Pčela – šta znači sanjati pčele?

Pčele u snovima su redak san. Statistički najčešće ih sanjaju pčelari i oni ne bi trebali da tumače snove sa pčelama, zbog konstantnog kontakta sa njima. San sa pčelama može imati i negativnu i pozitivnu konotaciju, a različiti sanovnici tumače snove sa pčelama drugačije. U nastavku donosimo najpopularnija tumačenja i tumačenja preuzeta iz 100godišnjeg sanovnika.

Videti pčele u snu da stoje ili da lete
Ako u snu vidite pčele, to simbolizuje dobitak. Moguće je da će vam se poslovi, u koje ste uložili, pokrenuti sa mrtve tačke i da ćete početi da zarađujete velike sume novca. Trudićete se da maksimalno iskoristite povoljne trenutke i da što više zaradite jer se nikad ne zna kada ćete ponovo zapasti u krizu.

Sanjati da ste ubili pčelu
Ukoliko u snu ubijete pčelu, to označava gubitak. Verovatno ćete imati sukob sa bliskom osobom koja je, ili član vaše porodice, ili vaš prijatelj. Želećete da rešite sporne situacije koje su počele da kvare vaš odnos, ali nećete ni pomisliti da će dotična osoba zbog toga prekinuti kontakt sa vama i praviti se da ne postojite.

Sanjati da vas je pčela ubola (ugrizla)
Kada vas u snu ubode (ugrize) pčela, to upozorava da će neko biti nepravedan prema vama. Može se desiti da će vas na poslu kritikovati zbog grešaka koje nisu posledica vašeg nemara ili neznanja. Shvatićete da je najbolje da ne reagujete jer ne postoji način da vašu priču poduprete dokazima, a da ne ocrnite osobu koja je uticajnija od vas.

Sanjati da vas jure pčele i napadaju
Ako vas u snu jure pčele, to implicira da vam neko dosađuje. Moguće je da imate udvarača koji nikako ne shvata da nema šanse kod vas. Iako vi ispadate negativac u toj priči, svesni ste da morate da budete neprijateljski nastrojeni prema njemu jer drugačije neće razumeti šta želite da mu poručite.

Sanjati da nekoga jure pčele
Ukoliko u snu vidite da nekoga jure pčele, to ukazuje da ste skloni osuđivanju. Vi ste osoba koja smatra da svako dobije ono što zaslužuje zbog čega nemate mnogo saosećanja za tuđu patnju. Inače, vaše mišljenje o ljudima je negativno jer se svakodnevno uveravate u njihovu surovost prema životinjama, planeti i, generalno, drugim ljudima.

Sanjati da vidite roj pčela
Kada u snu vidite roj pčela, to simbolizuje jedinstvo. Verovatno ćete se u narednom periodu zbližiti sa vašom porodicom, prijateljima ili kolegama kako biste postigli zajednički cilj. Lepo ćete se osećati znajući da možete na nekoga da se oslonite pa ćete želeti da to stanje potraje i u budućnosti.

Sanjati da se pčele bore sa drugim insektima
Ako usanjate da se pčele bore sa drugim insektima predstoji vam borba za nešto što vam pripada ili ćete morati da dokažete da je neka tvrdnja tačna. Znaćete da ste u pravu, ali to ćete morati praktično dokazati.

Sanjati da se pčele bore međusobno
Ako sanjate da se pčele bore međusobno, predstoji vam teška odluka. Naginjaćete na dve strane i biće vam teško odabrati pravu stranu.

Sanjati da hranite pčele
Ako sanjate da hranite pčele, predstoji vam dobro zdravlje i finansijski dobitak.

Sanjati mrtve pčele
Ako u snu vidite mrtve pčele, predstoji vam finansijski gubitak ili trošak. Finansijski gubitak biće srazmeran količini mrtvih pčela u snu.

Sanjati košnicu sa pčelama
Ako sanjate košnicu sa pčelama pogledajte tumačenje sna SANJATI KOŠNICU.

Sanjati pčelinju maticu
U vašem životu postoji dominantna žena sa kojom ponekad dođete u konflikt. Verovatno ste u rodu ali ne i obavezno.

Sanjati truta
Ako sanjate pčelinjeg truta, leni ste ili je neka muška osoba oko vas lena i upala u učmalost. Svi vaši saveti neće pomoći toj osobi da se aktivira.

Sanjati da hvatate pčelu ili roj pčela
Trudite se da dovedete vaš život u red. Uspećete u tome i osećate će se sretno i ispunjeno.

Sanjati pčelu na cvetu
Ukoliko ste u snu videli pčelu na cvetu to znači da ćete napredovati. Poslovi u koje ste uložili mnogo vremena i truda će konačno da se pokrenu sa mrtve tačke, te ćete početi da osećate benefite svog rada. Shvatićete koliko je važno da verujete u ono što radite, pa ćete se potruditi da maksimalno iskoristite ovaj povoljan trenutak kako biste sebi obezbedili sigurnu i spokojnu budućnost.

