Paun – šta znači sanjati pauna?

Sanjati pauna
Ako u snu vidite pauna, to upozorava da imate neiskrenog prijatelja. Moguće je da će vam govoriti stvari koje želite da čujete i da će vas podržavati u odlukama koje nisu dobre za vas. Mislićete da jedino njemu/njoj možete da se poverite, ali shvatićete da mu/joj zapravo ni do koga nije stalo, osim do samog/same sebe.

Sanjati da jurite pauna
Ukoliko u snu jurite pauna, to ukazuje da težite savršenstvu. Vi ste osoba koja uvek od sebe očekuje više što vas sprečava da uživate u onome što radite ne opterećujući se pitanjima da li je to dovoljno dobro. Ljudi iz okruženja se ugledaju na vas pa biste teško podneli da postignete prosečne rezultate koji bi vas srozali u njihovim očima.

Sanjati da vas juri paun
Kada vas u snu juri paun, to znači da imate bogatog udvarača. Verovatno se dopadate osobi koju bi svaka majka poželela za svoje dete. Međutim, koliko god se trudili, postoji nešto što vam se vezi nje/ga nikako ne dopada. Svima kojima to kažete vas čudno gledaju smatrajući da propuštate odličnu priliku.

Sanjati pauna sa raširenim repom
Ako u snu vidite pauna sa raširenim repom, to simbolizuje sreću u ljubavi. Moguće je da ćete početi više da cenite partnerove/partnerkine vrline i da ćete dati sve od sebe da vaša veza uspe. Shvatićete da ste do sada pravili pogrešne izbore i pružićete šansu nekome sa kim biste mogli da imate više od prolazne strasti.

Sanjati paunovo pero
Kada u snu vidite paunovo pero, to označava poslovne uspehe. Može se desiti da ćete početi da radite u firmi u kojoj će veoma brzo vaše znanje i trud biti nagrađeni. Neće vam biti teško da se pozabavite i lakšim poslovima kako biste pokazali da vam ništa nije ispod časti i ćete savesno ispunjavati vaše obaveze.

Sanjati pauna bez repa
Paun ili paunovi bez repa u snovima znače da ćete nekoga uhvatiti u laži. Verovatno ste poverovali osobi koja vam je obećavala kule i gradove, a ništa nije ispunila. Osvestićete se i videti da neće ispuniti datu reč. Potrudićete se da istražite o čemu se radi, a rezultati vam se neće dopasti. Suočićete te ljude s istinom i verovatno ih zauvek eliminisati iz svog života.

Sanjati mnogo paunova
Ukoliko ste u snu videli mnogo paunova to simbolizuje dobre prilike koje će vam se javiti u bliskoj budućnosti. Možete očekivati poboljšanje materijalne, ali i emotivne situacije. Ako se trenutno suočavate sa nekim problemom koji vam se čini nerešivim, morate da budete uporni i da verujete u pozitivan ishod vaših nastojanja da prevaziđete taj težak izazov.

Sanjati kreštanje paunova
Čuti kreštanje paunova u snu je upozorenje da povedete više računa o sebi. Potpuno ste se stavili na raspolaganje drugim ljudima, te zanemarili vlastite želje i potrebe. Morate da naučite da kažete „neću“, „ne mogu“ ili „ne želim“, kako se ne biste doveli u situaciju da postanete nesrećni i nezadovoljni vlastitim životom.

Sanjati da ste kupili pauna
Kupiti pauna u snu ukazuje na to da ste konačno spremni za velike životne promene. Verovatno ste davno shvatili da stojite u mestu i gledate kako drugi napreduju i grade bolju i srećniju budućnost za sebe. Strah vas je sprečavao da i vi krenete u takvu vrstu borbe. Međutim, stvari će početi da se menjaju, pa biste uskoro mogli da započnete odlučnu bitku za ostvarenje svojih ciljeva, želja i snova.

Sanjati da prodajete pauna
Prodavati pauna u snu može da simboliše verbalni sukob s autoritetom. Moguće je da u bliskom okruženju imate osobu čija vas prepotentnost užasno nervira. Ne volite bahate ljude koji veruju da su iznad ostalih, pa ćete jednoj takvoj osobi pokazati „gde joj je mesto“. Verovatno će vas mnogi pohvaliti zbog toga, te izraziti divljenje na hrabrosti koju ste iskazali.

Sanjati da ste dobili pauna
Ako vam je u snu neko poklonio pauna to znači da vam predstoji jedan veoma dobar period u životu. Verovatno će vam se otvoriti mnoga vrata i neki problemi će početi da se rešavaju. Ova faza će doneti mir i zadovoljstvo kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Iskoristite je na najbolji mogući način.

Sanjati da ste nekome poklonili pauna
Kada sanjate da ste nekome poklonili pauna to implicira da ćete pomoći drugoj osobi u vezi sa problemom koji ga/je muči. Moguće je da će vam se član porodice, prijatelj, prijateljica, kolega ili kolegica obratiti za savet, jer poštuje i ceni vaše mišljenje. Dobro ćete razmisliti šta da mu/joj kažete, ali ćete biti potpuno iskreni. Vaša sugestija će mu/joj pomoći da prevaziđe životnu prepreku i biće vam zahvalan/a na tome.

