Palma – šta znači sanjati palmu?

Sanjati palmu
Ako u snu vidite palmu, to upozorava da vas očekuju neprijatnosti na putu. Moguće je da ćete imati probleme poput zastoja, kvara, višečasovnog čekanja, i sl. To će vas u potpunosti isterati iz takta i poremetiće mnoge sastanke koje ste unapred dogovorili. Bićete u neugodnoj situaciji jer ćete svima morati da se izvinjavate i da objašnjavate zašto ste bili sprečeni da dođete na vreme.

Sanjati da se penjete na palmu
Ukoliko se u snu penjete na palmu, to ukazuje da ste omiljeni u društvu. Vi ste osoba koja sa svima može da pronađe zajednički jezik, ali pažljivo birate bliske prijatelje. Ljudi vas vole jer ste dobro raspoloženi, iskreni i trudite se da gledate svoja posla ne mešajući se u ono što vas se ne tiče.

Sanjati da sadite palmu
Kada u snu sadite palmu, to znači da ćete sebi udovoljiti. Verovatno vam predstoji povoljan period i na poslu i kod kuće tokom kojeg ćete moći da vaše zamisli sprovedete u delo. Želećete da promenite vaš životni prostor pa ćete renovirati stan/kuću, kancelariju ili kupiti drugi auto.

Sanjati da sečete palmu
Ako u snu sečete palmu, to implicira da ćete prekinuti vezu koja vas je činila nesrećnim/om. To može biti emotivna ili prijateljska veza sa osobom koja je počela da vas opterećuje i da vam crpi energiju. Iako znate da vas, na neki svoj način, voli, više nećete biti u stanju da trpite njegove/njene opaske, negativne komentare i potrebu da vam nametne svoju volju.

Sanjati da zalivate palmu
Kada u snu zalivate palmu, to označava da ćete nekoga tešiti. Moguće je da ćete se u narednom periodu posvetiti osobi koja je preživela težak gubitak. Pokušaćete da ga/je oraspoložite dajući mu/joj do znanja da stvari nisu tako crne i da nije sam/a jer ćete vi uvek biti uz njega/nju.

Snovi sa motivom palme su češći nego što možda mislite. Sanjaju ga i muškarci i žene svih uzrasta. Tumačenje se razlikuje u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i detalja koji su ga pratili.

Sanjati da drugi sade palmu
San u kome vidite kako neko sadi palmu simbolizuje dobre vesti. Moguće je da će vam dete, član porodice, partner ili partnerka saopštiti nešto što će vas mnogo obradovati. Bićete srećni i ponosni zbog osobe koju volite, a koja je ostvarila svoj san. Sa druge strane, ako ste nedavno konkurisali za posao, verovatno će rezultati razgovora biti odlični.

Sanjati da drugi seku palmu
Videti u snu kako neko seče palmu znači da će prijatelj, prijateljica ili kolega, tj. kolegica naprasno prekinuti kontakt sa vama. Razmišljaćete o tome šta ste rekli ili uradili da bi podstaklo takvu reakciju. Sami nećete moći odgovoriti na to pitanje, pa bi najbolje bilo kada biste ga uputili njemu tj. njoj. Možda jednostavno više nemate zajedničkih tema, te smatra druženje sa vama gubitkom vremena.

Sanjati da drugi zalivaju palmu
Ako ste u snu videli kako neko zaliva palmu to implicira da biste trebali da obratite pažnju na ljude oko sebe. Naime, u poslednje vreme stalno pričate o svojim problemima, a ni ne pitate druge kako se osećaju. Ne može se dobar odnos graditi na takvim temeljima. Niste vi jedina osoba koja ima brige, samo što to ne možete da vidite.

Sanjati da koristite palmu za ogrev
Ukoliko ste sanjali da ložite stablo ili listove palme kako biste se ugrejali to znači da ćete se naći u situaciji koja zahteva brzu reakciju. Reč je o nečemu sa čime se ranije niste susreli, pa ne bi bilo loše kada biste potražili savet bliske osobe.

Sanjati da gradite kuću od palminog drveta i listova
Ovakav san znači da ste vrlo snalažljiva osoba. Komunikativni ste što vam je komparativna prednost u odnosu na mnoge ljude. Nije vam teško da se uklopite u novo društvo ili novu sredinu. Osim toga, prilično ste rečiti što može da „očara“ ljude i da vam pomogne da ostvarite neke svoje ciljeve. Svesni ste da zahvaljujući tome, ali i dobrom izgledu često postižete ono što želite.

Sanjati da pokušavate da siđete sa palme
Bezuspešno pokušavati da siđete sa palme u snu ukazuje na finansijske ili zdravstvene probleme. Ovakvi snovi simbolizuju brige zbog nedostatka novca, što uzrokuje velike količine stresa. Moraćete mnogo više da povedete računa o sebi, te da posao stavite na drugo mesto. Ukoliko to ne učinite sav novac ovog sveta vam neće moći pomoći da vratite zdravlje.

