Planina – šta znači sanjati planinu?

Sanjati planinu
Ako u snu vidite planinu, to označava promenu u službi. Moguće je da ćete više početi da se bavite karijerom i učenjem stvari koje su vam potrebne za posao što će vrlo brzo rezultirati unapređenjem. Moraćete druge aspekte da zapostavite što vam neće predstavljati problem jer ničega niste željni, niti vam je išta bilo uskraćeno.

Sanjati da se penjete na planinu
Ukoliko se u snu penjete na planinu, to implicira da ćete negde putovati na silu. Može se desiti da ćete dragoj osobi hteti da učinite uslugu i da ćete sa njom/njim krenuti na put kojim uopšte niste oduševljeni. Vi tako ne zamišljate provod, ali moraćete da se suzdržite negativnih komentara i da pokušate da izvučete nešto korisno iz tog iskustva.

Sanjati da silazite sa planine
Kada u snu silazite sa planine, to ukazuje da ćete sebi olakšati život. Vi ste veoma ambiciozna osoba koja je postigla skoro sve što je želela, ali vremenom ćete se umoriti i početi da cenite neke druge vrednosti. Shvatićete da bi vas nove stvari, nevezane za posao, mnogo više usrećile i da bi vam povratile entuzijazam koji ste izgubili.

Sanjati planinu u magli
Ako u snu vidite planinu u magli, to je upozorenje da vas očekuje neizvesnost. Verovatno mnoge stvari u vašem životu nisu došle na svoje mesto zbog čega gubite nadu i postajete nestrpljivi. Teško vam je da se suočite sa posledicama pogrešnih odluka koje ste donosili, a koje će tek doći na naplatu.

Sanjati da šetate na planini
Kada u snu šetate na planini, to znači da vam je potreban odmor. Moguće je da ste se u prethodnom periodu preforsirali zbog čega jedva čekate da uzmete slobodne dane i da se zaputite u nepoznatom pravcu. Želite samo da spavate i da se rekreirate kako biste skupili snagu za nove radne pobede.

Sanjati da stojite u podnožju planine
San u kome ste stajali pred nekim planinskim usponom je znak da je pred vama veliki posao. Moraćete da uložite mnogo vremena, truda i rada kako biste ostvarili konkretne rezultate. Ukoliko napravite dobar plan, te budete istrajni i strpljivi imate velike šanse da uradite ono što ste naumili. Međutim, ako budete oklevali ili se povlačili pred svakom preprekom, moguće je da ćete odustati pre nego što stignete do cilja.

Sanjati da stojite na vrhu planine
Stajati na vrhu planine u snu simbolizuje veliki uspeh. Ukoliko ste se u snu osećali zadovoljno, ponosno i srećno jer ste osvojili poslednji uspon to implicira da će vam ostvarenje ciljeva doneti veliku količinu radosti. Ako ste osetili nelagodu dok ste stajali na vrhu planine, te ukoliko vas je plašio pogled pred vama moguće je da postizanjem ciljeva nećete doneti onu količinu ponosa i sreće koju ste možda očekivali.

Sanjati da ste pali sa planine
Ako ste sanjali da ste pali sa planine pre nego što ste dosegli njen vrh to je znak da morate promeniti pristup rešavanju problema ili način na koji želite da realizujete svoje planove. Moguće je da ste sebi postavili nerealne ciljeve i da su male šanse da ćete ih ostvariti.

Ukoliko ste sanjali da ste pali sa vrha planine to znači da ćete doživeti „pet minuta slave“, ali da to neće potrajati. Verovatno ćete „zablistati“ na trenutak i pomisliti da od tog momenta možete ići samo napred, ali će se ispostaviti da to neće biti tako kako ste zamislili.

Sanjati da je neko drugi pao sa planine
San u kome vidite kako neko pada sa planine ukazuje na to da ćete svedočiti tuđem neuspehu. Možda neko od vaših voljenih neće ostvariti svoj cilj ili će doživeti neku neugodnost. Vrlo je važno da mu/joj pokažete da može da računa na vas i da ste spremni da mu/joj pomognete da se izvuče iz te krize.

Sanjati da vas je neko gurnuo sa vrha planine
Ovakav san, na žalost, nije dobar znak i uglavnom simbolizuje sabotažu koju ćete doživeti na javi. Moguće je da vam neko zavidi na poslovnom uspehu ili vezi sa voljenom osobom i trudiće se da pokvari to što ste godinama gradili. Pored zavisti, tj. ljubomore razlog za takvo postupanje može biti i to što veruje da preko vas može ostvariti svoje interese.

Sanjati da ste nekoga gurnuli sa vrha planine
Gurnuti drugu osobu sa vrha planine u snu ukazuje na veoma loše raspoloženje ili želju za osvetom. Ako ste u poslednje vreme frustrirani i nervozni i ako to lečite iskaljujući se na drugim ljudima, san je znak da prestanete da to radite što pre kako ne biste izgubili one koje volite. Druga mogućnost jeste da vas je neko povredio ili prevario i želite da mu/joj vratite „milo za drago“.

