Šta znači sanjati oružje?

U snu videti oružje
Ako u snu vidite oružje, to označava neprilike. Moguće je da ste ranije bili u teškoj situaciji koja je na vas ostavila mnogo jači utisak nego što ste očekivali. Često o tome razmišljate, ali ne preduzimate ništa konkretno dozvoljavajući strahovima da vas muče i da polako ovladaju vašim životom.

Sanjati da krijete oružje
Ukoliko u snu krijete oružje, to implicira da ste oprezni. Vi uvek imate keca u rukavu i trudite se da na svaku optužbu ili maliciozni komentar uzvratite adekvatnim odgovorom. Volite da se raspitate o svakoj osobi iz vašeg okruženja kako biste znali sa kim imate posla i šta možete da očekujete.

Sanjati da koristite oružje
Kada u snu koristite oružje, to ukazuje da ćete se braniti. Može se desiti da će vas neko od prijatelja ili članova porodice napasti pokušavajući da vam nametne svoj način razmišljanja. Pošto nećete uspeti na lep način da mu/joj objasnite da se sa tim ne slažete, bićete grubi i nećete hteti da nastavite razgovor.

Sanjati da predajete oružje
Ako u snu predajete, oružje, to simbolizuje pomirenje. Verovatno ćete rešiti da spustite loptu i da prekinete raspravu sa dragom osobom. Pokušaćete da nađete zajednički jezik izbegavajući konflikte koji su samo doprineli da se udaljite jedno od drugog i da se ponašate kao stranci.

Sanjati da ste kupili oružje
Kupovati oružje u snu ukazuje na neku traumu koju ste doživeli u prošlosti, a koja je ostavila dubok trag na vašu psihu. U vas se uvukao strah da bi se tako nešto moglo ponoviti. Međutim, ne možete zato da se krijete do kraja života, nego morate da se nastavite boriti za ono što želite, u privatnom i profesionalnom smislu.

Sanjati da prodajete oružje
Prodavati oružje u snu znači da na javi želite uz pomoć manipulacije da ostvarite svoj cilj. Pokušavate nekoga da nagovorite da uradi nešto što vama ide u korist. On tj. ona to ne primećuje jer u vama ne vidi neprijatelja, nego iskrenog i odanog prijatelja. Kada konačno shvati šta radite mnogo će se razočarati u vas. Ako ne želite da se tako nešto dogodi odustanite od svog plana, pa niko neće biti povređen.

Sanjati da ste dobili oružje
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio oružje to je upozorenje da se ne upuštate u rizične poslove jer bi vam mogli doneti mnogo više štete nego koristi. Bolje bi bilo da se držite proverenih, starih metoda zarade, a da usput pokušate da unapredite svoje znanje i veštine kako bi vaš rad bio još isplativiji.

Sanjati da ste nekome poklonili oružje
Pokloniti nekome oružje u snu ukazuje na to da ćete biti verbalno napadnuti bez valjanog razloga. Moguće je da će neko svoju ljutnju i frustraciju pokušati da iskali na vama. Najgore što u tom momentu možete da uradite jeste da krenete u kontra napad. Sačekajte da mu/joj emocije splasnu, pa onda kažite šta imate.

Sanjati da kradete oružje
Krasti oružje u snu ukazuje na to da ste odabrali najgori mogući način da rešite neki problem. Ako istrajete u svom planu moguće je da će vam se dogoditi više loših nego dobrih stvari. Ukoliko niste sigurni da možete sami da se izborite sa time obratite se za pomoć osobi kojoj verujete. Njegov tj. njen savet vam može pomoći da jasnije vidite situaciju u kojoj ste se našli.

Sanjati da vam je neko ukrao oružje
Kada sanjate da vam je neko ukrao oružje to implicira da ćete pretrpeti manju štetu. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto neisplativo ili ćete kupiti nešto ne ispunjava vaša očekivanja. Shvatite ovo kao lekciju zbog koje ćete ubuduće više razmišljati pre nego što „bacite“ mukom stečen novac.

Sanjati da ste izgubili oružje
Ako ste sanjali da ste izgubili oružje to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli imati problema sa zakonom. Možda ćete napraviti saobraćajni prekršaj ili ćete dobiti opomenu jer niste platili svoja dugovanja. Nije isključeno da će se vaš slučaj naći pred sudom i da ćete zbog toga trpeti veću količinu stresa.

Sanjati da ste pronašli oružje
Pronaći oružje u snu ukazuje na to da ćete doživeti kratkotrajnu sreću. Taman kad pomislite da ste rešili svoj problem, pojaviće se novi, još veći. Naredni period će za vas biti veoma stresan, tako da je važno da se naoružate strpljenjem. Osim toga, bitno je da odluke ne donosite u afektu, nego da o svojim planovima dobro razmislite pre nego što krenete da ih realizujete.

