Šta znači sanjati paradajz (rajčicu)?

Sanjati paradajz
Ako u snu vidite paradajz, to označava neosnovane nade. Moguće je da će vaša očekivanja biti veća od truda koji ste uložili pa nećete uspeti da ostvarite plan u zacrtanom roku. Nećete biti kritični i iskreni prema sebi, već ćete greške pripisivati drugima i optuživati ih za poraz koji ste doživeli.

Sanjati da jedete paradajz
Ukoliko u snu jedete paradajz, to ukazuje da svoju ljubav skrivate od drugih. Verovatno je neko od vas dvoje zauzet pa ste primorani da se pretvarate da vaša veza ne postoji. Nemate ideju kuda će vas sve to odvesti, ali ne želite da prekinete jer se ponovo osećate živim/om i mnogo bolje ste raspoloženi.

Sanjati da berete paradajz
Kada u snu berete paradajz, to znači da će vas se strpljenje isplatiti. Moguće je da ste vaša osećanja priznali osobi koja, u datom trenutku, nije mogla da vam uzvrati na isti način. Rešićete da i sebi i njemu/njoj date malo vremena kako biste oboje shvatili šta želite i doneli najbolju odluku.

Sanjati truo paradajz
Ako u snu vidite truo paradajz, to implicira da se ne nadate poboljšanju. Verovatno želite da poradite na odnosu koji je zapao u tešku krizu i ima vrlo male šanse da bude kao pre. Potrudićete se da pokrenete i drugu stranu, ali on/a će već naći adekvatnu zamenu i neće želeti ništa sa vama.

Sanjati da sadite paradajz
Kada u snu sadite paradajz, to ukazuje da ćete imati posla. Vi ste osoba koja nema vremena da se žali na krizu jer uvek nađete nešto da se zanimate. Moto koji vas pokreće je: „Dokon um đavolje igralište“ zbog čega često pristajete da radite bez novčane naknade nakon čega vam se otvaraju nova vrata i ostvarujete nove kontakte.

Sanjati da drugi jedu paradajz
San u kome vidite kako neko jede paradajz ukazuje na to da biste mogli slučajno otkriti nečiju tajnu. Moguće je da ćete se naći u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. To će vas šokirati, ali nećete nikome pričati o tome.

Sanjati da drugi beru paradajz
Ukoliko ste u snu videli kako neko bere paradajz to implicira da ćete pomagati dragoj osobi da prebrodi finansijsku, moralnu ili ljubavnu krizu. Potrudićete se da što lakše prođe kroz taj težak period u njegovom tj. njenom životu.

Sanjati da drugi sade paradajz
Ovakav san znači da ste lenji. Moguće je da prolazite kroz takvu fazu zato što ste umorni ili razočarani u nešto. Međutim, ukoliko ovaj period traje duže vreme, razlozi su drugačiji. Pronađite ono što vas zanima i počnite da se bavite time. S vremenom ćete postajati sve bolji u tome, pa će volja i želja za radom bivati sve veća.

Sanjati polje prekriveno sadnicama paradajza
Videti u snu polje ili baštu prekrivenu grmovima paradajza ukazuje na činjenicu da ste se udaljili od svojih bližnjih i da biste trebali više vremena da posvetite članovima porodice, partneru tj. partnerki i prijateljima. Veći deo života ste posvetili učenju i radu, te borbi za sticanje materijalnog bogatstva. Sada je vreme da se posvetite privatnom životu, duhovnim tj. nematerijalnim vrednostima.

Sanjati da uzgajate paradajz na balkonu
Uzgajati paradajz na balkonu ukazuje na to da morate da prestanete da brinete tuđe brige i da se posvetite sebi. Predugo nečije probleme stavljate ispred vaših želja, težnji i prohteva. Ako tako nastavite bićete sve nezadovoljniji vlastitim životom. Naučite da kažete „ne mogu“, „neću“, „ne želim“ ili „nemam vremena za to“, kako biste konačno sebe stavili na prvo mesto.

Sanjati da sečete paradajz
Seći tj. rezati paradajz u snu ukazuje na to da žudite za srećom, ali ne očekujete savršenstvo. Upali ste u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Želeli biste da doživite avanturu, ali vas promena plaši. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera se osećaju usamljeno i to je normalno. Međutim, neke stvari možete da doživite čak i ako ste sami, samo je potrebno malo volje i hrabrosti.

Sanjati da drugi seku paradajz
Videti u snu kako neko seče paradajz znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Neko od članova porodice ili prijatelj tj. prijateljica se povukao/la u sebe. Svesni ste da ga/je nešto muči, ali on tj. ona ne želi o tome da razgovara. Nemojte da svakodnevno insistirate na tome, nego mu/joj dajte vremena i prostora da vam „otvoridušu“. Ipak, pokažite mu/joj da može da računa na vas u svakom momentu.

Sanjati da kuvate paradajz
Kuvati paradajz u snu ukazuje na to da ćete u bližoj budućnosti dobiti veoma dobru poslovnu priliku i da se nećete dvoumiti da li da je iskoristite. Naime, trenutno niste potpuno zadovoljni poslom kojim se bavite i razmišljate o tome da ga promenite. Na sreću, nova šansa za to će vam se ukazati vrlo brzo.

