Palata – šta znači sanjati palatu (dvorac)?

Sanjati palatu
Ako u snu vidite palatu, to označava ambiciozne želje. Moguće je da ćete u jednom periodu vašeg života više težiti materijalnim dobrima zapostavljajući sve one od kojih nemate nikakvu korist. Kada postignete cilj, shvatićete da osećate prazninu jer nemate sa kim da podelite sve što ste stekli, pa ćete pokušati da ispravite grešku.

Sanjati da živite u palati
Ukoliko u snu živite u palati, to ukazuje da ćete dobiti jakog zaštitnika. Verovatno ćete upoznati osobu pored koje ćete se osećati kao beli medved pa niko neće smeti ni da vas popreko pogleda. Izuzetno će vam prijati takav tretman, ali shvatićete da on ima cenu, a od vas će zavisiti da li ste spremni da je platite.

Sanjati da imate palatu
Kada u snu imate palatu, to je upozorenje da se čuvate zavidnih ljudi. Vi ste osoba koja svojom pojavom privlači pažnju pa niko prema vama nije ravnodušan. Ljudi vas ili vole ili ne vole, pa često o sebi možete čuti laži i dezinformacije koje su nastale samo na osnovu predrasuda, ali koje bi mogle da vam naprave probleme.

Sanjati da lutate palatom
Ako u snu lutate palatom, to implicira da biste trebali da smanjite troškove. Verovatno ni sami ne znate koliko tašni, cipela, parfema i ostalih sitnica imate, ali uvek se žalite da nemate šta da obučete. Mnogi vas savetuju da novac uložite u nešto što od čega ćete imati zaradu, a ne u stvari koje su aktuelne jednu sezonu nakon čega mogu da se bace.

Sanjati da gradite palatu
Ukoliko u snu gradite palatu, to znači da želite nekoga da fascinirate. Moguće je da su vas u prošlosti roditelji potcenjivali stvarajući vam osećaj niže vrednosti od koga niste uspeli da se oporavite i da sami poverujete da zaista jeste onakvi kakvim se prikazujete. To će nastaviti da vas proganja pa ćete uvek imati utisak da možete bolje.

Sanjati da napuštate palatu
Kada u snu napuštate palatu, to označava razočaranje. Može se desiti da ste od veze, prijateljstva ili posla imali velika očekivanja koja se nisu ostvarila. Shvatićete da je za vas mnogo bolje da se vratite na staro i da budete skromniji kako se ne bi desilo da visoko poletite, a nisko padnete.

Sanjati da drugi grade palatu
Ako ste sanjali kako neko gradi palatu to implicira da ste ljubomorni na osobu iz bližeg okruženja. Neko od vaših prijatelja, kolega ili poznanika ima ono o čemu vi maštate. To može biti lep posao, dobra primanja ili partner tj. partnerka po vašem ukusu. Umesto što gajite te negativne emocije trebalo bi da više radite na ostvarenju vlastitih ciljeva.

Sanjati da rušite palatu
Rušiti palatu u snu znači da ste autodestruktivni. Zbog manjka samopouzdanja ili duboko ukorenjenog straha od neuspeha vi svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što krenete u njenu realizaciju. Uvek zamišljate najgori mogući scenario nekog slučaja ili situacije, te se ubedite da će ishod vaših poteza biti loš ili negativan. Kada biste bili malo optimističniji život bi vam bio lepši i jednostavniji, a ostvarili biste mnogo više svojih ciljeva.

Sanjati da drugi ruše palatu
San u kome vidite kako neko ruši palatu ukazuje na to da ćete pomagati bliskoj osobi da se izvuče iz neke krize. Verovatno će se nekom od članova vaše porodice, prijatelja ili kolega dogoditi nešto negativno, te ćete se potruditi da mu/joj pomognete da to prevaziđe. Sasvim je sigurno da će vam to oduzeti mnogo energije i vremena, ali ćete ipak uspeti u svojoj misiji.

Sanjati da ste zapalili palatu
Zapaliti palatu u snu znači da ćete uskoro shvatiti da su neka vaša uverenja bila pogrešna. Moguće je da ste bili pogrešno informisani ili da svoje mišljenje niste bazirali na činjenicama nego na pretpostavkama. Međutim, neki događaj ili razgovor s određenom osobom će vam otvoriti oči, pa ćete promeniti svoj stav o mnogim stvarima koje su se dogodile u prošlosti.

Sanjati da drugi pale palatu
Ako ste u snu videli kako neko pali palatu to implicira da ćete ući u raspravu sa vrlo tvrdoglavom osobom. S obzirom na to da ste i sami takvi, debata bi se lako mogla pretvoriti u ozbiljnu svađu, ukoliko ne budete kontrolisali svoje emocije. Nije isključeno da će se u sve to uključiti treća osoba kako bi sprečila da situacija ekskalira.

