Petao – šta znači sanjati petla (pijetla, oroza ili pevca)?

Sanjati petla
Ako u snu vidite petla ili kako ga u Bosni još zovu oroza, to upozorava na bolest. Može se desiti da ćete na vreme otkriti problem koji vas muči pa ćete uspeti da se izlečite uz minimalne posledice. Postoji opasnost da ćete posle tako stresnog iskustva postati opterećeni zdravljem i da ćete svaki simptom tumačiti kao povratak bolesti ili početak nove, mnogo strašnije.

Sanjati veći broj petlova (pijetlova)
Ukoliko u snu vidite veći broj petlova, to znači da vam predstoje svađe. Moguće je da će vas kolege smatrati konkurentom/konkurentkinjom za mesto o kome odavno razmišljaju zbog čega će se truditi da pokažu svoju nadmoć. Pošto ni vama ne manjka takmičarskog duha, učinićete sve da im otežate put do cilja.

U snu čuti kukurikanje petla
Kada u snu čujete kukurikanje petla, to označava nepovoljne vesti. Verovatno ćete očekivati važno saopštenje koje bi značajno moglo da utiče na vašu budućnost. Umesto onoga čemu ste se nadali, dobićete rezultate koji će vas obeshrabriti i naterati da se zapitate da li biste trebali da insistirate na tom planu.

Sanjati petla koji jure kokoške
Ako u snu vidite petla koji juri kokoške, to implicira da vam se sviđa ženskaroš. Moguće je da ste zaljubljeni u osobu koja je veoma inteligentna i zanimljiva, ali nikako ne uspeva da se skrasi. Iako ste svesni njegove/njene prirode, potajno se nadate da ćete da/je vi promeniti i da će zbog vas prošlost ostaviti iza sebe.

Sanjati da koljete petla
Kada u snu koljete petla, to ukazuje da ste nezadovoljni poslom. Verovatno vam je zapalo da radite nešto što se kosi sa vašim principima, ali trenutno nemate drugi izvor prihoda. Čini vam se da biste radije otišli na streljanje nego na posao zbog čega svakodnevno pregledate oglase i maštate o odlasku.

Sanjati da drugi kolju petla
San u kome vidite kako neko kolje petla znači da ćete slušati višesatnu kuknjavu bliske osobe na njegov tj. njen posao. Moguće je da će vas član porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica „daviti“ svojim problemima na radnom mestu. Nije vam teško da slušate nečije probleme, nego vam je krivo što ne želi da posluša vaš savet koji mu/joj može pomoći da te probleme reši.

Sanjati da hranite petla
Hraniti petla u snu ukazuje na to da se mnogo trudite da kontrolišete sebe, ali i sve oko vas. Ovakvi snovi se tumače kao potreba da držite sve konce u svojim rukama i da sačuvate mušku energiju u sebi, bez obzira na to bili muškarac ili žena.

Sanjati da drugi hrane petla
Ako ste sanjali da drugi hrane petla to implicira da neko ima kontrolu nad vama. Verovatno određenu osobu doživljavate kao autoritet i nemate ni potrebu ni nameru da mu/joj se suprotstavljate.

Sanjati da ste kupili petla
Kupovati petla u snu ukazuje na to da će vaš trud i rad početi da se isplaćuje. Moguće je da će poslodavac uočiti koliko ste mu važni za dobro funkcionisanje preduzeća, te će vam povećati platu. Nije isključeno da će vam biti ponuđeno bolje plaćeno radno mesto.

Sanjati da prodajete petla
Prodavati petla simbolizuje dobre poslovne rezultate. Ukoliko se bavite nekom vrstom prodaje moguće je da ćete ostvariti solidnu premiju. Ako je vaša plata fiksna moguće je da ćete dobiti stimulaciju ili neku jubilarnu nagradu.

Sanjati da ste dobili petla
Kada sanjate da vam je neko poklonio petla to implicira da vam se na javi neko previše meša u život. Do sada vam je ta osoba zavirivala u novčanik i šerpu, a odnedavno se bavi i vašim odnosom sa partnerom. Ne postoji lep način da mu/joj date do znanja da vam nije potreban mentor da biste naučili da živite.

Sanjati da ste nekome dali petla
Ako ste sanjali da ste nekome poklonili petla to znači da morate da shvatite izreku „put do pakla je popločan dobrim namerama“. Ma koliko nekoga voleli ne smete sebi da dozvoljavate da mu/joj se mešate u život, namećete svoje ideje, odluke i planove. Ovo se posebno odnosi na odrasle osobe koje su savršeno sposobne da se brinu o sebi. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži.

Sanjati da ste ukrali petla
Ukrasti petla u snu može da bude znak da ste vrlo vešt manipulator. Vi možete da relativno lako nagovorite druge ljude da se ponašaju onako kako vi želite. Vaše metode donose više nego dobre rezultate.

