Patka – šta znači sanjati patku?

Sanjati patku
Ako u snu vidite patku, to simbolizuje dobar znak. Moguće je da ste u nedoumici da li da uradite nešto što će doneti velike promene u vaš život. Nakon ovog sna, nemojte uopšte da sumnjate, već se usudite i izađite iz vaše zone komfora. Pozitivni rezultati, praćeni uzbuđenjem i iščekivanjem, sigurno neće izostati.

Sanjati patku u vodi
Ukoliko u snu vidite patku u vodi, to ukazuje da ćete voditi važne razgovore. Može se desiti da ćete posle dužeg vremenskog perioda sresti osobu sa kojom niste ostali u dobrim odnosima. Pošto ćete u budućnosti imati dodirnih tačaka, shvatićete da je bolje da proglasite primirje i da raščistite ono što vam je smetalo.

Sanjati patku na kopnu
Kada u snu vidite patku na kopnu, to upozorava na neprilike. Verovatno će vas neko od kolega ili članova porodice optužiti da se bavite stvarima koje vas se ne tiču i da previše dajete sebi za pravo. Bićete veoma povređeni jer cilj svake vaše akcije nije da uzdignete sebe, već da potpomognete napredak zajednice kojoj pripadate.

Sanjati da jedete patku
Ako u snu jedete patku, to označava tugu. Moguće je da ćete imati višak slobodnog vremena pa će vam doći „žuta minuta“ koje će vas naterati da negativno gledate na život. Razmišljaćete samo o prilikama koje ste propustili, o ljudima koji vam više nisu bliski i o svakoj nepravdi koju ste pretrpeli. To će trajati neko vreme posle čega će vas ponovo okupirati obaveze koje će učiniti da zaboravite stanje u kome ste se nalazili.

Sanjati da hranite patke
Kada u snu hranite patke, to simbolizuje radost. Vi ste osoba koja sama ili u društvu voli da praktikuje rituale posle kojih se oseća bolje. To može biti: šetnja, gledanje filma, izlet u prirodi ili neka druga aktivnost. Na poslu ili u školi se trudite da odvojite par trenutaka za sebe i da se distancirate od stresnih situacija.

Sanjati patka
Ako ste sanjali patka to ukazuje da će neki važni razgovori proći pozitivno za vas.

Sanjati da drugi hrane patke
San u kome vidite kako neko hrani patku može biti znak da ćete se bespotrebno naljutiti na dragu osobu. Verovatno će vaš partner tj. partnerka ili neko od prijatelja odbiti vaš poziv za kafu, izlazak ili bioskop uz obrazloženje da želi da bude sam/a. To će vas povrediti, jer mislite da je previše sebičan/a. Međutim, sigurno ste i sami nekad poželeli apsolutni mir i trenutak odmora. Zašto onda druge kriviti ukoliko to isto požele?

Sanjati da drugi jedu patku
Kada u snu vidite kako neko jede patku to implicira da ćete pomagati dragoj osobi da se izvuče iz finansijske, moralne ili ljubavne krize. Naime, neko od članova porodice ili prijatelja će ući u veoma težak period, a vi ćete se truditi da ga prevaziđe što brže i lakše. Stavićete njega/nju i njegove tj. njene probleme ispred svojih, ali vam neće biti žao kada vidite da se postepeno oporavlja od toga što ga/je zadesilo.

Sanjati patku i patka zajedno
Ukoliko ste u snu videli par pataka, tj. patku i patka to je jako dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju vrlo pozitivne događaje u životu onih koji ih sanjaju. Mogu da simbolizuju skorije venčanje ili dolazak prinove. Druga mogućnost jeste da ćete doživeti veliku, ali lepu promenu u bliskoj budućnosti. Život će vam se „okrenuti naglavačke“, ali ćete uživati.

Sanjati patku sa pačićima
Patka i pačići u snovima obično simbolizuju nove početke. Moguće je da ste bili predugo zarobljeni u prošlosti i da vas je to sprečavalo da napredujete. Neki loši događaji ili iskustva su vas kočila, ali je dobra vest što ćete se konačno osloboditi tog tereta i odlučno i hrabro krenuti dalje. Neće biti lako, ali ćete istrajati u potrazi za vlastitom srećom i lepšim životom.

Sanjati patku u gnezdu
Videti samu patku ili patku sa pačićima u gnezdu je jako dobar znak. Ovakav san predviđa finansijsko, porodičnoi duhovno blagostanje koje vas u budućnosti očekuje. Konačno će se neke kockice posložiti, pa ćete moći da odahnete i da se odmorite. Do tada nastavite da se trudite i radite kako bi vam sutrašnjica bila što lepša i kvalitetnija.

Sanjati patku kako roni
Ako ste u snu videli kako patka zaranja glavu u vodu to je znak da ćete se osloboditi nečijeg pritiska. Verovatno roditelji, porodica, prijatelji ili poslodavac imaju velika očekivanja od vas. U želji da ih ne razočarate, te da uradite sve što se od vas očekuje, uopšte više ne stižete da se posvetite sebi. Uskoro ćete shvatiti da živite tuđi život i da vam se to ne dopada, te ćete svima koji su vas gušili pristojno i jasno reći da vas ostave na miru.