Sanjati da ste ukrali pauna
Ukrasti pauna u snu znači da ste slatkorečiva osoba koja zna kako da se dopadne ljudima. Ovo se posebno odnosi na poslove kojima se bavite. Čak i kada se neko ne slaže sa načinom na koji želite da rešite neki zajednički problem, umete da/ga je ubedite da je u krivu. Sa druge strane, izbegavate pronicljive i skeptične ljude koji su uspeli da shvate način na koji funkcionišete i kod kojih vaša priča „ne pije vodu“.

Sanjati da vam je neko ukrao pauna
Ovakav san ukazuje na to da ćete napraviti grešku zbog koje ćete trpeti oštre kritike od strane porodice, prijatelja, radnog kolektiva ili poslodavca. Pitaće se kako ste mogli da napravite toliki propust, a vi im nećete smeti reći da jednostavno niste razmišljali dugoročno, nego ste hteli da to „skinete sa dnevnog reda“. Ako ništa drugo, ova situacija će biti važna lekcija o tome kako ne smete da se ponašate u budućnosti.

Sanjati da hranite pauna
Hraniti pauna u snu simbolizuje pomirenje i oproštaj. Moguće je da ćete „zakopati ratne sekire“ s osobom sa kojom ste se u prošlosti posvađali. Oboje ćete shvatiti da je život previše kratak da biste se mučili tako negativnim emocijama poput ljutnje, te ćete se potruditi da svoj odnos izgradite iz temelja, ali tako da bude bolji i kvalitetniji.

Sanjati da drugi hrane pauna
Ukoliko ste u snu videli kako neko hrani pauna to implicira da ćete pokušati da pomirite dvoje dragih ljudi. Verovatno su se članovi porodice ili vaši prijatelji posvađali i potpuno prekinuli kontakt. Boli vas takva situacija i smatrate se dužnim da nešto uradite. Nerado se uplićete u njihov problem, međutim, ne želite da sedite skrštenih ruku, pa ćete uraditi sve da makar porazgovaraju o tome.

Sanjati da vas je paun uplašio
Ako ste sanjali da vas je paun svojom pojavom ili kreštanjem uplašio to znači da se zapravo plašite odgovornosti i da je izbegavate u širokom luku. Imate mnogo potencijala za napredak, ali ipak stojite u mestu jer vam nedostaje hrabrosti. Krajnje je vreme da poradite na samopouzdanju jer se možda tu krije koren vašeg problema.

Sanjati da ste zaklali pauna
Zaklati pauna u snu simbolizuje velike rezove i promene koje vam predstoje, a na koje ćete biti prisiljeni. Verovatno imate problem koji dugo gurate pod tepih u nadi da će da se reši sam od sebe. Međutim, ovog puta vreme vam nije saveznik, nego najveći protivnik. Što se pre uhvatite u koštac sa time, brže ćete se i rešiti te velike brige.

Sanjati da drugi kolju pauna
San u kome vidite kako neko kolje pauna ukazuje na to da ćete na javi pomagati dragoj osobi da prevaziđe emotivnu, materijalnu ili moralnu krizu. Moguće je da vaš prijatelj tj. prijateljica prolazi kroz težak period u životu, pa ćete se potruditi da mu/joj maksimalno izađete u susret. Nastojaćete da potencirate razgovor o tome, ali i da mu/joj povremeno skrenete misli na nešto drugo. Vaša misija će trajati duže vreme, ali će izroditi uspeh.

Sanjati da ste ubili pauna
Ubiti pauna u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju materijalni ili nematerijalni gubitak. Možda ćete uložiti svoj novac u nešto potpuno neisplativo ili ćete, čak, biti žrtva pljačke. Druga mogućnost jeste da ćete izgubiti dragu osobu jer će prijatelj tj. prijateljica odlučiti da život nastavi u drugom gradu ili državi. Bićete srećni zbog njega tj. nje, ali ćete isto tako znati da vaš odnos više nikad neće biti onakav kakav je bio.

Sanjati mrtvog pauna
Videti mrtvog pauna u snu znači da ste došli do tačke od koje možete da krenete samo napred. Do sada ste doživeli velike padove i krize, te trpeli strašan stres. Međutim, pred vama je period tokom koga ćete se „podići iz pepela“ i uraditi nešto dobro za sebe i ljude koje volite. Okrenućete novu stranicu u knjizi svog života i od tada će sve početi da se menja.

Sanjati belog pauna
Ukoliko ste u snu videli belog pauna to simbolizuje radost. Moguće je da će vam se dogoditi ono o čemu ste dugo maštali. Druga mogućnost jeste da ćete se udati, tj. oženiti ili dobiti prinovu, a treća da ćete biti pozvani na venčanje, krštenje ili neku drugu proslavnu na kojoj ćete se osećati divno. U svakom slučaju, imaćete mnogo razloga da budete srećni zbog sebe ili drugih.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili jurili pauna, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija pauna

Paun je ptica koja ima rep sa mnoštvom perja dužim od 3 m.