Šta znači sanjati ostrvo (otok)?

Sanjati kamenito ostrvo
Ako u snu vidite kamenito ostrvo, to označava ljubavne svađe. Moguće je da vi i vaš/a partner/ka nećete imati iste ciljeve za budućnost što će dovesti do otuđenja i nesuglasica. I jedno i drugo ćete se osećati izdanim jer ste imali suprotna očekivanja i želeli ste da vam se ulaganja u vašu vezu vrate u skladu sa njima.

Sanjati zeleno, pošumljeno ostrvo
Ukoliko u snu vidite zeleno, pošumljeno ostrvo, to simbolizuje neočekivanu radost. Verovatno će vam se ukazati prilika da negde otputujete i da, makar na kratko, promenite okruženje. Iako se neće raditi o luksuznoj destinaciji, biće vam bitno da unesete novitete u vašu svakodnevnicu.

Sanjati pusto ostrvo
Kada u snu vidite pusto ostrvo, to ukazuje da ste preopterećeni. Vi ste osoba koja ima stresan posao i koja je svakodnevno izložena velikim pritiscima. Često maštate da pobacate sve telefone, rokovnike i računare i da se zaputite negde daleko sa kartom u jednom pravcu. Svesni da je to nemoguće jer mnogi se oslanjaju na vas i znate da ste im potrebni.

Sanjati da ste nasukani na pustom ostrvu
Ako ste sanjali da ste ostali nasukani na pustom ostrvu to znači da ćete izbeći nevolju. Moguće je da vas neko nagovara da prihvatite neki rizičan ili čak ilegalan posao. Trenutno se dvoumite jer biste mogli dobro da zaradite ako se upustite u to. Međutim, ako ipak poslušate savest i odbijete tu ponudu nećete se uvući u velike probleme.

Sanjati da ste sami na pustom ostrvu
Ukoliko ste sanjali da ste sami na pustom ostrvu to simboliše usamljenost. Osobama koje su duže vreme bez emotivnog partnera taj osećaj nije stran. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne biste se trebali tako osećati. San vam poručuje da o svojim emocijama što pre razgovarate sa voljenom osobom. To je jedini način da prevaziđete krizu u kojoj se trenutno nalazite.

Sanjati da ste sa voljenom osobom na pustom ostrvu
Ovakav san je znak da morate više pažnje da obratite na partnera tj. partnerku. Činjenica je da imate mnogo obaveza i problema, ali ipak ne smete da zanemarite vaš odnos. Dovoljno je da nekoliko minuta dnevno provedete razmenjujući nežnosti kako se ne biste sasvim udaljili. Ako vam sve drugo bude preče od toga, vaša veza tj. brak neće imati svetlu budućnost.

Sanjati da se krijete na pustom ostrvu
Ako ste sanjali da se od nekoga krijete na pustom ostrvu to znači da se kajete zbog nečega što ste uradili u prošlosti. Moguće je da često razmišljate o tome i da vas grize savest zbog nekih grešaka. Međutim, sad je kasno da bilo šta promenite tako da je bolje da se okrenete sadašnjosti i počnete da mislite o budućnosti. Shvatite to kao lekciju koju ste savladali kako ne biste i u narednom periodu pravili iste greške.

Sanjati da ste zarobljeni na pustom ostrvu
Biti zarobljen na pustom ostrvu ukazuje na to da ste autodestruktivni. Vi svaku svoju ideju ili plan osudite na propast čak i pre nego što pokušate da ga sprovedete u delo. Verovatno je to posledica manjka samopouzdanja ili neke duboko ukorenjene nesigurnosti. Bilo kako bilo, morate da prevaziđete taj problem kako biste napredovali u životu.

Sanjati da ste se iskrcali na ostrvu
Kada sanjate da ste se sa broda ili čamca iskrcali na ostrvo to znači da će vas član porodice ili partner tj. partnerka dovesti pred svršen čin. Uradiće nešto bez prethodnih konsultacija sa vama ili bez vašeg znanja o tome. Njegov tj. njen potez tj. odluku ćete doživeti kao izdaju i postoji velika šansa da ćete se zbog toga posvađati. Tek kada malo razmislite moći ćete da nađete opravdanje za njegov tj. njen postupak.

Sanjati da pokušavate da doplivate do ostrva
Ukoliko ste sanjali da pokušavate da doplivate sa pučine do ostrva to implicira da ćete biti prisiljeni na nešto. Možda ćete morati da radite posao koji vam se ne dopada ili da iz istog razloga otputujete ili se preselite u drugi grad ili državu na duži vremenski period. Teško će vam pasti ta promena, ali nećete imati mnogo izbora, s obzirom na to da vaša, kao i egzistencija ljudi koje volite zavisi od vaših postupaka.

Sanjati da istražujete ostrvo
Istraživati ostrvo u snu ukazuje na to da je vreme za promenu sredine. Verovatno dugo niste nigde putovali, a osoba ste koja zaista uživa u tome. Brzo vam dosadi mesto u kome živite i trudite se da s vremena na vreme pobegnete u neke druge krajeve. Volite da istražujete druge kulture i običaje, te da se družite sa strancima. S obzirom na to da već dugo niste uživali u svom hobiju, razmislite makar o kraćem izletu koji će vam pomoći da napunite baterije.

