Šta znači sanjati pesak?

Sanjati pesak
Ako u snu vidite pesak, to upozorava da će vas neko na javi prevariti. Moguće je da ćete previše verovati osobi koju ne poznajete dobro zbog čega ćete doživeti razočaranje. Bilo da vas ošteti u materijalnom ili nekom drugom smislu, veoma teško ćete se oporaviti i stvorićete gard prema onima koji su zaista iskreni.

Sanjati da pravite kule od peska
Ukoliko u snu pravite kule od peska, to implicira da sami sebe zavaravate. Vi ste osoba koja odbija da prihvati ružne događaje i uvek se trudite da za sve i svakoga nađete objašnjenje koje će ga/je opravdati. Život posmatrate kroz ružičaste naočare i ne želite da čujete mišljenja koja se razlikuju od vaših.

Sanjati da ležite na pesku
Kada u snu ležite na pesku, to ukazuje da vam je malo potrebno za sreću. Vi ste veoma skromni i nikada ne pravite grandiozne planove jer znate da se oni uglavnom ne ostvare. Bitno vam je da budete u zanimljivom društvu koje smatrate važnijim od luksuznih hotela, plaža, diskoteka i drugih sadržaja.

Sanjati da se zakopavate u pesak
Ako se u snu zakopavate u pesak, to simbolizuje zdravlje. Vi ste veoma odgovorna osoba koja shvata važnost fizičke aktivnosti, zdrave hrane, pozitivnog razmišljanja, itd. Ne želite da sutra drugi stradaju zbog vašeg nemara, već se trudite da što duže održite dobru formu kako ne biste ni od koga zavisili.

Sanjati da pravite peščani sat
Kada u snu pravite peščani sat, to znači da vam vreme brzo prolazi. Verovatno ste sebi zadali rok do kojeg želite da ostvarite nešto u životu, ali umesto da vas stimulišu, te odrednice vam samo stvaraju pritisak. Dolazite do pogrešnog zaključka da nikada ništa nećete postići i strahujete da će vas drugi smatrati neuspešnim/om.

Sanjati da hodate po mokrom pesku
Hodati po mokrom pesku u snu obično ukazuje na poboljšanje materijalne situacije. Uskoro biste mogli dobiti šansu da zaradite veći novčani iznos. To neće biti posledica vašeg truda na radnom mestu, nego splet srećnih okolnosti. Budite spremni na iznenađenje, jer biste uskoro mogli dobiti poslovnu ponudu koja se ne odbija. Verovatno će se neko zainteresovati za vaše ideje, pa će odlučiti da vam finansijski pomogne da ih sprovedete u delo.

Sanjati da hodate po vrelom pesku
Ukoliko ste sanjali da bosih nogu hodate po vrelom pesku to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju gubitke i nevolje u finansijskom smislu. Moguće je da će vaši troškovi uveliko prevazići mesečna primanja. Međutim, ne smete da očajavate i da se predajete, nego da budete strpljivi i da se hrabro uhvatite u koštac sa tim izazovom.

Sanjati da sedite u pesku
Ako ste sanjali da sedite na gomili peska to je dobar znak. Verovatno će se neke kockice konačno posložiti pa ćete biti u prilici da drugima pokažete sav svoj potencijal, znanje i iskustvo. Nije isključeno da biste uskoro mogli biti u prilici da zarađujete mnogo više nego ranije, zato je važno da ne propustite šansu koju ćete uskoro dobiti.

Sanjati da nekog zakopavate u pesak
Zakopavati nekoga u pesak znači da ćete uskoro biti u prilici da pomognete bliskoj osobi da se izvuče iz finansijske krize. Naime, neko od članova porodice, rodbine ili prijatelja prolazi kroz težak period kada je novac u pitanju. Zahvaljujući svojim poznanstvima i kontaktima uspećete da mu/joj pronađete posao sa pristojnom zaradom.

Sanjati da gurate glavu u pesak
Ovakav san je znak da ne smete da dozvolite strahu da vas spreči da napredujete u poslu ili da budete srećni u ljubavi.

Sanjati decu koju prave kulu od peska
San u kome vidite decu kako prave kulu od peska ukazuje na to da bi vas mogla obradovati mlađa osoba. To može biti vaše dete, dete vašeg brata ili sestre ili prijatelja tj. prijateljice. Nekim gestom će vas oduševiti, pa ćete se u njegovom tj. njenom društvu zabaviti kao nikad do sada.

Sanjati decu koja se igraju u pesku
Videti u snu decu kako se igraju u pesku simbolizuje nostalgiju. Verovatno se često setite bezbrižnih dana vašeg detinjstva i poželite da se vratite u to vreme kada su brige bile manje, a problemi se rešavali na mnogo jednostavniji način. Nema smisla da živite u prošlosti. Morate da iskoristite sve što vam sadašnjost nudi kako bi vam budućnost bila lepša i kvalitetnija.

Sanjati da razbacujete pesak oko sebe
Razbacivati pesak oko sebe u snu simbolizuje problem koji imate sa partnerom tj. partnerkom, članom porodice ili prijateljem, odnosno prijateljicom. Reč je o nesuglasicama koje ste odlučili da ignorišete, tj. da ih „gurate pod tepih“ u nadi da će nestati sami od sebe. To se neće dogoditi, a ako nastavite da zataškavate taj slučaj problem bi mogao eskalirati u najgorem mogućem trenutku.

