Plan – šta znači sanjati planove (nacrte)?

Sanjati da pravite planove
Ako u snu pravite planove, to ukazuje da će vam se trud isplatiti. Vi ste osoba koja vredno radi na ostvarenju svojih ciljeva i ne dešava se da na spavanje odete bez ideje kako će vam sutrašnji raspored izgledati. Osećate se korisnijim/om kada imate posla, a organizujete se tako da se ne preforsirate, već da bez tenzije sve završite do određenog roka.

Sanjati da menjate planove
Ukoliko u snu menjate planove, to implicira da ste nepouzdani. Vi ste osoba na koju drugi ne mogu da se oslone jer želite previše toga da uradite, a na kraju ništa ne postignete. Nemate osećaj za vreme pa često kasnite na sastanke ili ih, u poslednjem trenutku, otkazujete.

Sanjati da otkazujete planove
Kada u snu otkazujete planove, to označava da ništa ne trpite. Vi ste osoba koja nije u stanju da se žrtvuje zbog drugih, već istog trenutka odustajete ako vidite da vam nešto nije po volji. Imate visoke kriterijume koji moraju biti ispoštovani, inače ćete sve vreme biti neraspoloženi i ćutljivi.

Sanjati da drugima pravite planove
Ako u snu drugima pravite planove, to znači da volite da imate sve pod kontrolom. Moguće je da bliskim osobama određujete kada će ići na spavanje, posao, trening ili druga dešavanja jer želite da znate gde se nalaze u datom trenutku. Ne računate na nepredviđene okolnosti koje se dešavaju pa se nervirate kada neko ne dođe na vreme ili zaboravi da uradi ono što ste mu/joj rekli.

Sanjati da ste ispunili plan
Kada u snu ispunite plan, to simbolizuje lepa dešavanja. Može se desiti da ćete se uskoro zaljubiti, venčati, dobiti prinovu ili posao koji ste čekali. Smatrate da za sve postoji pravo vreme i da je najbolje ne forsirati neke stvari jer je to najlakši način da donesete pogrešne odluke.

Sanjati da vam neko pravi planove
Ovakav san ukazuje na to da vam je počelo smetati to što se neko iz vašeg okruženja upliće u vaš život. Verovatno je reč o starijem članu porodice koji iz dobre namere pokušava da vam nametne svoje planove, ciljeve i rešenja. S obzirom na to da je reč o velikom autoritetu i osobi koju poštujete, niste mu/joj se suprotstavljali. Međutim, u budućnosti bi se to moglo promeniti.

Sanjati da vam je neko pokvario planove
Ako ste sanjali da vam je neko pokvario planove to simbolizuje razočarenje. Moguće je da ste polagali velike nade u određenu osobu, ali on tj. ona nije ispunio/la vaša očekivanja. Smatrali ste da može da iznese veliki teret na svojim leđima i da možete da se oslonite na njega tj. nju. Ipak, pokazalo ste da ste pogrešili u svojoj proceni, te ćete morati da tražite drugi način ili drugu osobu sa kojom ćete ostvariti svoje ciljeve.

Sanjati da ste nekome pokvarili planove
Ukoliko ste sanjali da ste vi nekome namerno pokvarili planove to ukazuje na ljubomoru tj. zavist. Verovatno u bližem okruženju imate nekoga ko je postigao sve ono o čemu vi maštate – ima dobar posao, solidnu zaradu ili lep odnos sa voljenom osobom. Umesto da vam on tj. ona posluži kao dokaz da i vi možete dobiti ono što želite, vi se trujete tako negativnim emocijama.

Kada sanjate da ste nekome nenamerno pokvarili planove to implicira da vas grize savest što niste ispunili obećanje koje ste nekome dali. Moguće je da su vam ruke bile vezane, ali osećate odgovornost jer ste pogazili datu reč. Možda ćete u budućnosti biti u prilici da uradite ono što se od vas očekivalo, zato nemojte da očajavate.

Tumačenje može da se razlikuje i od toga šta ste u snu planirali.

Sanjati da planirate da pokrenete privatni biznis
Ovakav san može biti znak da na javi o tome razmišljate. Ukoliko niste razmišljali o pokretanju vlastitog biznisa moguće je da ste nezadovoljni poslom kojim se bavite, visinom primanja ili atmosferom koja vlada u vašem radnom kolektivu. Verovatno trenutno niste u prilici da promenite posao, ali biste to sasvim sigurno želeli.

Sanjati da planirate da date otkaz
Planirati da date otkaz u snu može biti znak da to na javi želite. Međutim, ako ste sanjali ovakav san, a niste razmišljali o tome da date otkaz to može da najavljuje izvesne probleme na radnom mestu. Moguće je da će u vašem preduzeću doći do velikih promena, te da ćete početi da zarađujete mnogo manje nego što je to pre bio slučaj.

Sanjati da planirate svoje venčanje
Ako neudata žena sanja da planira venčanje to implicira da joj je jako važno da se što pre uda. Porodični život je za vaš ideal i ima prednost u odnosu na posao, karijeru, tj. profesionalni uspeh.