Sanjati da krijumčarite oružje
Krijumčariti oružje u snu znači da vam na javi nedostaje uzbuđenja. Verovatno ste zapali u dosadnu kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Maštate o velikoj promeni, ali nemate volje i energije da se pokrenete. Neće vam sreća pasti s neba, nego ćete morati sami da je potstaknete. Umesto što smišljate izgovore zašto nešto ne možete da uradite, tražite načine da to ostvarite.

Sanjati da ste uhapšeni zbog krijumčarenja oružja
Ukoliko ste sanjali da ste uhapšeni zbog krijumčarenja oružja to implicira da vas grize savest zbog greha iz prošlosti. Moguće je da ste svojim ponašanjem uvredili ili povredili drugu osobu. Sada se kajete zbog toga i smatrate da je prekasno da mu/joj se izvinite. Verovatno mu/joj vaše izvinjenje neće ništa značiti, ali ćete umiriti savest ako ga ponudite.

Sanjati da rastavljate oružje
Rastavljati oružje u snu ukazuje na to da ste osoba koja ima mnogo talenata, ali ih ne koristi u dovoljnoj meri. Neko bi sa vašim potencijalom pravio čuda, a vi živite prosečno. Razlog za to leži u činjenici da vam nedostaje samopouzdanja da napravite velike rezove u svom životu. Kad shvatite šta želite, lakše ćete naći način da to i ostvarite, zato zaboravite strah i počnite da stvarate bolju budućnost za sebe i ljude koje volite.

Sanjati da drugi rastavljaju oružje
San u kome vidite kako neko rastavlja oružje znači da ćete podstaći blisku osobu da uradi nešto dobro za sebe. Naime, član porodice ili prijatelj vam se stalno žali na svoj posao ili ljubavni život. Dosadiće vam da to slušate, te ćete ga/je nagovoriti da nešto promeni. Moguće je da će vas poslušati i da će se nešto zaista promeniti nabolje.

Sanjati da čistite oružje
Čistiti oružje u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi predviđaju konfliktnu situaciju u kojoj biste se uskoro mogli naći. Verovatno ćete morati da se borite za svoje mišljenje i stav. Druga mogućnost jeste da ćete ući u raspravu sa poslodavcem i da će vam zapretiti otkazom. Tada ćete tu bitku shvatiti vrlo ozbiljno i odlučno ćete se boriti za pravdu.

Sanjati da drugi čiste oružje
Ovakav san ukazuje na to imate vrlo lukave neprijatelje. U bliskom okruženju imate osobu kojoj ste dopustili da vam se previše približi. Pričate mu/joj svoje tajne, strahove i ideje, a on tj. ona kuje plan kako da te informacije upotrebi protiv vas. Ako obratite pažnju sigurno ćete primetiti o kome se radi. Sledeći korak jeste da ga/je eliminišete iz svog života.

Sanjati da uništavate oružje
Uništavati oružje u snu ukazuje na to da ćete se pomiriti sa nekim. Verovatno ćete shvatiti da je vaša svađa bila besmislena, te ćete prvi pružiti ruku pomirenja. Dvoumiće se da li da vam uzvrati, ali će na kraju i sam/a shvatiti da je život previše kratak da biste ga proveli u ljutnji. Moguće je da će vaše prijateljstvo nakon toga biti još jače.

Sanjati da drugi uništavaju oružje
San u kome vidite kako neko uništava oružje znači da ćete uspeti u svojoj misiji da pomirite dvoje ljudi do kojih vam je stalo. Možda su se članovi vaše porodice ili prijatelji posvađali, a vama je mnogo teško zbog toga. Zato ćete se potruditi da što pre „zakopaju ratne sekire“ i da se stvari vrate na staro.

Sanjati da ste bacili oružje
Baciti oružje u snu ukazuje na to da ćete odustati od neke „lude“ ideje. Reč je o nečemu na čemu dugo radite, ali još uvek ne donosi rezultate. Uložili ste mnogo truda i rada u to, pa ćete nerado dići ruke od svega. Ako ništa drugo, konačno ćete se posvetiti konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi bacaju oružje
Kada u snu vidite kako neko baca oružje to implicira da ćete uskoro odahnuti jer će draga osoba odustati od nekog rizičnog posla. Plašili ste se da bi time mogao/la da ugrozi vlastiti život i zdravlje. Na sreću i sam/a će to shvatiti, pa će poslušati vašu sugestiju.

Sanjati oružje za masovno uništenje
Ako ste u snu pronašli, videli ili koristili oružje za masovno uništenje to znači da vrlo često dramatizujete situacije koje vam se dešavaju. Vi ste paničar po prirodi, pa preuveličavate svaki problem koji imate. Umesto da realno sagledate stvari, vi zamišljate najgori mogući ishod neke situacije, a ne možete ni da čujete šta vam drugi govore.

S obzirom na to da je oružje veoma širok pojam, za detaljna tumačenja pojedinih vrsta oružja poput, pištolja ili noža pretražite naš sanovnik.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, koristili, sakrili ili predali oružje, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija oružja

Oružje su naprave koje služe za onesposobljavanje neprijatelja, zaštitu života i movine, za lov, streljački sport, itd.