Sanjati da razgrćete pesak
Ukoliko ste sanjali da razgrćete pesak oko sebe to implicira da biste morali da povedete računa o tome na šta trošite teško zarađen novac. Možda ste sada opušteni kada su primanja u pitanju, ali bi se to moglo promeniti u budućnosti. Zato se potrudite da već sada smanjite troškove i uštedite neki dinar kako kasnije ne biste imali veliki problem.

Sanjati da skupljate pesak u hrpu
Skupljati pesak u jednu hrpu ukazuje na to da biste uskoro mogli početi ozbiljno da razmišljate o svojoj budućnosti. Moguće je da ćete doći do zaključka da je jedini način da vam starost bude bezbrižna, ako počnete sada da štedite novac i da vodite računa o svom zdravlju. Ako budete istrajni uspećete u svojoj misiji.

Sanjati da tovarite pesak u kofe ili vreće
Tovariti pesak lopatom u kofe ili vreće može da znači da ste nezadovoljni poslom kojim se trenutno bavite. Tačnije, smatrate da se vaš trud i rad ne ceni u dovoljnoj meri. Svesni ste da poslodavac zarađuje ogroman novac zahvaljujući vašem radu, a vama isplaćuje tek mizerni deo toga. Moguće je da ćete uskoro krenuti u potragu za drugim radnim mestom gde će se vaše znanje i iskustvo mnogo više vrednovati.

Sanjati da prenosite vreće pune peska
Prenositi vreće pune peska u snu simbolizuje težak period koji je pred vama. Moguće je da ćete se suočiti sa brojnim izazovima, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Imaćete mnogo obaveza na radnom mestu, a moraćete da vodite računa i o bolesnom članu porodice. Ma koliko vam bilo bitno da sve to postižete, ne smete da dozvolite da stres ugrozi vaše fizičko i mentalno zdravlje.

Sanjati da ste bacili nekome pesak u oči
Ako ste sanjali da nekome bacate pesak u oči to je znak da pokušavate da krivicu za vlastite neuspehe svalite na druge. Volite da mislite kako se ceo univerzum urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da ostvarite ono što želite. Sve dok druge krivite za ono za šta ste sami krivi nećete ništa naučiti, a greške će se ponavljati. Zato morate da budete potpuno iskreni prema sebi. To je jedini način da vam se dogodi promena.

Sanjati da vam je neko bacio pesak u oči
San u kome vam neko baci pesak u oči ukazuje na to da ćete otkriti da vas neko laže. Možda će to biti takozvana „bela laž“, ali će vas svakako povrediti. Razočaraće vas njegov tj. njen postupak jer ste verovali da je vaš odnos zasnovan na poverenju i iskrenosti. Dugo će vam trebati da mu/joj oprostite to što vas je lagao/la.

Sanjati da igrate odbojku na pesku
Igrati odbojku na pesku u snu može biti znak da vam je na javi dosadno. Zapali ste u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Vreme je da počnete da uvodite promene u svoju svakodnevnicu.

Sanjati da drugi igraju odbojku na pesku
San u kome vidite kako neko igra odbojku na pesku ukazuje na to da ćete pozavideti nekome na njegovoj tj. njenoj slobodi. Zapitajte se zašto se vi ne osećate slobodno i potrudite se da to promenite.

Sanjati da igrate fubal na pesku
Igrati fudbal na pesku u snu simbolizuje dobru zabavu koju biste mogli doživeti u društvu prijatelja ili kolega. Nemojte da odbijete poziv na druženje samo zato što vam je draže da lenčarite kod kuće.

Sanjati da drugi igraju fudbal na pesku
Videti u snu kako neko igra fudbal na pesku je znak da ćete uskoro upoznati osobu koja će vas oduševiti količinom energije koju poseduje. Oduvek ste verovali da ste vi energična osoba, međutim, sada ćete posumnjati u to. Za razliku od vas, on tj. ona u jednom danu može da učini mnogo toga. Poželećete da što više vremena provedete sa njim tj. njom, jer vam odgovara njegov tj. njen način razmišljanja.

Sanjati pešćanu oluju
Ukoliko ste sanjali peščanu oluju to implicira da ste dozvolili osećajima, a ne razumu da upravlja vašim životom. Trenutno se suočavate sa problemom koji ne možete da rešite jer ne razmišljate na ispravan način. Obratite se članu porodice ili prijatelju za pomoć jer drugi ugao gledanja na stvari može da donese jednostavna i brza rešenja.

Sanjati peščane dine
Ako ste u snu videli velike peščane dine poput onih u najvećim pustinjama sveta to znači da ćete prihvatiti izazov koji će u budućnosti biti pred vama. Možda ćete konačno izaći iz svoje zone komfora i uraditi nešto što će vam doneti mnogo radosti, ali i dragocena iskustva.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, ležali ili pravili kule od peska, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija peska

Pesak je sitni materijal koji spada u sedimentne stene.