Paučina – šta znači sanjati paučinu?

Sanjati paučinu
Ako u snu vidite paučinu, to implicira da lako odustajete. Vi ste osoba koja poklekne pred prvom ozbiljnijom preprekom zbog čega mnoge stvari u životu niste priveli kraju. Previše razmišljate o posledicama koje bi mogle, ali i ne moraju da se dese, pa činite uslugu i sebi i drugima kada jednostavno prestanete sa filozofiranjem i prionete na posao.

Sanjati paučinu na zidu
Ukoliko u snu vidite paučinu na zidu, to ukazuje da će vas neko kritikovati. Moguće je da ćete, zbog brojnih obaveza, zapostaviti kuću, članove porodice ili prijatelje. Mnogi će vam se žaliti da ste ih zaboravili i govoriće da su vam bili dobri samo kada vam je trebala neka usluga.

Sanjati da ste se upetljali u paučinu
Kada se u snu upetljate u paučinu, to označava laži. Verovatno u poslednje vreme niste bili iskreni prema nekim osobama pa nećete moći da se setite kome ste šta ispričali. Shvatićete zašto se kaže da su „u laži kratke noge“ i pokušaćete da izbegnete sve teme koje bi mogle da vas navedu na tanak led.

Sanjati da čistite paučinu
Ako u snu čistite paučinu, to simbolizuje poslovne uspehe. Moguće je da ćete svaki projekat uraditi najbolje što umete, a nadređeni će vaš trud nagraditi. Želećete da vašu radnu biografiju obogatite kvalitetnim sadržajem koji će vam biti dovoljna preporuka.

Sanjati da neko drugi čisti paučinu
Kada u snu neko drugi čisti paučinu, to znači da će spas stići u poslednjem trenutku. Može se desiti da ćete zaboraviti da uradite nešto za školu/fakultet ili posao pa ćete zamoliti blisku osobu za pomoć. Poprilično ćete se pomučiti, ali to iskustvo će vas naterati da budete ažurniji i da ne zapostavljate obaveze.

Sanjati da se neko drugi upetljao u paučinu
San u kome pomažete drugoj osobi da se ispetlja iz paučine obično ukazuje na to da ćete stati u nečiju zaštitu ili da ćete nekome poslužiti kao alibi. Verovatno će vas prijatelj ili prijateljica zamoliti da slažete da ste bili sa njim tj. njom kako ne bi imao/la problem sa partnerkom tj. partnerom. Druga mogućnost jeste da ćete dati alibi detetu pred učiteljem tj. profesorom ili da ćete dati alibi kolegi pred poslodavcem. Ne volite da lažete, ali ćete ovog puta napraviti izuzetak.

Sanjati paučinu u kosi
Ukoliko ste sanjali da vam se paučina zavukla u kosu i ne možete da je skinete to implicira da još uvek nemate hrabrosti za velike rezove u svom životu. Svesni ste da je promena neophodna, ali nikako se ne usuđujete da je pokrenete. Možda verujete da će drugi da naprave taj veliki korak u vaše ime, ali se varate. Ovog puta ste prepušteni sami sebi.

Sanjati paučinu pred očima
Ako ste sanjali da ne možete da skinete paučinu s očiju to implicira da vam je potrebno još mnogo životnog iskustva da biste mogli da govorite i sudite o nekim velikim stvarima. Imate naviku da dajete savete svima, a da svoje probleme „gurate pod tepih“. To je znak mentalne nezrelosti koja će doći s godinama i iskustvom.

Sanjati insekta u paučini
San u kome vidite insekta zarobljenog u paučini ukazuje na to da ćete se suočiti sa problemom koji nećete moći sami da rešite, nego ćete morati tražiti pomoć bliskih ljudi. Možda ta pomoć neće biti ništa više od konstruktivnog saveta, ali će vama značiti mnogo. Zapamtite, velike i važne odluke nikad ne smete da donosite u afektu, nego one moraju biti utemeljene na podrobnom razmišljanju o mogućim posledicama.

Sanjati da spasavate insekta iz paukove mreže znači da bijete već izgubljenu bitku. Niste sami sebi još uvek priznali da ste izgubili, nego verujete da nije kraj. Pomirite se sa time i nastavite dalje.

Sanjati nameštaj prekriven paučinom
Ukoliko ste u snu videli nameštaj pokriven paučinom to simbolizuje usamljenost. Verovatno vam se u poslednje vreme dešava da nemate sa kime da razgovarate o onome što vas muči. Tu je, naravno i ona fizička, tj. telesna dimenzija samoće koja se ogleda u manjku zagrljaja koji vam govori da će sve biti u redu. Za ljude koji su dugo bez emotivnog partnera ovaj osećaj je sasvim prirodan. Međutim, ako ste u vezi ili braku ovo je znak da morate iskreno da razgovarate sa partnerom ili partnerkom kako biste prevazišli tu distancu koja među vama postoji.

Sanjati paučinu na prozoru
Videti u snu paučinu na prozoru obično simboliše čekanje. Moguće je da još niste preboleli nečiji odlazak i još uvek verujete da će jednog dana da se vrati u vaš život. Tako prolaze godine, a vi postajete sve zatvoreniji prema drugim ljudima. Moraćete da se pomirite sa tim gubitkom i da nastavite dalje sa svojim životom, jer je pred vama mnogo radosti i lepih trenutaka.