Sanjati patku kako trči
San u kome vidite patku ili jato pataka kako trče ukazuje na to da biste u bliskoj budućnosti sasvim slučajno mogli otkriti nečiju tajnu. Jednostavno ćete se naći u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Dvoumićete se da li da tu informaciju podelite sa drugima, ali ćete ipak odlučiti da ćutite, jer ne želite da uradite drugima ono što ne biste voleli da se desi vama.

Sanjati patke u letu
Ukoliko ste u snu videli patke kako lete to implicira da biste se trebali koristiti logikom i inteligencijom prilikom rešavanja problema koji vas trenutno muče. Idealno bi bilo kada biste mogli da isključite osećaje, mada je to izuzetno teško. Ipak, potrudite se da ovog puta idete glavom, a ne srcem, pa ćete do dobrih rešenja doći brže i lakše.

Sanjati da vam patke lete iznad glave može da bude znak da se bliži kraj vašim nevoljama.

Sanjati da lovite patke
Loviti patke u snu ukazuje na to da ćete morati da promenite neke planove jer situacija to od vas traži. Ovakvi snovi takođe najavljuju srećne događaje, poput venčanja, prinove u porodici i slično. Neki stari sanovnici lov na patke tumače kao kupovinu nečega što ima veliku materijalnu vrednost ili dobijanje nečega što ima veliku duhovnu vrednost.

Sanjati da drugi love patke
Videti u snu kako neko lovi patke ukazuje na to da ćete biti prisiljeni da se prilagodite drugome. Naime, moguće je da nećete moći da pravite zajedničke planove sa partnerom tj. partnerkom zbog njegovih tj. njenih poslovnih obaveza. Osim toga, verovatno ćete morati da odgodite putovanje ili odlazak na događaj kome ste se mnogo radovali.

Sanjati da ste upucali ili ranili patku
Ako ste sanjali da ste upucali ili ranili patku to može da simbolizuje ljubomoru. U vašem bližem okruženju postoji neko ko vam na nečemu zavidi ili vas ogovara pred drugim ljudima. Moguće je da će osoba koju ste nedavno upoznali i primili u svoj dom i svakodnevnicu izneveriti poverenje koje ste mu/joj ukazali pričajući drugima o vašim tajnama, strahovima i željama.

Sanjati da je neko drugi ranio patku
San u kome vidite kako je neko upucao ili ranio patku ukazuje na to da biste mogli biti nepravedno optuženi za nešto. Naime, vaš prijatelj tj. prijateljica ili kolega, odnosno kolegica će se naći na udaru javnosti jer će njegova tj. njena tajna ugledati svetlost dana. Vi ćete biti prvi osumnjičeni za to „zlodelo“, premda niste imali nikakve veze sa time. Trebaće vam mnogo energije da mu/joj dokažete da ga/je niste izdali.

Sanjati da koljete patku
Klati i čerupati patku u snu znači da će neko steći pogrešan utisak o vama. Delovaćete mu/joj vrlo strogo i odlučno, a u stvari ste prilično osećajna i pomalo nesigurna osoba. Ako se potrudi da vas bolje upozna shvatiće da ste mnogo nežniji nego što zapravo izgledate.

Sanjati da drugi kolju patku
Ovakav san ukazuje na to da bi vas vaš instinkt u vezi sa nekim ili nečim mogao prevariti. Često se oslanjate na taj osećaj koji imate u stomaku prilikom donošenja odluka ili zaključaka. Međutim, postoji mogućnost da ćete se ovog puta prevariti, pa ćete naredni put poslušati razum.

Sanjati mrtvu patku
Mrtva patka u snovima obično nije dobar znak. Može ukazivati na veliko ljubavno razočarenje ili izdaju. U svakom slučaju neko kome verujete bi vas mogao uvrediti ili povrediti. Po prirodi ste osetljiva i uvredljiva osoba, pa će vam ovo teško pasti, ali morate pronaći način da mu/joj oprostite, jer nema mnogo smisla da se mučite negativnim osećanjima.

Sanjati malu gumenu patku
Mala gumena patka u snovima simbolizuje napredak. Moguće je da ćete rešiti problem koji vas dugo muči. Druga mogućnost jeste da će poslodavac konačno prepoznati vaš trud i rad, pa će vas nagraditi povećanjem plate, kratkoročnom stimulacijom ili unapređenjem. U svakom slučaju, uskoro ćete organizovati slavlje kako biste obeležili neke lepe događaje.

Sanjati veliku gumenu patku
Velika gumena patka u snovima ukazuje na to da ćete saznati da vas neko laže ili obmanjuje. Naime, primetićete da se jedna osoba u vašem okruženju ponaša neobično, te ćete odlučiti da istražite o čemu se radi. Verovatno ćete saznati da vam „radi iza leđa“, te ćete ga/je direktno suočiti s istinom. Vaš postupak će ga/je zbuniti, ali će vam na kraju priznati da je preko vas želeo/la da ostvari vlastite interese.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, hranili ili jeli patku, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pataka

Patke su ptice izduženog tela iz porodice Anatidae.

Novi Sanovnik