Pita – šta znači sanjati pitu?

Sanjati pitu
Ako u snu vidite pitu, to ukazuje da neko brine o vama. Verovatno osoba sa kojom živite ima razumevanja za napore koje ulažete da biste mu/joj pružili dobre uslove za život. Za vas mu/joj nije ništa teško da učini što vam daje motivaciju da istrajete u trenucima u kojima biste najradije digli ruke od svega i odustali.

Sanjati da pravite pitu
Ukoliko u snu pravite pitu, to označava mali dobitak. Moguće je da ćete dobiti povišicu ili unapređenje koje ćete hteti da proslavite. Okupićete bliske ljude koji su vam pružali podršku i koji su bili uz vas i kada niste imali ni dinara.

Sanjati da čitate recept za pitu
Kada u snu čitate recept za pitu, to implicira da ćete se preispitivati. Vi ste osoba koja nikada nije zadovoljna onim što je rekla ili uradila pa premotavate film i pokušavate da osmislite bolji scenario. Unapred pripremate govor koji će matirati protivnika u slučaju da se ponovo sretnete, ali na kraju se spetljate i ne primenite strategiju.

Sanjati da jedete pitu
Ako u snu jedete pitu, to znači da ste na dijeti. Verovatno izbegavate određenu hranu koje ste se toliko uželeli da je počela da vam se priviđa kao fatamorgana. Pošto ne umete da ograničite sebe na kockicu čokolade ili druge poslastice, lakše vam je da je u potpunosti izbacite iz jelovnika.

Sanjati da vam neko donosi pitu
Kada vam u snu neko donosi pitu, to označava neželjenu posetu. Može se desiti da ćete videti osobu koja vam se meša u život i pokušava da ga organizuje kako njoj/njemu odgovara. Pošto niste uspeli da joj/mu na lep način objasnite da vam nije potrebna pomoć, moraćete da budete direktniji i grublji.

Sanjati da drugi prave pitu
San u kome vidite kako neko pravi pitu može da znači da ćete provesti lepo veče u društvu članova porodice ili prijatelja. Verovatno će vas neko pozvati na druženje na kome ćete se dobro zabaviti i nasmejati. To će vam pomoći da „napunite baterije“ kako biste se spremnije suprotstavili novim izazovima i privatnim i profesionalnim obavezama.

Sanjati da drugi jedu pitu
Videti u snu kako neko jede pitu ukazuje na to da ćete sami sebi uskratiti neka zadovoljstva kako biste pomogli drugima. Verovatno ćete se žrtvovati zbog člana porodice, prijatelja ili partnera tj. partnerke. Pristaćet na neke kompromise koji vam se možda ne dopadaju radi „višeg cilja“. Nije isključeno da ćete se u nekom momentu zapitati da li ste uradili pravu stvar.

Sanjati da sečete pitu
Seći tj. rezati pitu u snu znači da se mnogo trudite da udovoljite ljudima oko vas. Premda imate mnogo posla i obaveza, uvek nastojite da članovi porodice, partner tj. partnerka ili prijatelji to ne osete. Često ste umorni i iscrpljeni, pa biste ipak trebali sebe i svoje potrebe da stavite na prvo mesto. Sigurno će vaši bližnji pokazati razumevanje za to.

Sanjati da drugi seku pitu
Ako ste u snu videli kako neko seče pitu to može da bude znak da će vas uvrediti ili razočarati nečiji postupak. Moguće je da vas poslodavac neće pozvati na veoma važan sastanak ili seminar. Druga mogućnost jeste da će prijatelji odlučiti da se sastanu, ali vas neće pozvati na druženje. Pitaćete se zašto je to tako, ali sami nećete moći da dođete do pravog odgovora.

Sanjati da kupujete pitu
Kupovati pitu u snu simbolizuje lenjost ili nemar prema sebi samima. Premalo računa vodite o svom zdravlju, te sebi često dozvoljavate luksuz da se hranite brzom i nezdravom hranom, ili da izostanak fizičkih aktivnost pravdate nedostatkom vremena. Budite iskreni prema sebi i počnite da menjate životne navike ukoliko želite bezbrižnu i lepu starost.

Sanjati da prodajete pitu
Prodavati pitu u snu ukazuje na to da ste odabrali teži put ka uspehu. Ne želite da se koristite prečicama, niti da zahvaljujući kontaktima i poznanstvima s uticajnim ljudima ostvarujete određeni napredak. Smatrate da ste dovoljno sposobni da se sami izborite za ono što želite. Možda će to ići malo teže, ali će i vaša „pobeda“ biti slađa.

Sanjati da ste bacili pitu
Baciti pitu u smeće u snu simbolizuje gordost. Vi ste osoba koja ima veoma visoko mišljenje o sebi. To je, delimično posledica dobrih rezultata i velikih uspeha, ali i nešto što vam je urođeno i sa čime se ne borite. Zbog vašeg stava prema nekim ljudima i reči koje izgovarate o njima stvarate vrlo ružnu sliku o sebi.