Sanjati napuštenu (staru) palatu
Napuštena ili stara palatu u snu ukazuje na to da se plašite da biste mogli izgubiti poštovanje određenih ljudi. Da li vam se ponekad čini da vas deca ne slušaju ili ne uvažavaju vaše mišljenje ili sugestije? Da li kolege tj. nadređeni često nisu spremni da usvoje vaše ideje ili planove za koje verujete da mogu da unaprede poslovanje? Ako su odgovori potvrdni, to je uzrok ovakvih snova. Možda su vaše sumnje i strahovi utemeljeni na stvarnosti, ali to ne znači da treba da očajavate, nego da se borite protiv toga.

Sanjati da obnavljate palatu
Restaurirati ili renovirati staru palatu u snu znači da ćete se posvetiti davno zaboravljenom hobiju, ideji ili projektu. Reč je o nečemu čime ste se bavili u prošlosti i što vas je činilo srećnim i zadovoljnim. Objektivne okolnosti, poput nedostatka vremena ili novca vam nisu dozvoljavale da nastavite sa time. Vrlo brzo ćete se ponovo posvetiti tim aktivnostima, a rezultati će biti više nego dobri.

Sanjati da ste kupili palatu
Kupiti palatu u snu ukazuje na to da imate prilično visoke ambicije i da ste posvećeni tome da ih ostvarite. Pri tome, ne žalite ni vreme, a ni energiju da postignete svoje ciljeve. Ipak, morali biste da vodite računa o tome koliko ste mostova porušili u tom procesu, jer biste u budućnosti mogli sami slaviti svoje uspehe.

Sanjati da prodajete palatu
Prodavati palatu u snu simbolizuje finansijske probleme. Možda ste vi ili neko od vaših ukućana nedavno izgubili posao, te se plašite kako ćete da preživite. Druga mogućnost jeste da trošite više nego što bi trebalo i da bi vas to moglo dovesti do bankrota. Ako racionalizujete svoje troškove tj. ako „stegnete kaiš“, uspešno ćete prevladati taj težak period.

Sanjati da ste nasledili palatu
Ukoliko ste sanjali da ste nasledili palatu to implicira da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Možda očekujete povećanje plate ili nagradu za uložen trud u nekom poslu, ali dobit neće biti onolika koliko se vi nadate. Druga mogućnost jeste da ste od određene osobe očekivali mnogo, te će vas razočarati manjak energije, volje ili želje da se potpuno posveti zajedničkom cilju.

Sanjati čistite palatu
Čistiti palatu u snu znači da ćete se baviti poslom koji vam se ne dopada. Reč je o nečemu sa čime se prvi put susrećete, pa ste prilično nesigurni u sebe. Verovatno poslodavac kroz taj zadatak želi da testira vaše sposobnosti i znanje, a važno vam je da prođete taj ispit. Važno je da sebi ne stvarate dodatni pritisak, ali da ipak date sve od sebe kako biste posao odradili najbolje što znate.

Sanjati da se krijete u palati
Kriti ste u palati u snu ukazuje na to da imate tajnu koju pod svaku cenu želite da sakrijete od drugih. Zato ćete se potruditi da ona nikad ne ugleda svetlost dana. Mnogo se trudite da ne pokvarite reputaciju ili odnos sa nekim ljudima zbog tog „greha“ iz prošlosti. Razmislite o planu B ukoliko vaša tajna ipak dospe do onih do kojih ne bi smela.

Sanjati da ste zarobljeni u palati
Kada sanjate da ste zarobljeni u palati to znači da se osećate sputano. Verovatno se mnogo trudite da ispunite nečija očekivanja, pa zaboravljate na svoje želje, potrebe i ideje. Možda nastojite da udovoljite roditeljima, deci ili partneru tj. partnerki, a nemate vremena za sebe. To se vrlo lako može promeniti, samo ukoliko imate volje i snage za to.

Sanjati da ste nekoga zarobili u palati
Ako ste sanjali da ste nekoga zarobili u palati to implicira da ste posesivni. Vi pružate mnogo ljubavi i pažnje članovima porodice, partneru tj. partnerki i prijateljima i ne očekujete ništa manje zauzvrat. Međutim, nemate razumevanje za činjenicu da i oni imaju svoj život, obaveze i potrebe, te pravo da vreme provode s onima sa kime žele. Nemojte da mešate ljubav sa potrebom da kontrolišete druge ljude.

Sanjati da trčite po palati
Trčati ili bežati od nekoga po palati ukazuje na to da se plašite da vam se investicija neće isplatiti. Moguće je da ste uložili vreme, novac ili trud u nešto veoma rizično, pa se zato plašite onoga što će vam budućnost doneti. Izašli ste iz svoje komfort zone i ne znate kako da se ponašate. Posavetujte se sa osobom kojoj verujete, a koja ima više iskustva u takvim situacijama od vas.

Sanjati da drugi trče po palati
Videti u snu kako neko trči po palati znači da će vas član porodice ili prijatelj tj. prijateljica u bliskoj budućnosti upitati za stručni savet. Naime, naći će se u nezavidnoj poziciji, a spas će potražiti u razgovoru sa vama. Možda nećete moći mnogo da mu/joj pomognete, ali će i iskren razgovor biti vrlo blagotvoran za njega tj. nju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, živeli, imali, gradili ili napuštali palatu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija palate

Palata je luksuzni objekat u kome živi aristokratija.