Olovka – šta znači sanjati olovku?

U snu videti olovku
Ako u snu vidite olovku, to implicira da će vam se neko na javi obradovati. Moguće je da ćete sresti osobu sa kojom ste ranije bili bliski, ali život vas je odveo na različite strane. Imaćete mnogo tema za razgovor i jedan/jedna drugom/oj ćete pomoći da objektivno sagledate probleme koje ste smatrali nerešivim.

Sanjati da pišete olovkom
Ukoliko u snu pišete olovkom, to ukazuje da će vam se trud isplatiti. Verovatno ćete završiti rad koji će vam doneti diplomu ili unapređenje na poslu. Bićete veoma posvećeni istraživanju i trudićete se da što detaljnije proučite sve što ima veze sa zadatom temom.

Sanjati da lomite olovku
Kada u snu lomite olovku, to označava nezadovoljstvo. Može se desiti da ćete imati ispit za koji ćete učiti, ali nećete proći onako kako ste očekivali. Bićete uvereni da ćete se osloboditi jedne obaveze pa će vam ovakav scenario pokvariti mnoge planove i vratiti vas unazad.

Sanjati da olovkom crtate
Ako u snu crtate olovkom, to znači da ste kreativni. Vi ste osoba koja voli da stvara pa nikada ne kupujete poklone, već ih sami pravite. Trudite se da budete originalni, a ne da nosite odeću i da se ponašate kao robot koji samo oponaša druge.

Sanjati da oštrite grafitnu (šiljite, zarezujete) olovku
Šiljiti, tj. oštriti olovku u snu ukazuje na to da ste vrlo transparentna i rečita osoba. Vi ne govorite mnogo, ali kada pričate to ostavlja utisak na druge ljude. Sve što kažete drugima ima smisla, jer nije zasnovano na pretpostavkama i stereotipima, nego na vašem znanju, iskustvu i informacijama koje ste sakupili.

Ako je „srce“ olovke stalno pucalo dok ste je šiljili to implicira da ćete imati priliku da vodite debatu sa lošim sagovornikom. Neko će vam stalno upadati u reč i to bi moglo biti veoma frustrirajuće.

Sanjati da drugi oštre olovku
San u kome vidite kako neko oštri olovku znači da će vas na javi neko ubediti u nešto. Promenićete se vaš stav o nekoj važnoj temi ili pitanju. Pitaćete se da li ste izmanipulisani ili je dobro što se vaše mišljenje promenilo.

Sanjati da kupujete olovku
Kupovati olovku u snu ukazuje na to da na javi mnogo obećavate, a malo ispunjavate. Skloni ste da svoje potrebe stavljate ispred tuđih i da se sa nekim ljudima družite samo iz interesa. U vašoj glavi ste vi centar sveta i sve dok ste vi srećni i zadovoljni promena nije potrebna. Vreme je da ozbiljno preispitate svoje stavove, odluke i dela.

Sanjati da prodajete olovku
Prodavati olovku u snu znači da ćete tuđe potrebe i želje staviti ispred svojih. Ovakve snove najčešće sanjaju roditelji koji na sve načine žele da zaštite i da pomognu svojoj deci. Za njih ste spremni da uradite sve što je neophodno. Ukoliko nemate decu verovatno se previše zaštitnički ponašate prema drugom članu porodice ili partneru tj. partnerki.

Sanjati da ste dobili olovku
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio olovku to implicira da ćete morati još mnogo da se trudite kako biste ostvarili svoj cilj. Dobro je to što imate ideju i plan kako da je sprovedete u delo. Međutim, pred vama je dug put do dobrih rezultata. Važno je da budete motivisani, strpljivi i uporni. Samo tako ćete postići ono što želite.

Sanjati da ste nekome poklonili olovku
Pokloniti nekome olovku u snu ukazuje na to da ćete nekome odati priznanje za uspeh koji je postigao/la. Verovatno će neko od članova porodice, prijatelja ili kolega ostvariti nešto veliko, a vi ćete mu/joj na tome čestitati. Možda ćete osetiti trunku zavisti, ali ćete ipak biti ponosni na njega tj. nju.

Sanjati da ste pozajmili olovku drugom
Pozajmiti nekome olovku u snu znači da ćete na javi izaći u susret nepoznatoj osobi. Možda ćete biti u prilici da nekome pomognete i nećete ga/je odbiti. Za vas će to biti sitnica, ali će njemu tj. njoj mnogo značiti.

Sanjati da vam je neko pozajmio oloku
Ukoliko ste sanjali da vam je neko pozajmio olovku to implicira da ćete dobiti pomoć ili podršku od osobe koju ni ne poznajete. Neko će shvatiti da ste u nevolji, te će vam priskočiti u pomoć. Oduševiće vas ovaj gest, te ćete početi da tražite načine da mu/joj se odužite.