Sanjati da je neko drugi bacio pitu
San u kome vidite kako je neko bacio pitu može da najavljuje raspravu sa neistomišljenicima. Verovatno ćete se sa kolegama ili prijateljima verbalno sukobiti oko nekih tema koje gledate na drugačiji način. Pazite da „u žaru borbe“ ne kažete nešto zbog čega biste se sutra mogli pokajati.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i detalja koji su ga pratili. Kako biste dobili što preciznije tumačenje pokušajte da se setite kakvu ste tačno pitu u snu videli.

Sanjati pitu sa mesom (burek)
Ako ste sanjali da pravite, jedete ili kupujete pitu sa mesom to implicira da ste osoba koja se veoma teško navikava na promene. Ne volite da izlazite iz svoje zone komfora, niti da eksperimentišete. Upravo zbog toga vam promiču veoma dobre poslovne prilike, kao i šanse da upoznate sjajne ljude i doživite neverovatna iskustva.

Sanjati pitu sa sirom (gibanicu)
Praviti ili jesti pitu sa sirom tj. gibanicu ukazuje na to da morate pod hitno da se pokrenete kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. Prestanite da se pravdate nedostakom vremena ili novca i počnite da se bavite nekom fizičkom aktivnoću. Svi vole da provedu veče gledajući televiziju, čitajući knjigu i jedući grickalice, ali ste vi počeli da preterujete.

Sanjati pitu sa krompirom
Ukoliko ste sanjali da pravite ili jedete pitu sa krompirom to implicira da ste vrlo skromna osoba. Čak i onda kada vam ljudi otvoreno upućuju pohvale ili pokazuju divljenje prema vama, ne želite da to shvatite kao povod da se „uzdignete“. Pravi ste primer osobe koju opisuje izreka „u dobru se ne ponesi, a u zlu se ne ponizi“.

Sanjati pitu sa gljivama
Jesti ili praviti pitu sa gljivama u snu može biti znak vaše štedljivosti. Verovatno ste odlučili da u narednom periodu mnogo racionalnije raspolažete novcem koji imate. Možda je vaš plan dugoročan, te je ovo jedan od prvih uslova da ga sprovedete u delo. Bilo kako bilo, to što trenutno radite je za svaku pohvalu.

Sanjati pitu sa zeljem (zeljanicu)
Pita sa zeljem, tj. zeljanica u snovima ukazuje na to da sami sebe lažete. Ne želite da priznate gorku i surovu istinu jer vam je lakše da se pretvarate da je sve u redu. Kranje je vreme da se počnete ponašati odgovorno prema sebi i ljudima koji vas okružuju. Priznajte grešku i potrudite se da je ispravite i da je više ne ponavljate. Sa druge strane, ako su neke promene neminovne nemojte da izbegavate da ih sprovedete u delo.

Sanjati pitu sa tikvicama ili bundevama
Ukoliko ste sanjali da pravite ili jedete pitu sa bundevom to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli upoznati osobu koja će vas osvojiti, ne samo svojim fizičkim izgledom nego i inteligencijom i načinom razmišljanja. Trebaće vam mnogo hrabrosti da mu/joj priznate da vam se dopada zbog njegovog tj. njenog rezervisanog stava. Ukoliko uspete da mu/joj se približite očekujte veoma lepu zajedničku budućnost.

Sanjati pitu sa višnjama
Pita sa višnjama u snu ukazuje na to da maštate o osobi koju niste imali priliku da upoznate. To može biti neko koga znate iz grada ili koga ste sreli u javnom prevozu ili čak o nekome koga svakodnevno vidite u medijima. U svakom slučaju, čini vam se da je upravo on tj. ona vaša srodna duša. Moguće je da ste samo usamljeni pa u nekome ko vam je nedostižan vidite svog idealnog partnera tj. partnerku.

Sanjati pitu sa jabukama
Kada sanjate da jedete ili pravite pitu sa jabukama to implicira da će blagostanje u vašem životu doći sa znanjem, mudrošću i iskustvom. Možda se vama to trenutno tako ne čini, ali još uvek ste premladi ili nezreli da biste ostvarili veliki uspeh. Budite strpljivi jer će vaših „pet minuta slave“ sigurno doći.

Sanjati pitu sa malinama
San u kome pravite ili jedete pitu sa malinama može biti znak da će vas neko osvojiti. Verovatno u bližem okruženju postoji osoba koja otvoreno pokazuje simpatije prema vama. Vi, sa druge strane, ne možete reći da osećate isto. Međutim, s vremenom ćete shvatiti da vam njegova tj. njena pažnja prija, pa ćete promeniti mišljenje i stav prema njemu tj. njoj.

Sanjati pitu sa šljivama
Pita sa šljivama u snovima ukazuje na nesigurnost. Moguće je da imate problema na poslu ili u ljubavi zato što vam nedostaje samopouzdanja. Ako partnera tj. partnerku često optužujete da vam je neveran tj. neverna, a nemate dokaze za to, to implicira da je problem u vama, a ne u njemu tj. njoj. Isto važi i za posao. Ukoliko sporo napredujete zapitajte se da li baš sve radite kako treba.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, pravili ili jeli pitu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija pite

Pita je kolač koji može imati slatki ili slani nadev.