Šta znači sanjati peć?

Sanjati peć
Ako u snu vidite peć, to ukazuje da ste oprezni. Vi ste osoba koja kod sebe uvek ima celu apoteku u slučaju da nekome ne bude dobro ili da se nešto nepredviđeno dogodi. Ne volite iznenađenja i draže vam je da nosite mnogo stvari sa sobom nego da vam nešto zafali pa da morate da se snalazite.

Sanjati hladnu peć
Ukoliko u snu vidite hladnu peć, to označava zahlađenje odnosa. Moguće je da ćete shvatiti da vaša osećanja prema partneru/partnerki više nisu kao pre zbog čega ćete predložiti da se više potrudite oko vaše veze ili da je prekinete. Pošto ni jedno ni drugo neće imati snage da sve počinje iz početka, zaključićete da je najbolje da se rastanete.

Sanjati užarenu peć
Kada u snu vidite užarenu peć, to simbolizuje rasipništvo. Vi ste osoba koja je u stanju da potroši platu za pet dana ne mareći što ćete ostalih dvadeset i pet gladovati. Ne umete da rasporedite novac tako da tokom celog meseca imate podjednako, već morate da pozajmljujete i da se snalazite.

Sanjati da ložite peć
Ako u snu ložite peć, to implicira da će vam se suparnik povući. Verovatno će vam se suprotstaviti neko od koga ste jači i u psihičkom i u fizičkom smislu. Nećete se štedeti, već ćete pokazati sve što umete zbog čega će protivnik proceniti da je najbolje da vam se ne zamera.

Sanjati peć za pečenje hleba
Kada u snu vidite peć za pečenje hleba, to označava tešku sutrašnjicu. Može se desiti da će vas u budućnosti pogoditi više nevolja koje će doći u isto vreme. Moraćete odjednom da ih rešavate što će znatno ugroziti vaše zdravlje i poremetiti vam rutinu na koju ste navikli i u kojoj ste se dobro snalazili.

Sanjati da kupujete peć
Kupovati peć u snu simbolizuje uspeh. Moguće je da ćete u narednom periodu imati mnogo sreće kada je posao u pitanju, ali i da će se vaš trud i rad konačno početi vrednovati na pravi način. Verovatno će poslodavac odlučiti da nagradi vaše zalaganje, te će vam ponuditi povišicu ili bolje radno mesto. U svakom slučaju, očekuje vas napredak u karijeri.

Sanjati da prodajete peć
Prodavati peć u snu ukazuje na stagnaciju. Verovatno se bavite poslom koji vas ne ispunjava ili vam ne donosi željenu zaradu. Osećate da imate potencijal da uradite mnogo više, ali ste svesni da napredak u takvoj hijerarhiji nije moguć. Možda je vreme da razmislite o traženju drugog posla.

Sanjati da ste dobili peć
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio novu peć to implicira da imate veoma dobar odnos sa prijateljima i članovima porodice. Kad god ste u problemu imate na koga da se oslonite. Zato čuvajte bliske ljude i trudite se da im budete na raspolaganju barem onoliko koliko su oni tu za vas.

Sanjati da vam je neko poklonio polovnu peć može da bude znak da će vam u teškom trenutku pomoći nepoznata osoba. Neko će vam izaći u susret i bićete mu/joj vrlo zahvalni zbog toga. Nije isključeno da će vas taj problem zbližiti, pa ćete postati i vrlo bliski prijatelji.

Sanjati da ste nekome dali peć
Ukoliko ste sanjali da ste nekome poklonili tj. kupili novu peć to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli pomoći nekome da se zaposli. Ako imate svoju firmu moguće je da ćete primiti novog radnika samo zato što ste svesni teške situacije u kojoj se nalazi.

Kada sanjate da ste nekome poklonili polovnu peć to implicira da ćete biti nagrađeni za svoje dobročinstvo. Vi verujete u izreku „dobro se dobrim vraća“ i zato se trudite da pomognete ljudima u nevolji. Život će vas jednog dana sigurno nagraditi za to.

Sanjati da ste ukrali peć
Ukrasti peć iz radnje ukazuje na to da biste u trenucima očaja mogli napraviti neku glupost. Verovatno se nalazite u situaciji koja vam je nepoznata, te ne znate kako da se nosite sa time. Najgore što možete da uradite jeste da odluke donosite u afektu. Razmislite o tome što vam se dešava i posavetujte se sa nekim kome verujete kako biste povukli pravi potez.

Ako ste sanjali da ste ukrali peć iz nečije privatne kuće to implicira da ćete se osramotiti. Moguće je da ćete napraviti trivijalnu grešku na poslu i da će to iznenaditi i poslodavca, ali i čitav kolektiv. Ipak, ne smete da budete strogi prema sebi jer bi se tako nešto moglo dogoditi i najvećim profesionalcima.