Sanjati da ste izgubili olovku
Ovakav san simbolizuje probleme u komunikaciji sa bližnjima, partnerom tj. partnerkom ili kolegama na poslu. U poslednje vreme ste često nervozni i to se negativno odražava na vaš odnos sa ljudima iz vašeg okruženja. Pokušajte da shvatite šta vas muči i pozabavite se time pre nego što potpuno narušite relacije s okolinom.

Sanjati da ste pronašli olovku
Pronaći olovku u snu ukazuje na to da će vam se posrećiti. Verovatno ćete neku situaciju doživeti kao potpuni neuspeh, međutim, njen ishod će biti bolji nego što ste mogli da očekujete. Iz nečeg lošeg će se izroditi nešto sjajno, zato nemojte prerano da padate u očaj.

Sanjati da ste ukrali olovku
Ukrasti olovku u snu znači da morate da sagledate širu sliku situacije u kojoj se nalazite kako biste došli do što boljeg rešenja. Ne smete sebi da dozvolite da važne i velike odluke donosite u afektu tj. u žurbi, jer bi vam se to kasnije moglo odbiti o glavu. Potrudite se da maksimalno isključite emocije, kako bi odluka bila proizvod promišljanja, a ne osećaja.

Sanjati da vam je neko ukrao olovku
Kada sanjate da vam je neko ukrao olovku to implicira da ćete se naljutiti na dragu osobu zbog sitnice. Verovatno će vam zasmetati neka njegova tj. njena izjava ili potez, te ćete to shvatiti tragično. Nemojte da reagujete burno, jer biste se kasnije mogli pokajati zbog vlastitih reči.

Sanjati da vas je neko ubo olovom
Ukoliko ste sanjali da vas je neko ubo olovkom to znači da imate lukavog neprijatelja. Neko je veoma prijatan i drag prema vama, ali čim mu/joj okrenete leđa krene da vas ogovara u najgorem mogućem smislu.

Sanjati da ste nekoga uboli olovkom
Ubosti drugu osobu olovkom u snu ukazuje na to da ne biste trebali da započinjete rasprave bez argumenata. Galama i svađa samo zbog dramatike ne može doneti promenu koju želite. Shvatite šta vam je cilj i naučite da pravilno artikulišete svoje stavove.

Tumačenje ovakvih snova može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste olovku sanjali.

Sanjati grafitnu (drvenu) olovku
Grafitna tj. drvena olovka u snu znači da će vam se trud i rad isplatiti u budućnosti. Nemojte da odustajete od onoga što ste započeli, bilo da se radi o školovanju ili karijeri. Ulažite napor u to čime se bavite i dobri rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati tehničku olovku
Tehnička olovka u snu simbolizuje neke unutrašnje promene. Moguće je da ćete konačno početi da više cenite sebe, svoj trud, rad, zalaganje i da nećete dozvoljavati da vaše uspehe drugi minimalizuju. Druga mogućnost jeste da ćete potpuno promeniti percepciju sebe i da će se to pozitivno odraziti na vaš odnos sa drugim ljudima.

Sanjati hemijsku olovku plave boje
Ako ste sanjali da pišete ili crtate nešto hemijskom olovkom plave boje to implicira da ćete samo u saradnji sa drugima rešiti neki problem. Verovatno izbegavate zajednički rad, ali će neki posao zahtevati od vas upravo da budete deo jednog funkcionalnog tima. Neće vam biti lako jer ste individualista, ali ćete se ipak morati prilagoditi situaciji.

Sanjati hemijsku olovku crvene boje
Kada sanjate da pišete ili crtate hemijskom olovkom crvene boje to znači da uživate kada vas ljudi hvale. Vi imate stalnu potrebu da se nekome dokazujete, ali vam je još veće zadovoljstvo kada neko prepozna vaše zalaganje i kada vam se divi.

Sanjati hemijsku olovku crne boje
Ukoliko ste sanjali da pišete hemijskom olovkom crne boje to implicira da ćete morati da poštujete nečiji autoritet. Verovatno će u vašu firmu doći novi šef tj. šefica i zahtevaće od vas da mu/joj svakodnevno ukazujete poštovanje. Neće vam biti lako jer niste baš poslušna osoba.

Sanjati olovku za obrve
Olovka za obrve u snovima ukazuje na to da ste osoba koja se vrlo hrabro suočava sa životnim izazovima. Ni jedna stresna situacija ne može da vas potpuno izbaci iz takta. Ako nešto ne možete da promenite, vi se time ni ne bavite. Vaš odnos prema životu bi mnogi trebali da primene kod sebe.

Sanjati olovku za oči
Olovka za oči u snovima znači da nemate problem da vidite stvari onakvima kakve jesu. Izbegavate ulepšavanje situacije, te vrlo često ljudima govorite istinu u lice. Zbog toga vas neki cene, dok vas se drugi plaše.

Sanjati olovku za usne
San u kome vidite ili koristite olovku za usne znači da ćete se nekome dopasti. Verovatno ćete privući pažnju zauzete osobe, pa od te romanse neće biti ništa. Druga mogućnost jeste da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, pisali ili crtali olovkom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija olovke

Olovka je predmet kojim se crta i piše na papiru.