Oranica – šta znači sanjati oranicu?

Sanjati obrađenu oranicu
Ako u snu vidite obrađenu oranicu, to simbolizuje ispunjenje želja. Vi ste osoba koja veruje da se dobro dobrim vraća zbog čega se trudite da budete fer i korektni prema svakome koga poznajete. U narednom periodu ćete osetite dobrobiti vašeg ponašanja jer će vam mnogi izaći u susret i pomoći da završite poslove zbog kojih ste dugo bili zabrinuti.

Sanjati neobrađenu oranicu
Ukoliko u snu vidite neobrađenu zemlju, to označava brige. Vi ste osoba čiji je moto „što možeš danas, ostavi za sutra“. Često čekate poslednji trenutak kako biste spremili ispit, sredili kuću ili završili obavezu koju vam je dao šef. Svesni ste da će vam takve navike doneti samo probleme, ali vremenom vam postaje sve teže da se promenite.

Sanjati da orete oranicu
Kada u snu orete njivu, to ukazuje da ćete imati rodnu godinu. Moguće je da će vama i članovima vaše porodice uskoro krenuti na poslovnom i privatnom planu zbog čega ćete imati brojna slavlja. Bićete srećni što ste se izborili sa svim iskušenjima i još više ćete ceniti lepe trenutke koji su pred vama.

Sanjati da prodajete oranicu
Ako u snu prodajete oranicu, to upozorava na svađu. Može se desiti da će vam članovi porodice braniti da vaš novac uložite u nešto što ste oduvek želeli. To mogu biti putovanja, studije ili posao koji oni ocenjuju kao gubljenje vremena. Svaki dan će na vas vršiti pritisak i terati vas da prihvatite stavove sa kojima se ne slažete.

Sanjati da poklanjate oranicu
Kada u snu poklanjate oranicu, to implicira da ćete se povući iz posla. Verovatno ćete se umoriti od konstantne trke za novcem, uspehom i položajem zbog čega ćete prestati da se dokazujete, a izazove ćete prepustiti onima koji su ih željni. Iako mnogi neće podržati to što nameravate, vi ćete slušati sebe i prepoznati znake zasićenja koji su već duže vreme prisutni.

Sanjati da ste dobili oranicu
Ukoliko ste sanjali da ste dobili oranicu na poklon to može da znači da ćete doživeti mnogo stresa na radnom mestu. Moguće je da će vam nadređeni poveriti vrlo težak i odgovoran zadatak, te da ćete se plašiti da ne „probijete“ rokove za završetak. Nije isključeno da ćete se obratiti kolegama za pomoć kako bi posao bio odrađen što pre.

Sanjati da ste nasledili oranicu
Naslediti oranicu u snu simbolizuje dobitak. Možda će vas poslodavac nagraditi povećanjem plate ili kratkoročnom stimulacijom, a možda će novac stići iz drugih izvora – poput nasleđa ili igara na sreću. U svakom slučaju pare će vam dobro doći da sanirate trenutne troškove, ali i da sebi priuštite nešto o čemu dugo maštate.

Sanjati da kupujete oranicu
Kupiti oranicu u snu ukazuje na to da je pred vama jedan vrlo izazovan i težak period. Moguće je da ćete imati mnogo posla na radnom mestu ili da ćete pokrenuti privatni biznis. Suočavaćete se sa brojnim preprekama, a samo ako budete motivisani i strpljvi možete se nadati dobrim rezultatima. Na sreću, imate podršku porodice što će u određenim momentima biti od presudnog značaja.

Sanjati da drugi obrađuju oranicu
San u kome vidite kako neko obrađuje oranicu simbolizuje nove početke. Možda ćete upisati ili promeniti fakultet, pronaći posao ili preseliti se u drugu državu ili grad. Druga mogućnost jeste da ćete započeti emotivnu vezu ili da ćete prekinuti odnose sa nekim sa kime više nemate ništa zajedničko. Biće to jedna od težih, ali istovremeno lepših faza vašeg života.

Sanjati da obrađujete tuđu oranicu
Obrađivati u snu tuđu oranicu ukazuje na probleme pravne prirode. Moguće je da ćete se za svoje nasledstvo boriti putem suda. Druga mogućnost jeste da ćete zbog neplaćenih dugova ili tuđih grešaka probleme rešavati uz pomoć advokata. Pripremite se za veoma turbulentnu fazu svog života.

Sanjati da neko obrađuje vašu oranicu
Ako ste sanjali da neko drugi obrađuje vašu oranicu to implicira da ćete da zažalite zbog propuštenih prilika. Verovatno će vam se ukazati dobra šansa, ali ćete odlučiti da se oglušite na to, verujući da će se u nekom momentu pojaviti nova, još bolja. Međutim, kada s vremenom shvatite da se to neće dogoditi pokajaćete se što niste uzeli ono što vam je bilo pred nosom.

Sanjati da trčite preko oranice
Trčati preko oranice u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakav san ukazuje na to da biste zbog loših poteza mogli snositi ozbiljne posledice u bliskoj budućnosti. Ipak, ne vredi da sada razmišljate o tome šta je bilo, tj. šta ste uradili, nego morate da smognete snagu da se podignete i da pokušate da stvorite što bolju i kvalitetniju budućnost za sebe i one koje volite.