Sanjati pčelu u vodi
San u kome vidite kako se pčela davi u lokvi ili čaši vode to implicira da morate više da obratite pažnju na ljude oko sebe. Moguće je da neko od vaših bližnjih ima problem za koji vi ni ne znate jer ste se potpuno fokusirali na ono što se vama dešava. Obratite pažnju na to kako se vaši bližnji osećaju i pitajte ih ponekad kako su i da li im je potrebna vaša pomoć ili savet.

Sanjati pčelu u medu
Ako ste u snu videli pčelu koja se bori da izađe iz tegle sa medom to znači da će vam se vaša skromnost jednog dana isplatiti. Vi ste osoba koja retko svoje veštine, znanje i sposobnosti stavlja u prvi plan, a uvek ste spremni da pohvalite kada neko drugi dobro radi svoj posao. Međutim, uskoro će neko primetiti vaše kvalitete uprkos nenametljivosti, te će odlučiti da vam pomogne da napredujete u poslu kojim se bavite.

Sanjati da ste zarobili pčelu
Zatvoriti tj. zarobiti pčelu u praznoj tegli ili boci ukazuje na to da ste dozvolili da vas drugi nagovore na neku pogrešku. Možda ste verovali tuđem lošem savetu ili ste se upustili u previše rizičan, a neisplativ posao. U svakom slučaju, neka vam ovo posluži kao lekcija kako ne smete da se ponašate u budućnosti.

Sanjati da ste oslobodili ili spasili pčelu
Osloboditi pčelu iz zatvorene tegle ili boce u snu znači da ćete na vreme shvatiti da su neke vaše odluke ili potezi pogrešni, te ćete ih ispraviti. Na sreću, nećete dozvoliti da sujeta upravlja vama, pa ćete poslušati sugestije drugih ljudi i uraditi pravu stvar.

Sanjati da pčela hoda po vama
Ukoliko ste u snu videli kako pčela hoda po vašim rukama ili nogama, bez namere da vas ubode to implicira da biste se mogli ogrešiti o nekoga. Naime, mišljenje o određenoj osobi ćete graditi na temelju tuđih, a ne vlastitih iskustava. Nećete mu/joj dozvoliti da vam pokaže da nije onakav tj. onakva kakvim/kakvom je predstavljen/a. Tek ćete s vremenom shvatiti da ste bili u zabludi i pokajaćete se što mu/joj niste dali šansu.

Sanjati da vam je pčela uletela u usta
Na žalost, ovakav san nije dobar znak. Ako ste sanjali da vam je pčela uletela u usta ili da ste je slučajno progutali to simbolizuje zdravstvene probleme. Ne biste smeli da zanemarujete simptome koji vas muče, ili, još gore, da dijagnozu i lekove tražite u časopisima i na internetu. Najbolje bi bilo da se što pre obratite lekaru, jer je uvek bolje sprečiti nego lečiti.

Sanjati da vam je pčela uletela u nos
San u kome vam pčela uleti u nos ukazuje na to da bi sitan problem mogao da se pretvori u veliku nevolju ukoliko se njime ne pozabavite na vreme. Naime, niste ozbiljno shvatili pretnje koje vam se sporadično javljaju, a trebali biste. Još imate dovoljno vremena da sprečite nepovoljan rasplet određene situacije.

Sanjati da vam je pčela uletela u uho
Kada sanjate da vam je pčela uletela u uvo ili ako čujete intenzivno zujanje pčela neposredno oko vaše glave moguće je da ste nervozni ili frustrirani. Postoji nešto što vas muči, a ne želite ni sami sebi to da priznate. Moguće je da vas neka osoba na javi iritira ili vam smeta njegovo tj. njeno ponašanje, te ne znate kako da se nosite sa time.

Sanjati da vam je pčela uletela u kosu
Ako ste sanjali da vam se pčela zapetljala u kosu to implicira da previše improvizujete u momentima kada se stvari trebaju raditi po logici. Dozvolili ste da određena situacija izmakne kontroli jer ste se vodili izrekom „lako ćemo“. Međutim, ovog puta razum mora biti na prvom, a osećaji i intuicija na drugom i trećem mestu.

Sanjati ogromnu pčelu
Ukoliko ste u snu videli džinovsku pčelu to može da bude znak da ste u vrlo povoljnoj fazi za posao. Imate dovoljno energije i ideja i sada je pravo vreme da počnete da radite na njihovoj realizaciji.

Sanjati da prodajete pčelnjak
Prodavati pčelinjak u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli odustati od ideje ili projekta na kome dugo radite. Shvatićete da ste previše vremena i truda uložili u nešto što ne donosi željene rezultate. Premda će vam biti teško da dignete ruke od svog „čeda“,  znaćete da je to jedino ispravno rešenje.

Sanjati da kupujete pčelinjak
Kupovati pčelinjak u snu znači da ste spremni da se uhvatite u koštac sa velikim i odgovornim zadatkom. Možda će vam ga poveriti poslodavac, a možda ćete i sami započeti neki biznis. Konačno ćete skupiti snagu i hrabrost da pokažete da možete da se bavite i mnogo većim poslovima i da ste zaslužili poverenje radnog kolektiva ili celokupne javnosti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, ubili ili vas je jurila pčela, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pčela

Pčele su insekti koji se hrane cvetnim polenom.