Papuča – šta znači sanjati papuče?

Sanjati papuče
Ako u snu vidite papuče, to ukazuje da ćete ići u goste. Moguće je da ćete u skorije vreme posetiti ljude koji su vam dragi, ali sa kojima često ne uspevate da se uklopite. Svako ima svoje obaveze koje vas sprečavaju da se družite kao nekada, ali imaćete priliku da se prisetite kako ste se u prošlosti zabavljali.

Sanjati papuče na tuđim nogama
Ukoliko u snu vidite papuče na tuđim nogama, to simbolizuje ljubavnu idilu. Verovatno nedostajete voljenoj osobi zbog čega će vam prirediti lep doček. Iako ih ne volite, poslovna putovanja ili neke druge obaveze pozitivno utiču na vašu vezu/brak jer se jedno drugoga uželite i činite sve da zajedničko vreme što lepše provedete.

Sanjati papuče na sebi
Kada u snu vi nosite papuče, to označava radost. Može se desiti da ćete otići u rodnom mesto ili negde gde se osećate kao kod kuće. Bićete srećni i opušteni i želećete da saznate sve što se dešavalo dok ste bili odsutni kako biste se što pre uklopili u društvo i imali teme za razgovor.

Sanjati da ste izgubili papuče
Ako u snu izgubite papuče, to implicira vaš autoritet slabi. Moguće je da gubite kontrolu nad mlađim ukućaninom i da nećete znati kako je najbolje da se postavite. Isprobaćete razne metode, glumiti prijatelja, strogoću, dobrog i lošeg policajca sa nadom da će se taj period što pre okončati kako biste mogli makar malo da odahnete.

Sanjati pocepane papuče
Kada u snu vidite pocepane papuče, to znači da ste nemarni. Vi ste osoba koja ne vodi računa o svojim stvarima pa vam se često dešava da nešto oštetite i da ne popravite. Niste opterećeni materijalnim, ali ono svakako oponaša vaš odnos prema ljudima i obavezama koji je daleko od odgovornog i ozbiljnog.

Sanjati da kupujete papuče
Kupovati papuče u snu je uglavnom dobar znak. Ovakvi snovi mogu da znače da biste se u bližoj budućnosti mogli odlučiti na kupovinu nekretnine ili za renoviranje vašeg doma. Verovatno će se uslovi za taj potez konačno steći, te ćete moći da uradite ono o čemu dugo maštate. Ponekad ovakvi snovi simbolizuju selidbu u drugi grad ili državu.

Sanjati da prodajete papuče
Prodavati papuče u snu ukazuje na to da sporo napredujete. Imate jasno zacrtan cilj i način da to i ostvarite, međutim rezultati dolaze postepeno, što vas čini nervoznim. Sada nije pravi trenutak da gubite strpljenje i motivaciju jer vam je tako malo potrebno da biste postigli ono što želite. Nastavite da idete korak po korak i budite uporni, pa će se stvari početi odvijati mnogo brže nego do sada.

Sanjati da ste dobili papuče
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio papuče to znači da će vas članovi porodice, partner tj. partnerka ili prijatelji obradovati nekim gestom u bliskoj budućnosti. Naime, shvatiće da mnogo radite i da ste iscrpljeni pa će vam pokloniti vaučer za izlet ili odmor. Druga mogućnost jeste da će poslodavac konačno odlučiti da nagradi vaš trud i rad, te će vam povećati platu.

Sanjati da ste nekome poklonili papuče
Pokloniti nekome papuče u snu ukazuje na to da ćete iznenaditi dragu osobu nekim poklonom ili gestom. Svesni ste da prolazi kroz težak period, te ćete time dati svoj doprinos da što lakše prevlada krizu u kojoj se našao/la. Znate da to neće rešiti njegove tj. njene brige, ali će vam biti drago što ćete konačno ugledati osmeh na njegovom tj. njenom licu.

Sanjati da kradete papuče
Ukoliko ste sanjali da ste ukrali papuče iz radnje ili prodavnice to znači da ćete zbog manjka koncentracije napraviti veću grešku na poslu. Snosićete posledice toga, ali ćete i naučiti važnu lekciju, da privatne probleme zaboravite čim se pojavite na radnom mestu.

Sanjati da ste ukrali papuče od druge osobe ukazuje na to da pokušavate da sabotirate nekoga. Moguće je da kolega tj. kolegica ima plan da preuzme vašu poziciju u firmi u kojoj radite, pa se ne libite da posegnete nepopularnim metodama kako biste ga/je sprečili u tome. Ipak, budite veoma oprezni jer bi to što planirate moglo da vam se odbije o glavu.

Sanjati da vam je neko ukrao papuče
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao papuče to implicira da u bližem okruženju imate osobu koja vam na nečemu zavidi. Možda je to prijatelj tj. prijateljica iz detinjstva koji/a je ljubomoran/a na vaš uspeh na poslu, visinu zarade ili odnosu sa partnerkom tj. partnerom. Sigurno ste primetili sarkastične komentare, ali ne želite da se obazirete na to, jer bi vas mnogo pogodilo kada biste postali svesni da vam zavidi.