Sanjati paučinu na vratima
Ako ste u snu videli paučinu na ulaznim vratima to implicira da ste nostalgični. Verovatno se često setite vremena kada ste bili srećniji i bezbržniji. Međutim, ukoliko malo bolje razmislite o svom životu, shvatićete da i sadašnjost ima mnogo svojih prednosti. Zato nemojte da žalite za onim što je prošlo, nego se radujte onome što tek dolazi.

Sanjati da vam je cela kuća prekrivena paučinom
Kada sanjate da vam je cela kuća prekrivena paučinom to znači da biste trebali da obnovite odnose sa ljudima koje dugo niste videli. Verovatno je reč o članovima porodice ili prijateljima od kojih vas je sam život razdvojio. Svi imate svoje obaveze i probleme i nemate volje niti vremena da se posvetite obnovi tih veza. Međutim, ti ljudi mogu biti veoma važni za vašu budućnost, zato se potrudite da ponovo uspostavite kontakt sa njima.

Sanjati tavan prekriven paučinom
Hodati kroz tavan ili potkrovlje prekriveno paučinom može da znači da se mnogo trudite da sakrijete svoju tajnu. Reč je o nečemu iz prošlosti čime se ne ponosite i ne biste voleli da vaši bližnji saznaju za to. Umesto što trošite toliko energije na skrivanje istine, bolje bi bilo da je pošteno i iskreno saopštite, bez obzira na posledice.

Sanjati da skidate paučinu sa slika ili fotografija
Ovakav san ukazuje na to da će vas jedan susret vratiti u prošlost. Moguće je da ćete u prolazu videti bivšeg partnera tj. partnerku sa kojim/om se niste baš lepo rastali. Druga mogućnost jeste da ćete sresti nekoga sa kime ste bili bliski, ali ste naprasno prekinuli kontakt. U svakom slučaju, taj događaj će vas navesti da počnete da razmišljate o nekim lošim trenucima koje ste preživeli, pa ćete se morati boriti protiv takvih misli.

Sanjati paučinu na sijalici ili lusteru
Ako u snu vidite kako se paučina presijava na svetlosti sijalice, lampe ili lustera to znači da vam osećaji zamagljuju vid. Verovatno ste neku osobu toliko idealizovali da ne možete da vidite da je samo čovek od krvi i mesa. Mogli biste se jako razočarati kad shvatite da i on tj. ona ima mane koje vam se ne dopadaju.

Sanjati tunel prekriven paučinom
San u kome prolazite kroz mračan tunel prekriven paučinom ukazuje na to da se plašite budućnosti. Strah od neizvesnosti je svojstven svakom čoveku, ali ne smete da dozvolite da vas to sprečava da sada uživate. Ako malo bolje razmislite shvatićete da imate na čemu da budete zahvalni. Zato to nemojte da „uzimate zdravo za gotovo“.

Sanjati pećinu prekrivenu paučinom
Ako ste sanjali da prolazite kroz pećinu prekrivenu paučinom to implicira da ćete određeni problem rešiti samo ako se zagledate duboko u sebe. Ukoliko sami sebi postavite određena pitanja i date iskren i pošten odgovor, moći ćete lakše da prevaziđete taj izazov. Možda sumnjate u voljenu osobu ili ne verujete da vam sredina u kojoj živite može doneti sreću. Šta god je u pitanju, prvo sebi odgovorite na određena pitanja, pa će se i rešenje vašeg problema nametnuti samo od sebe.

Sanjati šumu prekrivenu paučinom
Prolaziti kroz šumu prekrivenu paučinom u snu znači da ste na javi zaboravili nešto važno. Moguće je da ste nekome dali obećanje, ali ga niste ispunili. Tek kada ga/je sretnete na ulici setićete se toga, pa će vas biti sramota što niste održali datu reč. Pribeći ćete lažima, ali ćete se gristi što vam se tako nešto dogodilo.

Sanjati biljke prekrivene paučinom
Ukoliko ste u snu videli travu, cveće ili druge biljke prekrivene paučinom to implicira da vam je potreban odmor. Verovatno mnogo radite i ne stižete da se posvetite sebi i ljudima. Izlet u prirodi sa dragim ljudima bi blagotvorno delovao na vaše fizičko i mentalno zdravlje, zato se potrudite da tako nešto organizujete u narednom periodu. Svet neće propasti ukoliko vi jedan dan ne budete radili ništa.

Sanjati morsku ili rečnu obalu prekrivenu paučinom
Premda redak, ovakav fenomen je prisutan u prirodi. Ako ste u snu videli da je cela rečna ili morska obala prekrivena gustom paučinom to znači da ste zanemarili svoj duhovni život. Toliko brinete o novcu i materijalnim stvarima, da ste potpuno zaboravili da sami sebi date odgovore neka životna pitanja. Ne zaboravite da je zdravlje duha jednako važno kao i zdravlje tela.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, čistili ili se upetljali u paučinu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija paučine

Paučina je vrsta vlakna koja pauci ispredaju da bi uhvatili insekte.