Sanjati da ste zarobljeni na planini
Kada sanjate da ste ostali zarobljeni na planini i da ne možete da se spustite u njeno podnožje to simbolizuje krize na poslovnom ili privatnom planu. Verovatno ste se našli u situaciji koja iziskuje radikalna rešenja, a trenutno niste spremni da donosite takve vrste odluka. Ako vam sve govori da morate da to „prelomite preko kolena“, nema smisla da se dvoumite. Jednostavno, morate da uradite ono što će vam pomoći da se vratite na pravi kolosek.

Sanjati da ste se izgubili u planini
Ako ste sanjali da ste se izgubili na planini to simbolizuje preveliku ambiciju. Vi imate jasno definisane ciljeve i radite sve kako biste ih ostvarili. Nije vam strano ni da to postižete „preko tuđih leđa“, niti da rušite mostove za sobom. Možda postižete rezultate, ali morate da se zapitate sa kime ćete proslaviti svoj uspeh kada do njega dođete, ako oterate sve dobre ljude od sebe.

Sanjati da se neko drugi izgubio u planini
Ukoliko ste sanjali da se se neko od vaših bližnjih izgubio u planini to implicira da neće poslušati vaš savet. Verovatno ste zabrinuti zbog nekih njegovih tj. njenih odluka ili poteza, jer verujete da mu/joj mogu doneti više štete nego koristi. Međutim, izvesno je da će on tj. ona ipak učiti iz vlastitih grešaka.

Sanjati da spasavate ljude na planini
Ako ste sanjali da pokušavate da spasete one koji su zarobljeni ili nestali na planini to znači da ćete se potruditi da pomognete osobi koja je u nevolji. To može biti neko ko vam je blizak i drag, a može biti i osoba koju lično ne poznajete. Uvidećete da mu/joj je potrebna pomoć i nećete mnogo oklevati. Biće vam drago što ste u prilici da učinite dobro delo, a život će vam to kad-tad vratiti.

Sanjati da kampujete na planini
Kampovati na planini u snu ukazuje na vaš avanturistički duh. Osoba ste koja voli uzbuđenja, te rado se upušta u razne vrste izazova. Međutim, u poslednje vreme ste zapali u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Sitne promene u vašoj svakodnevnici mogu da donesu željene rezultate. Zato pronađite hobi koji vas ispunjava i posvetite mu svoje slobodno vreme. To će biti prvi korak ka izlazu iz tog „začaranog kruga“ u kome ste se našli.

Sanjati da pravite kuću na planini
Praviti kuću na planini simbolizuje umor. Verovatno u poslednje vreme imate mnogo obaveza i ne stižete ni da se naspavate, a kamoli da vreme provodite uživajući u onome što vas čini srećnim. Moraćete da napravite kratki predah kako stres ne bi ugrozio vaše mentalno i fizičko zdravlje. Neće svet propasti ukoliko vi par dana ne budete radili ništa.

Sanjati da živite na planini
Ukoliko ste sanjali da živite na planini to je znak da ste usamljeni. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera dobro poznaju ovaj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne biste se trebali tako osećati. Vreme je da otvoreno i iskreno porazgovarate sa voljenom osobom o tome što vas muči.

Tumačenje ovakvih snova može da zavisi i od toga kakva je planina koju ste u snu videli bila.

Sanjati planinu prekrivenu snegom
Ako ste u snu videli ili penjali se na planinu prekrivenu snegom to implicira da će vaš napredak biti „čist“ i pošten. Za svoje uspehe nećete nikome ništa dugovati, nego ćete sve postići vlastitim trudom i radom. Niko neće moći da vam stavi na teret bilo kakvu vrstu prekršaja, nego ćete moći ulicom proći podignute glave zato što vam je i savest i obraz potpuno čist.

Sanjati planinu obraslu zelenilom
San u kome vidite, penjete se ili silazite planinom koja je obrasla gustom travom to je dobar znak. Ovakvi snovi ukazuju na to da ćete imati mnogo sreće u realizaciji nekih svojih planova. Stvari će se odvijati tako kako vama u tom momentu odgovara. Zahvaljujući tome ćete brzo postići, ne samo poslovni ili neki drugi uspeh, nego i psihološku ili emotivnu stabilnost i mir.

Sanjati planinu obraslu šumom
Kada u snu vidite planinu potpuno obraslu gustom šumom to implicira da će vam poznanstvo s uticajnim ljudima pomoći da rešite neki problem ili da napredujete u karijeri. Verovatno će vam član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili poznanik tj. poznanica omogućiti da se dokažete u nekom poslu, što će biti prva stepenica ka usponu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, putovali, peli se ili silazili sa planine, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija planine

Planina je uzvišenje više od 500 m.