Šta znači sanjati pepeljaru?

Motiv pepeljare tj. piksle je češće zastupljen u snovima pušača nego nepušača. Osim toga, često ga sanjaju ljudi koji rade u ugostiteljstvu. Značenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja iz kojih se sastojao.

Sanjati praznu pepeljaru
Prazna pepeljara u snovima ukazuje na potrebu za promenom. Moguće je da ste zapali u kolotečinu i da ste nedavno shvatili da niste srećni. Loše je ukoliko ste počeli da gubite nadu da bi vaš život mogao da izgleda bolje. Umesto što očajavate, počnite da menjate sitnice koje vam smetaju. S vremenom ćete uspeti da dođete i do krupnih stvari.

Sanjati punu pepeljaru
Puna pepeljara u snovima znači da bi trebalo da prestanete da preterujete u svemu. Skloni ste paranoji i ponekad mislite da se ceo svet urotio protiv vas, pa zbog toga ne možete da napredujete niti da ostvarujete svoje ciljeve. Istina je da morate da „stanete na loptu“, da se smirite, razmislite o svemu i donesete odluku o nekom narednom potezu.

Tumačenje može da se razlikuje u zavisnosti od vrste pepeljare koju ste u snu videli.

Sanjati keramičku pepeljaru
Keramička pepeljara u snovima ukazuje na to da ćete uskoro shvatiti da je najbolje rešenje vašeg problema ono najjednostavnije. To što vam je prvo palo na pamet moglo bi da donese i najbolje rezultate. Ako je potrebno posavetujete se sa nekim o tome što vas muči, mada i sami već sigurno znate šta treba da radite.

Sanjati metalnu pepeljaru
Metalna pepeljara u snovima znači da ste trenutno u prilično komplikovanoj fazi svog života. Najgore od svega je što ne možete da shvatite šta želite, pa se uglavnom bavite onim što ne želite. Nemojte da žurite, niti da se forsirate na bilo šta. Kada uspostavite mir sami sa sobom, sve će kockice početi da se slažu kako treba.

Sanjati staklenu pepeljaru
Ako ste u snu videli staklenu pepeljaru to implicira da treba bolje da odredite svoje prioritete, tj. da prestante da gubite dragoceno vreme na ono što je potpuno marginalno. Ovo posebno važi za osobe koje su zapostavile porodicu, partnera tj. partnerku ili prijatelje zbog posla tj. karijere. Budite sigurni da ćete se u starosti više sećati trenutaka koje ste proveli sa bližnjima nego svih uspeha koje ste postigli.

Sanjati kristalnu pepeljaru
Kristalna pepeljara u snovima ukazuje na to da biste nečije reči ili gestove mogli shvatiti pogrešno. Verovatno ćete pristojnost doživeti kao pokušaj udvaranja ili nečiju povučenost i stidljivost kao aroganciju. Tek ćete kada tu osobu malo bolje upoznate shvatiti da ste se prevarili.

Sanjati pepeljaru u automobilu
Ukoliko ste u snu videli ili koristili pepeljaru u automobilu to implicira da se teško odričete nekih zadovoljstava, čak i ako znate da vam nanose štetu. Imate problem sa kontrolom „niskih strasti“, premda ste po prirodi prilično racionalna osoba. Ma šta vam drugi govorili, teško da ćete se promeniti u dogledno vreme.

Sanjati da kupujete pepeljaru
Kupovati pepeljaru u snu ukazuje na to da biste mogli dobiti iznenadne goste. Moguće je da će vam se javiti neko od rodbine ili prijatelja kako bi vas pitao/la da li može da vas poseti. Premda vam je on tj. ona drag/a, voleli biste da se malo odmorite. Međutim, nećete mu/joj to kazati, nego ćete se potruditi da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće.

Sanjati da prodajete pepeljare
Prodavati pepeljare u snu znači da biste se u saradnji sa poznanikom tj. poznanicom uskoro mogli upustiti u neku poslovnu avanturu. Verovatno ćete odlučiti da uložite svoje veštine, kreativnost, kapital i vreme u neki projekat. Ako budete istrajni i ako budete donosili mudre odluke, moguće je da ćete ostvariti dobar rezultat.

Sanjati da ste dobili pepeljaru na poklon
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio pepeljaru to implicira da će vas bliska osoba podržati u vašim namerama ili idejama, bez obzira na to što se baš ne slaže sa njima. Izneće vam svoje sumnje i dileme, pa ćete zajedno pokušati da ih prevaziđete. Međutim, uprkos svemu, moći ćete da računate na njegovu tj. njenu pomoć i podršku u svakom trenutku.

Sanjati da ste nekome poklonili pepeljaru
Pokloniti nekome pepeljaru u snu znači da ne treba da mislite da ćete manipulacijom ostvariti svoj cilj. Verovatno ste posebno pažljivi ili obazrivi prema osobi koja vam može pomoći da rešite neki problem. Nije isključeno da ćete pokušati da ga/je iskoristite da biste ostvarili svoje interese i ciljeve, međutim, „pročitaće“ vas na vreme i sprečiti u realizaciji te ideje.

Sanjati da ste ukrali pepeljaru
Kada sanjate da ste iz prodavnice ili radnje ukrali pepeljaru to implicira da treba da pazite na šta trošite novac kako se u budućnosti ne biste morali suočiti sa bankrotom. Napravite plan potrošnje i potrudite se da ga se pridržavate. To je jedini način da sačuvate finansijsku stabilnost.