Sanjati da isprobavate papuče
Isprobavati papuče u snu bez namere da ih kupite ukazuje na to da neko od vaših bližnjih razmišlja o kupovini novog automobila. To može čak biti i vaš partner tj. partnerka, ali vam to još uvek nije rekao/la. Vi ste osoba koja bi u takvoj situaciji pre odabrala da popravi staro vozilo, nego uložila novac u novo, pa vam zato verovatno ne govori šta planira.

Sanjati da nosite prevelike papuče
Ukoliko ste sanjali da nosite prevelike papuče koje vam spadaju sa stopala to znači da ćete napraviti čistku u svom domu. Shvatićete da predugo samo skladištite stvari koje vam nisu potrebne. Zato ćete odvojiti sve što vam je nepotrebno i odlučićete da to prodate. Nije isključeno da ćete od toga zaraditi pristojnu sumu novca.

Sanjati da nosite tesne papuče
Nositi pretesne papuče u snu ukazuje na to da je vreme da prestanete da se pretvarate da ste nešto što niste. Kako biste se svideli okolini počeli ste da se ponašate drugačije, međutim, zbog takvog ponašanja polako, ali sigurno gubite vlastiti identitet. Zapitajte se šta će se dogoditi kada shvatite da se dopadate svima osim sebi.

Sanjati da nosite neudobne papuče
Kada sanjate da nosite vrlo neudobne papuče to implicira da pokušavate da sakrijete svoj problem od drugih. Ne želite da voljene osobe budu zabrinute za vas, pa zato ćutite o onome što vas muči. Pokušaćete da to rešite sami, ali će trajati dugo. Ne libite se da se nekome poverite jer biste mogli dobiti dobar savet koji će vam pomoći da se što pre „otarasite“ te brige.

Sanjati da nosite tuđe papuče
San u kome nosite tuđe papuče znači da ćete pokušati da se zbližite sa nekim ko može da vam reši određeni problem. Verovatno ste nedavno upoznali vrlo uticajnu osobu i želite da zadobijete njegovo tj. njeno poverenje kako bi vam pomogao/la u ostvarenju vaših ciljeva. Ako ne budete nametljivi postoje velike šanse da ćete u tome uspeti.

Sanjati da neko nosi vaše papuče
Ako ste sanjali kako neko nosi vaše papuče to implicira da ćete postati žrtva manipulacije. Neko će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la svoje interese. Doduše, to neće raditi potpuno otvoreno, nego će vas ubeđivati da su te odluke i potezi dobri i za vas. Tek ćete kasnije shvatiti da je ta osoba zloupotrebila vaše poverenje i potpuno ćete ga/je izbaciti iz svog života.

Tumačenje ovakvih snova može da se razlikuje i od toga kakve ste papuče videli ili nosili u snu.

Sanjati kožne papuče
Videti ili nositi kožne papuče u snu simbolizuje dobre vesti. Ako čekate rezultate ispita, razgovora za posao ili medicinskih testova uskoro biste se mogli obradovati. Isto se može dogoditi ukoliko neko od vaših bližnjih nešto iščekuje. U svakom slučaju, verovatno ćete vrlo brzo organizovati veliko slavlje.

Sanjati da gumene papuče
Gumene papuče u snovima ukazuju na to da ste osoba koja kvalitet stavlja ispred kvantiteta. Uvek ćete pre odabrati jedan dobar komad odeće, nego nekoliko lošijih po istoj ceni. Isto važi i za ostale segmente života. Radije ćete imati jednog pravog prijatelja, nego desetak onih na koje ne možete da se oslonite.

Sanjati da drvene papuče
Drvene papuče, poput čuvenih klompi u snu znače da bi neki vaši postupci mogli naići na oštre kritike javnosti. Moguće je da ćete biti nepravedno optuženi za nešto i da ćete morati da dokazujete svoju nevinost.

Sanjati platnene papuče
San u kome vidite ili nosite platnene papuče ukazuje na to da ćete neku stvar kupiti za mnogo manje novca nego što ste mislili. Ovakav san simbolizuje manju, ali isplativu investiciju.

Sanjati papuče sa potpeticom
Kada žena sanja da nosi papuče sa potpeticom to implicira da će je neko potceniti. Verovatno ste na poslu okruženi muškarcima koji nipodaštavaju vaše napore i uspehe, te vas ne shvataju kao ravnopravnog partnera u kolektivu. Međutim, uskoro ćete ih uveriti da su vas sasvim pogrešno procenili.

Ukoliko muškarac u snu vidi papuče sa potpeticom to simbolizuje probleme u komunikaciji sa partnerkom. Moguće je da će vas optužiti da ste lenji ili neambiciozni.

Sanjati kućne papuče
Ako ste u snu videli, kupovali ili nosili kućne papuče to znači da vam je potreban odmor. Moguće je da ste u poslednje vreme imali mnogo obaveza i problema, te da ste potpuno iscrpljeni. Morali biste što pre da uzmete nekoliko dana pauze kako biste „napunili baterije“ i spremnije se suočili sa novim izazovima.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, nosili, izgubili ili pocepali papuče, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija papuča

Papuče su obuća koja se nosi po kući.