Sanjati da drugi trče preko oranice
Ako ste u snu videli kako neko trči preko oranice to implicira da ćete uzalud upozoravati dragu osobu na eventualno loše posledice njegovih tj. njenih odluka i poteza. Nastojaćete da ga/je ubedite da odustane od nečega, ali vam to neće poći za rukom. On tj. ona će postupiti onako kako mislite da treba, a na vama je da ga/je podržite čak i ako ne smatrate da je u pravu.

Sanjati da ležite na oranici
Ležati na oranici u snu simboliše umor. Moguće je da su vas neke stresne situacije potpuno iscrpele. Nemojte više da mučite sami sebe, nego uzmite pauzu od svega. Ako sebi date vremena da se odmorite, bićete sposobniji da se suočite sa narednim preprekama i izazovima.

Sanjati da drugi leže na oranici
Ukoliko ste u snu videli kako neko leži na oranici to implicira da morate pokazati više razumevanja prema ljudima iz bližeg okružanje. Jasno je da ih kritikujete sa dobrim razlogom, međutim, trebali biste biti blaži. Galamom i sankcijama nećete postići ništa konkretno, zato promenite pristup što pre.

Sanjati da gradite kuću na oranici
Graditi kuću na oranici u snu je znak da vam je budućnost neizvesna. Verovatno se suočavate sa finansijskom krizom, te se plašite kako će izgledati godine koje su pred vama. Druga mogućnost jeste da ste zabrinuti za svoje zdravlje. U svakom slučaju, već sada se možete potruditi da vam naredne godine budu mirnije i bezbrižnije, samo ako preduzmete određene korake.

Sanjati da drugi grade kuću na oranici
San u kome vidite kako neko gradi kuću na oranici ukazuje na to da vas brine ponašanje bliske osobe. Neko od vaših bližnjih se u poslednje vreme ponaša neodgovorno prema sebi i svojoj okolini. Ma koliko se trudili da mu/joj pomognete, rezultata nema. Moraćete ga/je pustiti da dobrovoljno odraste i preuzme odgovornost za vlastite postupke.

Sanjati napuštenu oranicu
Napuštena oranica u snu ukazuje na to da biste trebali da obnovite kontakte sa rodbinom. Naime, u poslednje vreme ste se udaljili jedni od drugih i nedostaju vam vaša druženja. Jasno je da svako od vas ima svoje obaveze i probleme, ali morate da nađete načina da se družite sa najbližima. Na kraju krajeva, oni su ti koji su bili uz vas kada vam je bilo najteže.

Sanjati poplavljenu oranicu
Poplavljena oranica u snovima je znak da ćete se suočiti sa nepredviđenim preprekama i izazovima. Kada ste pravili plan za postizanje cilja trudili ste da previdite svaku moguću lošu situaciju, međutim, dogodiće se nešto što niste mogli da predupredite, pa ćete to morati da rešavate u hodu. Ne smete da dozvolite da vas to pokoleba ili da vas natera da odustanete od onoga što ste sebi zacrtali.

Sanjati snegom prekrivenu oranicu
San u kome vidite oranicu prekrivenu snegom ukazuje na to da vam je potreban mir. U poslednje vreme trpite veliku količinu stesa i ne stižete da se posvetite sebi. Možda biste trebali da razmislite o kraćem godišnjem odmoru kako biste „napunili baterije“ i lakše se uhvatili u koštac sa novim izazovima. Neće svet propasti ako vi dva dana ne budete radili ništa.

Sanjati da je grad uništio sve što ste posejali na oranici
Ovakav san ukazuje na to da se teško snalazite u situaciji koja vas je zadesila. Verovatno vas je neki događaj potpuno izbacio iz koloseka, te ne znate šta da radite. Važno je da velike odluke ne donosite preko noći, nego da o tome razmišljate „hladne glave“. Ukoliko je potrebno, obratite se za savet ili sugestiju ljudima od poverenja.

Sanjati da je voda uništila sve što ste posejali na oranici
Ukoliko ste sanjali da je poplava uništila sve što ste zasejali na oranici to simboliše dileme. Moguće je da vam se dopada neka osoba, ali da se plašite da mu/joj to priznate. Druga mogućnost jeste da su vaši osećaji prema partneru tj. partnerki prestali, te da razmišljate o tome da li da prekinete vezu tj. brak. Važno je da, pre svega, budete iskreni prema sebi, a potom i prema drugima.

Sanjati da je suša uništila sve što ste posejali na oranici
Kada sanjate da je suša uništila sve useve na oranici to ukazuje na veće troškove. Verovatno vam se neće isplatiti neko ulaganje. Možda ćete uložiti novac u nešto što nema upotrebnu vrednost kakvu biste očekivali. Neka vam to bude lekcija za ubuduće.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, obrađivali, prodali ili poklonili oranicu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija oranice

Oranica je vrsta obradivog zemljišta na kojoj se uzgajaju biljke koje čovek koristi.