Sanjati da vam je neko ukrao peć
Ovakav san ukazuje na troškove. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat ili ćete, pak, odlučiti da renovirate kuću ili stan, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu novca za to. Na sreću, zahvaljujući fondu za nepredviđene situacije, nećete morati da pozajmljujete od prijatelja ili da se zadužujete u banci kako biste sanirali te troškove.

Sanjati da nosite peć
Prenositi peć sa jednog mesta na drugo u snu može da bude znak da ćete se suočiti sa većim izazovima u privatnom ili poslovnom životu. Moguće je da će vam poslodavac dati težak i odgovoran zadatak ili, pak, kratak rok da ga završite. Druga mogućnost jeste da će se komunikacija sa ukućanima pokvariti, pa ćete svakodnevne probleme rešavati uz mnogo muke.

Sanjati da drugi nose peć
Videti u snu kako neko prenosi peć ukazuje na to da će vas bliska osoba zamoliti da mu/joj pomognete oko nekog privatnog posla ili problema. Nije isključeno da će vas član porodice ili prijatelj tj. prijateljica pitati da mu/joj pozajmite određenu sumu novca.

Sanjati da ste se opekli na peć
Kada sanjate da ste se opekli na peć to implicira da će vam trenutak nepažnje napraviti problem sa kojim ćete morati da se borite duže vreme. Budite posebno oprezni u saobraćaju, bilo da ste pešak, biciklista ili vozač.

Sanjati da se neko drugi opekao na peć
San u kome vidite kako se neko opekao na peć simbolizuje brige sa kojima ćete se u budućnosti suočiti, a vezane su za članove porodice ili partnera tj. partnerku. Moguće je da će neko od vaših voljenih imati manjih zdravstvenih problema.

Sanjati da čistite peć
Čistiti peć u snu znači da ćete se konačno posvetiti završavanju posla koji ste davno započeli. Verovatno ste predano radili na tome, ali ste u nekom momentu morali da se posvetite prioritetnijim stvarima. Sada ćete konačno imati dovoljno vremena i energije da se ponovo uhvatite u koštac sa time i da završite ono što ste počeli.

Sanjati da drugi čiste peć
Ako ste u snu videli kako neko čisti peć moguće je da ćete se posvađati sa bliskom osobom zbog njegovog tj. njenog stava o nekim bitnim stvarima. Zameraćete mu/joj lenjost i optužićete ga/je da se neodgovorno ponaša prema velikim problemima. Međutim, imaće i i on tj. ona vama šta da kaže, pa bi vas njegove tj. njene reči mogle zaboleti jer su istinite.

Sanjati da kuvate na peći
Kuvati na peći u snovima može biti veoma dobar znak. Ovakvi motivi simbolizuju velike i dobre promene u životu. Možda ćete pronaći posao iz snova, zasnovati porodicu ili, pak, dobiti izdašno nasleđe. U svakom slučaju, vaš život će se promeniti na bolje.

Sanjati da drugi kuvaju na peći
Videti u snu kako neko kuva nešto na peći znači da ćete se obradovati zbog drugoga. Verovatno će neko od vaših bližnjih postići uspeh ili uraditi nešto veoma dobro za njegovu tj. njenu budućnost, pa ćete biti ponosni na njega tj. nju.

Sanjati da se peć zapalila
Ako ste sanjali da se peć zapalila ili eksplodirala to je upozorenje da prestanete da lažete ljude koje volite. To je vaš način da ih zaštitite, međutim, mnogo će ih povrediti kada jednog dana saznaju istinu.

Sanjati da je peć izgorela
San u kome vidite potpuno izogrelu peć ukazuje na to da bi greh iz prošlosti koji krijete od voljenih osoba mogao ugledati svetlost dana. Naime, dugo krijete tu tajnu, jer se plašite da bi istina mogla da povredi nekoga koga volite. Međutim, istina će se saznati, a to će zaboleti one koje ste lažima želeli da zaštitite.

Sanjati da popravljate peć
Popravljati peć u snu znači da biste na javi neki posao mogli raditi u timu sa drugim ljudima. Međutim, umesto da vam to olakša rešavanje zadataka, napraviće vam problem jer neki od vaših kolega neće biti raspoloženi niti zainteresovani da se posao uradi na najbolji mogući način i u najkraćem roku. Zato ćete vi raditi i svoje i tuđe zadatke, a na kraju će zasluge pripasti svima.

Sanjati da drugi popravljaju peć
San u kome vidite kako neko popravlja peć simbolizuje revolt. Verovatno vam je neko obećao pomoć ukoliko mu/joj učinite neku uslugu, ali nije ispunio/la dato obećanje. Sada od vas ponovo traži pomoć i vi ćete mu/joj je obećati, ali nećete održati datu reč. Biće to vaš način da mu/joj se osvetite jer vas je obmanuo/la.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli hladnu, užarenu ili peć za pečenje hleba, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija peći

Peć je uređaj koji proizvodi toplotu, a najčešće se koristi u domaćinstvu za kuvanje i grejanje.