Šta znači sanjati otmicu?

Otmica je relativno često zastupljen motiv u snovima. Češće takve snove sanjaju žene i deca, nego muškarci. Premda na javi isključivo ima loše značenje, u snovima može da najavi neke pozitivne ili negativne događaje u zavisnosti od konteksta i detalja koji su ih pratili.

Sanjati da planirate otmicu
Ako ste u snu planirali otmicu to implicira da teško artikulišete svoja osećanja. Naime, čak i kada vam se neko dopada, niste dovoljno hrabri da mu/joj to kažete ili pokažete. Neke reči se iz vas moraju „izvlačiti kleštima“, a to ume da bude zamorno. Oni koji vas poznaju su navikli na takvo ponašanje, ali vas ova osobina sprečava da upoznate nove ljude i da svoj život obogatite novim iskustvima.

Sanjati da učestvujete u otmici
Ukoliko ste sanjali da učestvujete u nečijoj otmici to znači da ste pod snažnim uticajem neke osobe. Možda je to član porodice, partner tj. partnerka ili neko od vaših prijatelja. U svakom slučaju, većinu odluka koje ste u poslednje vreme doneli nametnuo/la vam je upravo on tj. ona. Razmislite da li vam se takav život dopada.

Sanjati da ste uspeli da sprečite nečiju otmicu
Kada sanjate da ste uspeli da sprečite nečiju otmicu to implicira da ste vešt manipulator. Nikad ne otkrivate svoje prave namere, čak ni pred ljudima sa kojima ste vrlo bliski. Umesto toga, koristite se raznim trikovima. U stanju ste da bilo koga ubedite u bilo šta. Ipak, uskoro biste mogli naići na „tvrd orah“.

Sanjati da svedočite otmici nepoznate osobe
Ako ste u snu videli otmicu nepoznate osobe to ukazuje na manjak saosećanja. Vi ste jednostavno toliko fokusirani na sebe, na svoje probleme, želje i potrebe, da druge ljude uopšte ne doživljavate. Ne možete da se pohvalite velikim brojem prijatelja zato što ste skloni da često kukate nad svojom sudbinom.

Sanjati da gledate otmicu člana porodice
Videti otmicu člana porodice u snu znači da bi vas manjak koncentracije mogao dovesti u probleme. Kada ste na poslu budite fokusirani na to što radite, a kada ste u saobraćaju nemojte da razmišljate ni o čemu drugom osim o tome što se trenutno oko vas dešava.

Sanjati da gledate otmicu partnera tj. partnerke
Ukoliko ste u snu videli otmicu partnera tj. partnerke to je znak da ne treba da ga/je uzimate zdravo za gotovo. Njegova tj. njena ljubav, pažnja i strpljenje nisu bezgranični. To što se osećate dovoljno udobno i opušteno pored njega tj. nje, ne znači da smete da ga/je zanemarujete.

Sanjati da gledate otmicu bivšeg partnera tj. partnerke
San u kome vidite otmicu bivšeg partnera tj. partnerke ukazuje na to da i dalje mislite na njega tj. nju. Možda to ne znači da ga/je niste preboleli, ali vam često padne na um u nekim situacijama. Druga mogućnost jeste da vas je ta osoba toliko razočarala da više nemate lepih uspomena na vašu vezu ili brak.

Sanjati da gledate otmicu osobe koja vam se dopada
Kada u snu vidite otmicu osobe koja vam se sviđa to implicira da se grizete zato što niste dovoljno hrabri da mu/joj priznate svoja osećanja. Možda je upravo ovaj san znak da treba da nešto učinite po tom pitanju. Ako ste i vi i on tj. ona slobodni, nema razloga da mu/joj ne priđete.

Sanjati da gledate otmicu deteta
Videti u snu otmicu svog deteta znači da ste zabrinuti za njegovu budućnost. Većina roditelja ima strah od toga kako će život njihove dece izgledati. Međutim, ako ste sigurni da im pružate ljubav, podršku i pažnju, nema razloga da ne izrastu u dobre, poštene, srećne i uspešne ljude.

Ako ste u snu videli otmicu tuđeg deteta to implicira da ćete uskoro osetiti potrebu i želju da postanete roditelj, tj. da dobijete još jedno dete.

Sanjati da gledate otmicu prijatelja tj. prijateljice
Ukoliko ste u snu videli otmicu vašeg prijatelja ili prijateljice to implicira da će vam u narednom periodu otkriti neku tajnu. Moguće je da će vas njegove tj. njene reči iznenaditi, međutim, moraćete da se zakunete da ćete ono što ste čuli poneti sa sobom u grob.

Sanjati da gledate otmicu kolege tj. koleginice
Kada u snu vidite otmicu kolege tj. koleginice to znači da mu/joj zavidite na nekom uspehu, napretku ili odnosu kakav ima sa nadređenima. Verovatno on tj. ona poseduje neku veštinu koja vama nedostaje. Zdrav takmičarski duh može da bude dobar motivator, ali nemojte da se trujete negativnim emocijama nego radite na sebi kako biste i vi ostvarili svoje ciljeve.

