Pećina – šta znači sanjati pećinu?

Sanjati pećinu
Ako u snu vidite pećinu, to ukazuje da želite od nekoga ili nečega da odustanete. Moguće je da nemate više snage da se borite i da biste se najradije sakrili u mišju rupu. Mnogi od vas očekuju da budete na visini zadatka i računaju da ih nećete izneveriti, ali ne shvataju da ste i vi samo čovek koji ima slabosti.

Sanjati da se nalazite u pećini
Ukoliko se u snu nalazite u pećini, to upozorava na opasnost. Može se desiti da ćete vašim rečima ili delima nekoga ugroziti zbog čega će ta osoba hteti da vam se osveti. Imaćete brojne neprijatnost čiji će cilj biti da vas ućutkaju, ali u vama će proraditi inat koji vam neće dozvoliti da se povučete.

Sanjati da ulazite u pećinu
Kada u snu ulazite u pećinu, to označava prevaru. Verovatno će vas neko lažima ubediti da sa njim/njom započnete posao ili vezu. Nećete znati u šta se upuštate, a kada to shvatite, biće vam veoma teško da iz svega izađete bez posledica koje vas mogu obeležiti za ceo život.

Sanjati da izlazite iz pećine
Ako u snu izlazite iz pećine, to implicira da vaše vreme tek dolazi. Moguće je da ćete prestati da sažaljevate sebe i da ćete se odlučiti na korak koji je bolan, ali jedini ispravan. Otići ćete iz firme, kuće, veze ili braka u kome se ne osećate dobro. U početku ćete se plašiti da ne zažalite, ali vremenom će vam biti nezamislivo da se vratite na staro.

Sanjati da se penjete na pećinu
Kada se u snu penjete na pećinu, to znači da ćete savladati prepreke. Verovatno ćete u narednom periodu, uz brojne uspone i padove, ostvariti ono što ste želeli. Vaš put će biti posut trnjem, ali ono će vas naterati da cenite sve što ste postigli i sprečiti da to olako ne prokockate.

Sanjati da ste upali u pećinu

Ukoliko ste sanjali da ste upali u podzemnu pećinu to implicira da ćete se suočiti sa problemom koji će od vas zahtevati hrabrost i odlučnost. Moraćete da donesete vrlo teške odluke ili da napravite velike rezove u svom životu. Problem može biti vezan za vaše porodične odnose ili za situaciju na poslu. Ako ste, na primer, rukovodilac ili vlasnik nekog preduzeća moguće je da ćete morati dati otkaz većem broju radnika i to će vam teško pasti.

Sanjati da tražite izlaz iz pećine
Tražiti izlaz iz pećine u snu je znak da ste se previše povukli u sebe i da ne dozvoljavate ljudima da vam se približe. To može biti posledica loših iskustava ili nekih tragičnih događaja zbog kojih se plašite da pustite druge ljude u svoj život. Smatrate se bezbednim dok zid koji ste oko sebe izgradili čvrsto stoji. Međutim, morate da na njemu izgradite i vrata kroz koja ćete pustiti one koji mogu da vam ulepšaju život.

Sanjati da ste pronašli pećinu
Pronaći pećinu u snu ukazuje na to da ćete konačno izaći iz svoje zone komfora i da ćete prevladati strahove koji vas muče i sprečavaju vas da uživate u životu. Normalno je da se plašimo budućnosti jer nikad ne znamo šta ona može da nam donese. Međutim, taj strah ne sme da nas zaustavi ili pokoleba u ostvarenju ciljeva. Uskoro ćete i vi to shvatiti, pa ćete krenuti u borbu za bolju, lepšu i kvalitetniju budućnost.

Sanjati da se krijete u pećini
Kriti se u pećini u snu znači da vam je potreban odmor. Moguće je da u poslednje vreme mnogo radite i svakodnevno se suočavate sa velikim izazovima i problemima. Trenutno mislite da je odlazak na odmor luksuz koji sebi ne možete da priuštite. Međutim, neće svet propasti ako vi jedan dan ne budete radili ništa, tj. ako ga provedete uživajući u onome što volite i družeći se sa ljudima koji su vam dragi.

Sanjati da živite u pećini
Ako ste sanjali da živite u pećini to, na žalost, simbolizuje zdravstvene probleme. Ne smete da zanemarujete simptome koje osećate ili da dijagnozu i lekove tražite u časopisima i na internetu. Morate se obratiti za pomoć stručnim osobama kako biste što pre počeli da se lečite. Druga mogućnost jeste da će neko od vama dragih ljudi završiti u bolnici zbog određenih medicinskih problema.

Sanjati da istražujete pećinu
Istraživati pećinu u snu ukazuje na to da na javi ne iskorištavate potencijal koji imate. Vrlo ste kreativna, radoznala i inteligentna osoba, međutim, sve svoje talente i znanje potiskujete baveći se poslovima koje, doslovno, može da radi bilo ko. Vi možete mnogo više, samo je važno da se pokrenete i da izgradite samopouzdanje i veru u sebe.