Ukoliko već udata žena sanja da planira svoje venčanje to je znak da joj nedostaje romantike. Moguće je da vaš partner nema običaj da vam pokazuje pažnju u onoj meri koliko biste želeli. Čeznete za onakvim odnosom sa partnerom kakav viđate samo na filmovima.

Kada neoženjen muškarac sanja da planira vlastito venčanje to je znak da je spreman da se skrasi pored neke žene. Verovatno ni sami sebi niste još uvek priznali da vam je samački život dosadio.

Međutim, ukoliko oženjen muškarac sanja takav san moguće je da ga na javi privlači mlađa žena. Možda osećate privlačnost prema osobi koja nije vaša supruga.

Sanjati da planirate tuđe venčanje
Planirati tuđe venčanje u snu ukazuje na to da volite da verujete da ste vrlo organizovana i disciplinovana osoba. Često želite da prikažete drugima kako vi možete da stignete sve i kako nemate većih propusta. Međutim, stvarnost je sasvim drugačija. Čak i vi imate propuste i prilagođavate se svakodnevnim situacijama na koje niste mogli nikako da utičete, niti da ih predvidite.

Sanjati da vam neko planira venčanje
San u kome neko planira vaše venčanje može simbolisati velike promene na javi. Moguće je da ste dozvolili da potpadnete pod tuđi uticaj. To može biti vaš partner tj. partnerka, prijatelj, odnosno prijateljica ili neko od članova porodice. Toliko je njegov tj. njen uticaj na vas jak da više skoro da nemate svoje mišljenje. Možda to sada ne primećujete ili vam ne smeta, međutim u bližoj budućnosti ćete odlučiti da se takvo stanje potpuno promeni.

Sanjati da planirate trudnoću
Planirati trudnoću u snu takođe može da ima više značenja. Ako žena koja još uvek nema decu sanja ovakav san to implicira da bi želela da se ostvari u ulozi majke.

Ukoliko žena koja ima jedno, dvoje ili više dece sanja da planira trudnoću to simbolizuje strah za budućnost svojih potomaka. Verovatno se plašite da li ćete uspeti da ih izvedete na pravi put, što je sasvim normalno za svakog roditelja.

Ako u stvarnom životu planirate trudnoću san se ne tumači.

Sanjati da planirate putovanje
Kada sanjate da planirate vlastito putovanje to implicira da vam je potreban odmor. Moguće je da u poslednje vreme imate mnogo posla i obaveza, te se svakodnevno suočavate sa raznim problemima. Verovatno je godišnji odmor nešto o čemu možete samo da maštate, pa ste to sa jave preneli na san.

Sanjati da planirate tuđe putovanje ukazuje na to da ćete se radovati zbog drugih. Verovatno će neko od vaših bližnjih ostvariti veliki uspeh i bićete ponosni na njega tj. nju.

Sanjati da vam neko planira putovanje
Ukoliko ste sanjali da partner tj. partnerka, član porodice ili neko od prijatelja planira vaše zajedničko putovanje to implicira da su pred vama veoma lepi trenuci u društvu dragih ljudi. Moguće je da ćete organizovati druženje sa članovima porodice ili prijateljima na kome ćete se odlično zabaviti.

Ako ste sanjali da vam radnik/ca u turističkoj agenciji planira putovanje to implicira da ste na korak ka ostvarenju svog cilja. Potrebno je još malo truda i strpljenja kako biste dobili ono što želite. Zato sada nikako ne smete da odustanete.

Sanjati da planirate kupovinu
Planirati kupovinu u snovima može imati više značenja, u zavisnosti od toga šta ste tačno želeli da kupite. Ako ste sanjali da planirate kupovinu nekretnine, tj. kuće ili stana to simbolizuje veće troškove.

Ukoliko ste sanjali da planirate kupovinu automobila to može da znači da ćete rešiti veliki problem. Kada sanjate kupovinu neke druge materijalne stvari to implicira da će vam racionalno raspolaganje onime što imate doneti bezbrižnu budućnost, barem kada su finansije u pitanju.

Sanjati da planirate ubistvo
Planirati ubistvo neprijatelja u snu znači da ne biste smeli da donosite ishitrene odluke jer će vam se kad-tad odbiti o glavu. Ako ste sanjali da planirate ubistvo nepoznate osobe to je upozorenje da pazite kome se poveravate i sa kime sklapate poslovne dogovore.

Kada sanjate da planirate ubistvo člana porodice, prijatelja tj. prijateljice, partnera ili partnerke to može biti znak da ste ljuti na njega tj. nju, ali da mu/joj to još uvek niste rekli.

Sanjati da neko planira vaše ubistvo
San u kome neko planira vaše ubistvo nije dobar znak. To je upozorenje da ne potcenjujete neprijatelje, tj. rivale, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Neko bi mogao da vas ugrozi samo ukoliko mu/joj to dozvolite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro pravili, menjali, otkazali ili ispunili neki plan, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija plana

Plan je program, osnova, pojekat.