Sanjati da šetate po ostrvu
Šetati sam tj. sama po ostrvu u snu znači da vas na javi zbunjuje situacija u kojoj se trenutno nalazite, a može biti vezana za vaš privatni ili poslovni život. Moguće je da vam se istovremeno dopadaju dve osobe, te ne znate da se nosite sa time, niti kako da odaberete jednu od njih. Druga mogućnost jeste da vam je poslodavac ponudio unapređenje uz određene uslove, te se dvoumite da li da to prihvatite. O kakvom god da se problemu radi možda biste se o tome trebali posavetovati sa nekim kome verujete.

Sanjati da ste kupili ostrvo
Ako ste sanjali da ste kupili ostrvo to implicira da ste prilično ambiciozna osoba. Vi imate jasno zacrtane ciljeve i učinićete sve kako biste ih ostvarili. Vodite se devizom „neuspeh nije opcija“, te na temelju toga postižete mnogo. Međutim, često rušite mostove za sobom, zbog čega biste se u budućnosti mogli pokajati. Razmislite sa kime ćete da proslavite uspeh kada ga jednog dana postignete.

Sanjati da ste dobili ostrvo
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio ostrvo to implicira da razmišljate o tome da iskoristite dobar izgled ili uticajnog poznanika tj. poznanicu kako biste postigli svoj cilj. Verovatno želite da što pre ostvarite neke konkretne rezultate, te ćete se poslužiti prečicama. Nije loše s vremena na vreme odabrati kraći put, međutim, razmislite kakve bi posledice mogao da izazove vaš naredni potez. I sami znate da retko koja usluga ne traži kontra uslugu.

Sanjati da prodajete ostrvo
Prodavati ostrvo u snu znači da ćete se baviti nezahvalnim poslom. Moguće je da će vam poslodavac poveriti težak zadatak ili da ćete nekome morati da saopštite lošu vest. U svakom slučaju, bićete pod velikim stresom, jer niste osoba koja može tek tako da se nosi sa teškim situacijama. Shvatite ovo kao ispit zrelosti i potrudite se da ga položite.

Sanjati da ste nekome poklonili ostrvo
San u kome vi nekome date ostrvo na dar je znak da biste trebali da povedete o tome na šta trošite svoj novac. U poslednje vreme kupujete stvari koje vam sasvim sigurno nikad neće zatrebati. Lepo je što imate dovoljno sredstava da se opustite, međutim, postoji mogućnost da se vaši prihodi u budućnosti smanje, pa biste već sada trebali početi razmišljati o tome i pomalo štedeti kako se ne biste doveli u nezavidan položaj.

Sanjati da živite na ostrvu
Ako ste sanjali da živite na ostrvu to implicira da vam je potrebno vreme da prebolite nešto. Verovatno je reč o gubitku drage osobe, ljubavnom brodolomu ili finansijskom krahu. U svakom slučaju, to što osećate je sasvim normalno i ne možete od sebe da očekujete da se oporavite preko noći. Tokom celog tog procesa bi vam mnogo mogao pomoći neko od članova porodice ili prijatelja.

Sanjati požar na ostrvu
Ukoliko ste sanjali da je požar zahvatio ostrvo na kome ste se nalazili to implicira da previše paničite u određenim situacijama. Vi ste u stanju da u nekoliko sekundi od manje brige napravite veliki problem. Kada vas uhvati to „ludilo“ ne možete da razmišljate normalno, nego počnete da zamišljate najgori mogući scenario. Morate da se pozabavite tim problemom, jer su ljudima vaši panični ispadi pomalo dosadili.

Sanjati poplavu na ostrvu
Kada sanjate da je voda preplavila ostrvo na kome ste se nalazili to znači da ćete nepromišljenim potezima sami sebe dovesti u rizičnu situaciju. Ukoliko ne budete trezveno razmišljali o tome šta radite i kakve odluke donosite moguće je da ćete naneti sebi više štete nego koristi. Ako ne možete neki problem da rešite sami, ne libite se da potražite pomoć drugih ljudi. Tuđi savet ili sugestija vam može dobro doći da realnije sagledate situaciju u kojoj se nalazite.

Sanjati zemljotres na ostrvu
Ako ste doživeli zemljotres na ostrvu to implicira da se nalazite na nekoj prekretnici. Moguće je da birate da li želite da nastavite školovanje ili da se zaposlite. Druga mogućnost jeste da niste sigurni da li da zadržite stari posao ili da prihvatite novi, a treća da ni sami ne znate želite li da ostatak života provedete pored partnera tj. partnerke ili ne. U svakom slučaju, dajte sebi vremena da razmislite. Sigurno se nećete pokajati zbog odluke koja je utemeljena na dužem promišljanju i analiziranju svih segmenata vašeg problema.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili putovali na ostrvo, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija ostrva (otoka)

Ostrvo je kopneni deo koji je sa sve četiri strane okružen vodom.

Novi Sanovnik