Šta znači sanjati orhideje?

Snove sa motivom orhideja mnogo češće sanjaju žene nego muškarci. Njihovo tumačenje može da se razlikuje u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili.

Sanjati orhideju u saksiji
Orhideja u saksiji simbolizuje profesionalni uspeh. Moguće je da ćete u narednom periodu ostvariti veliki napredak u onome čime se bavite. Za mlađe osobe ovakav san najavljuje završetak školovanja i pronalazak zaposlenja, a za one starije ukazuje na veliki iskorak u karijeri. Ovo će doprineti stabilizaciji finansija, ali i odnosima unutar porodice.

Sanjati orhideju u vazi
Ako ste u snu videli orhideju u vazi to implicira da osoba sa kojom odskora provodite mnogo vremena gaji simpatije prema vama. Možda je to kolega tj. koleginica, šef tj. šefica ili neko drugi ko vam je hijerarhijski nadređen. Verovatno ste i sami primetili određene signale, ali ste odlučili da ih ignorišete, zato što vam i sama pomisao da imate nešto sa njim tj. njom deluje potpuno nerealno.

Sanjati orhideju u bašti
Kada u snu vidite orhideje u bašti to znači da ćete napokon početi da dosta kvalitetnije trošite svoje slobodno vreme. Naime, nedavno ste došli do zaključka da često dangubite i da vam dan prolazi bez ikakvog konkretnog smisla ili rezultata. Na sreću, do tog saznanja ste došli relativno rano i zato ćete imati dovoljno vremena da osmislite šta ćete da radite, a vaš hobi će vam u nekom momentu početi da donosi i manju zaradu.

Sanjati orhideju u cvećari
Ukoliko ste u snu videli orhideju u cvećari to implicira da je vreme da izađete iz svoje zone komfora, ako želite da se nešto u vašem životu promeni na bolje. Imate osećaj da se stalno vrtite u krug i da zbog toga neke stvari ne funkcionišu onako kako biste želeli. Morate ponekad i da rizikujete, da iskoračite napred i da potražite svoju sreću, a ne da čekate da vam ona padne sa neba.

Sanjati polje zasađeno orhidejama
San u kome vidite polje zasađeno orhidejama je znak da bi se uskoro u vašem životu mogle dogoditi neke veće promene. Možda ćete odlučiti da date otkaz, da se preselite u drugi grad ili zemlju ili da ostavite partnera tj. partnerku sa kojim/kojom niste srećni. Na početku će vam biti teško, ali ćete s vremenom shvatiti da je tu odluku trebalo da donesete mnogo ranije.

Sanjati da sadite orhideje
Saditi orhideje u snu ukazuje na to da ćete morati da budete uporni, vredni i strpljivi kako biste ostvarili neke svoje ciljeve, naročito u profesionalnom smislu. Nemojte da očekujete da će uspeh stići preko noći. Zato je važno da se potrudite da zadržite motivaciju i da uvek imate na umu za šta se tačno žrtvujete. Osobe koje su dugo same i maštaju o pronalasku prave ljubavi moraju nešto da menjaju u svom ponašanju.

Sanjati da presađujete orhideje
Ako ste u snu presađivali orhideje to implicira da je vreme da prestanete da živite u zabludi da će nešto ili neko da se promeni preko noći ili zbog vas. Sami ste tvorac svoje sudbine i odlučujete šta želite, a šta ne želite u životu. Počnite da gradite budućnost o kojoj maštate, ostavite prošlost iza sebe i izvucite pouku iz grešaka koje ste pravili. To je jedini način da barem pokušate da budete srećni.

Sanjati da berete orhideje
Brati orhideje u snu ukazuje na dobitak na javi. Moguće je da će vam poslodavac povećati platu ili vam isplatiti kratkoročnu stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao. Druga mogućnost jeste dobitak u igrama na sreću ili nasledstvo. U svakom slučaju, čak i manji iznos će vam dobro doći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka para.

Sanjati da zalivate orhideje
Zalivati orhideje u snu simbolizuje neuzvraćenu ljubav. Verovatno patite za nekim ko vam iz bilo kog razloga nije dostupan. Sa druge strane, možda još uvek ne možete da prestanete da mislite na bivšeg partnera tj. partnerku, bez obzira na to što vas je povredio/la svojim ponašanjem. Krajnje je vreme da fokus interesovanja prebacite na druge stvari, a ne samo da razmišljate o tome kako vam fali ljubav. Ona će doći kada se najmanje budete nadali.

Sanjati da mirišete orhideje
Mirisati orhideje u snu ukazuje na to da ste vrlo romantična i pažljiva osoba. Volite da sitnicama obradujete voljene ljude, međutim, moguće je da ste u vezi s osobom koja je sušta suprotnost od vas i da vam nedostaju mali znakovi pažnje. Imate samo dve opcije, da se pomirite sa time da je on tj. ona takav/a ili da ga/je ostavite ako ne možete da pređete preko toga.

Sanjati da kupujete orhideje
Kupovati orhideje u snu znači da će vas na javi bliska osoba učiniti ponosnim. Moguće je da će član porodice ili neko od prijatelja ostvariti profesionalni ili privatni uspeh i da ćete svima pričati o tome. Nije isključeno da ćete to zajedno proslaviti na pravi način.

Sanjati da prodajete orhideje
Prodavati orhideje u snu ukazuje na zavist. U vašem okruženju postoji neko ko je ostvario ono o čemu vi maštate. Možda je to dobar posao, pristojna plata ili lepi porodični odnosi. U svakom slučaju, trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju, pa da i vi krenete da ostvarujete svoje snove, umesto što se trujete negativnim emocijama.