Ukoliko ste sanjali da ste ukrali pepeljaru iz kafića, restorana ili nečijeg doma to najavljuje svađe. Problemi u komunikaciji koje imate sa nekim bi uskoro mogli da eskaliraju i prerastu u ozbiljnu raspravu.

Ukrasti u snu pepeljaru sa javne površine ukazuje na probleme sa zakonom. Možda ćete dobiti kaznu za parkiranje ili opomenu da niste platili porez ili druge dažbine.

Sanjati da vam je neko ukrao pepeljaru
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao pepeljaru to implicira da treba da poslušate savet ili sugestiju koju ste nedavno dobili, a tiče se posla ili zdravlja. Osoba koja vam je uputila tu kritiku tj. predlog vam sasvim sigurno želi dobro.

Sanjati da ste sakrili pepeljaru
Kada sanjate da ste od nekoga sakrili pepeljaru to znači da odraslim ljudima ne treba da namećete svoje odluke, stavove i mišljenje, te da savete dajete samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju vaše ponašanje predstavlja zadiranje u tuđu privatnost. Ovo se odnosi i na ljude sa kojima ste vrlo bliski, poput članova porodice i prijatelja.

Sanjati da vam je neko sakrio pepeljaru
Ovakav san može da najavi svađu u stvarnom životu. Nije isključeno da ćete ući u raspravu sa vrlo tvrdoglavom osobom, a pošto ste i sami takvi, stvari bi mogle da odu predaleko ukoliko ne budete kontrolisali svoje emocije i reči.

Sanjati da ste razbili pepeljaru
Ukoliko ste sanjali da ste slučajno razbili pepeljaru to simbolizuje manju štetu. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski uređaj, pa ćete morati da uložite određenu sumu za popravku. Druga mogućnost jeste da ćete novac baciti na nešto što kvalitetom neće opravdati cenu koju ste platili.

Ako ste sanjali da ste namerno razbili pepeljaru to implicira da ne treba da komentarišete kada nekome pomognete. Ukoliko možete da izađete u susret, učinite to. Međutim, nemojte posle da svima pričate o tome ili da se hvalite kako ste dobra osoba. Neka dela govore umesto reči.

Sanjati da je neko drugi razbio pepeljaru
San u kome vidite kako je neko slučajno razbio pepeljaru ukazuje na to da treba da budete blaži prema bliskim ljudima. Skloni ste da ih kritikujete za sve i svašta. Možda to činite iz najbolje namere, međutim, s vremena na vreme morate da im pokažete da mogu da računaju na vas i da im pružite podršku u ostvarenju njihovih ciljeva.

Videti u snu kako je neko namerno razbio pepeljaru znači da ne treba da se rugate drugima, zato što nikad ne znate na šta vas život u nekom trenutku može naterati. Lako je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“, međutim, sudbina vas lako može demantovati.

Sanjati da nekoga gađate pepeljarom
Gađati nekoga pepeljarom u snu simbolizuje frustraciju. U poslednje vreme ste često neraspoloženi i ljuti, a „lečite“ se na ljudima koji nikakve veze nemaju sa time. Počnite da se bavite ličnim demonima, jer ako nastavite da radite to što radite oteraćete sve dobre osobe od sebe.

Sanjati da vas je neko pogodio pepeljarom
Kada sanjate da vas neko gađa pepeljarom to implicira da ćete se ni krivi ni dužni naći na nečijoj meti. Moguće je da će neko iskaliti svoj bes i nezadovoljstvo na vama. Najgore što možete da uradite jeste da se svađate. Umesto toga, sačekajte da kaže šta ima, a potom mu/joj smireno i argumentovano objasnite da niste adresa na koju je trebalo da se obrati.

Sanjati da istresate pepeljaru
Istresati pepeljaru u snu znači da ćete se na javi baviti tuđim poslom. Verovatno će vam poslodavac poveriti da završite zadatak koji je neko drugi započeo. U celom tom procesu ćete doći do zaključka da bi vam bilo mnogo lakše da ste sami radili ispočetka. Međutim, nećete odustati dok to ne dovedete do kraja.

Sanjati da perete pepeljaru
Prati pepeljaru u snu ukazuje na to da ćete imati probleme na poslu. Moguće je da ćete ući u raspravu sa kolegom tj. koleginicom u vezi načina na koji treba nešto da se reši. Oboje ćete smatrati da ste u pravu, pa ćete izlazi naći u trećoj osobi koja će morati da rasplete taj „Gordijev čvor“.

Sanjati da drugi peru pepeljaru
San u kome vidite kako neko pere pepeljaru znači da ćete imati posla sa perfekcionistom. Nerviraće vas, ne samo to što posebnu pažnju posvećuje svakom detalju, nego što usporava i vas. Jedva ćete čekati da to zavrišite i molićete se da vas ni posao, a ni život više ne spoji sa njim tj. njom.

Sanjati da se pepeljara zapalila
Ovakav san ukazuje na to da bi vas manjak koncentracije mogao dovesti u ozbiljne probleme. Budite oprezni tokom izvršavanja poslovnih zadataka, ali posebnu pažnju posvetite ponašanju u saobraćaju. Imajte u vidu da samo jedan trenutak može ozbiljno da promeni tok vašeg života na gore.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli pepeljaru to je ostavilo utisak na vas. Ukoliko ste pušač san se ne tumači.

Definicija pepeljare

Pepeljara ili piksla je vrsta posude koja služi za pepeo od cigareta, cigara i tompusa.