Sanjati da drugima pokazujete pećinu
Ukoliko ste sanjali da nekome pokazujete pećinu tj. da ste turistički vodič to implicira da biste uskoro mogli unovčiti svoje znanje. Verovatno će nekome zatrebati baš ono što vi najbolje znate da radite, te neće žaliti novca da mu/joj pomognete da reši svoj problem. Moguće je da ćete dobro naplatiti svoj trud i rad, te da ćete i u budućnosti dobijati takve poslovne ponude.

Sanjati ledenu pećinu
Ledena pećina u snovima obično ima vrlo jednostavno tumačenje. Možda je pokrivač skliznuo sa vas tokom noći, pa ste osetili hladnoću. Ovakvi snovi mogu biti znak da ćete se prehladiti ili da ste zaraženi nekim virusom, ali još uvek niste osetili jasne simptome. Ako ste sigurni da niste bili otkriveni tokom noći, ne bi bilo loše kada biste uradili nekoliko opštih medicinskih tekstova da se uverite da je sa vašim zdravljem sve u redu.

Sanjati oslikanu pećinu
Ako ste u snu videli pećinu čiji su zidovi oslikani crtežima ili na kojima nešto piše to znači da ćete doneti dobru odluku. Verovatno ste trenutno u dilemi kako da pristupite određenom problemu. Možda vam se čini da je svaka opcija u neku ruku pogrešna. Međutim, nemojte da brinete, odluka koju donesete na temelju analiza i dubokih promišljanja će doneti dobre rezultate.

Sanjati pećinu ispunjenu vodom
Pećina ispunjena bistrom vodom je znak da ste se promenili na bolje. Kada se vratite u prošlost i razmislite o svom ponašanju, načinu razmišljanja i odnosu prema ljudima, shvatićete da vas je iskustvo naučilo da budete bolja verzija sebe. Možda ste mirniji, staloženiji ili spremniji na kompromis, što je svakako pozitivno, ne samo za vas, nego i za ljude koji vas okružuju.

Ukoliko ste u snu videli pećinu ispunjenu mutnom, prljavom vodom to simbolizuje određenu vrstu frustracije. Moguće je da vam se planovi i želje ne ostvaruju onom dinamikom kojom biste želeli. Druga mogućnost jeste da osećate nepravdu ili da vas je neko uvredio ili isprovocirao i to vam je teško palo.

Sanjati pećinu punu pacova
Pećina puna pacova u snu je znak da vam je potrebna podrška i zaštita. Vi ste osoba koja pored sebe mora imati stabilne ljude kako bi napredovala. Moguće je da ste nesigurni ili da vam je samopouzdanje narušeno, a trenutno nemate nekoga ko bi vas mogao „podići iz pepela“. Ovo morate da shvatite kao test zrelosti. Ako sami uspete da se izborite za ono što želite to će biti znak da ste odrasla osoba koja može hrabro da korača kroz život i samostalno donosi važne odluke.

Sanjati pećinu punu šišmiša (slepih miševa)
Ovakav san nije dobar znak. Često simbolizuje nemile događaje. Moguće je da ćete biti pokradeni na ulici ili u saobraćaju. Druga mogućnost jeste da će neko da vam opljačka kuću ili da ćete svedočiti pljački banke, pošte ili neke druge ustanove. U slučaju da se nađete u takvoj situaciji, ne smete da paničite, nego morate da budete razumni i da pamtite svaki detalj kako biste kasnije mogli da pomognete policijskoj istrazi.

Sanjati pećinu punu zmija
Ako ste se u snu našli u pećini punoj zmija to je znak da morate da pazite šta pričate pred ljudima koje ne poznajete dovoljno dobro. Zbog „dugog jezika“ biste se mogli naći u velikim neprilikama, naročito ako budete govorili o poslodavcu ili ljudima od kojih direktno ili indirektno zavisi vaša egzistencija. Mnogima sujeta neće dati da tek tako pređu preko vaših reči.

Sanjati zveri u pećini
Kada sanjate da ste se našli u pećini okruženi zverima to simbolizuje brojne prepreke i izazove sa kojima biste se uskoro mogli suočiti. U nekom momentu ćete pomisliti da vašim problemima nema kraja. Zato je važno da ostanete strpljivi, hrabri i motivisani kako biste rešavali jednu po jednu muku. Najgore što može da vam se dogodi jeste da izgubite nadu u dobar ishod vaših odluka i poteza.

Sanjati pećinskog čoveka
San u kome vidite pećinskog čoveka ukazuje na to da biste se u bliskoj budućnosti mogli družiti sa ljudima koje ne poznajete ili o kojima nemate baš najbolje mišljenje. Možda ćete morati da provedete neko vreme s osobom sa kojom nemate apsolutno ništa zajedničko. Teško ćete istrpeti njegove tj. njene izjave i mnogo ćete se truditi da na njih ne reagujete kako biste izbegli skandal. Vaša tolerancija će biti na testu, ali ćete ga uspešno položiti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, ulazili, izlazili, bili ili se peli na pećinu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pećine

Pećina je podzemna prostorija u zemljinoj kori koja je nastala prirodnim procesima.