Sanjati da ste dobili orhideje
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio orhideju moguće je da imate tajnog obožavaoca. Reč je o osobi kojoj se dopadate, ali vam to nikad nije priznao/la. Možda ste vi primetili neke znakove, međutim, lakše vam je da ih ignorišete. Ukoliko ste i vi i on tj. ona sami možda ne bi bilo loše kada biste dali šansu toj vezi.

Sanjati da nekome poklanjate orhideje
Poklanjati nekome orhideje u snu znači da se još uvek plašite da priznate šta želite i šta vam u životu stvarno nedostaje. Stalno govorite da vam apsolutno ništa ne fali, da ste zadovoljni svojim životom, međutim, postoji jedan „kamenčić u cipeli“ koji bi trebalo da izvadite. Ipak, niste dovoljno hrabri da biste započeli taj proces. Zato dajte sebi još malo vremena, a potom krenite da se borite za ono o čemu potajno maštate.

Sanjati da kradete orhideje
Krasti orhideje u snu može da bude znak da vam se dopada osoba koja vam iz bilo kog razloga nije dostupna. Reč je o muškarcu tj. ženi koji/a je mnogo stariji/a ili mnogo mlađi/a od vas, tj. o zauzetoj osobi. Svesni ste da među vama neće ništa biti, ali vas to ne sprečava da često mislite o njemu tj. njoj i plašite se da će nekako uspeti da otkrije šta osećate.

Sanjati da otimate orhideje
Ako ste sanjali da ste nekome oteli orhideju to implicira da bi vas preterana ambicija mogla dovesti u probleme. Vrlo ste uporna osoba i trudite se da ostvarujete svoje ciljeve, bez obzira na to koliko mostova ćete za sobom morati da popalite. Ipak, u nekom momentu bi vam se takav način razmišljanja mogao obiti o glavu, pa ne bi bilo loše da malo „stanete na loptu“.

Sanjati da vam je neko oteo orhideju
Kada sanjate da vam je neko oteo orhideju to znači da ćete osetiti nepravdu na svojoj koži. Neko će kazati ili uraditi nešto što će vas duboko povrediti i razočarati. Mislićete da mu/joj to nikad nećete moći oprostiti, ali će vas vreme sasvim sigurno demantovati.

Sanjati uvele (suve orhideje)
Uvele orhideje u snovima simbolišu usamljenost. Moguće je da dugo nemate emotivnog partnera i da je san posledica te činjenice. Druga mogućnost jeste da ste izgubili osobu do koje vam je bilo veoma stalo, te ne možete da prebolite taj gubitak.

Sanjati bidermajer od orhideja
Ukoliko ste u snu videli ili držali bidermajer od orhideja to implicira da ste postali veoma selektivni kada su u pitanju ljudi kojima poklanjate vreme, pažnju i ljubav. Verovatno ste se u prošlosti opekli ili razočarali i sada teže stupate u nove prijateljske ili emocionalne odnose. Skepsa je dobra za vaš profesionalni, ali ne i privatni život.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga koje boje su bile orhideje iz vašeg sna.

Sanjati crnu orhideju
Crna orhideja u snovima ukazuje na to da bi trebalo da otvorite svoj um za nove ljude i nova iskustva. Prestanite da živite po šablonu i da mišljenje o osobama i stvarima gradite na temelju pretpostavki, a ne na bazi iskustva koje sa njim tj. njom ili o tome imate.

Sanjati belu orhideju
Bela orhideja u snovima znači da vam osoba koju mnogo volite uzvraća osećanja i da su ona sasvim iskrena i čista. Ne treba da se plašite da ćete u nekom momentu shvatiti da je glumio/la, zato što je njegova tj. njena ljubav postojana.

Sanjati plavu orhideju
Ako ste u snu videli plavu orhideju to može da bude znak da prihvatite poziv na ljubavni sastanak ili poslovnu ponudu koju ste dobili. Ne mora da znači da će iz toga da se izrodi nešto veliko, ali se nikad ne zna.

Sanjati zelenu orhideju
Zelena orhideja u snu vam poručuje da ćete problem koji vas trenutno muči rešiti samo ukoliko promenite ugao gledanja na situaciju. Ne libite se da potražite savet od osobe kojoj verujete.

Sanjati ljubičastu orhideju
Ukoliko ste u snu videli ljubičastu orhideju to implicira da biste se mogli posvađati sa nekim zbog sitnice. To će biti povod da se „potegnu“ neraščišćeni problemi iz prošlosti.

Sanjati roze orhideju
Roze orhideja u snovima znači da ne treba da potcenjujete osećanja koja neko gaji prema vama. Možda se previše plašite da biste poverovali da vas ta osoba zaista voli i poštuje.

Sanjati crvenu orhideju
Crvena orhideja u snu ukazuje na to da ćete uskoro sresti osobu koja će promeniti vaš život. Moguće je da će on tj. ona probuditi u vama senzualnost koja do sada nije izlazila na površinu. Uz njega tj. nju ćete otkriti vlastitu seksualnost, te upoznati sasvim novu dimenziju svoje ličnosti.

Sanjati žutu orhideju
Žuta orhideja simbolizuje klevetu. Neki vaši postupci ili odluke će postati glavna tema tračeva lokalnih dušebrižnika. Ne osvrćite se na to šta pričaju, nego se potrudite da izgradite budućnost kakvu želite.

Sanjati šarenu orhideju
Ukoliko ste u snu videli šarenu orhideju to je znak da je vašem životu potrebno više radosti. Ne propuštajte prilike da se dobro zabavite.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli orhideju ili ste pričali o njima to je ostavilo utisak na vas.

Definicija orhideje

Orhideje (lat. Orchidaceae) su raznolika i visoko rasprostranjena porodica cvetnica, sa često šarenim i mirisnim cvetovima.