Sanjati da drugi kuvaju paradajz
San u kome vidite kako neko kuva paradajz znači da ćete biti ponosni na blisku osobu. Neko od vaših bližnjih će postići veliki uspeh. Svima ćete pričati o tome, a verovatno ćete prirediti zabavu ili proslavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da nekoga gađate paradajzom
Ako ste sanjali da nekoga gađate paradajzom to znači da ste razočarani ili ljuti na tu osobu. Verovatno vas je neko blizak uvredio, ali mu/joj to niste rekli, jer niste želeli da pravite skandal. Međutim, ne možete da prestanete da mislite o tome i često se svađate sami sa sobom. Nemate mnogo izbora osim da mu/joj ukažete na taj problem ili da zaboravite šta se dogodilo.

Sanjati da vas neko gađa paradajzom
Ovakav san ukazuje na to da ste svesno ili nesvesno povredili blisku osobu ili da ste nekoga razočarali. Moguće je da je neko polagao velike nade u vas, ali vi niste ispunili njegova tj. njena očekivanja. Nije vam to rekao/la, ali osećate njegovo tj. njeno razočaranje. Možda biste o tome trebali otvoreno razgovarati, kako biste što lakše prevazišli tu situaciju.

Sanjati da kupujete paradajz
Kupovati paradajz u snu znači da bi vas uskoro mogao/la posetiti draga osoba. Reč je o nekome koga dugo niste videli i čija će vas poseta mnogo obradovati. Potrudićete se da se kod vas oseća kao u vlastitom domu, te ćete svakodnevno spremati razne đakonije kako bi mu/joj boravak u vašoj kući bio što lepši i ugodniji.

Sanjati da prodajete paradajz
Prodavati paradajz u snu može da simbolizuje uvredu ili poniženje koje ćete uskoro da doživite. Neko će se truditi da minimalizuje vaše uspehe ili da nipodaštava vaš trud i rad. Vrlo je važno kako ćete vi na te reči da reagujete. Ako mu/joj pokažete da ste ljuti ili povređeni to će mu/joj biti znak da je ostvario/la ono što je želeo/la. Sa druge strane, ako sve te „udarce“ dočekate s osmehom, shvatiće da nije uspeo/la u svojoj nameri da vas povredi.

Sanjati da ste dobili paradajz
Ukoliko vam je neko u snu poklonio paradajz to simbolizuje poboljšanje komunikacije sa nekim ljudima iz bližeg okruženja. Moguće je da se se porečkali sa nekim zbog različitog mišljenja o istoj temi, te da vas je ta situacija udaljila. Uskoro ćete shvatiti koliko je besmisleno prekinuti kontakt zbog takve sitnice, pa ćete ga/je prvi/a pozvati.

Sanjati da ste nekome dali paradajz
San u kome nekome date paradajz znači da vam se dopada osoba koja vam iz bilo kog razloga nije dostupna. Verovatno je reč o partneru tj. partnerki vaše prijateljice ili prijatelja, te znate da ne biste trebali da prema njemu tj. njoj osećate veće simpatije. Zato ćete se distancirati od njih na neko vreme, kako biste razbistrili misli i potrudili se da vaši osećaji nestanu. Male su šanse da će vam to pomoći da ga/je zaboravite.

Sanjati da kradete paradajz
Krasti paradajz u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju novčane probleme. Moguće je da ćete se zbog prekomerne potrošnje naći u nezavidnom položaju. Druga mogućnost jeste da ćete vi ili neko od ukućana ostati bez posla, te ćete se suočiti sa velikim brigama. Ako već sada povedete računa o tome koliko trošite smanjićete šanse da doživite bankrot.

Sanjati da drugi kradu paradajz
Ukoliko ste u snu videli kako neko krade paradajz to implicira da ćete saznati za nečiju tešku životnu situaciju i da ćete se potruditi da toj osobi pomognete koliko je u vašoj moći. Naime, čućete od prijatelja ili putem medija da se neko suočava sa velikim izazovima, te ćete odlučiti da toj osobi ili porodici izađete u susret. Druga mogućnost jeste da ćete se pridružiti nekoj humanitarnoj organizaciji ili da ćete volontirati u javnoj kuhinji.

Sanjati zeleni paradajz
Zeleni paradajz u snovima znači da imate čistu dušu. Vi ste osoba koja se ne opterećuje malim stvarima i negativnim osećanjima. Ne dozvoljavate da vas bes, mržnja ili zavist uzmu pod svoje. Volite ljude i verujete im, čak i kada urade nešto sa čime se ne slažete uspevate da im nađete opravdanje. Nikad se ne svetite jer to ne smatrate dobrim načinom da zaboravite da vas je neko povredio. Posedujete izuzetnu duhovnu snagu i zato vas mnogi ljudi vole i poštuju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, jeli, brali ili sadili paradajz, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija paradajza

Paradajz je jednogodišnja biljka čiji je plod crvene boje i smatra se povrćem, a u stvari je voće.