Šta znači sanjati pistacije?

Motiv pistacija nije tako često zastupljen u snovima, a njihovo značenje može da bude različito u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati da sadite pistacije
Saditi pistacije u snu simbolizuje dobru investiciju. Verovatno ćete svoje vreme, trud ili novac uložiti u nešto prilično isplativo. Ako budete strpljivi i istrajni, rezultati sigurno neće izostati. Ovo se posebno odnosi na studente i mlade ljude koji su na početku karijere.

Sanjati da drugi sade pistacije
Ako ste u snu videli kako neko sadi pistacije to implicira da bi vas poznanik tj. poznanica mogao/la pozvati da mu se pridružite u pokretanju biznisa. Moguće je da želi neku svoju ideju da sprovede u delo i misli da biste mu/joj upravo vi bili dobar partner tj. partnerka za to. Dobro razmislite o toj ponudi.

Sanjati da berete pistacije
Brati pistacije u snu znači da ćete zahvaljujući svoj trudu i radu ostvariti veliki uspeh. Niko vam neće u tome pomoći, pa će time i vaša pobeda biti „slađa“. Ne samo da ćete vi biti ponosni na sebe, nego ćete učiniti ponosnim i ljude koji vas vole i poštuju. Niko neće moći da ospori vaš potencijal, premda sigurno postoje mnoge osobe koje su u vas sumnjale.

Sanjati da drugi beru pistacije
Kada sanjate da neko bere pistacije to implicira da će vas bliska osoba obradovati nekom vešću. Moguće je da će član porodice ili prijatelj tj. prijateljica ostvariti privatni ili profesionalni uspeh. Svima ćete pričati o tome, a naročito osobama koje su sumnjale u njega tj. nju. Nećete propustiti priliku da mu/joj „nabijete na nos“ sve zajedljive komentare koje ste od njega tj. nje čuli u prethodnom periodu.

Sanjati da čistite pistacije
Čistiti pistacije u snu znači da ćete morati da žrtvujete jedan segment svog života, da biste napredovali u drugom. Možda će porodica i prijatelji trpeti zbog vašeg posla. Na sreću ta stresna faza neće trajati predugo, pa nećete ni mnogo propustiti kada su odnosi sa voljenima u pitanju.

Sanjati da drugi čiste pistacije
Ukoliko ste u snu videli kako neko čisti pistacije moguće je da osećate da vas partner tj. partnerka ili neka druga bliska osoba zanemaruje zbog poslovnih obaveza. Svesni ste da je u fazi kada mora mnogo da radi, ali vam ipak smeta što ne provodite više vremena zajedno. Budite strpljivi i nemojte da sumnjate u njega tj. nju.

Sanjati da vas neko nudi pistacijama
Ako ste sanjali da vas neko nudi pistacijama to implicira da uživate veći ugled u društvu nego što mislite. Postoji mnogo ljudi koji vas poštuju, ne samo zbog nekih uspeha koje ste ostvarili, nego i zbog vašeg ponašanja, inteligencije i pristojnosti. Zahvaljujući pristupačnosti mnoga su vam vrata otvorena.

Sanjati da nekoga nudite pistacijama
Nuditi nekoga pistacijama u snu znači da biste uskoro mogli upoznati osobu kojoj se divite. Reč je o muškarcu tj. ženi o kome/kojoj ste čuli samo lepe reči. Kada se napokon sretnete, shvatićete da niko nije preterao u pohvalama na njegov tj. njen račun.

Sanjati da nekoga hranite pistacijama
Hraniti nekoga pistacijama u snu ukazuje na to vam se ponekad čini da se vi više dajete nekoj emotivnoj ili prijateljskoj vezi od druge strane. Trudite se da uvek imate vremena za osobu koju volite, međutim, svesni ste da on tj. ona ne čini to isto. Ako niste srećni, distancirajte se od te osobe jer zaslužujete nekoga ko će se prema vama odnositi isto kao i vi prema njemu tj. njoj.

Sanjati da vas neko hrani pistacijama
Ukoliko vas je u snu neko hranio pistacijama to implicira da partnera tj. partnerku ili neku drugu osobu ne treba da „uzimate zdravo za gotovo“. Ako ste u vezi ili braku, nemojte da zanemarujete partnera i da mislite da se njegova tj. njena ljubav podrazumeva. Ukoliko prestanete da se trudite, on tj. ona će shvatiti da vam nije stalo i u nekom trenutku će vas ostaviti.

Sanjati da jedete pistacije
Jesti pistacije u snu znači da će uslediti vrlo povoljan period u vašem životu. Imaćete dovoljno energije za sve što poželite. Mnogo toga će vam polaziti za rukom. Uspećete da rešite neke probleme i završite veće poslove, pa ćete imati priliku da se opustite i uživate.

Sanjati da drugi jedu pistacije
Kada sanjate da neko jede pistacije to implicira da ne treba da zavidite ljudima koji imaju ono što vi želite, nego da se ugledate na njih kako biste postigli isto ili više. Možda vaš poznanik tj. poznanica ima dobar posao, visoka primanja ili lep odnos sa voljenom osobom. Nije vaša sudbina zla, nego morate da se potrudite da biste i vi nešto od toga dobili.

Sanjati da bacate pistacije
Bacati pistacije u snu može da simbolizuje štetu na javi. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto neisplativo. Druga mogućnost jeste da će vam se pokvariti neki kućanski uređaj, televizor, telefon i slično, pa ćete morati da uložite izvesnu sumu u njegovu popravku ili zamenu.

