu tj. zamenu kućanskog aparata bez koga ne možete. U svakom slučaju, ovaj trošak vam neće teško pasti, jer u mesečnom budžetu uvek imate zalihe namenjene nepredviđenim rashodima.

Kako biste dobili što preciznije tumačenje sna pokušajte da se setite kakav odraz ste videli u ogledalu.

Sanjati tužno lice u ogledalu
Ukoliko ste sanjali da je lice u ogledalu tužno, uplakano ili zabrinuto to simbolizuje brige i frustracije. Nešto se neće odvijati onako kako ste zamislili.

Sanjati radosno lice u ogledalu
Ako je vaše lice u ogledalu bilo srećno to implicira da ćete doživeti veoma lepe i pozitivne promene u životu.

Sanjati odraz voljene osobe u ogledalu
San u kome u ogledalu vidite lice voljene osobe ukazuje na to da ste u stabilnoj vezi koja ima svetlu budućnost. Vaš odnos počiva na međusobnom razumevanju. Jedno drugo potstičete da ostvari svoje ciljeve i ambicije, i niko nikog ne sputava ni u čemu. Poštujete partnerovo tj. partnerkino vreme, ali se i trudite da vreme koje provodite zajedno iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati odraz nepoznate osobe u ogledalu
Ako ste sanjali lice nepoznate osobe u ogledalu to implicira da biste u bliskoj budućnosti mogli upoznati nekoga ko će vas oduševiti svojim izgledom, inteligencijom i ličnošću. Shvatićete da on tj. ona poseduje mnoge osobine koje izuzetno cenite, pa ćete poželeti da što više vremena provedete sa njim tj. njom. Ukoliko se radi o osobi suprotnog pola nije isključeno da će se među vama javiti i određene simpatije.

Sanjati odraz pokojnika u ogledalu
Ukoliko ste u snu videli lice pokojnika u ogledalu to znači da ćete promeniti neke životne prioritete. Moguće je da vam je karijera bila na prvom mestu i da ste zbog toga zapostavljali privatni život. Druga mogućnost jeste da ćete početi više da cenite duhovne vrednosti u odnosu na materijalno bogatstvo.

Sanjati da plešete pred ogledalom
Plesati ispred ogledala u snu simboliše napredak u poslu. Verovatno ćete dobiti bolje radno mesto ili bolju poziciju u firmi u kojoj trenutno radite. Ipak, ne smete da dozvolite da vas to „udari u glavu“. Ako ostanete čvrsto na zemlji vaš uspeh će s vremeno bivati još veći. Međutim, ukoliko postanete sujetni ili arogantni vaša sreća će biti „kratkog daha“.

Sanjati da se šminkate pred ogledalom
Ako ste sanjali da se šminkate pred ogledalom to simbolizuje nova ljubavna iskustva. Za žene koje su u vezi ili braku san ukazuje na to da će doživeti romantične trenutke sa voljenom osobom. Ukoliko ste trenutno sami san znači da ćete upoznati osobu koja će vas „oboriti s nogu“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro razbili ili kupili novo ogledalo, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ogledala

Ogledalo je površina koja pravilno odbija svetlost.