Opanci – šta znači sanjati opanke?

Sanjati cele opanke
Ako u snu vidite cele opanke, to označava brige. Vi ste osoba koja nikada u potpunosti nije zadovoljna zbog čega sebi stvarate probleme i kada ne postoje realni razlozi za tako nešto. Strahujete zbog potencijalnih problema i opterećujete se pitanjima „šta bi bilo kada bi bilo“ koji vam ne dozvoljavaju da uživate u sadašnjem trenutku.

Sanjati pocepane opanke
Ukoliko u snu vidite pocepane opanke, to upozorava na bolest. Može se desiti da će se neko iz vašeg okruženja osećati loše zbog čega ćete odlučiti da prekontrolišete svoje zdravlje. Naučićete poučnu lekciju da je „bolje sprečiti nego lečiti“ uz opasnost da ne preterate i postanete hipohondar.

Sanjati nove opanke
Kada u snu vidite nove opanke, to simbolizuje radost. Vi ste veoma skromna osoba koju sitnice čine srećnom. Nemate prevelika očekivanja od drugih zbog čega ne mogu da vas razočaraju. Oslanjate se na sebe trudeći se da stvorite onoliko koliko vam je potrebno za pristojan život.

Sanjati da imate opanke na nogama
Ako u snu imate opanke na nogama, to implicira da ste nezahvalni. Verovatno vam se često dešava da roditeljima prebacujete što vam nisu obezbedili više novca kojim biste mogli da kupite skupocene stvari. Smatrate da ćete na taj način biti bolje prihvaćeni u društvu ne shvatajući koliko ih vaše reči povređuju.

Sanjati da izuvate opanke
Kada u snu izuvate opanke, to znači da ćete se uobraziti. Moguće je da ćete promeniti mesto boravka i zaboraviti stare prijatelje sa kojima ste zajedno odrasli. Sklopićete nova poznanstva trudeći se da izbegnete priče iz prošlosti kojih ćete se, bez razloga, stideti.

Sanjati da hodate u mokrim opancima
San u kome hodate u mokrim opancima simboliše neugodnost koja bi vam se uskoro mogla dogoditi. Naime, moguće je da ćete prisustvovati mučnom razgovoru između osoba koje ste nedavno upoznali. To ih neće sprečiti da pred vama iznesu sav svoj „prljav veš“, pa čak ni da vas uvuku u tu raspravu. Ako im odmah pokažete da ne želite da budete deo toga, možda i odustanu od svoje namere.

Sanjati da posrćete u opancima
Ovakav san znači da se mnogo trudite da zaboravite deo svoje prošlosti. Gradite drugačiju sliku o sebi i ne želite da ljudi koji su sada uz vas saznaju šta se ranije dešavalo. Ipak, istinu ne možete da sakrijete ma koliko se pretvarali. Budite ono što jeste, samo tako ćete znati da li ste drugima dragi ili se samo pretvaraju.

Sanjati da pravite opanke
Praviti opanke u snu ukazuje na to da ćete otkriti neki svoj novi talenat. Verovatno ćete slučajno saznati da ste jako dobri u nečemu. Nemojte da propustite priliku da to i iskoristite. Počnite da se time bavite kao hobijem, možda će jednog dana vaša zanimacija donositi i veću zaradu.

Sanjati da drugi prave opanke
Videti u snu kako neko pravi opanke znači da ćete poželeti da se vratite korenima. Možda ćete razmišljati o tome da se iz grada preselite na selo ili da obnovite porodični posao koji je godinama ugašen. Druga mogućnost jeste da ćete odlučiti da naučite stare običaje kako biste ih mogli preneti svojoj deci.

Sanjati da su vam opanci preveliki
Ako ste u snu nosili prevelike opanke to implicira da ćete se naći na meti tračeva. Verovatno će neke vaše odluke ili potezi izazvati reakciju drugih ljudi. Ipak, neće se prepričavati samo ono što se zapravo i dogodilo, nego će svako dodati poneki „sočan“ detalj kako bi priča bila što zanimljivija i sve će izgubiti smisao. Najgore što možete da uradite jeste da idete okolo i demantujete te informacije. Sačekajte da se prašina slegne, kako ovaj „skandal“ ne bi potrajao duže nego što biste želeli.

Sanjati da nosite tesne opanke
Ukoliko ste u snu nosili pretesne opanke, tj. ako su vas opanci nažuljali to znači da ćete posumnjati u voljenu osobu. Dežurni dušebriznici će vam ukazati na nešto, te ćete početi da razmišljate o tome da li vam je partner tj. partnerka veran/a. Ne smete da dozvolite da vas nečija ljubomora razdvoji. Ako želite dugu vezu tj. brak budite iskreni sa voljenom osobom i isto zahtevajte od njega tj. nje.

Sanjati da ste kupili opanke
Kupiti opanke u snu ukazuje na to da nećete dobiti podršku za ideju tj. projekat koji želite da realizujete. Moguće je da će vam poslodavac ukazati na niz grešaka koje ne možete da prevaziđete u razumnom roku. Nije isključeno da vas članovi porodice neće podržati u nekoj odluci, što će vas mnogo pogoditi.