Sanjati da vam je neko ukrao petla
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao petla to simbolizuje manju štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, te ćete morati da izdvojite određenu sumu novca za popravku. Neće vam to teško pasti zahvaljujući „crnom fondu“ koji ste namenili upravo za takve nepredviđene troškove.

Sanjati da vam je lisica odnela petla
Ako ste sanjali da vam je lisica odnela petla to implicira da ste nepoverljivi prema osobi koja je nedavno postala član vaše porodice ili društva. Premda ga/je svi vole i poštuju, vi niste sigurni kakve su mu/joj namere. Zato ćete se potruditi da otkrijete da li je reč o dobroj osobi ili vas instinkt ni ovog puta nije prevario.

Sanjati da vam je grabljivica odnela petla
San u kome vidite kako ptica grabljivica nosi vašeg petla znači da morate da shvatite da na neke situacije ne možete nikako da utičete. Napravili ste dobar plan i pokušali da predvidite sve moguće prepreke na koje ćete naići na putu ka ostvarenju cilja. Međutim, sa nekim izazovima ćete morati da se suočite u hodu, a to ne sme da vas obeshrabri ili pokoleba.

Sanjati da vas je petao napao
Ako ste sanjali da vas je petao napao to implicira da je vaša sloboda ugrožena. Neko vam se uporno meša u život, nameće svoje ideje, želje, potrebe i odluke. Možda vam to trenutno ne predstavlja problem, ali biste u nekom trenutku svog života mogli poželeti da povratite svoju autonomiju.

Sanjati da je petao napao nekog drugog
Ovakav san ukazuje na to da će vas prijatelj tj. prijateljica ili neko od članova porodice upitati za savet. Verovatno ima problem sa partnerom tj. partnerkom ili u radnom kolektivu, pa će tražiti vašu sugestiju kako da to reši.

Sanjati da jurite petla
Juriti petla u snu može da bude znak da odustanete od nečega ili nekoga. Moguće je da ste došli do zaključka da vas partner tj. partnerka ne može voleti onoliko koliko vi volite njega tj. nju. Sada samo morate da skupite hrabrost i snagu da ga/je ostavite i da krenete dalje.

Sanjati da drugi jure petla
Videti u snu kako neko juri petla može da znači da će vam se udvarati osoba koja vam se ne dopada. To može biti neko mnogo stariji ili neko mnogo mlađi od vas, tj. neko koga ne posmatrate na romantičan način. Trudićete se da mu/joj pristojno pokažete da vas ne interesuje, ali ćete ipak morati da upotrebite grube reči kako bi vas shvatio/la na pravi način.

Sanjati belog petla
Beli petao u snovima je znak da se ne biste trebali upuštati u filozofske rasprave sa ljudima koji raspolažu većim iskustvom, znanjem i sa mnogo više informacija, jer biste mogli ispasti smešni i naivni.

Sanjati crvenog petla
Crveni petao u snu ukazuje na to da vas manjak samopouzdanja sprečava da ostvarite sav svoj potencijal. Osoba ste koja ima mnogo znanja i dragocenog iskustva, međutim, niste adekvatno nagrađeni za to i već neko vreme ne napredujete. Kada biste počeli više da vrednujete sami sebe i drugi bi vas više cenili.

Sanjati crnog petla
Crni petao u snovima simbolizuje vaše neprijatelje. Ukoliko je petao koga ste sanjali imao raskošno perje i izgledao lepo to implicira da ćete bez problema pobediti svoje neprijatelj. Ako je crni petao izgledao strašno moguće je da ćete pretrpeti štetu.

Sanjati šarenog petla
Ako ste videli petla koji ima perje različitih boja to implicira da ste prilagodljiva osoba. Nije vam problem da provodite vreme sa nepoznatim ljudima i iz svakog takvog druženja izađete bogatiji za barem jednog novog prijatelja. Ljudima se uglavnom dopada vaša energija i pozitivan pogled na svet. Mada ima i onih koji misle da ste tako optimistični i vedri zato što nemate problema. Uprkos tome vi nemate nameru da ih demantujete jer znate da to ne bi imalo mnogo smisla.

Sanjati mrtvog petla
Mrtav petao u snu znači da će vas neko „spustiti na zemlju“. Moguće je da ćete se previše hvaliti svojim uspesima, inteligencijom ili znanjem, međutim, nekome će to zasmetati te će vam otvoreno ukazati na mane koje imate. Prvo ćete biti iznenađeni informacijama koje o vama ima, a potom ćete shvatiti da ste bili previše arogantni i bahati i potrudićete se da promenite ponašanje.

Sanjati borbu petlova
Borba petlova u snovima ukazuje na probleme u porodici ili u radnom kolektivu. Moguće je da će se neko od vaših bližnjih posvađati ili će se to dogoditi kolegama na poslu. Ipak, nemojte da se uplićete u sporove koji vas se ne tiču, ne zauzimajte stranu i ne pokušavajte da ih pomirite. Pustite da oni sami reše svoj problem.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, čuli ili klali petla, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija petla (pijetla)

Petao je mužjak kokoške.