Sanjati da gledate otmicu šefa tj. šefice
San u kome vidite otmicu šefa tj. šefice je znak da nećete dobiti povećanje plate koje vam je obećano, tj. nećete napredovati u poslu. Moguće je da vam je poslodavac ili nadređeni rekao da će se uslovi rada popraviti kada se neke stvari reše, međutim, već sada možete da budete sigurni da neće ispuniti dato obećanje.

Sanjati da gledate otmicu pokojnika tj. pokojnice
Ako ste u snu videli otmicu pokojnika tj. pokojnice to implicira da je vreme da ostavite prošlost iza sebe. Previše vremena i energije trošite razmišljajući o nekim teškim i stresnim događajima. Zbog toga ne vidite šanse koje vam se sada nude, te ne možete da planirate buduće korake. Prošlost ne možete da promenite, ali možete da se borite za bolju budućnost.

Sanjati da gledate otmicu trudnice
Gledati otmicu trudnice u snu znači da će vas razočarati osoba koju ste godinama idealizovali. Možda ste mislili da on tj. ona nema mana, međutim, uskoro ćete se uveriti da poseduje mnogo više osobina koje ne cenite od vrlina. Nakon toga ćete sasvim sigurno distancirati od njega tj. nje.

Sanjati otmicu poznate tj. slavne osobe
Kada sanjate otmicu poznatog glumca, sportiste, pevača i slično ti implicira da previše vremena provodite gledajući televiziji i čitajući portale posvećene tračevima. Počnite da se bavite nekim hobijem, uvedite više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu. Tako će vam život postati interesantniji i ispunjeniji.

Sanjati da pišete o otmici
Pisati o nečijoj otmici u snu ukazuje na kreativnu blokadu. Problem koji vas muči ne možete da rešite zato što ga niste sagledali iz svih uglova. Ne libite se da o tome razgovarate s osobom kojoj verujete. Možda će vam njegov tj. njen pogled na stvari pomoći da brže i lakše dođete do rešenja.

Sanjati da čitate o otmici
Čitati o nečijoj otmici u snu znači da ste naivni i da biste zbog toga mogli „izvući deblji kraj“. Verovatno ćete poverovati nekome ko će vas iskoristiti da bi ostvario/la svoje ciljeve i interese. Možete to da sprečite ukoliko sa više skepse budete pristupali osobama koje su nedavno postale deo vašeg života.

Sanjati da gledate TV prilog, emisiju ili film o otmici
Gledati u snu TV prilog ili emisiju o otmici ukazuje na to da biste mogli postati žrtva zavisti. Moguće je da posedujete nešto na šta su drugi ljubomorni. Zato će pričati laži o vama kako bi vas diskreditovali i pokvarili vaš odnos s onima do kojih vam je stalo. Najgore bi bilo da svakom koga na ulici sretnete objašnjavate da to što se o vama priča nije istina. Važno je da istinu znaju vaši najbliži.

Sanjati da ste osumnjičeni za otmicu
Ako ste sanjali da ste osumnjičeni za otmicu to implicira da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Ukoliko obratite pažnju shvatićete o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete napraviti prvi korak ili ne.

Sanjati da ste optuženi za otmicu
Kada sanjate da ste optuženi za otmicu to znači da ćete se uzalud pravdati nekome koga ste povredili ili izneverili. On tj. ona jednostavno ništa više neće moći da vam veruje. Trebalo je da ranije razmišljate o tome, a ne da se pretvarate da niste pogrešili i da nema potrebe da se izvinjavate.

Sanjati da ste osuđeni zbog otmice
Ukoliko ste sanjali da ste osuđeni na zatvorsku kaznu zbog otmice to implicira da će neke greške iz prošlosti uskoro doći na naplatu. Tek tada ćete shvatiti koliko ste glupi bili, ali nećete imati priliku da ispravite stvar. Jedino dobro u svemu tome je što ćete na vlastitom primeru naučiti šta više nikad ne smete da radite.

Ako ste sanjali da ste zbog otmice osuđeni na smrt to znači da ne treba da potcenjujete problem sa kojim se suočavate. On je veći nego što sami sebi želite da priznate.

Sanjati da vas je oteo neko koga poznajete
Kada sanjate da vas je oteo neko koga poznajete to implicira da ste usamljeni. Osobama koje dugo nemaju partnera ovaj osećaj je jako dobro poznat. Međutim, ako ste u vezi ili braku nije normalno da se tako osećate. U tom slučaju san je znak da treba ozbiljno da razgovarate sa voljenom osobom o tome što vas muči.

Sanjati da vas je otela nepoznata osoba
Ovakav san ukazuje na novo poznanstvo. Uskoro ćete sresti vrlo interesantnu osobu i poželećete da što više vremena provodite u njegovom tj. njenom društvu. Ako je reč o osobi suprotnog pola, nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati da ste uspeli da pobegnete od otmičara
Ako ste sanjali da ste uspeli da pobegnete od otmičara to implicira da ste snažniji i hrabriji nego što mislite. Jedna situacija će vas u to uveriti, pa više nikad nećete sumnjati u sebe i svoje sposobnosti.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno na televiziji gledali priču o nečijoj otmici to je ostavilo utisak na vas.

Definicija otmice

Otmica je krivično delo odvođenja osobe bez njenog pristanka, a često i njeno držanje u vrsti zatočeništva, radi traženja otkupa u zamenu za puštanje na slobodu.