Sanjati da prodajete opanke
Prodavati opanke u snu znači da ste vrlo uverljiva osoba. Vi imate „moć“ da ubedite ljude u bilo šta. To vam je do sada pomagalo da ostvarite neke svoje ciljeve. Međutim, ne smete da zloupotrebljavate dar koji imate, jer biste se mogli naći u opasnosti. Ovo se posebno odnosi na privatni deo vašeg života. Ne obećavajte voljenoj osobi ono što ne možete ili ne želite da ispunite.

Sanjati da ste dobili opanke
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio opanke to implicira da će osoba iz vašeg okruženja pokušati da vas isprovocira. Verovatno će potcenjivati vaše iskustvo i znanje ili će minimalizovati vaš uspeh. Kako se ne biste „upecali“ na to i svojom burnom reakcijom izazvali skandal, na sitna podbadanja odgovorite osmehom, a ne rečima.

Sanjati da ste nekome poklonili opanke
Pokloniti opanke u snu ukazuje na to da nekome zavidite. Moguće je da je vaš prijatelj tj. prijateljica ili neko iz okruženja napredovao u poslu ili na privatnom planu postigao/la mnogo. Umesto da vam on tj. ona bude dokaz da i vi možete to da uradite, vi se mnogo trudite da umanjite značaj svega što je postigao/la. Zapitajte se da li se osećate bolje kada ga/je vređate i da li ćete tako ostvariti vlastite želje.

Sanjati da ste ukrali opanke
Ukrasti opanke u snu znači da će vaša šala biti pogrešno protumačena. Verovatno ćete želeti da zabavite prijatelje, ali će to izgledati i zvučati zaista loše. Posle će vam biti krivo što ste uopšte hteli da realizujete tu ideju i bespotrebno uvredili drugu osobu. Neka vam ovo bude lekcija kako se ne trebate ponašati u budućnosti.

Sanjati da vam je neko ukrao opanke
Kada sanjate da vam je neko ukrao opanke to implicira da ćete pretrpeti manju štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, te ćete morati da uložite novac u popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da ćete kupiti nešto što neće opravdati cenu koju ste morali da platite.

Sanjati da ste izgubili opanke
Izgubiti opanke u snu simboliše probleme u komunikaciji sa kolegama ili prijateljima. Verovatno ćete se sa nekom osobom raspravljati o određenoj temi, a to bi moglo da preraste u ozbiljnu svađu ako ne budete uspeli da iskontrolišete negativne emocije. Zapitajte se da li vam je važnije da tu osobu ubedite u nešto ili da i dalje ostane deo vašeg života.

Sanjati da ste pronašli opanke
Ukoliko ste sanjali da ste pronašli opanke to implicira da ćete dobiti nagradu ili poklon koji vam se neće dopasti. Možda vam je poslodavac obećao povećanje plate, ali je iznos koji ste dobili premalen u odnosu na to koliko smatrate da zaslužujete. Druga mogućnost jeste da će neko od vaših voljenih dati mnogo novca za dar koji vam se ne dopada, niti ima neku upotrebnu vrednost.

Sanjati da ste nekome pozajmili opanke
Pozajmiti opanke drugoj osobi ukazuje na to da ćete malim gestom mnogo pomoći nekome. Verovatno ćete nepoznatoj osobi učiniti uslugu zbog koje će vam biti zahvalan tj. zahvalna do kraja života. Potrudiće da vam se oduži, ali ćete vi to smatrati nepotrebnim, jer vam to nije oduzelo ni vreme, a ni energiju.

Sanjati da vam je neko pozajmio opanke
Ako ste sanjali da vam je neko pozajmio opanke to implicira da će vas nešto usrećiti. Možda će to biti sitnica koju voljena osoba uradi ili neki gest od strane potpuno nepoznate osobe. U svakom slučaju, to će vam popraviti dan i vratiti veru u ljude.

Sanjati da ste bacili opanke
Baciti opanke u snu simboliše promenu koju biste uskoro mogli doživeti. To može da se odnosi na vaš privatni ili poslovni život. Možda ćete pronaći posao, upisati fakultet ili se preseliliti u drugi grad ili državu. Druga mogućnost jeste promena životnih navika. Moguće je da ćete se u bliskoj budućnosti konačno rešiti poroka kako biste popravili kvalitet svog života.

Sanjati da je neko bacio opanke
San u kome vidite kako neko baca opanke ukazuje na to da ćete uskoro sresti osobu iz vaše prošlosti sa kojom ste bili bliski, a koju godinama niste videli. Nakon samo nekoliko razmenjenih rečenica shvatićete da se mnogo promenio/la. Zapitaćete se da li se i kod vas dogodila tako drastična transformacija ili ste uspeli da ostanete isti.

Sanjati da ste zapalili opanke
Ako ste sanjali da ste zapalili opanke to implicira da će vas instinkt prevariti. U narednom periodu budite vrlo oprezni, te odluke i zaključke o nekim situacijama donosite samo na temelju znanja, iskustva i informacija kojima raspolažete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, obuli ili izuli opanke, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija opanaka

Opanvi su srpska tradicionalna obuća koja se pravi od kože.