Sanjati da drugi bacaju pistacije
Ovakav san ukazuje na to da će vas bliska osoba zamoliti za pomoć, savet ili sugestiju. Verovatno ima finansijskih problema i obratiće vam se za pozajmicu. Nemojte da ga/je odbijete ukoliko ste u mogućnosti da mu/joj pomognete. Možda ćete se i vi nekad naći u takvoj ili sličnoj situaciji, a nećete imati na koga da se oslonite.

Sanjati da nekoga gađate pistacijama
Gađati nekoga pistacijama u snu znači da imate problem da artikulišete svoja osećanja i želje. Moguće je da je to posledica kompleksa, tj. manjka samopouzdanja. Poradite na tome kako bi vam budućnost bila lepša i kvalitetnija. Osim toga, ne čekajte prilike, nego počnite da ih stvarate.

Sanjati da vas neko gađa pistacijama
Ako ste sanjali da vas neko gađa pistacijama to znači da ćete neko vreme provesti sa prilično zatvorenom osobom. Intrigiraće vas njegova tj. njena misterioznost i poželećete da se što češće viđate kako biste ga/je bolje upoznali. Moguće je da on tj. ona neće biti raspoložen/a za to.

Sanjati da se penjete na stablo pistacije
Penjati se na stablo pistacije u snu ukazuje na profesionalni napredak. Verovatno ćete napokon uspeti da rešite neki problem i da će vam to doneti izvesne benefite. Vaša karijera će odjednom krenuti uzlaznom putanjom.

Sanjati da silazite sa stabla pistacije
Silaziti sa stabla pistacije u snu znači da ne treba da odustajete od realizacije ideje koja vam se duže vreme „mota“ po glavi. Možda vas koči strah od neuspeha ili vam nedostaje hrabrosti. Ipak, imate šansu da postignete svoj cilj, ali je bitno da istrajete u tome.

Sanjati da ste pali sa stabla pistacije
Kada sanjate da ste pali sa stabla pistacije to implicira da vam se rizik neće isplatiti. Možda ćete napraviti pogrešnu procenu kada je u pitanju finansijska investicija. Druga mogućnost jeste da ćete se napokon ohrabriti da priđete osobi koja vam se duže vreme dopada, ali će vas on tj. ona odbiti. Ne treba da to shvatate previše tragično. Makar se nećete kajati što niste ni probali.

Sanjati da ste skočili sa stabla pistacije
Skočiti sa stabla pistacije u snu znači da biste svojim postupcima ili odlukama mogli šokirati čak i ljude koji vas dobro poznaju. Verovatno ćete u nekom trenutku shvatiti da je život previše kratak da biste čekali da vam se nešto dogodi i krenućete u akciju. Vodićete se devizom „pukovnik ili pokojnik“, a moguće je da ćete ipak postati ono prvo.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvo ste jelo sa pistacijama pravili ili jeli.

Sanjati da pravite kolač sa pistacijama
Praviti kolač sa pistacijama u snu ukazuje na nepredviđene troškove. Moguće je da ćete biti pozvani na venčanje ili krštenje, pa ćete morati da pripremite adekvatan poklon. To će vam ipak poremetiti neke druge planove, jer ste nedavno uveli mere štednje.

Sanjati da jedete kolač sa pistacijama
Jesti kolač sa pistacijama u snu znači da će vas neko obradovati. Možda će vam bliska osoba kupiti poklon o kome dugo maštate, a niste bili u mogućnosti da to sami sebi obezbedite. Druga mogućnost jeste da će muškarac tj. žena koja vam se duže vreme dopada, napokon pokazati naklonost prema vama.

Sanjati da pravite piletinu sa pistacijama
Praviti piletinu sa pistacijama u snu može da bude znak da će vam doći nenajavljeni gosti. Iako će vas to obradovati, biće vam krivo što vas nisu obavestili da će vas posetiti kako biste se pripremili za njihov dolazak. Ipak, potrudićete se da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće.

Sanjati da jedete piletinu sa pistacijama
Jesti piletinu sa pistacijama u snu ukazuje na to da ćete dobiti nešto o čemu niste mogli ni da sanjate. Moguće je da je reč o dobroj poslovnoj prilici ili o mogućnosti da se preselite u drugi grad ili državu. U svakom slučaju, pred vama je vrlo uzbudljiv period.

Sanjati da pravite sos ili umak od pistacija
Ako ste sanjali da pravite sos od pistacija to implicira da želite nekoga da impresionirate. Možda je reč o osobi koja vam se dopada ili, pak, o poslodavcu ili nekome ko vam može pomoći da ostvarite profesionalni napredak. Budite oprezni kako vaše ponašanje ne bi bilo pogrešno protumačeno.

Sanjati da jedete sos od pistacija
Jesti sos od pistacija u snu znači da ćete pokušati da preuzmete zasluge za posao koji je neko drugi dobro uradio. Verovatno ste na tome radili u timu, ali se on tj. ona više dao u zajednički projekat. Na kraju će on tj. ona završavati i vaš deo posla, a vi ćete pred drugima pokušati da to predstavite kao plod zajedničkog rada. Budite sigurni da vam to neće dozvoliti, nego ćete se osramotiti.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli ili jeli pistacije to je ostavilo utisak na vas.

Definicija pistacije

Pistacija ili pistać (lat. Pistacia vera) je drvo koje može da dosegne visinu do 10 metara i listove duge od 10 do 20 centimetara. Prirodno stanište je Jugozapadna Azija, a najveći svetski proizvođač pistacija je Iran.