Orao – šta znači sanjati orla?

Snovi sa orlovima spadaju u retke snove. Sanjati orla ili više njih može imati raznovrsna značenja, snovi mogu biti i pozitivni i negativni, a samo tumačenje zavisi od konteksta i prilike orla u snu. U nastavku teksta donosimo tumačenja snova sa orlovima…

U snu videti orla da stoji
Ako u snu vidite orla, to ukazuje da vas ceni okolina. Vi ste veoma inteligentna i obrazovana osoba koja ume da se ponaša u skladu sa situacijom u kojoj se nalazi. Svi vam ukazuju veliko poštovanje i srećni su kada imate vremena da razgovarate sa njima. To i vama koristi jer volite da razmenjujete iskustva i da učite nove, a korisne stvari.

Sanjati da orao leti
Ako u snu vidite orla da leti, to simbolizuje slobodu. Vi ste neko ko se ne vezuje za materijalne stvari, već se trudite da ulažete u svoje obrazovanje, porodicu i prijatelje. Znate da ono što imate u glavi vam niko ne može oduzeti zbog čega se samo pretvarate da slušate kada vas ubeđuju u ono što ne verujete.

San u kojem ste vi orao
Ne postoji granica za vas. Ono što zamislite i čemu se iskreno posvetite, to uspešno i postignete. Trebate uložiti vaše vreme većim projektima i stvarima koje će vam se isplatiti nakon dužeg perioda.

Gnezdo orla značenje
Ako u snu vidite gnezdo orla, san označava dobitak. Ako u gnezdu postoje ptići, san označava prinovu u bliskoj porodici. Ako je orao u gnezdu, ceni vas porodica.

Sanjati da ste uhvatili orla
Ukoliko u snu uhvatite orla, to označava ljutnju. Moguće je da ćete roditeljima zameriti da vas sputavaju u životu i da vam brane da radite ono što vas čini srećnim/om. Iako to rade jer vam misle najbolje, smetaće vam što vas gledaju kao nezrelo dete koje nije u stanju da donosi odluke i da se brine o sebi.

Sanjati da je orao uhvatio vas
U nemilosti ste moćne osobe. Vaš posao ne ovisi o vama samima. Niz vaših odluka vas je doveo do toga.

Sanjati da ste ubili orla
Kada u snu ubijete orla, to je upozorenje da ćete pretrpeti štetu. Verovatno se prema nekome nećete lepo ophoditi što će vam se vratiti na potpuno neočekivani način. Vi ste osoba koja sebi previše dopušta ne mareći za tuđa osećanja. Međutim, ono što dajete drugima, dobićete od osobe u koju ste mnogo uložili.

Sanjati  bolesnog orla
Kada u snu vidite bolesnog orla, taj san označava bolest na javi. Može se desiti da ćete biti preopterećeni poslom i svakodnevnim problemima zbog čega ćete zapostaviti sebe i utehu potražiti u nekom poroku kao što su duvan ili šećer. Biće vam potrebno da stalno nešto žvaćete ili prevrćete po rukama kako biste se smirili i iskontrolisali.

Sanjati orla koji vas napada
Zamerili ste se moćnoj osobi. Najverovatnije arogancijom i samoživošću, a možda ste i rekli nešto što niste trebali.

Ako je orao u snu beo
Cene vas starije osobe.

Ako je orao u snu crn
Cene vas mlađe osobe.

Ako je orao u snu prošaran.
Cene vas sve osobe oko vas.

Sanjati orla kako lovi
Ako u snu vidite kako orao lovi nešto, taj san označava poslovnu priliku u vašoj okolini. Imate priliku da nađete, promenite ili unapredite vaš postojeći posao.

Sanjati orla kako je ulovio nešto i drži u kandžama
Ako je orao u snu ulovio nešto i drži u kandžama san može imati višestruka značenja… Ako je uhvatio ribu, san označava dobitak, ako je uhvatio glodara, san označava finansijsku stabilnost, ako drži neki predmet granu ili odeću san označava trošak.

Sanjati da je orao sleteo na vas
Ukoliko ste sanjali da je orao sleteo na vašu ruku, rame ili glavu to znači da će vam se sreća konačno osmehnuti. Pred vama je jedan odličan period, kako za poslovne, tako i za privatne odnose. Imaćete dovoljno energije da rešavate probleme, ali i vremena da uživate u onome što volite da radite. Pokušajte da ovu fazu svog života iskoristite na najbolji mogući način. Sad je pravi trenutak da počnete da pravite velike planove.

Sanjati da orao kruži iznad vaše glave
Orao koji kruži iznad vaše glave u snu, na žalost, simboliše sukobe i veliku borbu za ono što vam pripada. Moguće je da ćete se posvađati sa nekim zbog različitog mišljenja o istoj temi. Druga mogućnost, jeste da će vas poslodavac degradirati, te ćete se truditi da ga naterate da povuče svoju odluku. Možda ćete svoja prava tražiti i na sudu, ali je sasvim sigurno da ćete iz te bitke izaći kao pobednik.