Sanjati palmu sa mnogo plodova
Videti u snu palmu sa mnogo plodova simbolizuje uspeh u poslovima. Uskoro ćete ući u veoma dobru fazu svog života tokom koje će vam sve što zamislite polaziti za rukom. Iskoristite je na najbolji mogući način kako biste ostvarili svoje ciljeve. Osim toga, dobro bi bilo da u ovom periodu napravite plan za buduće delovanje kako bi blagostanje potrajalo što duže.

Sanjati uvelu (suvu) palmu
Uvela ili osušena palma u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi predviđaju stresan period koji vam predstoji. Moguće je da ćete se suočiti sa brojnim izazovima i preprekama, te će ostvarenje ciljeva ići mnogo teže nego ranije. Ipak, ne smete da gubite strpljenje, nadu i veru u pozitivan ishod vaših napora. Možete mnogo toga da uradite samo ako budete bili uporni i samouvereni.

Sanjati da ležite pod palmom
Ležati u snu pod palmom znači da vam je potreban odmor. Verovatno u poslednje vreme imate mnogo obaveza i ne stižete da se posvetite sebi, porodici i prijateljima. Moraćete da razmislite o svojim prioritetima i da konačno počnete više vremena da trošite na ono što vas čini srećnim. Neće svet propasti ukoliko vi dva dana ne budete radili apsolutno ništa.

Sanjati da drugi leže pod palmom
Ako ste u snu videli kako neko leži pod palmom to implicira da ćete nekome pozavideti na nečemu. Moguće je da vaš prijatelj tj. prijateljica ili kolega, odnosno kolegica ima nešto što je vama još uvek nedostižno. To ne moraju nužno biti materijalne stvari, nego je možda reč o odnosu unutar porodice ili razumevanju koje ima od strane partnera tj. partnerke.

Sanjati da ste kupili palmu u saksiji
Kupiti palmu u saksiji znači da ne biste trebali da odustanete od ideje koja vam se u poslednje vreme često „vrzma po glavi“. Umesto toga, pokušajte da je razradite i predstavite onima koji vam mogu pomoći da je realizujete. Ako vi verujete da će doneti rezultate, potrudite se da i drugi poveruju u to.

Sanjati da ste dobili palmu u saksiji
Ako vam je neko poklonio palmu u saksiji moguće je da će vas bliska osoba iznenaditi na javi. Članovi porodice ili partner tj. partnerka bi vas mogli oduševiti nekim poklonom ili gestom. Ne mora da znači da će to biti skup ili veliki dar, ali ćete svakako biti veoma srećni zbog tog čina. Druga mogućnost jeste da će vam poslodavac uz sledeću platu dati i manju stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao.

Sanjati da ste nekome poklonili palmu u saksiji
Pokloniti nekome palmu u saksiji u snu znači da krijete svoju naklonost prema nekome na javi. Možda je reč o osobi koja je zauzeta ili o nekome kod koga mislite da nemate nikakve šanse. Ne usuđujete se da bilo kome priznate svoje osećaje jer verujete da bi vas mogli osuditi zbog toga. Ukoliko vam se dopada neko za koga znate da nema partnera tj. partnerku ohrabrite se i pozovite ga/je na kafu. Možda bi vas njegov tj. njen odgovor mogao iznenaditi.

Sanjati da ste ukrali palmu u saksiji
Ukrasti palmu u saksiji u snu ukazuje na to da ćete zbog brzopletosti napraviti grešku u koracima. Naime, moguće je da ćete se zameriti osobi od koje zavisi vaš posao ili egzistencija, pa ćete se plašiti posledica svega toga. Druga mogućnost jeste da ćete nezrelim ponašanjem izgubiti šansu da se dopadnete nekome ko se vama sviđa. Shvatite to kao važnu lekciju za ubuduće i nemojte ponavljati iste pogreške.

Sanjati da vam je neko ukrao palmu u saksiji
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao palmu u saksiji to implicira da biste u budućnosti mogli imati veći trošak. Možda ćete morati da popravite ili da promenite automobil ili neki kućanski aparat. Nije isključeno da ćete se morati zadužiti kako biste pokrili taj trošak. Ipak, pazite pod kojim uslovima uzimate kredit ili pozajmicu, kako sebi kasnije ne biste napravili velike probleme.

Sanjati da ste bacili palmu u saksiji
Ovakav san znači da ćete teška srca odustati od neke ideje kada shvatite da vam ne donosi željene rezultate. Uložili ste mnogo vremena i truda u to, međutim, doći ćete do zaključka da je vreme da dignete ruke od toga i da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da je neko drugi bacio palmu u saksiji
Kada u snu vidite kako neko baca palmu u saksiji to implicira da ćete pokušati da upozorite dragu osobu na eventualno štetne posledice njegovih tj. njenih odluka. Verovatno će član porodice ili partner tj. partnerka krenuti u realizaciju nekog rizičnog projekat. Sugerisaćete mu/joj da odustane od toga, ali vas neće poslušati.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, peli se, sadili, zalivali ili sekli palmu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija palme

Palma je drvolika biljka koja na vrhu ima krošnju od lepezastih ili perastih listova.