Sanjati da ste ranili orla
Ukoliko ste u snu ranili orla to implicira da biste sebi trebali postaviti realnije ciljeve. Vaše želje su prilično ambiciozne, pa postoji mogućnost da ćete se razočarati ukoliko ih ne ostvarite. Vreme je da bolje razmislite o tome šta želite da postignete i da napravite nove planove kako da do toga dođete.

Sanjati da pomažete ranjenom orlu
Pomagati ranjenom orlu u snu ukazuje na to da ćete na javi svedočiti nečijem emotivnom slomu. Naime, osoba koju ste smatrali veoma hrabrom i snažnom će u nekom momentu pokazati svoje drugo, nežnije lice. Nećete moći da verujete koliko emocija poseduje, s obzirom na to da ih je do tada vešto krila. Potrudićete se da mu/joj pružite podršku i da mu/joj pokažete da u teškom momentu može da računa na vas.

Sanjati da ste našli mrtvog orla
Pronaći mrtvog orla u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolišu finansijsku propast, tj. bankrot, ili pad ugleda u društvu. Moguće je da ćete svoj novac uložiti u nešto neisplativo ili da ćete se zbog nekih odluka ili postupaka naći na meti javnosti. Ljudima se neće dopasti to što radite, pa ćete ugroziti vlastitu reputaciju. Imajte u vidu da ovakav scenario samo vi možete da sprečite.

Sanjati orla u kavezu
Videti orla u kavezu ukazuje na to da osećate kako vas porodica, partner tj. partnerka ili okolina sputava da ostvarite svoje ciljeve. Zbog toga se osećate zarobljeno i maštate o vlastitoj slobodi. Možda drugi nemaju razumevanja za vas ili se ne uklapate u sredinu u kojoj živite. Promena mesta boravka bi možda samo delimično rešila problem, jer vi ne možete da pobegnete od svoje prirode.

Sanjati orla u svom domu
Ako ste sanjali da je orao uleteo u vaš dom to najavljuje mnoge srećne trenutke. Moguće je da će u bliskoj budućnosti dosta toga da vam pođe za rukom. Onaj segment života kojim niste bili zadovoljni mogao bi mnogo da se popravi. Razume se, to neće doći samo od sebe, nego ćete i vi morati da se potrudite da promenite ono što vam se ne dopada u životu. Dobra vest je što ćete konačno imati snage i hrabrosti za tako nešto.

Sanjati da hranite orla
Hraniti orla u snu ukazuje na to da ćete konačno odlučiti da unapredite svoje znanje u nekim oblastima. Verovatno ćete krenuti na obuku ili kurs kako biste naučili da radite nešto što vam trenutno nije poznato. Druga mogućnost jeste da ćete pohađati seminar ili edukaciju u vezi sa nečim čime se trenutno bavite. Ovo će vam mnogo pomoći u daljem razvoju karijere ili, čak, biti prekretnica da hobi pretvorite u unosan posao.

Sanjati da drugi hrane orla
Kada u snu vidite kako neko hrani orla to implicira da će neko od vaših bližnjih upisati fakultet ili krenuti na profesionalnu prekvalifikaciju. Shvatiće da od svoje škole u ovom momentu ne može da postigne mnogo, pa će promeniti zanimanje. Podržaćete ga/je u toj odluci jer je smatrate ispravnom.

Sanjati da trenirate (dresirate) orlove
Dresirati tj. trenirati orlove u snu ukazuje na to da ćete se uhvatiti u koštac sa vrlo zahtevnim poslom ili pak, upustiti se u neki rizičan projekat. U svakom slučaju, pred vama je prilično neizvesna budućnost, međutim, imate velike šanse da postignete ono što želite.

Sanjati da drugi treniraju (dresiraju) orlove
Ukoliko ste u snu videli kako neko trenira orlove to implicira da ćete dragoj osobi savetovati da odustane od nekog posla. Smatraćete da preuzima prevelik rizik i da mu joj se to neće isplatiti. Međutim, verovatno vas neće poslušati jer zaista veruje u to što radi. Jedino što možete da uradite jeste da ga/je podržite.

Sanjati da ste preparirali orla
Preparirati orla u snu znači da želite da što duže uživate u uspehu koji ste postigli. Verovatno ste uradili nešto što je izazvalo divljenje drugih. Ne želite da se to zaboravi, pa često potencirate tu priču u razgovoru sa drugim ljudima. Svaki čovek želi da ostavi svoj trag kao dokaz da je za života uradio nešto veliko, međutim, počeli ste da preterujete.

Sanjati prepariranog orla
Videti u snu prepariranog orla ukazuje na to da ćete neki problem rešiti lakše nego što ste mogli da zamislite. Naime, plašite se da se suočite sa time, ali nema razloga za to. Ako odaberete pravi pristup, sve će ići lakše nego što mislite. Zato, nemojte da odlažete i konačno krenite u akciju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli orla u šumi na drvetu ili kako leti, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija orla

Orao je ptica grabljivica iz porodice Accipitridae.